mar.gajko Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Murko, czy w ogóle i jakie koszta wzięłabyś do siebie, do hotelu taką sunię. Jest duża, myślę, że ok. 45 kg, ale nie wiem. Jest w Zamościu w schronisku. Pytałam Tolę, ale jedyne co pracownicy mówią o niej, to że "spokojna". Quote
Murka Posted March 6, 2016 Author Posted March 6, 2016 Jak tylko będzie miejsce to nie ma problemu, jeśli ma powyżej 30 kg, to koszt 15zł/doba. Taka trochę w typie cane corso ta suńka:) Quote
mar.gajko Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 No, właśnie tak myślę, że ktoś z niej chcial CC zrobić. I uszy ciął i ogon po rasę. Myślę, że ma powyżej 30 kg. A z miejscami jak? Quote
Murka Posted March 7, 2016 Author Posted March 7, 2016 Wczoraj przyjechały nowe nabytki i teraz takiej dużej suni nie zmieścimy, musi coś wybyć. Rezerwować miejsce? Wczoraj do DS pojechała Kejla:) To już drugi piesek adoptowany od nas do tego DS (pierwszy został adoptowany w 2008 roku i nadal ma się świetnie). Psiaki mieszają w Zambrowie. Przyjechały za jednym rzutem dwie suńki: Starsza bardzo sympatyczna suczka ON zwana Miszą z Zamościa z ogromnym guzem zwisającym z brzucha: Wątek suni: http://www.dogomania.com/forum/topic/334859-onkowa-sunia-z-wielkim-guzem-pomocy-zamość-woj-lubelskie/?page=1 Oraz terrierkowata suńka o imieniu do ustalenia - również z Zamościa:) Quote
konfirm31 Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Śliczne psiaki. Bardzo mi żal biednej Oneczki, ale teraz, będzie już coraz lepiej :) - zdrowia, malutka :) Quote
mar.gajko Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Murko, rezerwować. Bardzo proszę, i też będę Cię, a właściwie Twojego TZ, prosić o transport, bo inaczej nie bardzo z Krakowa sobie poradzę. OK? Szkoda mi tych dużych psów. Wyjście ze schronu to jedynie na łańcuch. A jednak większość pomaga małym. Quote
konfirm31 Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Godzinę temu, mar.gajko napisał: Murko, rezerwować. Bardzo proszę, i też będę Cię, a właściwie Twojego TZ, prosić o transport, bo inaczej nie bardzo z Krakowa sobie poradzę. OK? Szkoda mi tych dużych psów. Wyjście ze schronu to jedynie na łańcuch. A jednak większość pomaga małym. Niestety, taka prawidłowość. Duże psy, oprócz łańcucha, mało kiedy coś naprawdę dobrego czeka i ogólnie "są nieadopcyjne" :(. Duży pies = duże wydatki, dużo zajmuje miejsca, w razie choroby, pod pachę nie weźmiesz i do weta nie zaniesiesz - dlatego z małymi łatwiej - tym sobie tłumaczyłam łatwiejsze adopcje maluchów. Kocham duże psy - zawsze miałam ONki i teraz też. Ale po raz pierwszy w życiu, oprócz ONka, mamy obecnie malutką kundliczkę - naszą niegdysiejszą tymczaskę. Nadal kocham ONki, ale wreszcie zrozumiałam, co ludzie widzą w małych pieskach ;) Też mi szkoda dużych psów. Mają pod górkę :( Quote
mar.gajko Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Konfirm, ja zawsze też miałam duże psy, i jak bardzo czynnie zajmowałam się adopcjami, to celowo brałam duże, oczywiście jak było zgloszenie jakiejś malizny, to brałam, ale głównie duże. Teraz mam małego psa, 14 kg, i tak tęsknię za "normalnym" :) psem. Za moją Zulką, która umarła w czerwcu. Ale muszę poczekać, niestety na następnego własnego dużego psa. Quote
Murka Posted March 7, 2016 Author Posted March 7, 2016 Ok, to rezerwuję dla wielkopsicy i mam nadzieję, że szybko coś wybędzie:) Quote
mar.gajko Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 2 minuty temu, Murka napisał: Ok, to rezerwuję dla wielkopsicy i mam nadzieję, że szybko coś wybędzie:) Bardzo Ci dziękuję. Rozumiem, że TZ może jechać wielkopsicę? Oczywiście płatnie. Quote
handzia Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 Murko naszej terrierce wymysliłyśmy imię Frajda :) Quote
Murka Posted March 9, 2016 Author Posted March 9, 2016 13 godzin temu, handzia napisał: Murko naszej terrierce wymysliłyśmy imię Frajda :) Bardzo fajnie i pasuje do niej, bo bardzo wesoła z niej dziewczyna:) 1 Quote
Murka Posted March 11, 2016 Author Posted March 11, 2016 Wczoraj wieczorem przybyła nam jeszcze jedna malizna, która była łapana od dłuższego czasu. Udało się w końcu przez strzał z palmera. Suńka na szczęście okazała się ani nie dzika, ani nie bardzo lękliwa. Wprost przeciwnie - bardzo łatwa w obsłudze, tylko troszkę jest zdezorientowana. Wierzę się, że się rozkręci:) Oto Pola z... pola:) Wątek suni: http://www.dogomania.com/forum/topic/334874-niechciane-zapomniane-–-mama-i-córcia-żyją-w-polu-na-gołej-ziemi/?page=1 Quote
konfirm31 Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 Na pierwszym zdjęciu, malizna wygląda na całkiem sporą :) Quote
Murka Posted March 12, 2016 Author Posted March 12, 2016 5 godzin temu, konfirm31 napisał: Na pierwszym zdjęciu, malizna wygląda na całkiem sporą :) Ona waży 8,4 kg:) Quote
Murka Posted March 14, 2016 Author Posted March 14, 2016 Dziś do domku pojechała Bunia :) Zamieszkała w naszej wsi :) Quote
konfirm31 Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 Super :). Będziecie ją mieć nadal w pobliżu :) Quote
sleepingbyday Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Matko, Pola z pola ma jakiś charci gen :-). a z twarzy wygląda jak mój eks tymczas barak. choc on ostatnio na odchudzającej karmie, jak mi donosi właścicielka :-). Quote
Murka Posted March 19, 2016 Author Posted March 19, 2016 Zapraszam na kolejny bazarek na długi po psiakach - tym razem dziecięcy - wszystko od 1 zł! http://www.dogomania.com/forum/topic/335120-dziecięcy-bazarek-wyprzedaż-wszystko-od-1-zł-do-3103-na-dług-czarka-i-psiej-rodzinki/ Quote
ala123 Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 I ja zapraszam na bazarek na hotelowanie Malwinki, Pucka i Hugo: Quote
Murka Posted March 22, 2016 Author Posted March 22, 2016 Wczoraj wyjechała do kliniki do Lublina na operację usunięcia guza Miszka. Niestety już do nas nie wróci... zmiany okazały się rozległe, pojawił się straszny krwotok i suńkę uśpiono na stole operacyjnym:(... ['] Przyjechały do nas dwa nowe nabytki (na razie fotki zapożyczone z wątków): Kaśka ze schroniska w Zamościu: Wątek: http://www.dogomania.com/forum/topic/335102-duże-mają-gorzej-kaśka-czyli-katarzyna-ze-schronu-w-zamościu/?page=1 oraz Snikers ze Szczebrzeszyna: Wątek: http://www.dogomania.com/forum/topic/335027-snikers-cudowny-kudłacz-spod-sklepu-pogryziony-przez-inne-psy-kuleje-na-jedną-łapkę-szukamy-dt/ Quote
Recommended Posts