Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Murko, czy w ogóle i jakie koszta wzięłabyś do siebie, do hotelu taką sunię.

P1200268.JPG.0a7246247264e132059dab31eb5

Jest duża, myślę, że ok. 45 kg, ale nie wiem. Jest w Zamościu w schronisku.

Pytałam Tolę, ale jedyne co pracownicy mówią o niej, to że "spokojna".

Posted

Wczoraj przyjechały nowe nabytki i teraz takiej dużej suni nie zmieścimy, musi coś wybyć. Rezerwować miejsce?

Wczoraj do DS pojechała Kejla:) To już drugi piesek adoptowany od nas do tego DS (pierwszy został adoptowany w 2008 roku i nadal ma się świetnie). Psiaki mieszają w Zambrowie.

32342b916dcd4649gen.jpg

Przyjechały za jednym rzutem dwie suńki:

Starsza bardzo sympatyczna suczka ON zwana Miszą z Zamościa z ogromnym guzem zwisającym z brzucha:

2cce2ea5d0f94b4bgen.jpg

7a03034d136982f8gen.jpg

Wątek suni:

http://www.dogomania.com/forum/topic/334859-onkowa-sunia-z-wielkim-guzem-pomocy-zamość-woj-lubelskie/?page=1

Oraz terrierkowata suńka o imieniu do ustalenia - również z Zamościa:)

a7ad253b512516c0gen.jpg

Posted

Murko, rezerwować. Bardzo proszę, i też będę Cię, a właściwie Twojego TZ, prosić o transport, bo inaczej nie bardzo z Krakowa sobie poradzę. OK?

Szkoda mi tych dużych psów. Wyjście ze schronu to jedynie na łańcuch. A jednak większość pomaga małym.

Posted
Godzinę temu, mar.gajko napisał:

Murko, rezerwować. Bardzo proszę, i też będę Cię, a właściwie Twojego TZ, prosić o transport, bo inaczej nie bardzo z Krakowa sobie poradzę. OK?

Szkoda mi tych dużych psów. Wyjście ze schronu to jedynie na łańcuch. A jednak większość pomaga małym.

Niestety, taka prawidłowość. Duże psy, oprócz łańcucha, mało kiedy coś naprawdę dobrego czeka i ogólnie "są nieadopcyjne" :(. Duży pies = duże wydatki, dużo zajmuje miejsca, w razie choroby, pod pachę nie weźmiesz i do weta nie zaniesiesz - dlatego z małymi łatwiej - tym sobie tłumaczyłam łatwiejsze adopcje maluchów. Kocham duże psy - zawsze miałam ONki i teraz też.  Ale po raz pierwszy w życiu, oprócz ONka, mamy obecnie malutką kundliczkę - naszą niegdysiejszą tymczaskę. Nadal kocham ONki, ale wreszcie zrozumiałam, co ludzie widzą w małych pieskach ;)

Też mi szkoda dużych psów. Mają pod górkę :(

Posted

Konfirm, ja zawsze też miałam duże psy, i jak bardzo czynnie zajmowałam się adopcjami, to celowo brałam duże, oczywiście jak było zgloszenie jakiejś malizny, to brałam, ale głównie duże. Teraz mam małego psa, 14 kg, i tak tęsknię za "normalnym" :) psem. Za moją Zulką, która umarła w czerwcu. Ale muszę poczekać, niestety na następnego własnego dużego psa.

Posted
2 minuty temu, Murka napisał:

Ok, to rezerwuję dla wielkopsicy i mam nadzieję, że szybko coś wybędzie:)

Bardzo Ci dziękuję. Rozumiem, że TZ może jechać wielkopsicę? Oczywiście płatnie.

Posted
13 godzin temu, handzia napisał:

Murko naszej terrierce wymysliłyśmy imię Frajda :)

Bardzo fajnie i pasuje do niej, bo bardzo wesoła z niej dziewczyna:)

• Upvote 1
Posted

Wczoraj wieczorem przybyła nam jeszcze jedna malizna, która była łapana od dłuższego czasu. Udało się w końcu przez strzał z palmera. 

Suńka na szczęście okazała się ani nie dzika, ani nie bardzo lękliwa. Wprost przeciwnie - bardzo łatwa w obsłudze, tylko troszkę jest zdezorientowana. Wierzę się, że się rozkręci:)

Oto Pola z... pola:)

967c7a5b3d54a7b8gen.jpg

bead45f6ffe6c122gen.jpg

Wątek suni:

http://www.dogomania.com/forum/topic/334874-niechciane-zapomniane-–-mama-i-córcia-żyją-w-polu-na-gołej-ziemi/?page=1

Posted

Wczoraj wyjechała do kliniki do Lublina na operację usunięcia guza Miszka. Niestety już do nas nie wróci... zmiany okazały się rozległe, pojawił się straszny krwotok i suńkę uśpiono na stole operacyjnym:(... [']

e18c91be9197cc27gen.jpg

Przyjechały do nas dwa nowe nabytki (na razie fotki zapożyczone z wątków):

Kaśka ze schroniska w Zamościu:

9363e04134a4.jpg

Wątek:

http://www.dogomania.com/forum/topic/335102-duże-mają-gorzej-kaśka-czyli-katarzyna-ze-schronu-w-zamościu/?page=1

oraz Snikers ze Szczebrzeszyna:

10153146_899946320126086_331150785166798

Wątek:

http://www.dogomania.com/forum/topic/335027-snikers-cudowny-kudłacz-spod-sklepu-pogryziony-przez-inne-psy-kuleje-na-jedną-łapkę-szukamy-dt/