lika1771 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Zeby cioteczka Alina dała rade no i czekam na relacje Quote
malawaszka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 nie na - na 20 miały fryzjera więc ze 2 h to potrwać może - oby bo jak krócej to .... niedokładnie :errrr: Quote
lika1771 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Ale slicznie nasza Gwiazda:loveu: Alinko a jak jej zachowanie? Quote
malawaszka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 noo slicznotka!!! :loveu: a grzyweczkę obetnij do takiej jak jest na ostatnim zdjęciu - niepotrzebny jej ten daszek - zasłania śliczne oczka Quote
alina71 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Sorki musialam uziemić młodego bo by mi rano do przedszkola nie wstał. Sunia po zabiegach SPA to nie ten pies, mój syn mówił mamo psa nam podmienili .;) Pani powiedziala, że to domowy pies, byla grzeczna dawała łapke, klapnęła na nią jak się zabrała za jej pysk no ale nie dziwne bo tam był mega kotłun. Mówiła, że sunia raczej nie przepada za zabiegami ale może jeśli będzie na bieżąco to się przyzwyczai. Kwestia pies dziecko żaden problem oczywiście pilnuje młody wie co może ale i tak zwracam uwage. Chodził z nią na smyczy na spacerze. Kwestia pies kot to ciekawa kwestia i nie wiem co napisać. Obwąchala moje koty które sa powaznymi dużymi kociami i poszla sobie. Ale ciekawośc nie dawala jej spokoju i chodziła za nimi, dostała delikatnie łapką od dwóch i przyszła leżeć. Jak patrzyla na nie to miało się wrażenie jakby kota nie widziala ale to chyba niemożliwe, stała i drżała trochę się niepokoilam czy to z emocji czy ma na nie chrapke ale co widac na ostatniej fotce po oczach to raczej zaciekawienie. Do wieczora nie jadła tylko piła. Teraz wsunęła miske chrupek Royal Canin. Nie wiedziałam co będzie jeść więc kupiłam wszystko Cezar, RC, animonde, filety z kurczaka, nawet pedigre fuj wiem ale ciężko zgadnąć co jadła. A ona wybrala chrupki. No i dobrze. Nie wiem jak z zostawaniem w domu, to sprawdze. Jak wyszłam z biura to siedziała na moim fotelu ale nie piszczała. Szczeka gdy ktoś puka no ale po to jest pies. ;) Nie wiem też co ile trzeba z nią wychodzić, też musze sprawdzić, bo załatwiła się w biurze, więc póki co chyba częściej, obadamy z czasem. Można ją ogłaszać. I o dziwo nadal nie mamy pomysłu na jej imię. ;) Quote
malawaszka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 łohoo tylko nie dawaj jej tego wszystkiego do jedzenia bo będzie srakulec jak nic! cudna jest! ach :loveu: a wiek? coś fryzjerka mówiła? z kotami - ostrożnie bo takie trzęsienie się to emocje - jeszcze się boi, ale myślę, że będzie próbowała na ile może je poganiać - żeby jej za mocno nie podrapały :lol: Quote
alina71 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Dobrze obetne jej bo do zdjęć jej trzymalam. ;) Tutaj obok Miśki wypatrując kolejnego kota, biedna zdezorientowana była :eviltong: dla porówniania postawiłam butelke, jest naprawde nieduża, tak leży koło mnie, ja siedze 20cm obok z kompem Malawaszko nie pomyslałam żeby zapytać pani o wiek. Tak ja ją pilnuje właściwie non stop póki co. Jutro pójdzie ze mną do biura, nie będę długo ale póki nie wiem jakie są jej relacje z kotami będzie ze mną pracowała. Jak poprzednie dwie. ;) Co do jedzenia to dałam jej mokre w biurze nie zjadła poszlo do kosza. W domu dalam suche i wode i nic więcej. Filety ugotuję jutro. Nie zje ona to koty ale myslę, że sie skusi. Quote
malawaszka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 jejku jak ja się cieszę, że ona już w ciepełku :loveu: Quote
alina71 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 I to w jakim. Gwiazda śpi pod kołdrą ale zupełnie zakopana. ;) Czyli w nogach ona, kawałek dalej kot i w którymś momencie dziecko. No wyśpi się człowiek jak nic gdy trzeba uważać żeby nie schturchnąć towarzystwa. ;);) Byłam z nią na spacerze późno wieczorem i wcześnie rano. Noc przespana spokojnie, czysto. Rano zjadła miske jedzenia. Teraz jest ze mną w pracy. Śpi na fotelu za mną. Aha przy wyjściu z domu spotkała suczke sąsiadów, powąchały sie spokojnie. Zobaczymy. Quote
malawaszka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 jak minęła nocka????? edit: ale się zgrałyśmy :lol: super!!!! ona była taka nerwowa w schronisku biedusia Quote
monika55 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Ale się cieszę. Zawsze mówię że zachowanie psów w schronisku jest różne od tego w domu. Tfu, nie zapeszam, chyba nie wylezie z niej diabełek. Tylko nie pozwól jej wejść sobie na głowę.:razz: Quote
monika55 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Jest chętny dom z Łodzi. Mamy tam kogoś do sprawdzenia?. Quote
malawaszka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 ohohoo ładna, ostrzyżona to teraz będzie kolejka chętnych :mdleje: Quote
alina71 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Szwagier mnie namawia ale to nie ten czas wyszłam na godzine z biura na zakupy bo młody ma dziś urodziny myślałam, że ją skręci z radości jak wróciłam aż miło :) Quote
malawaszka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 widzę, że będziecie przebierać w domkach - trzymam :kciuki: za ten najlepszy!!!! oby szybciutko się udało jak ta malutka tak się przywiązuje! Quote
shanti Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Śliczności :loveu: W/g mnie nie jest stara. Zęby fatalne i sierść też, bo na bank często rodziła, widać po cycuchach. Złe karmienie też swoje zrobiło i na ząbkach się odbiło. Quote
monika55 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Pan już 2 razy się ze mną kontaktował. Przysłał mi zdjęcie swojej suni, która odeszła niedawno za TM. Malawaszko, to na Facebooku jest profil Sznaucery w potrzebie? Quote
malawaszka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 oczywiście ze jest :) http://www.facebook.com/pages/Sznaucery-do-adopcji/106101606088123 Quote
monika55 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 To widzę że pan też odwiedził. Nie wiem dlaczego nie mogę dodać komentarza. Quote
monika55 Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 I tak : skontaktowałam sie z rita 60. Zrobi wizytę. Alinko, podałam Panu Twój numer. Teraz Ty jako opiekunka masz najwięcej do powiedzenia o sznupie. I proszę , wez od shanti umowę adopcyjna i dopisać trzeba tam aneks. Shanti wie o co chodzi. Quote
Recommended Posts