Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

eee, u nas tak dobrze nie ma. Przed Bożym Narodzeniem u nas jest Wszystkich Świętych, czyli okres zniczy świeczek i chryzantem ;) Na kolędy jeszcze chwilkę poczekamy. I chwała Bogu ... ;)

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Justysia i Grześ']My nie mamy Ikei... Chociaż już jest wszystko zaplanowane i trwa czyszczenie placu pod nią - ma być ogromna bo jedyna w naszym rejonie więc pewnie dużo ozdób się zmieści ;)
Po sklepach typu Jysk też nie chodzimy teraz - tam pewnie też już od dawna świąteczny klimat.
Mowa była o zwykłym Willysie.
[/QUOTE]
my z kolei nie mamy willis ani ikea ale ikea wiem ze wczesnie zaczyna :) u nas w coop i ica spokoj, jysk dawno nie odwiedzalam ale Janek mowi ze jak byl pare dni temu to nie bylo nic.

• 1 month later...
Posted

Witamy zimowo - jesiennych ;)

Wpadliśmy pokazać naszą zimę.
Co prawda warunki nie sprzyjały zdjęciowaniu, ani te pogodowe, (troszkę mgły i światła niewiele), ani inne, (w większości robione z auta podczas jazdy), ale zawsze to coś ;)

Zdjęcia troszkę czekały na swój czas - a właściwie to na nasz czas - ale w końcu go znaleźliśmy i wstawiamy. Cieszymy się, że udało nam się wyrobić przed zimą w Polsce - chyba :eviltong:

No nic,
wstawiamy...

Szwedzki akcent...

...

Posted

A to jeszcze dwa...

Uwielbiamy te pozamarzane drzewa - jaka szkoda, że tak ciężko jest je uwiecznić w tak urokliwej postaci w jakiej można oglądać je gołym okiem... Oj szkoda...

Potworny problem ze wstawieniem zdjęć mieliśmy :angryy:
To standard ostatnio czy tylko przypadkiem dogo nam takie numery robi ?

Całujemy Was wszystkich bardzo, bardzo :loveu:

Posted

Ja tam zimy nikomu nie zazdroszczę, zdecydowanie ciepłolubna jestem:) W radio słuchałam audycji na temat krajów, w których ludzie chcieliby zamieszkać (ankieta była ogólnoświatowa i nie można było wskazywać własnego kraju). Ku mojemu najszczerszemu zdumieniu na pierwszych miejscach znalazły się Kanada i Norwegia, ktore kojarzą mi się jak najbardziej ze śniegiem, brrr
My tam z Maxiem cieszymy się, jak chociaż trochę słońca się pojawi, mój dranioł ONek też lubi ciepełko.
Pozdrawiamy optymistycznie

• 3 weeks later...
Posted

[B]Deer[/B]... I jak, i jak, już zapewne jest pełna wersja zimy – nawet zbyt pełna może być z tego co czytamy ;)

U nas szaleństwo. Niby nie zawsze są wielkie mrozy, ale nawet w okolicach -10 jakoś strasznie odczuwalne to jest w tym roku… Przenikliwy mrozik, wieje i ogólnie trudno się było przystosować. Zapowiadają straszne mrozy, swoją drogą zeszłoroczne – 30 nie było raczej upałem więc aż strach pomyśleć co może być w tym roku :eek2:

[B]Seaside[/B], jak dobrze Cię widzieć :iloveyou:
Zniknęłaś nagle już tak dawno i właściwie my nie mamy pojęcia co się u Ciebie wyprawia… Naprawdę nic :shake: Masz teraz jakiś swój wątek żebyśmy mogli prześledzić sytuacje czy musimy prosić Cię o opowieści na ten temat ? :cool3:

No i cieplej nam od razu od tych uścisków :loveu:

[B]Ewa[/B] no co Ty, dziwna jakaś taka – mrozów nie lubisz :o :lol:

Szczerze przyznam, że my byśmy się chyba wykończyli w cieple, więc to jest lepsza opcja dla nas.

A poza tym jak można żyć bez jeziornych wędrówek, no powiedzcie - jak ? :wink:

[I][SIZE=2]PS. Kochani zaczęła się kilka dni temu druga akcja dokarmiania piesków z Szerlokiem. Podejrzewamy, że większość z Was już o tym wie i dokarmia, ale na wszelki wypadek postanowiliśmy napisać i tutaj.[/SIZE][/I]

[CENTER][URL="http://szerlok.pl/nakarm_psa/"][B][SIZE=4]To tutaj [/SIZE]
[/B][/URL][/CENTER]

Bardzo Was pozdrawiamy – przeserdecznie oczywiście, ściskamy, całujemy i co tam jeszcze się da…

[RIGHT][FONT=Trebuchet MS][SIZE=3][I]Wasi dwaj ludzie i trzej kudłaci[/I][/SIZE][/FONT] :haha:[/RIGHT]

Posted

Jo37 podpowiedziała mi, że tutaj mogę zapytać o transport do Szwecji :)

Na Dixie przebywającą obecnie w hoteliku u Murki czeka domek w Örebro. Może ktoś z Was spędza święta w Polsce a potem wraca do Szwecji? Domek zobowiązał odebrać się Dixie z każdego miejsca na terenie Szwecji :) niestety teraz nie są w stanie przyjechać po małą osobiście.
Link do wątku w moim podpisie.
Dzięki za wszelką pomoc i podpowiedzi.

Posted

shirrrapeira strasznie nam przykro :-(
Doskonale wiemy co czujesz i jesteśmy z Tobą.

deer załamujesz normalnie :-o
Spojrzeliśmy na prognozę i faktycznie macie tam dość wysokie temperatury. U nas dziwnie bo w ciągu jednego dnia zmienia się to strasznie zazwyczaj - standardem są wahania od -4 do -19... ale nie na plusie ;)

Ra_dunia witamy Cię u nas i... W sumie to przejdziemy się na wątek Dixie chociaż nie pomożemy niestety :(

Posted

Justysia i Grześ dziękuję, że zajrzeliście do Dixie :)
W jakim pięknym regionie mieszkacie! W tym roku spędzałam wakacje z moim sierściuchem w Värmland, więc całkiem niedaleko (zazwyczaj jednak jestem w Skanii, bo w Malmö mieszka mój TZ).
Lecę poczytać Wasz wątek ;)

Posted

[quote name='Ra_dunia']Justysia i Grześ dziękuję, że zajrzeliście do Dixie :)
W jakim pięknym regionie mieszkacie! W tym roku spędzałam wakacje z moim sierściuchem w Värmland, więc całkiem niedaleko (zazwyczaj jednak jestem w Skanii, bo w Malmö mieszka mój TZ).
Lecę poczytać Wasz wątek ;)
Ja mieszkam 40 km od malmö :)

Posted

Właśnie przeczytałam cały wątek...
Wiem, że czytaliście to już z milion razy - ale muszę powtórzyć za innymi: jesteście niesamowici!
Mocno trzymam za Was kciuki.

Jeśli nadal potrzebujecie czegoś z Polski to piszcie. Zawsze wysłanie paczki ze Szwecji do Szwecji będzie tańsze niż z Polski do Szwecji ;)

Deer - może uda nam się na kawę umówić ;)

• 2 weeks later...
Posted

Chyba nigdy nie przestaniecie nas szokować :oops:

Ra_dunia nie wiemy jakim cudem przeczytałaś cały wątek i jesteśmy naprawdę pod wrażeniem :)
Tylko, ... Żeby od razu niesamowici ?! yyyy, no co Ty :oops:
My nie zrobiliśmy przecież nic aż tak niesamowitego - poważnie :fadein:

Bardzo dziękujemy oczywiście za chęć pomocy, ale nie będziemy Wam zawracać głowy. Trafiła nam się tutaj możliwość podpięcia się czasem pod kogoś więc jeśli będziemy mieli jakieś potrzeby to mamy kogo wykorzystać :diabloti:
Potrzeby zawsze są właściwie... Oj, wiele rzeczy Krajowych nam towarzyszy w drodze przez szwedzkie życie :evil_lol:

Chcieliśmy oczywiście złożyć wszystkim życzenia i chyba jak rzadko uda nam się nawet na czas :cool3:
A więc:

[FONT=Lucida Sans Unicode]Ciepła, uśmiechów i radości
W gronie najbliższych i ciekawych gości
Spełnienia planów wielu
I wytrwałego dążenia do celu

W Święta i w Nowym Roku

[/FONT]

No to sobie porymowałam troszeczkę i uciekam dalej coś robić, bo my naprawdę całkowicie do tyłu ze wszystkim jesteśmy ostatnio... Oj, całkowicie :roll:
Teraz gotujemy, sprzątamy, wysyłamy życzenia, ...., w sumie to wszystko teraz 8)

Uciekamy... :kiss_2:

Posted

Justynko i Grzesiu, spokojnych, zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w atmosferze miłości ślę wraz z TZ i naszym zwierzyńcem. Trzymajcie sie cieplutko, nie chorujcie i opanujcie choc na trochę czas;) Życzę Wam, abyście nie musieli go gonic, i by na chwilkę dla Was zwolnił, choc w ten świateczny czas.
Buziaczki dla Was, Kochani!

Posted

Przesyłąmy moc życzeń noworocznych - niech Wam się kochani wiedzie coraz lepiej w tym ięknym kraju :) Życzenia zdrówka dla Justynki!!!!!!!
Niestety nasz wątek zamarł już daaaaawno. Jakoś tak życie się ostatnio wokół dziecka skupiło - było trochę problemów z jej zdrowiem więc może to dlatego. Na szczęście wszystko już ok i 18 grudnia mały Rudzielec skończył rok :) Oczywiście nie brak nam wokół futrzaków do ratowania - na szczęście moja mama (ma warunki mieszkaniowe :P ) zawsze da się namówić na jakąś bidę której w ostatniej chwili trzeba pomóc :)
Staramy się pojawiać częściej na dogo ale w większości razów kończy się to tylko przeczytaniem aktualności na subskrybowanych wątkach :(

Ściskamy Was cieplutko a w szczególności Haneczka :)

• 2 weeks later...
Posted

Seaside nawet nie wiesz jak strasznie nam głupio. Musiało Ci się zrobić przykro, że tak olaliśmy taką niespodziankę.

Zobaczyliśmy Waszą piękność prawie od razu, ale postanowiliśmy, że musimy napisać coś bardziej konstruktywnego niż tylko kilka ochów i achów i… zrobimy to w ciągu dnia – nocą się ciężej myśli.
A dni jak wiadomo uciekają szybko i ciągle okazuje się, że znowu jest zbyt późno na mądre pisanie, i…
Co dzień powtarzaliśmy sobie, że wieczorem… i tak dotrwaliśmy do dziś. Przyznam szczerze, że rano kombinowałam co napiszę, nawet miałam pomysły na dłuższe wywody, ale nic nie pamiętam… nic :lookarou:

Przepraszam, ale napiszę tylko to o czym pomyślałam gdy po raz pierwszy spojrzałam na zdjęcie Waszej pannicy… Jeśli Jej włoski są faktycznie takiej barwy jak na zdjęciu to będą wspaniałe – ogrom kobiet męczy się z farbami żeby tak wyglądać a tu sama natura… Oj będzie łamała najtwardsze męskie serca - widać to już teraz :diabloti: Pytanie tylko czy to charakterna diablica czy uroczy aniołek ? :razz:

- Mało konstruktywne, wiem.

Powinniśmy dzisiaj świętować „urodzinki” Szariczka bo w końcu trafił do nas równo cztery lata temu, ale…

Przepraszam. Ciężko mi pisać mądrze i dowcipnie.
Dziś zmarł mój dziadek i… Naprawdę cholernie trudno jest być w takich chwilach tak daleko od domu… Cholernie…

Napisać musiałam – wybaczcie jakość

• 4 weeks later...
Posted

Tak bardzo mi przykro :(((
Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale po prostu ostatnio prawie nie bywam na dogo ....
Justynko przyjmij od nas najszczersze kondolencje :((((

• 3 weeks later...
Posted

Cześć

Bardzo rzadko zaglądamy na dogo, ale nie zapomnieliśmy o Was i na pewno nie zapomnimy.

Seaside dziękuję za słowa :loveu:
Niestety ale ",miesięcznica" śmierci dziadka okazała się znowu fatalna i straciliśmy zupełnie niespodziewanie chrzestną Grzesia. To świetna kobieta była...

Ten rok zaczął się jakoś tak ciężko, ale mamy nadzieję, że to już koniec nieszczęść i ogólnie wszędzie zacznie się ludziom życie układać.

Ciężko nam przywyknąć do tego, że już nie spotkamy kilku osób... Ale nie mamy na to wpływu niestety.
Najważniejsza jest pamięć i na to zawsze mogą liczyć z naszej strony... Następnych rozmów już niestety nie będzie... Przynajmniej nie materialnie.

Pozdrawiamy Was wszystkich bardzo gorąco z zimowej Szwecji, która jakoś nie może się zdecydować czy ma być -28 czy okolice 0 i deszcz :roll: