Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pojawiły się pewne problemy.

1. Odległość wynosi ok. 400 km !!!!!!!!!!!!!!!!

2. Bardzo proszę Magdinę o wyjaśnienie o co tu chodzi !!!! (poniżej cytat)

`witam serdecznie. Kilka dni temu byłam w schronisku w Przyborówku, tyle się o nim nasłuchałam jak tam pięknie że postanowiłam to "nowoczesne, europejskie schronisko" zobaczyć. Jestem w SZOKU!!!!! To skandal w jakich kojcach są tam psy. Nie dziwi że doszło do tragedii (pogryzły się dwa psy). Jeśli nie zmieni się zabezpieczeń kojcy to takie sytuacje będą się powtarzać a pani Wanda w tej sytuacji jest bezsilna. Ja przestrzegam , jak przyjdą mrozy zamarznie woda. Postawione baraki mają tak wielkie szpary i pozbawione są ogrzewania ( dwa maleńkie grzejniki na prąd nie rozwiąrzą potrzeb). Mam pytanie do Kociary czy była tam pani w środku?

Posted

juz wyjasniam!! Przyborowek to miejsce gdzie gimna chciała nprzeniesc P.Wande z jej psami z jej prywatnego przytuliska w Sycynie-stad została eksmitowana bo psy przeszkadzały sąsiadom- P.Wanda jak zobaczyła to nowe schronisko to sie nie zgodziła na przeprowadzke tam ,własnie ze wzgledu na to co jest napisane w cytacie-to zreszta pisała jej przyjaciolka,ktora jej pomaga!! całe szczescie ktos podarował fundacji ziemie ze starym gospodarstwem w Wagrowcu!i tam sie własnie teraz P.Wanda przenosi,trwa remont itp o ktorym pisałam w watku. Gdyby było wiecej rak do pomocy to tam mozna zrobic super przytulisko na miare europejska!to marzenie P.Wandy!ludzie jej pomagaja wiec roboty postepują!

Posted

ostatnio z powodu tego gminnego schroniska wybuchły awantury miedzy ludzmi z gminy a P.Wanda ,ktora nie chce sie tam przeniesc-zreszta miejsc jest tylko dla połowy psow i reszte trzeba by uśpic na co ona w zyciu sie nie zgodzi bo psy sa u niej dożywotnie!!Ona chciałabym stworzys przytulisko dla starych psow,ktore nie maja szans na adpocje a u niej moga w miare godnie dożyc ostatnich chwil. Ok w razie pytan ,pytajcie śmialo

Posted

Dzięki Magdina za wyjaśnienie, bo nieco zgłupiałam.

To pozostało tylko rozwiązanie problemu nr 1 czyli odległości 400 km !!!!!!
Na dodatek nie jest to na uczeszczanej przez Dogo trasie.
Boję się, że rozbijemy się o ten przejazd.

Jakoś nic mądrego nie przychodzi mi do głowy. To poważny kłopot.

Posted

Nie wiem ,czy na cos sie ta informacja przyda , ale : moja siostra mieszka w Poznaniu. To nie jest daleko od Szamotul i Wagrowca.Moze jezeli ktos by z Szarikiem dojechal chociaz do Poznania, moge spytac siostry , czy nie zawiozla by go do Pani Wandy.

Posted

Szaruś jest w schronisku w Rybniku.
Grunge mówiła o prawdopodobnym ale nie pewnym jeszcze tymczasie w pobliżu Rybnika - płątnym tymczasie (ok 150 zł miesięcznie jak pamiętam??) Jeśli to nie wypali to ma miejsce w Sycynie w przytulisku (ok 200 zł miesięcznie + koszty transportu, którego nie możemy jakoś znaleźć to ok 400 km)