Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pójde pójde, ale ustalcie w końcu gdzie co i jak :) Ja oczywiście po cichu licze na Matemblewo, bo ciężko mi z dwoma dupkami gdzieś dalej jechać :/ Na spacer Oliwa-Matemblewo, możemy sie umówic jak bedzie troche cieplej bo to parogodzinny spacerek i co niektórym mogą tyłki poprzemarzac (czyt. moje jamniki :D)

Posted

Łeeee....takie miejscówy to jak dla mnie totalnie zły pomysł:cool3:
Spacer urasta do rangi eskapady z miliardami przesiadek, już po dojechaniu na miejsce człowiek będzie wkurzony i zdechnięty, nie mówiąc o samym spacerze i powrocie;)(
Miliardy przesiadek, kupa kasy na autobusy....Bleee...to nie dla nas. Oliwa i okolice jak dla mnie najdogodniejsze i dalej się nie ruszam:cool3:

Mieszkamy na Karwinach, tak jak mamy w opisie:diabloti:

Posted

[quote name='Viz']Cropka, ja jadę z Zaspy, więc niewiele bliżej. :eviltong:[/quote]

Viz, ale ja nie za bardzo mam czas na takie eskapady. Jakoś muszę podzielić czas w weekendy pomiędzy psa i synka,a jeszcze w tym wszystkim o sobie nie zapomnieć :eviltong:

Posted

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Ja jestem z Wrzeszcza, dojazd mam w jedną i drugą stronę bardzo ładny ale niestety nie mam czasu...muszę przed świętami pomagać w domu więc na długi spacer nie ma szans.[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

Pudelkowi [pudelkowa+pudelek;)] pewnie nie dotrą [wos+agility], ale...

Nie narzekajcie tak! ;) Ja jezdzilam z pudlowym z Oliwy do Matemblewa [pieszo+tramwaj+bus], toz to nie koniec swiata ;) Do Gdyni na treningi jezdzilam... Ja raz wydalam 24 bilety... Nie pytajcie jakim cudem, ale tak wyszlo ;)

A Matemblewo jest urocze :) Bardzo fajnie sie tam spaceruje :)

Moze jakis spacerek np. po swietach? Jakos nie w łikend? ;)

Posted

W tygodniu na spacerki bede miala czas w drugiej połowie stycznia, do tego czasu jedynie w weekend moge sie wyrwać. W niedziele jestem wolna, ale juz po niedzieli bede zajęta (Marta wiesz czym :P) I dopiero po sylwestrze jakiś wolny weekend sie znajdzie

Myśle że to nie bedzie długi spacer. Tak 1-1.5 godziny

Posted

[FONT=Arial][SIZE=2]Czy nikt z Was nie wybiera sie w strone Koszalina? Szukam transportu dla uroczej dobermanki ze schronu w Koszalinie do Tczewa ( albo gdzies w pol drogi ), moglaby juz grzac tyleczek u mnie. Zwracam koszty paliwa, w schronie zalatwione wszystko.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Beata 0601 717 398[/SIZE][/FONT]

Posted

Jeden podróżujący może zabrać jednego psa, trzeba mu kupić bilet-z tego, co pamiętam to bardzo tani. No i oczywiście musi być smycz, kaganiec i świadectwo szczepienia p/wściekliźnie. Z tym, że jest to spore obciążenie, nie tylko dla psa. Ubrać obcego psa w kaganiec i pilnować go przez prawie 4 godziny jazdy w pociągu, mając nadzieję, ze nie nabrudzi :roll:. Na pocieszenie powiem, że mój mąż mojego szczeniaka z hodowli w Poznaniu wiózł pociągiem i nie było większych problemów(poza mokrą plamą przy drzwiach przedziału:oops:), a jechał 5 godzin.

Posted

za szybko sie to potoczyło, ja tylko przez Koszalin przejezdzalam wiec msialby byc ktos kto by tego psa "podał" ale cale szczescie ze nie probowalismy. mialam ogromne bagaze a ludzi bylo tyle, ze na korytarzach brakowalo miejsca, byly klotnie, problemy i sama ledwo dawalam rade

a teraz ja mam pytanie i prosbe. dogomaniacy z Gdańska! bliski jest koniec remontu siedziby Straży Dla Zwierząt. dopisali sponsorzy, wszystko jest tlyko...
zabrakło rak do pracy...
[SIZE=4][B]w sobotę 5 stycznia potrzebnych jest 3 silnych mężczyzn do zwinięcia wykładziny, zagruntowania podłogi i przeniesienia mebli.[/B][/SIZE] potem kilka Pań do sprzatania-ale te o wiele łatwiej znaleźć...

Posted

[quote name='BeataJ'][FONT=Arial][SIZE=2]Czy nikt z Was nie wybiera sie w strone Koszalina? Szukam transportu dla uroczej dobermanki ze schronu w Koszalinie do Tczewa ( albo gdzies w pol drogi ), moglaby juz grzac tyleczek u mnie. Zwracam koszty paliwa, w schronie zalatwione wszystko.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]Beata 0601 717 398[/SIZE][/FONT][/quote]

Na dogomaniakow zawsze moznal liczyc! Zglosila sie dobra duszyczka i suczka bedzie u mnie za niecala godzinke!

Dzieki wiekie!!!!!

Beata

Posted

Nie mogę znaleźć żadnego wątku na temat tresury psów w gd..pewnie źle szukam. Co dobrego lub złego słyszeliście o szkołach Hauward i Dog&roll? Albo może kojarzycie taki wątek i moglibyście linka wklejić..?:)