Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[QUOTE][I][B]lubisz dymać po/na lodzie? :diabloti:[/B][/I][/QUOTE]
Nie, to drugie :diabloti:

[QUOTE]A to jest forum o psach? [/QUOTE]
Podobno :niewiem:

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[I][B]Dzień dobry fotoblożanki :loveu:
Dzisiaj mój pies mnie zadziwił swoim brakiem mózgu :eviltong:
Na pewno każdy z Was ma gdzieś u siebie w lesie taką siatkę,przeważnie jakieś młode drzewka są nimi ogrodzone
[/B][/I]
[IMG]http://www.ogrodzenia.biz/fotki/o179d.jpg[/IMG]

[I][B]Dzisiaj Brutus w takiej siatce znalazł dziure na samym dole i przez nią przeszedł na drugą stronę...zawołałam go i myślałam że stojąc przed tą samą dziurą, którą wszedł wróci nią do mnie...ALE NIE - on postanowił przeskoczyć :diabloti: haha jego mina jak odbił się od tej siatki i nadal był na tamtej stronie była bezcenna :evil_lol:

przedstawiam gwiazdora [/B][/I]:loveu:

[IMG]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/383901_474795749211664_908633262_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]Dzień dobry fotoblożanki :loveu:

Na pewno [COLOR=#ff0000][SIZE=5]każdy[/SIZE][/COLOR] z Was ma gdzieś u siebie w lesie taką siatkę,[/B][/I][/QUOTE]
Ja taką mam , ja taką mam :multi:

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]Dzień dobry fotoblożanki :loveu:
Dzisiaj mój pies mnie zadziwił swoim brakiem mózgu :eviltong:
Na pewno każdy z Was ma gdzieś u siebie w lesie taką siatkę,przeważnie jakieś młode drzewka są nimi ogrodzone
[/B][/I][I][B]Dzisiaj Brutus w takiej siatce znalazł dziure na samym dole i przez nią przeszedł na drugą stronę...zawołałam go i myślałam że stojąc przed tą samą dziurą, którą wszedł wróci nią do mnie...ALE NIE - on postanowił przeskoczyć :diabloti: haha jego mina jak odbił się od tej siatki i nadal był na tamtej stronie była bezcenna :evil_lol:
przedstawiam gwiazdora [/B][/I]:loveu:
[/QUOTE]

Dzień dobry Rinusiowa! :loveu:
Ja to bardziej chciałabym zobaczyć Twoją minę po tym skoku i odbiciu. :diabloti:

Tititi jakie blabladorki

Posted

[quote name='Vectra']Ja taką mam , ja taką mam :multi:[/QUOTE]
[I][B]i Twoje psy nie mają takich pomysłów? bo to prawie jak trampolina tylko, że w poziomie :evil_lol:[/B][/I]
[quote name='FredziaFredzia']Dzień dobry Rinusiowa! :loveu:
Ja to bardziej chciałabym zobaczyć Twoją minę po tym skoku i odbiciu. :diabloti:

Tititi jakie blabladorki[/QUOTE]
[I][B]no ja miałam pewnie nie cienką bo myślałam, że się tam zaklinuje i powiesi, ale na szczęście jakoś to ogarnął :eviltong:

chodzi mi po głowie drugi tatuaż....:roll:[/B][/I]

Posted

[B]Rinuśkowa [/B]moja debilna sucz często wbiega w takie ogrodzenia bo ich nie widzi :shake: Kto i za co mnie pokarał takim debilem :evil_lol:

Co do dogo to moja kumpela też się dziwiła co na dogo może być ciekawego... do czasu, ostatnio podczytywała nas na wątku u Oleczka i powiedziała że nie wiedziała że rozmowy o 'psach' mogą być takie ciekawe :evil_lol:

Posted

[quote name='jonQuilla'][B]Rinuśkowa [/B]moja debilna sucz często wbiega w takie ogrodzenia bo ich nie widzi :shake: Kto i za co mnie pokarał takim debilem :evil_lol:

Co do dogo to moja kumpela też się dziwiła co na dogo może być ciekawego... do czasu, ostatnio podczytywała nas na wątku u Oleczka i powiedziała że [B]nie wiedziała że rozmowy o 'psach' mogą być takie ciekawe [/B]:evil_lol:[/QUOTE]

Bo to domena fotoblożanek jest.:loveu: Gdziekolwiek się pojawimy robi się ciekawie :diabloti:

A co do siatki leśnej-moje psy się po tym wspinają :stupid: traktują to jak trampolinę ze scianą wspinaczkową...walnięte suki. A ogrodzone tak mamy te fajniejsze łaki-zeby nam sarenki nie podpierdzielały trawki :evil_lol:

Posted

[I][B]Trochę zmienie temat, bo ostatnio siedzę dosyć sporo w temacie Skaryszewa i Wstępów jakie się tam odbywają...to co się tam dzieje woła o pomstę do nieba...w tym roku na skutek urazu mechanicznego (koń Maciek spadł z rampy) trzeba było uśpić konia...w tym roku było chyba i tak lepiej niż w poprzednich latach...były media z Wielkiej Brytanii, Niemiec, Szwecji...
Niestety to jest nadal zjazd rolników, którzy sprzedają konie na rzeź do Litwy i Włoch...
Koń w naszej tradycji jest szcZególnym zwierzęciem i nie zasłużył sobie na takie traktowanie...:-( czy jest w ogóle szansa, że koń będzie według prawa zwierzęciem towarzyszącym człowiekowi?

a ten film już doszczętnie mnie dobił i pokazuje jaka niemoc panuje w świecie...:-([/B][/I]

[COLOR=#ff0000][I][B]sceny drastyczne.[/B][/I][/COLOR]
[url]http://www.facebook.com/photo.php?v=150399068444261[/url]

Posted

Dlatego jak niektórzy przyrównują psie sporty do końskich "że u nas się zwierząt przedmiotowo nie traktuje" to radzę obejrzeć ten filmik i pomyśleć, co może być gorszego i czy warto w tym wypadku coś porównywać :p

Posted

[I][B]jeśli już przy mięsie jesteśmy to jednak wątek o myślistwie jest nadzwyczaj ciekawy :p[/B][/I]

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/81486-my%C5%9Blistwo-my%C5%9Bliwi-z%C5%82e-czy-dobre/page18[/url]

Posted

Skaryszew kojarzy mi się tylko ze złem , z pijaństwem , chamstwem , kompletnym brakiem szacunku do zwierząt i w sumie do ludzi też ...i czerpię tą wiedzę nie tylko z tego co teraz oglądam od kilku lat w TV , FB ...znam to z opowieści znajomych którzy koniecznie chcieli pokazać znajomym ze Szwecji prawdziwy koński jarmark ...przeżyli to strasznie , bo nie takich atrakcji się spodziewali

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]jeśli już przy mięsie jesteśmy to jednak wątek o myślistwie jest nadzwyczaj ciekawy :p[/B][/I]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/81486-myślistwo-myśliwi-złe-czy-dobre/page18[/URL][/QUOTE]

Rinusiowa, czytaj - przestaniesz myśleć o jedzeniu:diabloti:
Ja np. przez kilka dni dowiedziałam się wielu interesujących rzeczy: że kotu nie wolno pozwalać polować na ptaszki, a jak coś upoluje to należy mu to szybko zabrać, bo w ten sposób zagraża dzikiej przyrodzie. O!

Posted

[quote name='Czekunia']Rinusiowa, czytaj - przestaniesz myśleć o jedzeniu:diabloti:
Ja np. przez kilka dni dowiedziałam się wielu interesujących rzeczy: że kotu nie wolno pozwalać polować na ptaszki, a jak coś upoluje to należy mu to szybko zabrać, bo w ten sposób zagraża dzikiej przyrodzie. O![/QUOTE]
o motko i córko ... to mój kot walił wszystko co fruwało :shake:

Posted

[quote name='Vectra']o motko i córko ... to mój kot walił wszystko co fruwało :shake:[/QUOTE]

To ja nie wiem... Powinnaś się samobiczować albo na kolanach do Częstochowy:diabloti:
A tak serio zaczyna przerażać mnie dogo: coraz więcej fanatyzmu w czystej postaci, a ten wątek i jego ostatnich kilka stron to wisienka na torcie, jeśli się komuś nudzi to polecam jako dobrą lekturę:grins:

Posted

[quote name='Alicja']Skaryszew kojarzy mi się tylko ze złem , z pijaństwem , chamstwem , kompletnym brakiem szacunku do zwierząt i w sumie do ludzi też ...i czerpię tą wiedzę nie tylko z tego co teraz oglądam od kilku lat w TV , FB ...znam to z opowieści znajomych którzy koniecznie chcieli pokazać znajomym ze Szwecji prawdziwy koński jarmark ...przeżyli to strasznie , bo nie takich atrakcji się spodziewali[/QUOTE]

Ja nawet już nie próbuje ogladac takich rzeczy. Byłam tam osobiście. Koszmar. W najczystszej postaci. Serio, schorny tez robią wrażenie, ale to co tam się działo, nie da się tego opisać słowami. Naprawde kazdy jeden kon był przerażony. Brrr, dopóki koń bedzie w myśl prawa zwierzeciem rzeźnym, nic się nie zmieni.

Mało tego, obowiązuje zakaz handlu zwierzetami na takich bazarach, to sprytni rolnicy obeszli przepis, targ został "parkingiem" za zgodą burmistrza, i oni się tam tylko "zatrzymują". Było głośno, była tv, były interwencję, ale tam wraca ciagle stałe grono. I jestem pewna, ze szanowny burmistrz ma z tego jakiś zysk.

[quote name='Czekunia']Rinusiowa, czytaj - przestaniesz myśleć o jedzeniu:diabloti:
Ja np. przez kilka dni dowiedziałam się wielu interesujących rzeczy: że kotu nie wolno pozwalać polować na ptaszki, a jak coś upoluje to należy mu to szybko zabrać, bo w ten sposób zagraża dzikiej przyrodzie. O![/QUOTE]

o kurde, to moja kocica całkiem juz zachwiała faunę i florę w mojej wsi...ide się biczować :diabloti:

Posted

[I][B]ja nie czytałam tych wszystkich stron bo dziewczyna ma nieźle w głowie namieszane :shake: kotom trzeba zakladać kagańce jak wypuszczasz je na dwór :diabloti:[/B][/I]
[quote name='Justa']A ja mimo, że swoje już widziałam w rzeźniach to jednak te konie.. straszne.[/QUOTE]
[I][B]jeszcze to bicie przed samym strzałem...jakby nie można było tego zrobić po ludzku...ale co ja piszę, wstyd być czasem człowiekiem..[/B][/I].
[quote name='Czekunia']To ja nie wiem... Powinnaś się samobiczować albo na kolanach do Częstochowy:diabloti:
A tak serio zaczyna przerażać mnie dogo: coraz więcej fanatyzmu w czystej postaci, a ten wątek i jego ostatnich kilka stron to wisienka na torcie, jeśli się komuś nudzi to polecam jako dobrą lekturę:grins:[/QUOTE]
[I][B]taaa zajrzyj na pwp - tam to się dzieje , jak masz rasowego psa to jesteś ta zła i niedobra :cool3:[/B][/I]
[quote name='asiak_kasia']Ja nawet już nie próbuje ogladac takich rzeczy. Byłam tam osobiście. Koszmar. W najczystszej postaci. Serio, schorny tez robią wrażenie, ale to co tam się działo, nie da się tego opisać słowami. Naprawde kazdy jeden kon był przerażony. Brrr, dopóki koń bedzie w myśl prawa zwierzeciem rzeźnym, nic się nie zmieni.

Mało tego, obowiązuje zakaz handlu zwierzetami na takich bazarach, to sprytni rolnicy obeszli przepis, targ został "parkingiem" za zgodą burmistrza, i oni się tam tylko "zatrzymują". Było głośno, była tv, były interwencję, ale tam wraca ciagle stałe grono. I jestem pewna, ze szanowny burmistrz ma z tego jakiś zysk.
[/QUOTE]
[I][B]oni tam grubą kasę trzepią i jeszcze śmią Ci powiedziec, że konie sprzedają do agroturystyki i dla dzieci....nic tylko strzelić sobie w łeb...jednak mam cichą że skoro zagraniczne media zaczynają się tym interesować to nasze Państwo coś z tym w końcu zrobi...

tak w ogóe to dzień dobry. U nas dzisiaj słoneczko wyszło, ale już zaszlo [/B][/I]:eviltong: [I][B]Bruti sobie śpi na łóżku obok mnie, a ja w parowarku gotuję obiadek :diabloti:[/B][/I]

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]

tak w ogóe to dzień dobry. U nas dzisiaj słoneczko wyszło, ale już zaszlo [/B][/I]:eviltong: [I][B]Bruti sobie śpi na łóżku obok mnie, a ja w parowarku gotuję obiadek :diabloti:[/B][/I][/QUOTE]

bry Kasieńko :loveu:

prawoarek jest błe, ale my may tego super ekstra halogen coś tam- i to powiem szczerze, u nas się spisuje. TZ w tym "gotuje" :evil_lol:

ja tam lubię jesc normalnie, i dopóki konisie mnie dzwigają bez problemów, nie mam kompleksów :diabloti:

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]przedstawiam gwiazdora [/B][/I]:loveu:

[url]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/383901_474795749211664_908633262_n.jpg[/url][/QUOTE]
Gwiazdor z takimi naleśnikami? :shake: Skopiowałabyś mu te uszy... :diabloti: