Amber Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [QUOTE][I][B]lubisz dymać po/na lodzie? :diabloti:[/B][/I][/QUOTE] Nie, to drugie :diabloti: [QUOTE]A to jest forum o psach? [/QUOTE] Podobno :niewiem: Quote
Rinuś Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 [I][B]hmmmm jak wszyscy widzą napis DOGOMANIA to myślą, że o psach :evil_lol: jednak prawda jest chyba inna :eviltong:[/B][/I] Quote
asiak_kasia Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Moj chłop jest cfany, on po subskrypcjach leci :diabloti: U mnie w pracy o nic nie pytają, mają wywalone po całości co robię :evil_lol: I nie, wcale nie pracuję w państwówce :diabloti: Quote
Rinuś Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [I][B]Dzień dobry fotoblożanki :loveu: Dzisiaj mój pies mnie zadziwił swoim brakiem mózgu :eviltong: Na pewno każdy z Was ma gdzieś u siebie w lesie taką siatkę,przeważnie jakieś młode drzewka są nimi ogrodzone [/B][/I] [IMG]http://www.ogrodzenia.biz/fotki/o179d.jpg[/IMG] [I][B]Dzisiaj Brutus w takiej siatce znalazł dziure na samym dole i przez nią przeszedł na drugą stronę...zawołałam go i myślałam że stojąc przed tą samą dziurą, którą wszedł wróci nią do mnie...ALE NIE - on postanowił przeskoczyć :diabloti: haha jego mina jak odbił się od tej siatki i nadal był na tamtej stronie była bezcenna :evil_lol: przedstawiam gwiazdora [/B][/I]:loveu: [IMG]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/383901_474795749211664_908633262_n.jpg[/IMG] Quote
Vectra Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Rinuś'][I][B]Dzień dobry fotoblożanki :loveu: Na pewno [COLOR=#ff0000][SIZE=5]każdy[/SIZE][/COLOR] z Was ma gdzieś u siebie w lesie taką siatkę,[/B][/I][/QUOTE] Ja taką mam , ja taką mam :multi: Quote
FredziaFredzia Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Rinuś'][I][B]Dzień dobry fotoblożanki :loveu: Dzisiaj mój pies mnie zadziwił swoim brakiem mózgu :eviltong: Na pewno każdy z Was ma gdzieś u siebie w lesie taką siatkę,przeważnie jakieś młode drzewka są nimi ogrodzone [/B][/I][I][B]Dzisiaj Brutus w takiej siatce znalazł dziure na samym dole i przez nią przeszedł na drugą stronę...zawołałam go i myślałam że stojąc przed tą samą dziurą, którą wszedł wróci nią do mnie...ALE NIE - on postanowił przeskoczyć :diabloti: haha jego mina jak odbił się od tej siatki i nadal był na tamtej stronie była bezcenna :evil_lol: przedstawiam gwiazdora [/B][/I]:loveu: [/QUOTE] Dzień dobry Rinusiowa! :loveu: Ja to bardziej chciałabym zobaczyć Twoją minę po tym skoku i odbiciu. :diabloti: Tititi jakie blabladorki Quote
Rinuś Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [quote name='Vectra']Ja taką mam , ja taką mam :multi:[/QUOTE] [I][B]i Twoje psy nie mają takich pomysłów? bo to prawie jak trampolina tylko, że w poziomie :evil_lol:[/B][/I] [quote name='FredziaFredzia']Dzień dobry Rinusiowa! :loveu: Ja to bardziej chciałabym zobaczyć Twoją minę po tym skoku i odbiciu. :diabloti: Tititi jakie blabladorki[/QUOTE] [I][B]no ja miałam pewnie nie cienką bo myślałam, że się tam zaklinuje i powiesi, ale na szczęście jakoś to ogarnął :eviltong: chodzi mi po głowie drugi tatuaż....:roll:[/B][/I] Quote
Vectra Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Nie mają , bo siatka leśna służy jako drut kolczasty przy siatce ogrodzeniowej :diabloti: Quote
Alicja Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Vectra']Ja taką mam , ja taką mam :multi:[/QUOTE] no tak bo ty masz swój las :lol: Quote
jonQuilla Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [B]Rinuśkowa [/B]moja debilna sucz często wbiega w takie ogrodzenia bo ich nie widzi :shake: Kto i za co mnie pokarał takim debilem :evil_lol: Co do dogo to moja kumpela też się dziwiła co na dogo może być ciekawego... do czasu, ostatnio podczytywała nas na wątku u Oleczka i powiedziała że nie wiedziała że rozmowy o 'psach' mogą być takie ciekawe :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='jonQuilla'][B]Rinuśkowa [/B]moja debilna sucz często wbiega w takie ogrodzenia bo ich nie widzi :shake: Kto i za co mnie pokarał takim debilem :evil_lol: Co do dogo to moja kumpela też się dziwiła co na dogo może być ciekawego... do czasu, ostatnio podczytywała nas na wątku u Oleczka i powiedziała że [B]nie wiedziała że rozmowy o 'psach' mogą być takie ciekawe [/B]:evil_lol:[/QUOTE] Bo to domena fotoblożanek jest.:loveu: Gdziekolwiek się pojawimy robi się ciekawie :diabloti: A co do siatki leśnej-moje psy się po tym wspinają :stupid: traktują to jak trampolinę ze scianą wspinaczkową...walnięte suki. A ogrodzone tak mamy te fajniejsze łaki-zeby nam sarenki nie podpierdzielały trawki :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 U mnie siatka leśna służy do zamaskowania siatki cieniującej , przyczepionej do siatki ogrodzeniowej. Quote
Rinuś Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [I][B]Trochę zmienie temat, bo ostatnio siedzę dosyć sporo w temacie Skaryszewa i Wstępów jakie się tam odbywają...to co się tam dzieje woła o pomstę do nieba...w tym roku na skutek urazu mechanicznego (koń Maciek spadł z rampy) trzeba było uśpić konia...w tym roku było chyba i tak lepiej niż w poprzednich latach...były media z Wielkiej Brytanii, Niemiec, Szwecji... Niestety to jest nadal zjazd rolników, którzy sprzedają konie na rzeź do Litwy i Włoch... Koń w naszej tradycji jest szcZególnym zwierzęciem i nie zasłużył sobie na takie traktowanie...:-( czy jest w ogóle szansa, że koń będzie według prawa zwierzęciem towarzyszącym człowiekowi? a ten film już doszczętnie mnie dobił i pokazuje jaka niemoc panuje w świecie...:-([/B][/I] [COLOR=#ff0000][I][B]sceny drastyczne.[/B][/I][/COLOR] [url]http://www.facebook.com/photo.php?v=150399068444261[/url] Quote
FredziaFredzia Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Konie kojarzą mi się z dostojnością, mocą, pięknem i siłą... A dla niektórych jest to tylko łatwa kasa, mięso, rzecz. Nawet nie chcę oglądać tego filmiku. Quote
Amber Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Dlatego jak niektórzy przyrównują psie sporty do końskich "że u nas się zwierząt przedmiotowo nie traktuje" to radzę obejrzeć ten filmik i pomyśleć, co może być gorszego i czy warto w tym wypadku coś porównywać :p Quote
Rinuś Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [I][B]jeśli już przy mięsie jesteśmy to jednak wątek o myślistwie jest nadzwyczaj ciekawy :p[/B][/I] [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/81486-my%C5%9Blistwo-my%C5%9Bliwi-z%C5%82e-czy-dobre/page18[/url] Quote
Alicja Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Skaryszew kojarzy mi się tylko ze złem , z pijaństwem , chamstwem , kompletnym brakiem szacunku do zwierząt i w sumie do ludzi też ...i czerpię tą wiedzę nie tylko z tego co teraz oglądam od kilku lat w TV , FB ...znam to z opowieści znajomych którzy koniecznie chcieli pokazać znajomym ze Szwecji prawdziwy koński jarmark ...przeżyli to strasznie , bo nie takich atrakcji się spodziewali Quote
Czekunia Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Rinuś'][I][B]jeśli już przy mięsie jesteśmy to jednak wątek o myślistwie jest nadzwyczaj ciekawy :p[/B][/I] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/81486-myślistwo-myśliwi-złe-czy-dobre/page18[/URL][/QUOTE] Rinusiowa, czytaj - przestaniesz myśleć o jedzeniu:diabloti: Ja np. przez kilka dni dowiedziałam się wielu interesujących rzeczy: że kotu nie wolno pozwalać polować na ptaszki, a jak coś upoluje to należy mu to szybko zabrać, bo w ten sposób zagraża dzikiej przyrodzie. O! Quote
Vectra Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Czekunia']Rinusiowa, czytaj - przestaniesz myśleć o jedzeniu:diabloti: Ja np. przez kilka dni dowiedziałam się wielu interesujących rzeczy: że kotu nie wolno pozwalać polować na ptaszki, a jak coś upoluje to należy mu to szybko zabrać, bo w ten sposób zagraża dzikiej przyrodzie. O![/QUOTE] o motko i córko ... to mój kot walił wszystko co fruwało :shake: Quote
Justa Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 A ja mimo, że swoje już widziałam w rzeźniach to jednak te konie.. straszne. Quote
Czekunia Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [quote name='Vectra']o motko i córko ... to mój kot walił wszystko co fruwało :shake:[/QUOTE] To ja nie wiem... Powinnaś się samobiczować albo na kolanach do Częstochowy:diabloti: A tak serio zaczyna przerażać mnie dogo: coraz więcej fanatyzmu w czystej postaci, a ten wątek i jego ostatnich kilka stron to wisienka na torcie, jeśli się komuś nudzi to polecam jako dobrą lekturę:grins: Quote
asiak_kasia Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [quote name='Alicja']Skaryszew kojarzy mi się tylko ze złem , z pijaństwem , chamstwem , kompletnym brakiem szacunku do zwierząt i w sumie do ludzi też ...i czerpię tą wiedzę nie tylko z tego co teraz oglądam od kilku lat w TV , FB ...znam to z opowieści znajomych którzy koniecznie chcieli pokazać znajomym ze Szwecji prawdziwy koński jarmark ...przeżyli to strasznie , bo nie takich atrakcji się spodziewali[/QUOTE] Ja nawet już nie próbuje ogladac takich rzeczy. Byłam tam osobiście. Koszmar. W najczystszej postaci. Serio, schorny tez robią wrażenie, ale to co tam się działo, nie da się tego opisać słowami. Naprawde kazdy jeden kon był przerażony. Brrr, dopóki koń bedzie w myśl prawa zwierzeciem rzeźnym, nic się nie zmieni. Mało tego, obowiązuje zakaz handlu zwierzetami na takich bazarach, to sprytni rolnicy obeszli przepis, targ został "parkingiem" za zgodą burmistrza, i oni się tam tylko "zatrzymują". Było głośno, była tv, były interwencję, ale tam wraca ciagle stałe grono. I jestem pewna, ze szanowny burmistrz ma z tego jakiś zysk. [quote name='Czekunia']Rinusiowa, czytaj - przestaniesz myśleć o jedzeniu:diabloti: Ja np. przez kilka dni dowiedziałam się wielu interesujących rzeczy: że kotu nie wolno pozwalać polować na ptaszki, a jak coś upoluje to należy mu to szybko zabrać, bo w ten sposób zagraża dzikiej przyrodzie. O![/QUOTE] o kurde, to moja kocica całkiem juz zachwiała faunę i florę w mojej wsi...ide się biczować :diabloti: Quote
Rinuś Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 [quote name='Czekunia']Rinusiowa, czytaj - przestaniesz myśleć o jedzeniu:diabloti: Ja np. przez kilka dni dowiedziałam się wielu interesujących rzeczy: że kotu nie wolno pozwalać polować na ptaszki, a jak coś upoluje to należy mu to szybko zabrać, bo w ten sposób zagraża dzikiej przyrodzie. O![/QUOTE] [I][B]ja nie czytałam tych wszystkich stron bo dziewczyna ma nieźle w głowie namieszane :shake: kotom trzeba zakladać kagańce jak wypuszczasz je na dwór :diabloti:[/B][/I] [quote name='Justa']A ja mimo, że swoje już widziałam w rzeźniach to jednak te konie.. straszne.[/QUOTE] [I][B]jeszcze to bicie przed samym strzałem...jakby nie można było tego zrobić po ludzku...ale co ja piszę, wstyd być czasem człowiekiem..[/B][/I]. [quote name='Czekunia']To ja nie wiem... Powinnaś się samobiczować albo na kolanach do Częstochowy:diabloti: A tak serio zaczyna przerażać mnie dogo: coraz więcej fanatyzmu w czystej postaci, a ten wątek i jego ostatnich kilka stron to wisienka na torcie, jeśli się komuś nudzi to polecam jako dobrą lekturę:grins:[/QUOTE] [I][B]taaa zajrzyj na pwp - tam to się dzieje , jak masz rasowego psa to jesteś ta zła i niedobra :cool3:[/B][/I] [quote name='asiak_kasia']Ja nawet już nie próbuje ogladac takich rzeczy. Byłam tam osobiście. Koszmar. W najczystszej postaci. Serio, schorny tez robią wrażenie, ale to co tam się działo, nie da się tego opisać słowami. Naprawde kazdy jeden kon był przerażony. Brrr, dopóki koń bedzie w myśl prawa zwierzeciem rzeźnym, nic się nie zmieni. Mało tego, obowiązuje zakaz handlu zwierzetami na takich bazarach, to sprytni rolnicy obeszli przepis, targ został "parkingiem" za zgodą burmistrza, i oni się tam tylko "zatrzymują". Było głośno, była tv, były interwencję, ale tam wraca ciagle stałe grono. I jestem pewna, ze szanowny burmistrz ma z tego jakiś zysk. [/QUOTE] [I][B]oni tam grubą kasę trzepią i jeszcze śmią Ci powiedziec, że konie sprzedają do agroturystyki i dla dzieci....nic tylko strzelić sobie w łeb...jednak mam cichą że skoro zagraniczne media zaczynają się tym interesować to nasze Państwo coś z tym w końcu zrobi... tak w ogóe to dzień dobry. U nas dzisiaj słoneczko wyszło, ale już zaszlo [/B][/I]:eviltong: [I][B]Bruti sobie śpi na łóżku obok mnie, a ja w parowarku gotuję obiadek :diabloti:[/B][/I] Quote
asiak_kasia Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [quote name='Rinuś'][I][B] tak w ogóe to dzień dobry. U nas dzisiaj słoneczko wyszło, ale już zaszlo [/B][/I]:eviltong: [I][B]Bruti sobie śpi na łóżku obok mnie, a ja w parowarku gotuję obiadek :diabloti:[/B][/I][/QUOTE] bry Kasieńko :loveu: prawoarek jest błe, ale my may tego super ekstra halogen coś tam- i to powiem szczerze, u nas się spisuje. TZ w tym "gotuje" :evil_lol: ja tam lubię jesc normalnie, i dopóki konisie mnie dzwigają bez problemów, nie mam kompleksów :diabloti: Quote
BBeta Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [quote name='Rinuś'][I][B]przedstawiam gwiazdora [/B][/I]:loveu: [url]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/383901_474795749211664_908633262_n.jpg[/url][/QUOTE] Gwiazdor z takimi naleśnikami? :shake: Skopiowałabyś mu te uszy... :diabloti: Quote
Recommended Posts