Justyna Lipicka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='majqa']Ło matko, jeszcze... To jest boskie!! Quote
Jasza Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Ja już nie wiem ktore lepsze, nie mogę się napatrzeć! Co myślicie o takim tekście do ogłoszeń? Chauwa?? Co poprawić? Co zmienić? [FONT=Times New Roman]To niemożliwe, żeby ktoś wyrzucił takiego pięknego psa!![/FONT] [FONT=Times New Roman]Marley słyszy te słowa za każdym razem kiedy ktoś patrzy na jego przepiękne, bursztynowe, błyszczące oczy, śmieszny, jaśniutki nosek i czekoladową, niesfornie rozwichrzoną sierść.[/FONT] [FONT=Times New Roman]A jednak to prawda.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Zanim ten malutki, pięciokilogramowy piesek trafił do domu tymczasowego,[/FONT] [FONT=Times New Roman]prawie miesiąc błąkał się brudny, zmarznięty i głodny po jednym z osiedli.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Przeganiany przez ludzi, wieczorami zwijał się w kłębek na trawie i zasypiał…[/FONT] [FONT=Times New Roman]Na szczęście na tym małym okruszkiem pochylił się ktoregoś deszczowego, chłodnego dnia [/FONT] [FONT=Times New Roman]ktoś, kto go nie uderzył, nie przegonił, tylko nakarmił, zabrał do domu i spróbował pomóc.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Teraz mały Marley, bezpieczny – czeka na swój dom i swojego człowieka.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Maluszek jest drobnym, niewielkim pieskiem. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Jest młodziutki, ma niewiele ponad rok i czasami zdarza mu się jeszcze sikać jak suczka ;-)[/FONT] [FONT=Times New Roman]Waży około pięciu kilogramów, choć musi troszkę przytyć ;-)[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ładnie chodzi na smyczy, dobrze dogaduje się z psami i kotami .[/FONT] [FONT=Times New Roman]W domu zachowuje czystość.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Uwielbia kontakt z człowiekiem, lubi być czesany – często wtedy zasypia ;-)[/FONT] [FONT=Times New Roman]Jest zaszczepiony i odrobaczony.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej[/FONT] [FONT=Times New Roman]oraz wizyta przedadopcyjna.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kontakt:[/FONT] [FONT=Times New Roman][email protected][/FONT] [FONT=Times New Roman]514-518-167[/FONT] Quote
yolanovi Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Jasza, ja dodałabym jeszcze słówko o wieku psa, ludzie na to zwracaja uwagę. Można mu chyba napisać młody, ok 1,5-2 letni piesek. Ząbki ma bardzo ładne, bialutkie i różowiutke podniebienie. Quote
Jasza Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Na razie kilka, ktoś chętny do pomocy w ogłoszeniach? http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Mini-kudlaczek-karmelowy-Marley-W0QQAdIdZ325512999 http://www.morusek.pl/ogloszenie/78729/Mini-kudlaczek---karmelowy-Marley./ http://e-zwierzak.pl/pl/ogloszenie/29551/mini-kudlaczek---karmelowy-marley/ http://tablica.pl/oferta/mini-kudlaczek-czekoladowy-IDqR0h.html http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Mini-kudlaczek-karmelkowy-Marley,50609 Quote
chauwa Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Nic dodać nic ująć z treści ogłoszenia :D Quote
Jasza Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 No to na razie niech będzie. Zobaczymy. Quote
yolanovi Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Jasza, ja go wrzuciałam na Tablica.pl ale musisz aktywować to ogłoszenie Quote
majqa Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='chauwa'](...) Majqa jeszcze raz dziękuje Tobie, ucałuj męża w czółko :) Masz jak w banku. :-) A potem odczekam i... opitolę. :eviltong: Już ja go znam, celowo mi puścił taką lawinę. :evil_lol: Fakt jest faktem... pies jak z bajki. Uroda nieziemska. :loveu: Quote
Jasza Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Dziękuję Jolu, już idę na pocztę.:loveu: Ode mnie ma też Tablicę, i kilka innych, może go dostrzeże ten, kto na niego czeka? :-) Majqo - masz fajnego męża, ale już chyba to pisałam kiedyś.:loveu: Quote
chauwa Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 majqa napisał(a):Masz jak w banku. :-) A potem odczekam i... opitolę. :eviltong: Już ja go znam, celowo mi puścił taką lawinę. :evil_lol: Fakt jest faktem... pies jak z bajki. Uroda nieziemska. :loveu: Myślę, że gdyby nie fakt ilości zwierząt jakie macie pod opieka, Twój mąż wróciłby do domu z Marleyem :) To tłumaczy tą ilość zdjęć, zachwyt nad nim był silniejszy niż rozsadek.:evil_lol: Quote
majqa Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Tak, był zachwycony, to prawda. :-) Edit: Wysłałam Ci mail z podziękowaniem, bo masz zapchaną skrzynkę PW. Quote
Marta1990 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 ja zrobiłam allegro http://allegro.pl/mix-sznaucer-mix-wyzel-czekoladowy-pies-do-adopcj-i1902054826.html pod względem urokliwości to on nie ma w sobie równych :D Quote
majqa Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Dobranoc Marleyku :-) i nie kombinuj, proszę, przy tej bramie ;-). Quote
Jasza Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 [quote name='Marta1990']ja zrobiłam allegro http://allegro.pl/mix-sznaucer-mix-wyzel-czekoladowy-pies-do-adopcj-i1902054826.html pod względem urokliwości to on nie ma w sobie równych :D Dziękuję serdecznie!! Dzisiaj Marley ma odwiedziny :-) Quote
feliksik Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 a nie sądzicie, że on ma tu takie ludzkie oczy? Wzrok nieziemski! Quote
Jasza Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Awaria prądu.... Teraz dopiero się dopchałam. Chauwo - byli, dzwonili???? Quote
chauwa Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Nie, będą kolo17tej. Wytłumaczyłam procedury adopcyjne, potrzebna będzie osoba z Warszawy która zrobi wizytę przed adopcyjną. Ja zaoferowałam, że zawiozę do nich Marleya jeśli będzie trzeba, żeby nie jechali do mnie takiego szmatu drogi z Warszawy. Quote
Andzike Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 chauwa napisał(a): Wytłumaczyłam procedury adopcyjne, potrzebna będzie osoba z Warszawy która zrobi wizytę przed adopcyjną. Działamy ! Ja dziś nie mogę, ale wysłalam pw do Ninti i Plichy, z tego co kojarzę to mieszkają gdzieś w okolicach. Quote
Jasza Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Maupa4 idzie dzisiaj na wizytę, Pani Iga przyjedzie do Marleya jutro rano. Zadzwonię do Ciebie Chauwo potem bo mam młyn w pracy. Quote
feliksik Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Jasza napisał(a):Maupa4 idzie dzisiaj na wizytę, Pani Iga przyjedzie do Marleya jutro rano. Zadzwonię do Ciebie Chauwo potem bo mam młyn w pracy. o jezu - taka szybka akcja? Normalnie nie wierzę... albo wierzę:crazyeye:, bo to znowu znajda Jaszy, więc cuda na porządku dziennym:eviltong: Quote
Justyna Lipicka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 tak szybki domek??!! wow jakby się udało to super:) Quote
Jasza Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Ja się jeszcze nie cieszę...:roll: No, cieszę się, że Maupa sprawdzi dom, z tego - to bardzo :-):loveu: Dziękuję Andzike, Nutusi i Ewie Marcie i Goni za łańcuszek telefonów. Wydzwoniłam i kochana Maupa się zgodziła. Spotka się z Panią Igą dzisiaj popołudniu.:loveu: Quote
Recommended Posts