Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 498
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja już nie wiem ktore lepsze, nie mogę się napatrzeć!

Co myślicie o takim tekście do ogłoszeń?
Chauwa??
Co poprawić?
Co zmienić?

[FONT=Times New Roman]To niemożliwe, żeby ktoś wyrzucił takiego pięknego psa!![/FONT]
[FONT=Times New Roman]Marley słyszy te słowa za każdym razem kiedy ktoś patrzy na jego przepiękne, bursztynowe, błyszczące oczy, śmieszny, jaśniutki nosek i czekoladową, niesfornie rozwichrzoną sierść.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]A jednak to prawda.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Zanim ten malutki, pięciokilogramowy piesek trafił do domu tymczasowego,[/FONT]
[FONT=Times New Roman]prawie miesiąc błąkał się brudny, zmarznięty i głodny po jednym z osiedli.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Przeganiany przez ludzi, wieczorami zwijał się w kłębek na trawie i zasypiał…[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Na szczęście na tym małym okruszkiem pochylił się ktoregoś deszczowego, chłodnego dnia [/FONT]
[FONT=Times New Roman]ktoś, kto go nie uderzył, nie przegonił, tylko nakarmił, zabrał do domu i spróbował pomóc.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Teraz mały Marley, bezpieczny – czeka na swój dom i swojego człowieka.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Maluszek jest drobnym, niewielkim pieskiem. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jest młodziutki, ma niewiele ponad rok i czasami zdarza mu się jeszcze sikać jak suczka ;-)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Waży około pięciu kilogramów, choć musi troszkę przytyć ;-)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ładnie chodzi na smyczy, dobrze dogaduje się z psami i kotami .[/FONT]
[FONT=Times New Roman]W domu zachowuje czystość.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Uwielbia kontakt z człowiekiem, lubi być czesany – często wtedy zasypia ;-)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jest zaszczepiony i odrobaczony.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej[/FONT]
[FONT=Times New Roman]oraz wizyta przedadopcyjna.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Kontakt:[/FONT]
[FONT=Times New Roman][email protected][/FONT]
[FONT=Times New Roman]514-518-167[/FONT]

Posted

Jasza, ja dodałabym jeszcze słówko o wieku psa, ludzie na to zwracaja uwagę. Można mu chyba napisać młody, ok 1,5-2 letni piesek. Ząbki ma bardzo ładne, bialutkie i różowiutke podniebienie.

Posted

[quote name='chauwa'](...) Majqa jeszcze raz dziękuje Tobie, ucałuj męża w czółko :)
Masz jak w banku. :-)

A potem odczekam i... opitolę. :eviltong: Już ja go znam, celowo mi puścił taką lawinę. :evil_lol:
Fakt jest faktem... pies jak z bajki. Uroda nieziemska. :loveu:

Posted

Dziękuję Jolu, już idę na pocztę.:loveu:
Ode mnie ma też Tablicę, i kilka innych, może go dostrzeże ten, kto na niego czeka? :-)

Majqo - masz fajnego męża, ale już chyba to pisałam kiedyś.:loveu:

Posted

majqa napisał(a):
Masz jak w banku. :-)
A potem odczekam i... opitolę. :eviltong: Już ja go znam, celowo mi puścił taką lawinę. :evil_lol:
Fakt jest faktem... pies jak z bajki. Uroda nieziemska. :loveu:

Myślę, że gdyby nie fakt ilości zwierząt jakie macie pod opieka, Twój mąż wróciłby do domu z Marleyem :)
To tłumaczy tą ilość zdjęć, zachwyt nad nim był silniejszy niż rozsadek.:evil_lol:

Posted

Nie, będą kolo17tej.
Wytłumaczyłam procedury adopcyjne, potrzebna będzie osoba z Warszawy która zrobi wizytę przed adopcyjną.
Ja zaoferowałam, że zawiozę do nich Marleya jeśli będzie trzeba, żeby nie jechali do mnie takiego szmatu drogi z Warszawy.

Posted

chauwa napisał(a):

Wytłumaczyłam procedury adopcyjne, potrzebna będzie osoba z Warszawy która zrobi wizytę przed adopcyjną.

Działamy ! Ja dziś nie mogę, ale wysłalam pw do Ninti i Plichy, z tego co kojarzę to mieszkają gdzieś w okolicach.

Posted

Jasza napisał(a):
Maupa4 idzie dzisiaj na wizytę, Pani Iga przyjedzie do Marleya jutro rano.
Zadzwonię do Ciebie Chauwo potem bo mam młyn w pracy.

o jezu - taka szybka akcja? Normalnie nie wierzę... albo wierzę:crazyeye:, bo to znowu znajda Jaszy, więc cuda na porządku dziennym:eviltong:

Posted

Ja się jeszcze nie cieszę...:roll:
No, cieszę się, że Maupa sprawdzi dom, z tego - to bardzo :-):loveu:
Dziękuję Andzike, Nutusi i Ewie Marcie i Goni za łańcuszek telefonów.
Wydzwoniłam i kochana Maupa się zgodziła.

Spotka się z Panią Igą dzisiaj popołudniu.:loveu: