Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 509
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kilka świeżych, chociaż już wczorajszych fotek:)

buszowanie po krzaczkach

tak sobie siadłam...

profil... w tle Inciowa Incia :)

i sylwetka...

Dobrze, że zamówione szeleczki przyjdą już jutro, bo z tych zdecydowanie Frida wyrosła...
Dwa tygodnie temu były całkiem dobre ;)

Posted

Nieprzytomnie piękna!
I taka...arystokratyczna, już do mojej niezdarnej kuli podobna tylko spojrzeniem ;-)
Zaczepiają Was Roszpunko ludzie na ulicy, pytając i zachwycając się Fridą?

Posted

Najczęściej spotykam się z pytaniem, co to za rasa :evil_lol: muszę w końcu coś wymyślić, żeby było ładnie i oryginalnie ;)

Z psiarzami spotykam się, kiedy zabieram Fridę na indywidualne spacerki, tak często, jak tylko mogę. Chcę, żeby poznawała różnych ludzi i psiaki, bo na razie bojaźliwie reaguje na obcych - tych na dwóch i czterech łapach... Oczywiście tylko wtedy, kiedy jest sama, bez wsparcia reszty stada.
Wymaga jeszcze sporo czasu i nakładu pracy, żeby stała się bardziej pewna siebie, coraz częściej przychylam się do teorii, że jest szczenięciem dzikiej suki - zerowa socjalizacja, lęki, wycofanie, wszystko na to wskazuje.
Chociaż nasza Pani weterynarz pocieszyła mnie, że często szczeniaki z papierowych hodowli zachowują się identycznie, zastanawiam się tylko, co się w tych hodowlach dzieje...:shake:

Fakt - początkowe podobieństwo do Misi, gdzieś znikło i teraz Malutka stała się długołapnym i długopyskim Potfforem :)
Czy obiektywnie jest piękna, tego nie wiem, bo ja jestem zaślepiona kompletnie i na moje psiaki patrzę z zupełnie innej perspektywy, niż na wszystkie pozostałe, chyba jak każdy...

Posted

To ja mogę obiektywnie stwierdzić, że jest PRZEPIĘKNA. Najfajniejsze jest to, że ma takie długie wszystko...I oczka przemądre, i uszka przecudne, i ogonek fajniusi...Ech, ja już chyba też nie jestem obiektywna...

Posted

[quote name='Incia']To ja mogę obiektywnie stwierdzić, że jest PRZEPIĘKNA. Najfajniejsze jest to, że ma takie długie wszystko...I oczka przemądre, i uszka przecudne, i ogonek fajniusi...Ech, ja już chyba też nie jestem obiektywna...[/QUOTE]

A tam, Ty Incia jesteś obiektywnie obiektywna :evil_lol:

Posted

[quote name='Roszpunka']A tam, Ty Incia jesteś obiektywnie obiektywna :evil_lol:[/QUOTE]
Obiektywnie rzecz biorąc, to jak się dziecko na tyle oswoi że pozwoli, to jak Ją wezmę, ścisnę z miłości, to trzeba mnie będzie siłą odrywać.

Posted

[quote name='Incia']Obiektywnie rzecz biorąc, to jak się dziecko na tyle oswoi że pozwoli, to jak Ją wezmę, ścisnę z miłości, to trzeba mnie będzie siłą odrywać.[/QUOTE]

Ło matko... Nic jej nie powiem, bo się za nic nie da oswoić :eviltong:

Posted

Nie wiem czy jestem obiektywna...chmmm...dla mnie każdy pies jak się tak napatrzę, to się staje piękny i coraz piękniejszy.
O moich to nie wspomnę ;-)
Ale Frida jest ładna, piękna w takim klasycznym rozumieniu.
Proporcjonalna, bezbłędnie umaszczona, jak namalowana.
Co do pytań o rase - to ja już wysiadam.
Jak Miśka miała ogon i byla szczuplejsza to często w lesie słyszałam, "te, to ten pies co pasie owce" ;-)

Posted

Jeżeli chodzi o wygląd psów, to mam określone preferencje - ogromne i długołape. Ale prawda jest taka, że moją pierwszą, naprawdę ogromną miłością był malutki, niskopodwoziowy, łaciaty kundelek z uszami jak radary...

A Twoja Misia jest niezaprzeczalnie piękna, nawet bez ogonka, razem z Reksiem stanowią cudowny duet - wystarczy spojrzeć w te uśmiechnięte oczka, żeby się zakochać :)

Posted

[quote name='Roszpunka']Jeżeli chodzi o wygląd psów, to mam określone preferencje - ogromne i długołape. Ale prawda jest taka, że moją pierwszą, niezaprzeczalnie ogromną miłością był malutki, niskopodwoziowy, łaciaty kundelek z uszami jak radary...

A Twoja Misia jest niezaprzeczalnie piękna, nawet bez ogonka, razem z Reksiem stanowią cudowny duet - wystarczy spojrzeć w te uśmiechnięte oczka, żeby się zakochać :)
On był najlepszy, najpiękniejszy z pięknych...Piesek w kratkę;)

Posted

[quote name='Incia']On był najlepszy, najpiękniejszy z pięknych...Piesek w kratkę;)[/QUOTE]

Już dawno zmądrzałam i wiem , że wygląd ma niewielkie znaczenie zarówno u ludzi, jak i u psów...
Chyba ciężkie jest życie z pięknym przygłupem ;)

Posted

To słodkie niewiniątko właśnie rozprawiło się z posłaniem... Udało jej się to, czego wcześniej nie dokonały poprzednie szczeniorki. Spuściłam ją z oka na kilka minut :mad:

Posted

Jak ludzie pytają, co to za rasa, to odpowiadaj, że ochwor / ochłor / kalifornijski, że to pierwszy egzemplarz tej rasy w Polsce, że specjalnie sprowadziłaś... Mój były TZ / sk... yn zresztą -wyrzucił mnie z domu na bruk dla nowej panienki / - tak opowiadał o psie swojej poprzedniej TZ- ki. Efekt murowany - ten podziw w oczach ludzi...

Posted

Ochwor kalifornijski... dobre :roflt:
Kuzyn o swoim psie mówi, że to Gondorczyk ;) Zadziwiająco dużo ludzi się nabiera :evil_lol:

A eks, niech się w piekle smaży :angryy: Też miałam do czynienia z takim jednym s....synem, ale mnie się udało i to ja go wyrzuciłam.

Posted

Fridunia wyrosła jak na drożdzach
Mój TZ skwitował że z tym rosołem to nie przelewki, tuczycie na obiad :)

a tak w ogóle to Roszpunko dzis w Krakowie widziała twojego awatarkowego wypisz wymaluj identyko :)

Posted

[quote name='majowa']Fridunia wyrosła jak na drożdzach
Mój TZ skwitował że z tym rosołem to nie przelewki, tuczycie na obiad :)

a tak w ogóle to Roszpunko dzis w Krakowie widziała twojego awatarkowego wypisz wymaluj identyko :)

Oczywiście, że na obiad, świąteczny w dodatku :eviltong:

Fajnie wiedzieć, że Diunka ma sobowtóra w Krk, bo na pewno nie potomka ;)
Szkoda, że nie zrobiłaś zjęcia, chociażby komórką.

[quote name='Javena']Znalazłam takie ogłoszenie. Moze sie przyda.Byłam kiedyś na watku, gdzie potrzebowali budy,ale teraz nie mogę znależś.
http://katowice.olx.pl/witam-mam-do-sprzedania-piekna-bude-dla-psa-w-cenie-560-00-buda-jest-ocieplona-wymiary-1-iid-245111347

Buda fajna, nie bardzo jednak nam się przyda... Chyba, że Frida nie zostanie jednak skonsumowana, to kto wie :evil_lol: