Agula99 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='Roszpunka']Już 7 kg ;) czyli prawie 5 kg od 12 października :) Potffór :loveu:[/QUOTE] No to ładnie ją pasiesz :) Quote
Roszpunka Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 [quote name='Agula99']No to ładnie ją pasiesz :)[/QUOTE] Taaa upasiona jest nieprzytomnie :evil_lol: Quote
Roszpunka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 Kilka świeżych, chociaż już wczorajszych fotek:) buszowanie po krzaczkach tak sobie siadłam... profil... w tle Inciowa Incia :) i sylwetka... Dobrze, że zamówione szeleczki przyjdą już jutro, bo z tych zdecydowanie Frida wyrosła... Dwa tygodnie temu były całkiem dobre ;) Quote
Jasza Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Nieprzytomnie piękna! I taka...arystokratyczna, już do mojej niezdarnej kuli podobna tylko spojrzeniem ;-) Zaczepiają Was Roszpunko ludzie na ulicy, pytając i zachwycając się Fridą? Quote
Roszpunka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 Najczęściej spotykam się z pytaniem, co to za rasa :evil_lol: muszę w końcu coś wymyślić, żeby było ładnie i oryginalnie ;) Z psiarzami spotykam się, kiedy zabieram Fridę na indywidualne spacerki, tak często, jak tylko mogę. Chcę, żeby poznawała różnych ludzi i psiaki, bo na razie bojaźliwie reaguje na obcych - tych na dwóch i czterech łapach... Oczywiście tylko wtedy, kiedy jest sama, bez wsparcia reszty stada. Wymaga jeszcze sporo czasu i nakładu pracy, żeby stała się bardziej pewna siebie, coraz częściej przychylam się do teorii, że jest szczenięciem dzikiej suki - zerowa socjalizacja, lęki, wycofanie, wszystko na to wskazuje. Chociaż nasza Pani weterynarz pocieszyła mnie, że często szczeniaki z papierowych hodowli zachowują się identycznie, zastanawiam się tylko, co się w tych hodowlach dzieje...:shake: Fakt - początkowe podobieństwo do Misi, gdzieś znikło i teraz Malutka stała się długołapnym i długopyskim Potfforem :) Czy obiektywnie jest piękna, tego nie wiem, bo ja jestem zaślepiona kompletnie i na moje psiaki patrzę z zupełnie innej perspektywy, niż na wszystkie pozostałe, chyba jak każdy... Quote
Incia Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 To ja mogę obiektywnie stwierdzić, że jest PRZEPIĘKNA. Najfajniejsze jest to, że ma takie długie wszystko...I oczka przemądre, i uszka przecudne, i ogonek fajniusi...Ech, ja już chyba też nie jestem obiektywna... Quote
Roszpunka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='Incia']To ja mogę obiektywnie stwierdzić, że jest PRZEPIĘKNA. Najfajniejsze jest to, że ma takie długie wszystko...I oczka przemądre, i uszka przecudne, i ogonek fajniusi...Ech, ja już chyba też nie jestem obiektywna...[/QUOTE] A tam, Ty Incia jesteś obiektywnie obiektywna :evil_lol: Quote
Incia Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='Roszpunka']A tam, Ty Incia jesteś obiektywnie obiektywna :evil_lol:[/QUOTE] Obiektywnie rzecz biorąc, to jak się dziecko na tyle oswoi że pozwoli, to jak Ją wezmę, ścisnę z miłości, to trzeba mnie będzie siłą odrywać. Quote
Roszpunka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='Incia']Obiektywnie rzecz biorąc, to jak się dziecko na tyle oswoi że pozwoli, to jak Ją wezmę, ścisnę z miłości, to trzeba mnie będzie siłą odrywać.[/QUOTE] Ło matko... Nic jej nie powiem, bo się za nic nie da oswoić :eviltong: Quote
Incia Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='Roszpunka']Ło matko... Nic jej nie powiem, bo się za nic nie da oswoić :eviltong:[/QUOTE] Nic Jej nie mów, zaatakuję Ją znienacka. Quote
Jasza Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Nie wiem czy jestem obiektywna...chmmm...dla mnie każdy pies jak się tak napatrzę, to się staje piękny i coraz piękniejszy. O moich to nie wspomnę ;-) Ale Frida jest ładna, piękna w takim klasycznym rozumieniu. Proporcjonalna, bezbłędnie umaszczona, jak namalowana. Co do pytań o rase - to ja już wysiadam. Jak Miśka miała ogon i byla szczuplejsza to często w lesie słyszałam, "te, to ten pies co pasie owce" ;-) Quote
Roszpunka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 Jeżeli chodzi o wygląd psów, to mam określone preferencje - ogromne i długołape. Ale prawda jest taka, że moją pierwszą, naprawdę ogromną miłością był malutki, niskopodwoziowy, łaciaty kundelek z uszami jak radary... A Twoja Misia jest niezaprzeczalnie piękna, nawet bez ogonka, razem z Reksiem stanowią cudowny duet - wystarczy spojrzeć w te uśmiechnięte oczka, żeby się zakochać :) Quote
arabiansaneta Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Ciepło, ciepło - może robić za bordera! Quote
Incia Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='Roszpunka']Jeżeli chodzi o wygląd psów, to mam określone preferencje - ogromne i długołape. Ale prawda jest taka, że moją pierwszą, niezaprzeczalnie ogromną miłością był malutki, niskopodwoziowy, łaciaty kundelek z uszami jak radary... A Twoja Misia jest niezaprzeczalnie piękna, nawet bez ogonka, razem z Reksiem stanowią cudowny duet - wystarczy spojrzeć w te uśmiechnięte oczka, żeby się zakochać :) On był najlepszy, najpiękniejszy z pięknych...Piesek w kratkę;) Quote
Roszpunka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='Incia']On był najlepszy, najpiękniejszy z pięknych...Piesek w kratkę;)[/QUOTE] Już dawno zmądrzałam i wiem , że wygląd ma niewielkie znaczenie zarówno u ludzi, jak i u psów... Chyba ciężkie jest życie z pięknym przygłupem ;) Quote
Roszpunka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 To słodkie niewiniątko właśnie rozprawiło się z posłaniem... Udało jej się to, czego wcześniej nie dokonały poprzednie szczeniorki. Spuściłam ją z oka na kilka minut :mad: Quote
Lobaria Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Jak ludzie pytają, co to za rasa, to odpowiadaj, że ochwor / ochłor / kalifornijski, że to pierwszy egzemplarz tej rasy w Polsce, że specjalnie sprowadziłaś... Mój były TZ / sk... yn zresztą -wyrzucił mnie z domu na bruk dla nowej panienki / - tak opowiadał o psie swojej poprzedniej TZ- ki. Efekt murowany - ten podziw w oczach ludzi... Quote
Roszpunka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 Ochwor kalifornijski... dobre :roflt: Kuzyn o swoim psie mówi, że to Gondorczyk ;) Zadziwiająco dużo ludzi się nabiera :evil_lol: A eks, niech się w piekle smaży :angryy: Też miałam do czynienia z takim jednym s....synem, ale mnie się udało i to ja go wyrzuciłam. Quote
majowa Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Fridunia wyrosła jak na drożdzach Mój TZ skwitował że z tym rosołem to nie przelewki, tuczycie na obiad :) a tak w ogóle to Roszpunko dzis w Krakowie widziała twojego awatarkowego wypisz wymaluj identyko :) Quote
Javena Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Znalazłam takie ogłoszenie. Moze sie przyda.Byłam kiedyś na watku, gdzie potrzebowali budy,ale teraz nie mogę znależś. http://katowice.olx.pl/witam-mam-do-sprzedania-piekna-bude-dla-psa-w-cenie-560-00-buda-jest-ocieplona-wymiary-1-iid-245111347 Quote
Roszpunka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='majowa']Fridunia wyrosła jak na drożdzach Mój TZ skwitował że z tym rosołem to nie przelewki, tuczycie na obiad :) a tak w ogóle to Roszpunko dzis w Krakowie widziała twojego awatarkowego wypisz wymaluj identyko :) Oczywiście, że na obiad, świąteczny w dodatku :eviltong: Fajnie wiedzieć, że Diunka ma sobowtóra w Krk, bo na pewno nie potomka ;) Szkoda, że nie zrobiłaś zjęcia, chociażby komórką. [quote name='Javena']Znalazłam takie ogłoszenie. Moze sie przyda.Byłam kiedyś na watku, gdzie potrzebowali budy,ale teraz nie mogę znależś. http://katowice.olx.pl/witam-mam-do-sprzedania-piekna-bude-dla-psa-w-cenie-560-00-buda-jest-ocieplona-wymiary-1-iid-245111347 Buda fajna, nie bardzo jednak nam się przyda... Chyba, że Frida nie zostanie jednak skonsumowana, to kto wie :evil_lol: Quote
Recommended Posts