Jump to content
Dogomania

"Bolek" i "Tola"- sochaczewskie boksery - są już w swoich Nowych Domach!

Recommended Posts

Posted

Norbitka napisał(a):
Nie wierzyłam! Bolek dużo szczęscia w nowym domku. Oby ich tez tak wzieło :P

z tego co słyszałam, to rodzinka z faflakowymi tradycjami - więc bardziej już ich nie weźmie ;) :evil_lol:

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj już w łóżku odebrałam wiadomość, że Boluś szczęśliwie dojechał do domku i szaleje ze swoim Panem po śniegu, jeśli tak, to to są prawdziwi bokseromaniacy - po kilku godzinach za kółkiem, w warunkach zimowych, późnym wieczorem (po 23), mają jeszcze siłę i ochotę na zabawy w śniegu. Bolesławie Piękny Fafluniasty, wygląda na to , że dobrze trafiłeś, ciotki teraz mogą spać spokojnie, do następnego razu, ale już nie Ty będziesz powodem bezsenności :lol: , dziękuję Państwu Bolka :Rose: :Rose: :Rose: !

Posted

Gratulacje dziewczyny!!! :multi: :multi: :multi: :BIG: :BIG: :laola: Boluś Piękny Fafluniasty już we własnym domku! Wszystkiego dobrego faflunku!
Czy możemy liczyć na jakieś info z nowego domu i fotki? :lol:
Na fotki Toli też bardzo czekamy!!! :lol:

Posted

Przepraszam Bodziulko, SMS-ka dostałam dopiero po 24 i dlatego nie wysyłałam wiadomości :oops: .
Zdjęcia i informacje mam obiecane, ale narazie nie chcę męczyć nowych Państwa, bo już i tak wychodzę na "szaloną kwokę", ale jak za długo nie będzie wiadomości, to zadzwonię!

Posted

Państwo żyją :lol: i mają się dobrze (w końcu to nie jest pierwszy boksio w ich domu). Znają charakterek, chrapanie i bączenie, więc nic ich nie zaskoczy. Mimo, że pierwsza rzecz na którą zwrócili uwagę i się zachwycili to było imię - Bolek, musieli je zmienić, bo pies nie był zachwycony i wybrał imię Portos. Teraz więc piszę o Portosie, zaaklimatyzował się wspaniale, codziennie biega z młodszym Panem do lasu (narazie na smyczy), ale ma też wybieg ogrodzony - spory teren przy lecznicy weterynaryjnej, naprzeciw domu i tam może poszaleć (bardzo to lubi) luzem. Został przebadany przez weta, doszczepiony i stwierdzono, że jest zdrowy, piękny i prawdopodobnie nawet młodszy niż myślałyśmy. Kasia ma teraz sesję, ale jak się obrobi z nauką, to przyśle mi zdjęcia, bo już są.
Jeszcze ze wspomnień adopcyjnych: jak Kasia szła z Portosem do samochodu, to Pan zawołał pieska i część drogi przebyła w locie, bo wagowo to oni są mniej więcej równi :evil_lol: . Myślę, że możemy spokojnie spać, Portos - Bolek jest w swoim, prawdziwym, dobrym domu.

Posted

Bodziulko, piękne słowo, bo się Bolusiowi podoba.
Zapomniałam napisać, że mądry pies już szczeka na obcych i Państwo będą musieli zainwestować w dzwonek, bo swobodne wchodzenie na teren Portosa jest zabronione :mad: , wie chłopak, jak swojego pilnować! Zresztą po przyjeździe do domu wykazał się super orientacją - najpierw przywitał Rodziców Pana, serdecznie z próbą zalizania na śmierć, a później pobiegł do cioci i przedstawił podwozie do miziania, wszystkich kupił oczywiście. Śpi tymczasem w punkcie strategicznym, musi mieć oko na wszystko, ale już zastanawia się nad łóżkiem Michała - młodszego Pana, obawiam się, że jak zrobi się zimniej, to decyzję w sprawie spania podejmie szybko :evil_lol: !

Posted

Trudno, piszę jeszcze raz: Państwo żyją :lol: , a że Boluś nie jest ich pierwszym boksiem, to nie straszne im ADHD, chrapanie, ani bączenie nieprzystojne :evil_lol: . Psisko ma codzienne spacerki z młodszym Panem, Michałem do lasu (narazie na smyczy), ale i w sąsiedztwie, na ogrodzonym terenie lecznicy weterynaryjnej szaleństwa luzem. Dom i obowiązki domowe traktuje poważnie, zaczyna szczekać na intruzów i niedługo Państwo będą zmuszeni zainwestować w dzwonek przy furtce :evil_lol: !
Mimo, że imię było dla Michała zachętą do zainteresowania się naszym cudem, pies uznał, że woli nazywać się Portos i tak teraz będę o nim pisała - należy uszanować wolę psa! Kasia, z którą jestem w kontakcie i która jest prawną opiekunką Portosa ma teraz sesję, ale jak tylko obrobi się z nauką, to przyśle zdjęcia z pierwszych dni Portosa - Bolka w nowym już własnym domu!

Posted

No i oczywiście zapomniałam, jako że samochód z powodu zasp śnieżnych nie dał rady podjechać pod schronisko, to Michał czekał w samochodzie, a Kasia załatwiała formalności, a później szła z Bolkiem zaśnieżoną drogą, Pancio nieopatrznie otworzył drzwi i zawołał pieseczka, a że wagowo Kasia i Portos - Bolek są zbliżeni, to dziewczyna po prostu ślizgiem dotarła do autka :evil_lol: . W domu piesek najpierw przywitał Rodziców :eviltong: (wiedział kto daje michę), a następnie poszedł do Cioci i wystawił pdwozie do miziania (ta, to mnie będzi rozpieszczać :eviltong: ). Myślę, że możemy spać spokojnie, piesek znalazł dom, w którym będzie, a właściwie już jest kochany, obok Weterynarz (już było wstępne badanie i szczepienia uzupełniające - pies zdrowy i raczej młodszy niż sądziłyśmy), no i czekamy na fotki!

Posted

ania14p napisał(a):
Myślę, że możemy spać spokojnie, piesek znalazł dom, w którym będzie, a właściwie już jest kochany, obok Weterynarz (już było wstępne badanie i szczepienia uzupełniające - pies zdrowy i raczej młodszy niż sądziłyśmy), no i czekamy na fotki!

Aniu, cudne wieści, kolejny faflun szczęśliwy!!!:multi: :loveu:

Posted

ania14p napisał(a):
No i oczywiście zapomniałam, jako że samochód z powodu zasp śnieżnych nie dał rady podjechać pod schronisko, to Michał czekał w samochodzie, a Kasia załatwiała formalności, a później szła z Bolkiem zaśnieżoną drogą, Pancio nieopatrznie otworzył drzwi i zawołał pieseczka, a że wagowo Kasia i Portos - Bolek są zbliżeni, to dziewczyna po prostu ślizgiem dotarła do autka :evil_lol: . W domu piesek najpierw przywitał Rodziców :eviltong: (wiedział kto daje michę), a następnie poszedł do Cioci i wystawił pdwozie do miziania (ta, to mnie będzi rozpieszczać :eviltong: ).

Ale sie usmialam ............ Super Bolo

Posted

No to teraz czas na Tolę
Oto list od Toli :)
Witam serdecznie,

wysyłam zdjęcia Toli w jej nowym domku.

Sunia jest kochaną, wielką pieszczochą.
Biegała już bez smyczy, ale od dwóch dni ma cieczkę i niestety musielismy ograniczyć spacerki do parku.

Serdecznie pozdrawiamy
Marzena, Sylwia, Rafał i Tola.

Posted

witam... jut smigam zobaczyc Tolcie... z tego co na bierzaco rozmawiam to Tolcia jest w ich serduchach na amen.... zreszta jak tu nie kochac tego "malenstwa" :))

Posted

Wczoraj Tola, a dzisiaj Portos - Bolek pokaże się w nowym domku.

No trudno, dla Ciebie będę nawet modelem,

Nie ma większego przysmaku, niż klapek własnego "ludzia"

Ktoś tu mówił o ADHD?

Na dzisiaj wystarczy tego pozowania!

Myślę, że Państwo Portosa nie zapomną o nas i jeszcze kiedyś spacerowe foty trafią na forum!