Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='__Lara']Oj, dzieje się tutaj wiele dobrego :cool3: a ja jeszcze z moimi zaproszeniami nie ruszyłam :cool3:[/QUOTE]
Paula_t już swoje literki ogarnęła, a ja jestem w przy końcu "K";

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Potwierdzam moja deklaracje co miesieczna 20 zl dla Aramiska...
Widizlaam ze przy paru odobach sa znaki zapytania.
Moze niech te osoby potwierdza/ lub zresygnuja z deklaracji... wtedy bylaby jasniejsza sytuacja...

Posted

[quote name='paula_t']To ja wezmę teraz N i O :)[/QUOTE]

Paula jak Ty to robisz? mi to dziś nawet komputer zastrajkował, miałam przygotowane do wysyłki maile, to się rozładował i muszę wszystko od początku przygotowywać:(

Posted

ale za to z dobrych nowin, dostałam odpowiedź, od kate78, która zadeklarowała 20$ mc, i tu musimy się do kogoś uśmiechnąć o paypala, i od Karrolina, która pracuje w schronisku, także ma pewnie i doświadczenie z takimi bidakami i być może też Aramiska wspomoże grosikiem:)
bardzo, bardzo Wam dziękuję za odzew:)

Posted (edited)

[quote name='Aryste']Potwierdzam moja deklaracje co miesieczna 20 zl dla Aramiska...
Moze niech te osoby potwierdza/ lub zresygnuja z deklaracji... wtedy bylaby jasniejsza sytuacja...[/QUOTE]
dziękuję przede wszystkim za wizytę u Aramisa i oczywiście za deklarację :loveu:
wiesz, co myślę, że jak uzbieramy komplet deklaracji stałych, to te osoby poprosi się o konkretne działanie i albo wpłacą co mogą, albo się wycofają, jak nie są brane pod uwagę jako stałe zobowiązanie, to możemy to traktować jako bonus dla Aramiska:)

Edited by asiuniab
Posted

Wow ile się tu dzieje!
Asia,Paula,Lara-dziękuję za ruszenie wątkiem!

Dziękuję za opinię Pani Katarzynie.
Aramis jest psem napewno do "naprostowania".Fakt-na razie akceptuje tylko Klaudię,ale...i z moją osobą się "oswoił".Nie rzuca się na kraty jak to robił wsześniej,da się przez kratę pogłaskać.Nie próbowałam go brać na spacer ale wydaje mi się,że wielkiego problemu bym z tym nie miała,bo bardzo się cieszy widząc,że trzyma się w ręku jego smycz.Niestety nie jesteśmy specjalistkami więc nie ryzykujemy tego aby wyprowadzał go kto inny niż Klaudia.Pies jest OGROMNY,a my tylko 2:) Więc jakby coś (tfu,tfu) się stało to we 2 możemy sobie nie dać rady z okiełznaniem giganta.

Jeżeli chodzi o hotel- byłabym za tym aby ustawić Aramisa w kolejce do Jamora.

[COLOR=#ff0000][B]Wszystkim deklarującym lub pojawiającym się na wątku serdecznie dziękuję!Bez Was ten pies nie miałby szans![/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Avilia']Wow ile się tu dzieje!
Asia,Paula,Lara-dziękuję za ruszenie wątkiem!

Dziękuję za opinię Pani Katarzynie.
Aramis jest psem napewno do "naprostowania".Fakt-na razie akceptuje tylko Klaudię,ale...i z moją osobą się "oswoił".Nie rzuca się na kraty jak to robił wsześniej,da się przez kratę pogłaskać.Nie próbowałam go brać na spacer ale wydaje mi się,że wielkiego problemu bym z tym nie miała,bo bardzo się cieszy widząc,że trzyma się w ręku jego smycz.Niestety nie jesteśmy specjalistkami więc nie ryzykujemy tego aby wyprowadzał go kto inny niż Klaudia.Pies jest OGROMNY,a my tylko 2:) Więc jakby coś (tfu,tfu) się stało to we 2 możemy sobie nie dać rady z okiełznaniem giganta.

Jeżeli chodzi o hotel- byłabym za tym aby ustawić Aramisa w kolejce do Jamora.

[COLOR=#ff0000][B]Wszystkim deklarującym lub pojawiającym się na wątku serdecznie dziękuję!Bez Was ten pies nie miałby szans![/B][/COLOR][/QUOTE]

Nie wiem, jakie macie warunki jesli chodzi o wyprowadzanie Aramisa. Teraz we wrześniu rusza kolejna grupa szkolenia (dla niego szkolenie grupowe byłoby wskazane ze względu na socjalizację z innymi psami), zajęcia są 2 razy w tygodniu w sobotę i niedzielę. Ktoś musiałby go przywozić

Posted

[quote name='Katarzyna Starkiewicz']Nie wiem, jakie macie warunki jesli chodzi o wyprowadzanie Aramisa. Teraz we wrześniu rusza kolejna grupa szkolenia (dla niego szkolenie grupowe byłoby wskazane ze względu na socjalizację z innymi psami), zajęcia są 2 razy w tygodniu w sobotę i niedzielę. Ktoś musiałby go przywozić[/QUOTE]

Niestety jest to absolutnie nierealne;/

Posted

[quote name='Avilia']Niestety jest to absolutnie nierealne;/[/QUOTE]

większość psów jest dowożonych, wiadomo, że opcja oddania na hotel jest prostsza (u nas też możliwa) ale dla psa lepsze jest szkolenie grupowe. To tak jakby oddać dziecko na "wychowanie". Wyszkolić można każdego psa, ale to głównie "osoba prowadząca go" ma nauczyć się również jak z nim postępować i to ją ma słuchac.

Posted

[quote name='Katarzyna Starkiewicz']większość psów jest dowożonych, wiadomo, że opcja oddania na hotel jest prostsza (u nas też możliwa) ale dla psa lepsze jest szkolenie grupowe. To tak jakby oddać dziecko na "wychowanie". Wyszkolić można każdego psa, ale to głównie "osoba prowadząca go" ma nauczyć się również jak z nim postępować i to ją ma słuchac.[/QUOTE]

Tu chodzi o to,że my nie możemy psa wyciągnąć z Punktu i spowrotem go przywieźć.Pies raz wyciągnięty nie może już tam wrócić.
Niestety to nie schron a tylko punkt przetrzymań.I tak idą nam na ręke,że możemy tam wchodzić i się tymi psami zajmować.I próbować szukać im domów.

Posted

[quote name='Katarzyna Starkiewicz']większość psów jest dowożonych, wiadomo, że opcja oddania na hotel jest prostsza (u nas też możliwa) ale dla psa lepsze jest szkolenie grupowe. To tak jakby oddać dziecko na "wychowanie". Wyszkolić można każdego psa, ale to głównie "osoba prowadząca go" ma nauczyć się również jak z nim postępować i to ją ma słuchac.[/QUOTE]
właśnie tu mamy związane ręce, w punkcie nawet nie możliwa jest wizyta kogoś innego jak np. behawiorysta, dlatego tak zależy nam na wyciągnięciu Aramisa, bo to jego jedyna szansa:(

Posted

[quote name='asiuniab']właśnie tu mamy związane ręce, w punkcie nawet nie możliwa jest wizyta kogoś innego jak np. behawiorysta, dlatego tak zależy nam na wyciągnięciu Aramisa, bo to jego jedyna szansa:([/QUOTE]

chyba, że dt w pobliżu - to byłoby jakieś rozwiązanie

Posted

[quote name='Katarzyna Starkiewicz']chyba, że dt w pobliżu - to byłoby jakieś rozwiązanie[/QUOTE]

Ale kto przyjmie niepewnego psa?
Tu wchodzi jedynie opcja z hotelem.

Posted

[quote name='Avilia']Ale kto przyjmie niepewnego psa?
Tu wchodzi jedynie opcja z hotelem.[/QUOTE]

tak, tylko hotelowanie jest drogie. Jak chcecie to mogę popytać teściową o hotelowanie+szkolenie, albo sami zadzwońcie. Na stronie są zdjęcia z hotelu.

Posted (edited)

[quote name='Aryste']Potwierdzam moja deklaracje co miesieczna 20 zl dla Aramiska...
Moze niech te osoby potwierdza/ lub zresygnuja z deklaracji... wtedy bylaby jasniejsza sytuacja...[/QUOTE]

Już napisałam do wszystkich, którzy wcześniej deklarowali coś pw z pytaniami czy te deklaracje podtrzymują, więc z czasem te znaki zapytania będą znikać + niektórzy deklarują jednorazowe wpłaty, ale póki nie mamy skarbnika i pieniążków na koncie to nie wiemy jaka to suma.

[quote name='asiuniab']Paula jak Ty to robisz? mi to dziś nawet komputer zastrajkował, miałam przygotowane do wysyłki maile, to się rozładował i muszę wszystko od początku przygotowywać:([/QUOTE]

Wprawa;) A tak serio to wchodzę na daną literkę, otwieram sobie w nowych kartach po kolei osoby, daję tylko ctrl+v i potem po kolei, mniej więcej co 30s potwierdzam, tak najszybciej z tego co zauważyłam idzie, a nie w każdą osobę po kolei wchodzić, potem się cofać, wtedy to strasznie dużo czasu zajmuje. Spróbuj tak:)

[quote name='asiuniab']ale za to z dobrych nowin, dostałam odpowiedź, od kate78, która zadeklarowała 20$ mc, i tu musimy się do kogoś uśmiechnąć o paypala, i od Karrolina, która pracuje w schronisku, także ma pewnie i doświadczenie z takimi bidakami i być może też Aramiska wspomoże grosikiem:)
bardzo, bardzo Wam dziękuję za odzew:)[/QUOTE]

Super, już zaznaczam!:multi: To jest 20 dolarów czy zł? Ile to wychodzi?
Właśnie na wątku Mariankowym ktoś pytał kiedyś o paypala, nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, ale niestety do tej pory nie posiadam:/

[B][SIZE=3]DEKLARACJE STAŁE:
Emiś-20zł
agata51 - 20zł ????
paulinken- 10 zł ????
beataczl - 10 zł
ewu - 10 zł ????
tofikowa - 10zł
Aryste - 20zł
Kaas1 - 20zł
winter7 - 40zł
kate78 - 20 dol=60zł

RAZEM: 180zł

DEKLARACJE JEDNORAZOWE:
wolf122 - 10 zł do sierpnia ????
monika083 - 10 zł przez 6 miesięcy
stokrotka.af- ????
wiol - ????
Paja - ????
Phase - we wrześniu????
Panna Marple - 50zł[/SIZE][/B]
[SIZE=3][B]Karrolina - ????

[/B][SIZE=2]Avilia, zdecydujcie z Klaudus gdzie chcecie umieścić Aramisa, to do Was należy decyzja, my tu tylko kasę zbieramy ;) i zarezerwujcie miejsce od razu, bo wszystko zmierza w jak najlepszym kierunku :)[/SIZE][/SIZE]

Edited by paula_t
Posted

[quote name='paula_t']
Wprawa;) A tak serio to wchodzę na daną literkę, otwieram sobie w nowych kartach po kolei osoby, daję tylko ctrl+v i potem po kolei, mniej więcej co 30s potwierdzam, tak najszybciej z tego co zauważyłam idzie, a nie w każdą osobę po kolei wchodzić, potem się cofać, wtedy to strasznie dużo czasu zajmuje. Spróbuj tak:)

Super, już zaznaczam!:multi: To jest 20 dolarów czy zł? Ile to wychodzi?
Właśnie na wątku Mariankowym ktoś pytał kiedyś o paypala, nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, ale niestety do tej pory nie posiadam:/

[/QUOTE]

ha ja też tak robię, tylko że piszę pw, to mogę co 1 minutę wysyłać:) ale literka "K" się nie kończy, choć to dobrze, bo dużo dobrych dusz właśnie z mojego "K" zawitało :)

a kochana te 20 to dobrze widzisz $ tj. ok. 60 zł, za co serdecznie dziękujemy:)

Posted

[quote name='paula_t'][SIZE=3][SIZE=2]Avilia, zdecydujcie z Klaudus gdzie chcecie umieścić Aramisa, to do Was należy decyzja, my tu tylko kasę zbieramy ;) i zarezerwujcie miejsce od razu, bo wszystko zmierza w jak najlepszym kierunku :)[/SIZE][/SIZE][/QUOTE]

Tak jak pisałam wcześniej-jestem za Jamorem.
Czy ktoś mógłby zarezerwować miejscówkę?

Jeżeli chodzi o Paypal to ja posiadam takowy.

Posted (edited)

[quote name='asiuniab']ha ja też tak robię, tylko że piszę pw, to mogę co 1 minutę wysyłać:) ale literka "K" się nie kończy, choć to dobrze, bo dużo dobrych dusz właśnie z mojego "K" zawitało :)

a kochana te 20 to dobrze widzisz $ tj. ok. 60 zł, za co serdecznie dziękujemy:)[/QUOTE]

Już zmieniłam :)
To rób wpisy w profilach, będzie szybciej, a dochodzi tak samo jak i pw.

Anusiab, a wysyłasz wiadomości z filtrem?

Edited by paula_t
Posted

[quote name='paula_t']Już zmieniłam :)
To rób wpisy w profilach, będzie szybciej, a dochodzi tak samo jak i pw.

Anusiab, a wysyłasz wiadomości z filtrem?[/QUOTE]

robię wedle Twojej instrukcji, to chyba z filtrem, tj. od 01-08-2012:)

Posted

[quote name='__Lara']Kurcze, szalejecie ciotki :)

Uwazajcie na te wpisy w profilu - można dostać punkty karne...[/QUOTE]

no tak, ale tu okazuje się za wszystko można dostać punkty, a w takim razie jak inaczej zwołać cioteczki???

Posted

[quote name='asiuniab']no tak, ale tu okazuje się za wszystko można dostać punkty, a w takim razie jak inaczej zwołać cioteczki???[/QUOTE]

Telepatycznie :eviltong::diabloti::evil_lol: