Roxana Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Ile ja się dziś naschodziłam, zeby dostać tą gazetę. Dorwałam w koncu w jakimś kiosku ostatni egzemplarz. Artykuł bardzo ładnie napisany, a Pani Irenka jak fajnie z Maxiem na fotce wyszła :loveu: Jeśli jutro podołam to muszę wpaść do Pani Irenki i załatwić z nią pewną sprawę, bo zacną cechą jest skromność ale czasem trzeba się przełamać i powiedzieć o pewnych sprawach. Tym bardziej, ze wie, ze ma nas i może nam powiedzieć jak ma jakiś kłopot. Quote
Bewarka Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 [quote name='GoWa']Dziękuje Aniu,:lol: Tak pomyślałam,żeby może p. Irence kupić tą gazetę a może wyciąć artykuł i oprawić np w antyramkę, co myślicie?[/quote] z tą ramką to by było dobre...fajna pamiątka :D ja własciwie też mogłabym przeskanować, ale jak już masz zeskanowane...(a poza tym mi to się jakoś dziwnie małe skanuje :roll:) PS:A wątek przeczytałam do 14 strony, bo potem jak myśle, było o innych potrzebującuch psiakach...:lol: a teraz ide zjeść kolacje... Quote
haker11 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Przeczytałam cały dłuuugi temat! Dziewczyny to co robicie dla p. Irenki i Maksa to niesamowite! Na początku dosłownie płakała jak zaczełam czytać! Dla tej pani i psa to była istna tragedia! A dzięki wam LUDZIE O WIELKICH SERCACH oni mogą byś razem! Naprawdę mam do was wielki szacunek! Quote
BoWa Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Tam w środku wątku jest jakiś off,jak pamiętam, ale za parę stron dalej o p. Irence i Maksiu :lol: Quote
Anne&Mila Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Hej Cioteczki Dostałam dziś skan od AnkiG (za który bardzo dziękuję). Ładna fotka (Maksiu przymilny jak zwykle;) :p, no i te stare robione przez Amiśkę jeszcze... jak dobrze wiedzieć, że teraz już nie muszą przeżywać takich chwil, jak te wtedy w schronie. Quote
AnkaG Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Skana nie kasuję, może np. dusja będzie chciała. Przecież ona dalego mieszka. Quote
Ludek Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 [quote name='AnkaG']Wysłałam skan do trzech osób, które wyraziły zapotrzebowanie. :lol:[/quote] To ja też porpszę o skan [email][email protected][/email] Dziękuję. Quote
AnkaG Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 [quote name='Ludek']To ja też porpszę o skan [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Dziękuję.[/quote] Poszło. :lol: Quote
BeataSabra Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Buuuuu karteczke do pani Irenki wysłałam a nie wiem czy dotarła od Beaty M. z Krakowa - karteczka z życzeniami świątecznymi i imieninowymi. Quote
atena501 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 "Swoją drogą to, już od jakiegoś czasu się zastanawiam, czy Pani Irenka nie ma jakiejś rodziny? Jest zupełnie sama? Może wiecie coś na ten temat? W końcu rodziny są różne, ale ... hm nie chcę wyciągać zbyt dalekoidących wniosków, aby kogos nie urazic" Aniu, chyba nie wypada mi pisać o tak prywatnych sprawach Pani Ireny, ale mogę powiedzieć, ze ona moży liczyc tylko nan nas. Więc dziekuję w imieniu Pani Ireny za wszystko co robicie, za kartki , za paczuszki, za dobre słowo a przede wszystkim za to, ze o niej pamietacie. Mam nadzieję, ze artykuł , który się ukazał obudzi serca jeszcze wielu innym ludziom i będziemy mogły zapewnić pomoc na długie lata. Quote
atena501 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Pani Irena chwilowo nie ma telefonu:razz: , ponieważ wziełam aby dokłądnie dowiedziec się w simplusie na czym polega uzywanie tej konkretnej karty. Bo narazie nasze pieniadze idą w błoto, pomimo , ze na karcie sa pieniadze jesli co jakiś czas nie dołąduje sie jej to blokowane sa rozmowy wychodzące a po jakimś czasie również przychodzące. Wolałabym aby Pani Irena miała mozliwość zadzwonienia skoro i tak wydałyśmy kasę na doładowanie a w zasadzie po 2 miesiącach juz nie moze ona dzwonić. Jeśłi ktoś by był dzisiaj u Pani Ireny (piątek) to przekażcie , ze ja będę u niej w sobotę. Pozdrawiam wszystkich i czekam na wspólny piknik.:p Quote
Inez Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Aniu, przesłałabyś mi tez ten artykł? [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Mam zamiar kupic całą gazetke ale nie wiem czy jeszcze dostane.:razz: Quote
ALMA2 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 dziękuję za skan. przeczytałam. To jest wielkie co zrobiliście i robicie dla Pani Irenki.:klacz: Napisałam do P. Irenki list (wyslę go po południu) - włożyłam do niego troch znaczków (napisałam że jest to pozostałość po dużej korespondencji, nie są potrzebne, itp.)- czy się nie obrazi - wysłać je? Quote
kaerjot Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Kupiłam dziś rano Mojego Psa i .......................... poryczałam się w SKM-ce czytając artykuł. W pracy znalazłam wątek i przeczytałam, znowu becząc (jakaś się płaksiwa zrobiłam). Dziewczyny, jesteście wielkie, kochane, cudowne, wspaniałe, ................. itd Nie bardzo umiem ładnie pisać, ale skrobnę mały liścik do Pani Irenki i Maksia. Wysłać na Psie Ranczo? Quote
zuziaM Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Dziewczyny, czy Wasze szczecinskie schronisko ma strone ? Mam kolege w Szczecinie, ktory wybudowal dom i bedzie szukal psiaka. Po co ciagnac psine z drugiego konca Polski.... moze u Was jakas bidulka by znalazla sie taka, ktora by mu sie spodobala..... Quote
AnkaG Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 [quote name='zuziaM']Dziewczyny, czy Wasze szczecinskie schronisko ma strone ? Mam kolege w Szczecinie, ktory wybudowal dom i bedzie szukal psiaka. Po co ciagnac psine z drugiego konca Polski.... moze u Was jakas bidulka by znalazla sie taka, ktora by mu sie spodobala.....[/quote] No pewnie, że jest - ok. 300 psów. Wystarczy wrzucić w google: schronisko szczecin. Ale na stronie mało psów - lepiej obejrzeć w schronisku. Wolontariuszką jest np. Inez i można z nią się skontaktować i umówić. Może kolega np. powie jakiego by widział psiaka to wybierze się te które podobne i zrobi fotki. Quote
Inez Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 ZuziaM, link do strony szczecińskiego schroniska jest w mojim podpisie. Mamy sporo psiaków napewno jakis sie spodoba. :) Tel do mnie jakby co: 692 397 531 Quote
masienka Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 czy ja tez moglaby poprosic skanik na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ? dziekuje :] Quote
AnkaG Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Skan wysłałam do Inez i masienka. Następne dopiero mogę w poniedziałek. Quote
atena501 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 [quote name='kaerjot'] Nie bardzo umiem ładnie pisać, ale skrobnę mały liścik do Pani Irenki i Maksia. Wysłać na Psie Ranczo?[/quote] Na Psie Ranczo również można , na pewno zostanie dostarczony, albo bezpośrednio do Pani Irenki. Quote
yewcia1 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 [quote name='atena501']"Swoją drogą to, już od jakiegoś czasu się zastanawiam, czy Pani Irenka nie ma jakiejś rodziny? Jest zupełnie sama? Może wiecie coś na ten temat? W końcu rodziny są różne, ale ... hm nie chcę wyciągać zbyt dalekoidących wniosków, aby kogos nie urazic" Aniu, chyba nie wypada mi pisać o tak prywatnych sprawach Pani Ireny, ale mogę powiedzieć, ze ona moży liczyc tylko nan nas. Więc dziekuję w imieniu Pani Ireny za wszystko co robicie, za kartki , za paczuszki, za dobre słowo a przede wszystkim za to, ze o niej pamietacie. Mam nadzieję, ze artykuł , który się ukazał obudzi serca jeszcze wielu innym ludziom i będziemy mogły zapewnić pomoc na długie lata.[/quote] Po zasileniu w simplusie za 50 zł rozmowy wychodzące sa przez trzy miesiące a przychodzące przez 4 miesiące - w popie i w erze jest podobnie co jakiś czas trzeba zasilić pomimo, ze na koncie jest kasa Quote
Roxana Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 [B]kaerjot[/B]- podać Ci adres do Pani Irenki? Ja miałam dziś być u Pani Irenki- i nie doszłam :shake: Popołudnie spędziłam na fotelu dentystycznym, wyglądam teraz potwornie, twarz z prawej strony okropnie spuchnięta :-( Nie byłam w stanie już nigdzie iść oprócz domu. Ale napewno jak tylko będę mogła pojawię się u Pani Irenki :) Quote
AMIŚKA Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Ja dziś byłam u pani Irenki:lol: Max wspanialy ucieszył sie bardzo z wizyty jamniczek pani Irenka w dobrym zdrówku, ,zanioslam gazetę, i co nieco:lol: posiedziałam ,porozmawiałysmy, Max pomruczal z jamnisiami:lol: Pani Irenka prosila aby pozdrowić wszystkich dogomaniakow, i podziękować za wszystko i nie mogła sie doczekać;) aby artykuł poczytać:lol: Max pomruczal i pospiewał pewnie też dziękował;) hej,hej:loveu: :loveu: Quote
tanitka Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 ja dziś pzreczytałam ten artykuł, i mimo ze znam tę historię łzy mnie zalały ze wzruszenia:placz: . Wspaniale dziewczyny, że taki artykul się ukazał w prasie, myślę że wielu ludzi on poruszy, zmusi do refleksji i spowoduje, że będą chcieli coś od siebie dać innemu, sąsiadowi, koledze, znajomemy, przypadkowo spotkanemu człowiekowi czy zwierzęciu. Tak można zmienić świat na lepszy:lol: Quote
Recommended Posts