Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Roxana']Wielkie dzięki dla cioteczki, która telefonik podarowała i dla cioteczki, która kartę zasponsorowała- wszystko działa bez zarzutu :loveu:[/quote]
Cieszę się, że wszystko działa, że pani Irenka ma telefon, a jakiś pies dostał parę złotych do skarpety :)

Zaraz idę "odfajkować" wątek na bazarku :)

Aha, jeszcze co do doładowań - może ktoś z Was tankuje na stacjach Orlenu (wiem, że jest cała akcja antyorlenowska na dogo :cool3:, ale może jednak), jeżeli bierze się udział w programie vitay można tam za uzbierane punkty kupić doładowanie w plusie, 30 i 50 zł.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

piekna i wzruszająca historia :loveu:

również znam niestety znam pewną panią z malutkim pieskiem, którą bieda zmusiła do przeszukiwania śmietników :shake: Za każdym razem gdy ją spotykam daję co mam do jedzenia i dla pieska również, ale to jest przecież niewystarczające... Bardzo to przykre jak starsi ludzie muszą w ten sposób "zyć"... Pani ta zbiera również stary chleb który ludzie wieszają na śmietnikach... :roll: Z pewnością wszytskim dzieli sie z pieskiem, bo nie jest on wychudzony. Ma chorego męża... Jeszcze w tamtym roku to on zbierał makulaturę ale teraz zachorował i nie ma juz siły... A jakos trzeba życ. Bardzo mi zal tych ludzi... :roll:

Posted

[quote name='modliszka84']piekna i wzruszająca historia :loveu:

również znam niestety znam pewną panią z malutkim pieskiem, którą bieda zmusiła do przeszukiwania śmietników :shake: Za każdym razem gdy ją spotykam daję co mam do jedzenia i dla pieska również, ale to jest przecież niewystarczające... Bardzo to przykre jak starsi ludzie muszą w ten sposób "zyć"... Pani ta zbiera również stary chleb który ludzie wieszają na śmietnikach... :roll: Z pewnością wszytskim dzieli sie z pieskiem, bo nie jest on wychudzony. Ma chorego męża... Jeszcze w tamtym roku to on zbierał makulaturę ale teraz zachorował i nie ma juz siły... A jakos trzeba życ. Bardzo mi zal tych ludzi... :roll:[/quote]
Myślę ,że można pomóc tym państwu . Czy możesz dowiedzieć się co jest im najbardziej potrzebne . Możemy zorganizować pomoc na wzór szczecinianek . Może pomoc w wykupieniu leków ? .

Posted

[quote name='Jo37']Myślę ,że można pomóc tym państwu . Czy możesz dowiedzieć się co jest im najbardziej potrzebne . Możemy zorganizować pomoc na wzór szczecinianek . Może pomoc w wykupieniu leków ? .[/quote]

spróbuje sie dowiedziec jak najwiecej gdy tylko spotkam ta Panią. Ona zawsze chodzi dopołudnia, wiec musze utrafic gdy bede w domu...
Przede wszytskim dowiem sie gdzie mieszka i dowiem sie jakie leki, czy inne artykuły sa najbardziej potrzebne..
Jesli nie bedzie chciała sie zwierzac to wysle moja mamę... Jakby nie było 30 lat starsza ode mnie to moze ze starsza pania lepiej sie dogada :roll:

Posted

Zdjęcia będa przy następnej wizycie zrobione napewno. Teraz jak szłam do Pani Irenki i Maxia to nie miałam aparaty, bo leciałam prosto z pracy. Obiecuję, ze zdjęcia będą!

Posted

Ja też poproszę, jak można, i to razem z adresem, może jakąś kartkę z pozdrowieniami wyślę. Nie wiem, czy był gdzieś wcześniej podawany, ale nie dam rady teraz całego wątku przejrzeć.
A wie ktoś, kiedy Pani Irenka obchodzi imieniny/urodziny? Miło by jej pewnie było, jakby tyle osób o niej pamiętało... :p
I czy jakichś fotek to się możemy spodziewać? :roll:

Posted

[QUOTE]Podpytaj, podpytaj, czy na Wielkanoc coś Pani Irenie przesłać, takiego świątecznego? Może coś dla Maksia? piszcie, bo ja daleko, ale chętna jestem!!![/QUOTE]

wyślij, wyślij:lol: . Ja dziś dostałam kartę ze Szczecina od Pani Ireny i Maksia z podziękowaniami za słodkości i kosteczki prasowane. :lol: Znów coś wyszykuję z kartką ciepłych słów, życzeń i otuchy.

Posted

Ja też poproszę nr. telefonu i adres.:p
A jak wygląda teraz sprawa karmy dla MAXSIA.
Może potrzeba jakąść składkę. Jezeli było wczesniej pisane to przepraszm, że przegapiłam:oops: .

Posted

Kochani, nareszcie znow na dogo po dlugiej przerwie. Jak milo czytac dobre wiesci o naszej kochanej Pani Irence i Maksiu.
Bardzo prosze o podanie na PW nr tel. Pani Irenki, wysle Jej z pewnoscia sms tylko prosba do was dziewczyny, pomozcie Pani Irence odczytac a wlasciwie wprowadzic Ja w tajniki tej funkcji komorki. Boze, co za wspaniala kobieta i jak wspaniale wy jestescie opiekujac sie ta nasza kochana Pania i jej pupilem. Lza w oku mi sie kreci czytajac ostatnie wiadomosci. Czy jesli powiem ze uwielbiam Was wszystkich, nie bedzie za malo?:oops: Prosze, zorientujcie sie w miare mozliwosci co przydaloby sie Pani Irence na Swieta Wielkanocy, chcialabym znow przekazac cos od siebie. Rozwazam 2 mozliwosci, jesli bede miala kogos kto zechce zabrac paczuszke z NL to oczywiscie przygotuje, albo przekaz pieniazkow np. Atenie, zeby mogla kupic cos na miejscu.Pozdrawiam serdecznie klub Pani Irenki i Maksia
Dopisuje jeszcze zapytanie, czy ktoras szczecinska anielica zna rozmiar ubrania Pani Irenki np. 40/42/ itd. Bede wdzieczna za info, moze uda sie rowniez obdarowac Pania Irenke ciuszkami bo tych nigdy nie za wiele nam kobietom

Posted

Pozwalam sobie dopisac jeszcze poscik. Swieta Wielkanocne to tez nasza piekna wspaniala polska tradycja, jaka szkoda ze w NL sa to tylko tzw. dni wolne od pracy dla Holendrow. Pamietam akcje swiateczna Bozonarodzeniowa dla Pani Irenki. Piekna i wzruszajaca. Tak bardzo kazdy z nas przejal sie losem Maksia, trudnym zyciem naszej pani Irenki. Daje glowe, ze i na Wielkanoc anielice szczecinskie zadbaja o wszelkie przysmaki swiateczne dla Irenki, a moze tez Pani Irenka zechce przyjac zaproszenie od anielic do spedzenia wspolnie kilku swiatecznych godzin razem z Maksiem i Jej przyjaciolmi w ich domu? A moze zechce pozostac u siebie ale z utesknieniem czeka na gosci, na swoich przyjaciol? Co wy na to szczecinskie dobre duszki?

Posted

dusje- jak dobrze, że się odezwałaś :multi:
Czekałam na Ciebie inie wiem czy wiesz ale Pani Irena też czeka na Ciebie. Mówi, ze pokoj na Ciebie czeka i jeśli tylko byś zechciała przyjechać to byłaby szczęśliwa :cool3: Zaraz poślę Ci numer do Pani Irenki. Ona bardzo czeka na kontakt z Tobą. Jak u Niej byłam to jadłam pyszne musli, które Jej w paczce przysłałaś :razz: I tak cieplutko o Tobie mówi :)
Miałam ten weekend pójść do Nich w odwiedzinki, ale niestety znowu nie wypał, bo moja córeczka się rozchorowała i nie mogłam Jej w tej sytuacji zostawic samej...
Co do rozmiaru ubrań Pani Irenki- to jest Ona drobną kobietką. Ale podpyiam o dokładny rozmiar. Jeśli chodzi o Wielkanoc to jak tylko będę to napewno poruszę też ten temat, tylko , że Pani Irenka jest bardzo skromna i nie wiem czy sama coś powie na ten temat.
Pozdarwiam Was Cioteczki :)

Posted

Witaj rowniez Roxano i dziekuje serdecznie za wiesci od Pani Irenki.:loveu: Co za wspaniala osoba, brak mi slow i naprawde wzruszona jestem, ze nie znajac mnie tak naprawde, Pani Irenka oferuje mi goscine w swoim domku. Prosze podziekuje Jej ode mnie jesli bedziesz mogla, ja skresle z pewnoscia kilka slow na karteczce i wysle na adres domowy. Bardzo pragne poznac Pania Irenke i Maksiula i oczywiscie was wszystkich zatem jesli nadarzy sie okazja to z pewnoscia bede w Szczecinie, tym bardziej ze w niedalekiej miejscowosci mieszka moja rodzinka. Planuje przyjazd na Wielkanoc ale obawiam sie ze to tylko moje marzenie. Juz niebawem bede goscila u siebie Gdynska Zabunie i jesli do Swiat nie znajde dla niej opiekunow stalych z prawdziwego zdarzenia to niestety musze zapomniec o wyjezdzie, bo podroz z 3 psami raczej wykluczona. Pozdrow i usciskaj prosze ode mnie droga Pania Irenke:multi: Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do jak najszybszego zobaczenia Dopisuje, serdecznie dziekuje Roxano za nr tel, wysle sms do pani Irenki