Lobaria Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='Klaudus__'][I]A więc tak... Z trudem, bo z trudem,ale udało się nam Go wczoraj wyciągnąć. Jeżeli o płeć chodzi to faktycznie ja namieszałam robiąc z Niego - Ją :P Ale to dlatego,że uwierzyłam na słowo - a nie chciałam Go w ten piątek tarmosić. Ale faktycznie to chłopak :) Pojechał natychmiast do weta. Wszystko co wczoraj zjadł - zwymiotował. Nie ja po Niego byłam - więc wszystko co wiem - wiem z szybkich rozmów telefonicznych - bo rozmowy nie były priorytetem - Gacuś był najważniejszy. Ma coś z przełykiem - co dopiero dzisiaj się dowiemy. Na 100% silna anemia i silnie odwodniony. Krew pobrano do badania. Najważniejsze,że chłopak już bezpieczny i nie marznie w schroniskowej budzie. Dzisiaj zapewne będzie o wiele więcej informacji - trzymajcie za Niego kciuki. Oczywiście miał obdukcję zrobioną. Sprawa zostanie zgłoszona. Gacuś musi zostać prawnie odebrany - żeby sobie o Nim czasem 'nie przypomnieli'... Pieniążki można wpłacać na konto: [B]Komitet Pomocy dla Zwierząt Bank Śląski S.A. O/Tychy skrytka pocztowa 79 43-100 Tychy Konto zbiórkowe: 69 1050 1399 1000 0090 7715 1463[/B] [/I][/QUOTE] Dziękujemy za wieści - najważniejsze, ze Gacuś w dobrych rękach i teraz to może być tylko lepiej. Trzymam kciuki mocno. Po tych wczorajszych wieściach, to nawet spacer po lesie z Bluniem nie potrafił dać mi tyle radości, co zawsze, Blunio musiał coś wyczuć, bo kompletnie olewał grzyby i w ogóle był osowiały. [B]A propos konta - czy wysyłając pieniążki dopisywać np. dla Gacusia, czy nie. Gaciusiu - uszy do góry, Klaudus - uszy do góry / obie pary /[/B] Quote
Klaudus__ Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [quote name='rita60']Czyli teoretycznie psiak ma właścicieli ? nie bardzo rozumiem...[/QUOTE] [I]Tak. Nie wiem dokładnie jak doszło do tego,że trafił do schronu - więc nie chcę siać zamętu. Bo na razie mam szczątkowe informacje. To nie byli młodociani - dorośli,aczkolwiek młodzi zwyrodnialcy. [/I] Quote
Klaudus__ Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [I][B]Koniecznie musi być dopisek "DLA GACUSIA" :)[/B][/I] Quote
Klaudus__ Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [I]Nie wydaje się Wam,że pycholek On ma ciut astowaty?:)[/I] Quote
ida47 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 z calym szacunkiem ciotki , od poczatku czytalam watek kilkakrotnie i nic nie rozumiem , wiem ze jest balagan na tym watku , liczy sie dobro psa , i trzeba watek uporzadkowac , i zmienic tytul , od poczatku sa rozne informacje szczatkowe nie potwierdzone , , szkoda psiaka , rowniez ja chce mu pomoc ,proszezalozycielke watku o uporzadkowanie inf. podanie dokladnych informacji na poczatku watku , to 2 duszek i duzo ludzi bedzie tu wchodzilo , jest duze zainteresowanie , nawet nie wiem gdzie jest teraz pies , Quote
Klaudus__ Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [quote name='ida47']z calym szacunkiem ciotki , od poczatku czytalam watek kilkakrotnie i nic nie rozumiem , wiem ze jest balagan na tym watku , liczy sie dobro psa , i trzeba watek uporzadkowac , i zmienic tytul , od poczatku sa rozne informacje szczatkowe nie potwierdzone , , szkoda psiaka , rowniez ja chce mu pomoc ,proszezalozycielke watku o uporzadkowanie inf. podanie dokladnych informacji na poczatku watku , to 2 duszek i duzo ludzi bedzie tu wchodzilo , jest duze zainteresowanie , nawet nie wiem gdzie jest teraz pies ,[/QUOTE] [I]Ale co ja mam więcej napisać? Wczoraj do 23:00 byłam w pracy - 12 godzin - nie miałam czasu odpisywać na każdy post - zresztą napisałam,że idę do pracy. Informacje może i są nieskładne,ale pewne jest ,że stan Gacusia jest ciężki - tak też określają Go weterynarze. Jest w lecznicy od wczoraj. Musi być opieką wet. Ma robioną trafsfuję.[/I] Quote
sillann Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 jestem z rana u Gacusia, Ingo dziekuje za info o bazarku, postaram sie zeby na jutro byl gotowy, trzymam mocno kciuki za bidulka Quote
plina Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Będę kibicować w powrocie do zdrowia małego Gacusia... Rzeczywiście nieźle się pomieszało i wyszło że Gacuś to dziewczyna ;) Czy Gacek ma załatwiony DT, żeby nie wracał do schronu po lecznicy? Taki DT na 100%? Quote
Lobaria Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [B]Selenga[/B] - dziękuję za uwagi odnośnie cegiełkowego allegro - mam nadzieję, że będę dobrą uczennicą. [B]Gacusiu[/B] - nie dawaj się, przed Tobą wspaniałe życie, które jest Tobie obce, ale poznasz je i pokochasz - dlatego musisz być dzielny i wyzdrowieć. Quote
fioneczka Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='Klaudus__'][I]Nie wydaje się Wam,że pycholek On ma ciut astowaty?:)[/I][/QUOTE] patrząc na zdjęcia wydaje mi się (z umaszczenia) że sobie chłopaki za dwie stówki szczeniaczka asta kupiły i miał być "lans na dzielnicy" a wyrósł bidulek mało astusiowy niestety i dlatego jego losy tak się potoczyły ... słów brakuje ... powiem szczerze że gdyby to moje dziecko coś takiego zrobiło to ....... regulamin zabrania napisać co bym zrobiła Quote
Klaudus__ Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [quote name='plina']Rzeczywiście nieźle się pomieszało i wyszło że Gacuś to dziewczyna ;)[/QUOTE] [I]To ja namieszałam - zastałam Go w klatce - dopiero co przywiezionego - usłyszałam,ze to dziewczynka - tak mnie w schronie poinformowano - więc jak papuga tak powtarzałam :P Nie sprawdziłam osobiście,bo nie chciałam Mu więcej bólu sprawiać ruszaniem, i sprawdzaniem - płeć w obliczu tej tragedii była dla mnie zupełnie nie ważna. Ale jak trafił do lecznicy to dowiedzieliśmy się ,że to przystojny młodzieniec :)[/I] Quote
Klaudus__ Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [quote name='fioneczka']patrząc na zdjęcia wydaje mi się (z umaszczenia) że sobie chłopaki za dwie stówki szczeniaczka asta kupiły i miał być "lans na dzielnicy" a wyrósł bidulek mało astusiowy niestety i dlatego jego losy tak się potoczyły ...[/QUOTE] [I]Wiesz... Idealnie taki sam obraz mam przed oczami - pewnie miał być "groźny AMSTAFF"...[/I] Quote
Lobaria Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [B][I]usłyszałam,ze to dziewczynka - tak mnie w schronie poinformowano [/I][/B]Super ten schron jest,skoro nawet nie sprawdzili płci, a co tu mówić o zbadaniu psiaka i udzieleniu Mu pomocy[I] - [/I]ręce opadają Quote
fioneczka Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Klauduś__ wstaw dane do przelewów w pierwszy post (duże i widoczne) i że dopisek "dla Gacusia" powinien być ludzie nie będą musieli nr konta szukać pytać itd ;) Quote
MALWA Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Bidulek! Dobrze, że jest w lecznicy, tam się nim porządnie zajmą. Informuj Klaudus__ na bieżąco co z Gackiem. Ja w swoim bazarku, który zrobiłam m.in. dla Gacka (link wrzuciłam wczoraj) muszę koniecznie zmienić, że to chłopak, bo też wpisałam, że to sunia. Ale w tej sytuacji, to faktycznie szczegół..... Quote
Klaudus__ Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [quote name='Lobaria'][B][I]usłyszałam,ze to dziewczynka - tak mnie w schronie poinformowano [/I][/B]Super ten schron jest,skoro nawet nie sprawdzili płci, a co tu mówić o zbadaniu psiaka i udzieleniu Mu pomocy[I] - [/I]ręce opadają[/QUOTE] [I]Ale jak pisałam - Ona była dopiero co przywieziona. To ze mnie dupa - bo mogłam poogladać jak Go z klatki brałam. Ale zawaliłam. Wstał sam - i kicał - nie chciałam podnosić i oglądać - zresztą szczerze to w ogóle nie było to dla mnie ważne w tamtej chwili...[/I] Quote
ewu Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='Klaudus__'][I]Ale jak pisałam - Ona była dopiero co przywieziona. To ze mnie dupa - bo mogłam poogladać jak Go z klatki brałam. Ale zawaliłam. Wstał sam - i kicał - nie chciałam podnosić i oglądać - zresztą szczerze to w ogóle nie było to dla mnie ważne w tamtej chwili...[/I][/QUOTE] A tam zawaliłam ... Co to ma za znaczenie -sunia czy psiak??? Bieda do ratowania i tyle. Walczą o niego, ma założony wątek , my jesteśmy... Dzięki Klaudus :) Pieseczku kochany, walcz skarbie !!! Quote
Lobaria Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [I]To ze mnie dupa - bo mogłam poogladać jak Go z klatki brałam. Ale zawaliłam. [/I] Nie żartuj - ważne, że psiaka ratujesz. Młodzieniec powinien być dumny, że tyle cioteczek w Nim zakochanych:loveu: Quote
kkasiiiar Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='Klaudus__'][I]Nie wydaje się Wam,że pycholek On ma ciut astowaty?:)[/I][/QUOTE] Tak pyszczek zdecydowanie amstaffowaty :) Quote
Kofeina Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='Lobaria'][I]To ze mnie dupa - bo mogłam poogladać jak Go z klatki brałam. Ale zawaliłam. [/I] Nie żartuj - ważne, że psiaka ratujesz. Młodzieniec powinien być dumny, że tyle cioteczek w Nim zakochanych:loveu:[/QUOTE] racja;) amstaf nie amstaf gacek gackowa;) potrzebuje pomocy Quote
Justyna Lipicka Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 wprowadźcie też nr konta i dane do przelewu na facebook'a, dużo ludzi z tamtąt by pomogło!! Quote
Jota67 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Te oczęta- dziewczyny łzy cisną się same....dopiero co trafiłam na wątek, ale jestem z wami.:( Quote
Recommended Posts