Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ooo, pomysł super z tym bieganiem!
Podpytam brata, on ostatnio zaczął biegać, może będzie wiedział, na jakich stronach warto zamieścić ogłoszenia.
Znajdziemy Ci, Mileczko, dobry domek, na pewno w końcu się uda!

• Replies 709
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O, jeszcze mi przyszło do głowy. tylko potrzebny jest tekst dla Milki, nawet konkretny, wszystko jedno, byle były najważniejsze informacje o małej. To mozna by poprosić o dodanie jej na Psygarnij: http://www.facebook.com/psygarnij
Mają ponad 8 tysięcy subskrybentów, a nuż się uda.
Tylko tekst, koniecznie tekst i nowe, jak najfajniejsze zdjęcia Milki.

Posted

Tekst do ogłoszeń:
Milka to śliczna 8 miesięczna sunia w typie border collie. Została jako szczenię odebrana z budy i łańcucha. Trafiła do domu tymczasowego a następnie do adopcji z której została po 4 miesiącach oddana jak niepotrzebny przedmiot. Potem jeszcze dwa razy trafiała do domów ale z każdej adopcji wracała, niekoniecznie z własnej winy.W ostatnim domu nie tolerowała jej pierwsza suczka. Obecnie znajduje się w domu tymczasowym, gdzie nabiera ogłady, uczy się życia w rodzinie z dzieckiem i psami. Milka jest przesympatyczna ale trochę rozbrykana i potrzebuje konsekwentnego opiekuna, który poświęci jej uwagę na szkolenie i będzie cierpliwy. Milka nadaje się do domu ze starszymi ( 8-9 lat) dziećmi, jest łagodna, lubi inne psy ale chce dominować, więc najlepiej, żeby trafiła do domu gdzie będzie jedynym psem lub z większym od siebie psem. Goni koty.Potrafi ładnie chodzić na smyczy. Zachowuje czystość w mieszkaniu. Nie potrafi zostawać w domu sama, wyje wtedy i czasem coś zniszczy. W ogrodzie zostaje bez problemu. Szukamy jej domu z ogródkiem, bo najszczęśliwsza jest kiedy biega cały dzień po ogrodzie. Jest bardzo pojętna i świetnie nadaje się do szkolenia i psich sportów. Obecnie jest szkolona do biegów długodystansowych i idzie jej to bardzo dobrze. Milka ma komplet szczepień, jest odrobaczona i odpchlona, przed adopcją zostanie wysterylizowana. Bardzo chciałaby mieć swój własny dom do końca swojego życia.
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz zgoda na wizytę przed i poadopcyjną.
Kontakt w sprawie adopcji: 728838200, [email protected]

Jesli uważacie, że coś warto zmienić to jak najbardziej proszę:)

Posted

hej hej dzis po poludniu zrobie jej sesje...i wysle tylko prosze o czyjegos maila bo moje dogo nie chce fotek.Co do klapania...kurde u mnie nigdy sie to nie zdarzylo a tez ostro czasem ja karce wiec na bank to byla sciema,z sikaniem pilnujemy i tez jak jej sie zdarzy to ja karce ze zrobila zle,ze nie wolno a na spacerze glaskam i ciesze sie zeby zalapala,i to jest juz tylko sporadyczne.trzeba bylo jej tylko przypomniec.jeszcze obrzera mi w mieszkaniu jakies *******y typu kredki,jakies ludziki typu kinder niesodzianka...ale tez zaraz mowie jej powaznym tonem MILKA NIE WOLNO i sie nauczy,nie ma bata zeby sie nie nauczyla a po tych kilku dniach od kiedy jest u mnie znalazlam jej ZAJECIE i moze wlanie to jest jest PRZEZNACZENIE jak ktoras z dziewczat tu napisala,moze ona musi miec biegacza....warto w tym kierunku cos pokombinowac....ach....taka fajna dziewczyna a trafia na takich beznadziejnych ludzi!!!!!!

Posted

Jeżeli Milka rzeczywiście ma coś z bordera, to albo dostanie zajęcie od właściciela (czyli np. bieganie, posłuszeństwo, cokolwiek! ja rozumiem, że przeciętny Kowalski nie będzie z nią biegał na agility, ale nie wierzę, że aż tak trudno o dobry dom dla młodego, aktywnego psa) albo sama je sobie znajdzie ;)

Zdjęcia możesz wysłać do mnie ;) [email protected]

Posted

[quote name='bellatriks']Jeżeli Milka rzeczywiście ma coś z bordera, to albo dostanie zajęcie od właściciela (czyli np. bieganie, posłuszeństwo, cokolwiek! ja rozumiem, że przeciętny Kowalski nie będzie z nią biegał na agility, ale nie wierzę, że aż tak trudno o dobry dom dla młodego, aktywnego psa) albo sama je sobie znajdzie ;)

Zdjęcia możesz wysłać do mnie ;) [email protected]

Mam nadzieję, że znajdzie się taki dom, ja jestem kompletnie niesportowa, w moim świecie takich domów niestety nie ma...ja psom oferuję ogród i aportowanie co kochają, pies któremu to by nie wystarczyło mnie by wykończył... Tak sobie pomyślałam, że skoro Milka ma biegać to może jej kupić jakiś suplement na stawy? Nie znam się na tym, ale szkoda by było, żeby jej to miało zaszkodzić. Widziałam też, jak ludzie jeżdżą na rowerze a pies obok, to także chyba byłoby fajne. I tor agility, bo on wykańcza nie tylko fizycznie co poprzez kombinowanie.
No nic ja wierzę, że znajdzie się taki ktoś mocno aktywny.
Jak dojdą wpłaty z mojego bazarku, zrobię rozliczenie, żebyśmy wiedzieli na czym stoimy finansowo.

Posted (edited)

Wcale nie trzeba być sportowcem, żeby zaspokoić potrzeby aktywnego psa, ale trzeba CHCIEĆ i rzeczywiście duży ogród jest zbawienny (ale naprawdę DUŻY, a nie to, co ludzie w mieście nazywają "dużym ogrodem", tzn. 10 arów, z czego 2/3 zajmuje dom i podjazd do domu :-D , czyli mówimy o conajmniej tych 40-50 arach naprawdę dostępnych dla psa, po których pies naprawdę może biegac, tzn. rozpędzić sie za piłką itp bez tratowania rabatek). Podstawa to codzienny długi spacer, czyt.: C O D Z I E N N Y DŁUUUGI spacer, min. 1 godz. chodzenia z psem po ciekawym dla niego terenie , a nie raz w tygodniu, w weekend. Czyli Miluni potrzebny jest ktoś, kto kocha psy, lubi forsowne spacery i wycieczki, lubi sie z psem bawić i ma dom na półhektarowej działce albo ktoś, kto będzie z nia przez 2-3 godz. dziennie trenował psie sporty :-D Szukam.

Mam pytanie - ile miesięcy ma teraz Milka?

Edited by beta ata
Posted

w sobote przed wykladami jade zawiezc Milke NA BIEGANIE ,poprosze kolezanke zeby cyknela kilka fotek,a tak a propos domku,ogrodka itp....ja mieszkam w kamienicy,procz milki mam 6 innych psow 4 w ogole nie biegaja bo sa stare ale tak planuje dzien ze wychodze z GRUPA A(staruszki)na krotszy spacer A POTEM Z gRUPA B czyli WARIACI DO WYBIEGANIA i daje rade i nie jest Milka dla mnie jakos specjalnie uciazliwa w domu tez umiem jej znalezc zajecie,bo nawet jak garuje to rzucam jej pileczke albo innyego miska i kaze przynosic,albo ucze ZOSTAWANIA NA POSLANIU....wiec naprawde jak sie chce mozna robic wiele rzeczy z psem laczac to z np obowiazkami domowymi...a w ogole to bardzo bym chciala znalezc domek Milce gdzies w mojej okolicy zeby miec na nia caly czas oko i moc interweniowac ,pomagac w razie co....rozgaduje gdzie sie da,moja kolezanka biegaczka tez....tak chyba by bylo najlepiej bo w kazdej chwili moglabym psa odwiedzac i pomagac ew domkowi stalemu ps.a wiecie ze Mila pieknie plywa!!!chodzimy codziennie nad taka rzeczke i Milka z robiegu wskakuje i plywa wylawia patyki ktore jej rzucam i ma swietna zabawe ,potem z 1,5 godz biegania i pies wraca padniety do domu

Posted

Karmelciu, jestem taka szczęśliwa, że ma u Ciebie takie atrakcje...ja właśnie się zastanawiałam nad pływaniem u niej:) u mnie była zainteresowana stawem ale w zimie był zamarznięty:) wspaniale by było, gdyby domek znalazł się blisko Ciebie...zamówiłam jej pakiet ogłoszeń na opolskie właśnie, poczekam na zdjęcia i by poszło w świat. Dostałam fanty na bazarek od margoth137, dzisiaj powinnam go zrobić.

Posted

Jak dotąd nie dostałam odpowiedzi, ale dopiero jedna doba minęła. Bardzo bym chciała, żeby zechciał popytac wśród ludzi zainteresowanych uprawianiem z psem sportów, no ale to zależy wyłącznie od jego dobrej woli. Myślę, że problem może być w tym, że On zajmuje się psim sportem na profesjonalnym poziomie, a na takim poziomie ludzie już maja psy (rasowe), ale mam nadzieję, że może wśród adeptów, rodzin zawodników, kolegów, sympatyków... Może... Jeśli zechce poświęcić odrobine czasu... Nie wiem... Chciałabym... ;-) :-D

Posted (edited)

ROZLICZENIE KONTA MILKI:
Milka jest od 07.04 w hoteliku u Karmelci

KWIECIEŃ
Wydatki:
300 zł na hotelik do 07.05.2012

Wpływy:
07.04.2012- 100 zł + 15 kg karmy od Pani z ostatniego DS Milki- przekazane wprost Karmelci
09.04.2012 - 200 zł ( 100 zł ode mnie 100 zł musi wrócić do mnie bo jest zabrane z funduszy na sterylkę mojej suni)
09.04.2012- 15 zł Bonsai
09.04.2012- 5 zł Bellatriks- bazarek cegiełkowy
16.04.2012 - 30 zł Patkant
23.04.2012- 10 zł Lolalola bazarek cegiełkowy
23.04.2012- 20 zł FLY bazarek cegiełkowy
25.04.2012 - 5 zł Ewa_88 bazarek cegiełkowy
25.04.2012- 30 zł MikAga bazarek cegiełkowy
21.04.2012- 50 zł moja przyjaciółka Asia P. spoza dogo
27.04.2012- 52,40 mój bazarek na Milkę

Razem: 217,40 - 100 zwrotu dla mnie = 117, 40 które przechodzi na maj

Edited by masza44