Maada Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Przepraszam za spam, ale to ważne: W Krakowie w tę środę (16 maja) o godz. 12.00 będzie miała miejsce kolejna pikieta mająca na celu wsparcie włoskich obrońców praw zwierząt, walczących o zamknięcie Green Hills - największej w Europie "fabryki" psów na cele wiwisekcji. W tym potwornym miejscu przebywa stale ok 2500 beagli - te psy nigdy nie widziały słońca :-( a jedyne, co je czeka to wywiezienie do laboratoriów medycznych i farmaceutycznych, gdzie poddane zostaną bolesnym i najczęściej zupełnie anachronicznym, niepotrzebnym i nieusprawiedliwionym niczym oprócz zysków eksperymentom, często bez znieczulenia :-( [FONT=Arial] Link do wydarzenia na fb: http://www.facebook.com/events/394681067259532/ Link do petycji w Internecie: http://www.change.org/petitions/gree...share_petition Info na gazeta.pl: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...eznaczone.html Włączając się i popierając takie akcje, walcząc aktywnie z bezdusznym systemem promującym wiwisekcję mamy szansę zmienić rzeczywistość, uratować od cierpienia tysiące, a nawet miliony psich (i nie tylko) istnień. [/FONT][FONT=Arial]Proszę [/FONT][FONT=Arial]dołączcie do wydarzenia na fb, podpiszcie petycję, roześlijcie gdzie się da, zawiadomcie rodzinę, znajomych i media! Pokażmy, że potrafimy zademonstrować solidarność z włoskimi aktywistami, którzy narażają się, aby ratować te psy. Z góry dziękuję w imieniu krakowskiej Vivy i psów czekających na ratunek www.krakow.viva.org.pl[/FONT] Quote
masza44 Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 A oto co ja znalazłam jeszcze z lutego z tymczasu u mnie: rzadkie chwile spokoju po wariactwach w ogrodzie: Gdzie jest Milka:)? Quote
bellatriks Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Masza, cudowne zdjęcie! :D A Milka - pomimo najszczerszych chęci - mistrzynią kamuflażu nie jest:loveu: Czy są widoki na jakieś fotencje z DS? Quote
masza44 Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='bellatriks']Masza, cudowne zdjęcie! :D A Milka - pomimo najszczerszych chęci - mistrzynią kamuflażu nie jest:loveu: Czy są widoki na jakieś fotencje z DS?[/QUOTE] Ja mam więcej zdjęc z DS ale trzeba by zatrzeć twarze Państwu- bo nie bardzo chciałabym ujawniac wizerunek bez pytania. Moge przesłac fotki, ale na adres do Bonsai jak wysyłałam to mi wracał Undelivered mail. Może do kogos innego sie uda? Potrafiłby ktoś to tak wstawic z zasłoniętymi twarzami? Quote
bellatriks Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 [quote name='masza44']Ja mam więcej zdjęc z DS ale trzeba by zatrzeć twarze Państwu- bo nie bardzo chciałabym ujawniac wizerunek bez pytania. Moge przesłac fotki, ale na adres do Bonsai jak wysyłałam to mi wracał Undelivered mail. Może do kogos innego sie uda? Potrafiłby ktoś to tak wstawic z zasłoniętymi twarzami? [email protected] Niezbyt profesjonalnie, ale mogę te twarze zasłonić :) Quote
Lolalola Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 nie noooooo Misia....ales jest krolowa na wlosciach;) Quote
masza44 Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 Umiała się ustawić dziewczyna, jej pasował duży ogród i już, moja Świnka ją przepędziła z naszego ogrodu to znalazła obie swój własny :) Quote
Martika&Aischa Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Siedzę i uśmiecham się do monitora choć dzień mam podły ........ Mileczko kochana bądź szczęśliwa i kochana :* No i się poryczałam noooooooooooooo .................. Quote
Martika&Aischa Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Cioteczki przepraszam za spam ale szukamy na cito transportu na trasie Katowice - Wrocław dla malutkiej suni wyrzuconej na ulice : http://www.dogomania.pl/forum/threads/227201-Maleńka-przerażona-sunieczka-wyrzucona-na-ulice Sprawa naprawdę bardzo pilna! mamy czas do jutra! Quote
masza44 Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 Adopcje i powroty Milki zostawiły ślad na mojej psyche- dzisiaj w nocy śniło mi się, ze rozmawiałam z Milką przez telefon o jej adopcjach i powrotach i ją przepraszałam za te nieudane i pytałam jak jej jest w nowym domu... a Milka była śliczną ciemnowłosą i ciemnooką 9 letnią dziewczynką... Najśmieszniejsze było że ja się jej tam tak kajałam a ona miała postawę typu "aj tam aj tam jest ok, ja się zawsze dobrze bawię" :) Quote
masza44 Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 zmienię jak dostanę dobre wieści od karmelci z PA:) zrobiłam się przesądna Quote
bellatriks Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='masza44']Adopcje i powroty Milki zostawiły ślad na mojej psyche- dzisiaj w nocy śniło mi się, ze rozmawiałam z Milką przez telefon o jej adopcjach i powrotach i ją przepraszałam za te nieudane i pytałam jak jej jest w nowym domu... a Milka była śliczną ciemnowłosą i ciemnooką 9 letnią dziewczynką... Najśmieszniejsze było że ja się jej tam tak kajałam a ona miała postawę typu "aj tam aj tam jest ok, ja się zawsze dobrze bawię" :)[/QUOTE] :loveu::loveu::loveu: Czyli zapewne Mileczka jest szczęśliwa. Piękny sen. Wierzę, że to prawda. Że Milka już jest tam, gdzie miała być od samego początku, tylko wybrała się dość sporawym objazdem. I uśmiecham się jak jaka głupia do tego Twojego snu i do zdjęć Milki. Quote
masza44 Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 Dostałam info, że u Milki wszystko ok i dziewczyny zgrały się super ( czyli Pani i Milka:)). W związku ztym zmieniam tytuł wątku i przenoszę do Już w Nowym Domu Mega się cieszę!!!! Quote
masza44 Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 Aha, i te 17,40 które zostało przekazuję na leczenie szczeniaków Kafira i Zorki zabranych z pseudoschroniska z Olkusza, dokładam od siebie 10 zł i przelewam wojtusiowi- rozliczy się na wątku olkuskim Quote
bellatriks Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Super! Cudowne wieści! bardzo, bardzo, bardzo się cieszę! :D Quote
Recommended Posts