Basia1244 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Nie jest gorzej, ale teraz dopiero wychodzi, że zasadniczo mała była pogryziona wszędzie! Patrycja napisała, że to niewielkie jest pogryzienie, ale niestety nieprawda - wychodzą teraz wszędzie ślady, strupy, krwiaki. Mela troszke już chodzi, na szczęście załatwia się dobrze i w miarę chętnie je. Jest obolała a przed nią jeszcze masa bólu, poza tym niepokoi nas sztywność karku małej, ale to dopiero okaże się, czy jest zmartwienie, czy tylko chwilowe usztywnienie przez krwiak i obrzęk, no teraz czas pokaże, więc cierpliwość i dobra opieka jeszcze długo jej będzie potrzebna.Mela dostaje zestaw zastrzyków, antybiotyki, przeciwzapalne i [rzeciwobrzekowe i preparaty przeciwzakrzepowe (np. arnikę i wit. b complex) Telefony miałam dwa, ale nikt nie oddzwonił ponownie, że jest zainteresowany i że podejmie się opieki nad Melą i leczenia, że poczeka na nią. Na razie czas nas nie goni, Lucynka będzie miała Melę tak długo, jak będzie potrzeba malutkiej. Quote
abilab Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Boze okruszek wystraszony mały ,Basiu a moze suni w DT potrzebne poslanko bo mam dla nieduzego pieska Quote
Basia1244 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 zapytam :) - na pewno się przyda , jak nie Meli to innemu psiakowi, bo u Lucynki jest trochę naszego schroniskowego drobiazgu na leczeniu lub jako rezydenci Quote
pikola Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Ciesze sie bardzo ze lepiej sie czujesz Melu:loveu:Walcz malenka! Quote
iwstar58 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Melciu, to już pewnie mija m-c od tego koszmaru.. Trzymam za ciebie kciuki maluszku Quote
iwstar58 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Odwiedzam maluszka i dalej trzymam kciuki za zdrówko Meli.. Quote
pikola Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Zagladam do Meluni.Jak ze zdrowkiem? Quote
iwstar58 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Ja również czekam na dobre wieści. Melcia, zdrowiej nam maluszku.. Quote
Basia1244 Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 jak będą wieści to napiszę, na razie nie mam nowych wiadomości, ale to oznacza, że nie jest gorzej Quote
ZosiaMK Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Melu jak się miewasz ? Trzymam kciuki, mam nadzieję, że z dnia na dzień lepiej ? Quote
Basia1244 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 powolutku to idzie, ale jakoś się troszkę ku lepszemu posuwa :) jeszcze ogromne krwiaki są, ale wylewy w oczach ciut mniejsze i oczy już nie jak u wampira a raczej żółtawe są, no bardzo badzo pomału, ale się poprawia Quote
ZosiaMK Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Cieszę się, że mimo wszystko zdrowieje. Czy Mela lubi dzieci ? Quote
Basia1244 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 [quote name='ZosiaMK']Cieszę się, że mimo wszystko zdrowieje. Czy Mela lubi dzieci ?[/QUOTE] jak na razie nie wiemy, jaki jest jej stosunek do dzieci- ona wymaga spokoju i opieki jeszcze długo, więc chwilowo na tej opiece się skupiamy, jak Mela dojdzie na tyle do siebie, że będzie można ją przekazać w inne ręce, to wówczas będziemy szukac dla niej domu i ewentualnie sprawdzimy jej stosunek do dzieci. Quote
ZosiaMK Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Ja wiem, że jeszcze długa droga przed Melą. Tylko tak nieśmiało podpytuję ponieważ nie mam ogrodzenia, a bez tego nie będziemy się starali o adopcję. Obsewujemy z córką losy Meli i mocno trzymamy kciuki za zdrówko :) Quote
iwstar58 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Cieszę się, ze choć powoli, ale jest już lepiej z okruszkiem. Melcia, jestem myślami z tobą malutka.. Quote
Basia1244 Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Z każdym dniem lepiej :) , teraz czeka na sterylkę :) na 17 listopada. Quote
Recommended Posts