Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie jest gorzej, ale teraz dopiero wychodzi, że zasadniczo mała była pogryziona wszędzie! Patrycja napisała, że to niewielkie jest pogryzienie, ale niestety nieprawda - wychodzą teraz wszędzie ślady, strupy, krwiaki. Mela troszke już chodzi, na szczęście załatwia się dobrze i w miarę chętnie je. Jest obolała a przed nią jeszcze masa bólu, poza tym niepokoi nas sztywność karku małej, ale to dopiero okaże się, czy jest zmartwienie, czy tylko chwilowe usztywnienie przez krwiak i obrzęk, no teraz czas pokaże, więc cierpliwość i dobra opieka jeszcze długo jej będzie potrzebna.Mela dostaje zestaw zastrzyków, antybiotyki, przeciwzapalne i [rzeciwobrzekowe i preparaty przeciwzakrzepowe (np. arnikę i wit. b complex)
Telefony miałam dwa, ale nikt nie oddzwonił ponownie, że jest zainteresowany i że podejmie się opieki nad Melą i leczenia, że poczeka na nią.
Na razie czas nas nie goni, Lucynka będzie miała Melę tak długo, jak będzie potrzeba malutkiej.

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

powolutku to idzie, ale jakoś się troszkę ku lepszemu posuwa :) jeszcze ogromne krwiaki są, ale wylewy w oczach ciut mniejsze i oczy już nie jak u wampira a raczej żółtawe są, no bardzo badzo pomału, ale się poprawia

Posted

[quote name='ZosiaMK']Cieszę się, że mimo wszystko zdrowieje. Czy Mela lubi dzieci ?[/QUOTE]
jak na razie nie wiemy, jaki jest jej stosunek do dzieci- ona wymaga spokoju i opieki jeszcze długo, więc chwilowo na tej opiece się skupiamy, jak Mela dojdzie na tyle do siebie, że będzie można ją przekazać w inne ręce, to wówczas będziemy szukac dla niej domu i ewentualnie sprawdzimy jej stosunek do dzieci.

Posted

Ja wiem, że jeszcze długa droga przed Melą. Tylko tak nieśmiało podpytuję ponieważ nie mam ogrodzenia, a bez tego nie będziemy się starali o adopcję. Obsewujemy z córką losy Meli i mocno trzymamy kciuki za zdrówko :)

• 2 weeks later...