giselle4 Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 z rana podniose psiaki bo wieje u nas okropnie brrrr:( Quote
Mysza2 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='giselle4']z rana podniose psiaki bo wieje u nas okropnie brrrr:([/QUOTE] nie tylko wieje ale od wczoraj leje Quote
giselle4 Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 i to jak... ale wieczor ładny:) Quote
michelle04 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Kolejny mały kroczek w oswajaniu Adki. Dzisiaj dzikusek pokazał brzuszek i pozwolił się po nim pogłaskać, mimo, że ogonek dalej schowany pod brzuszkiem to jednak nieśmiało merdał :) Adka bardzo spragniona jest czułości, ale lęk przed ręką jest jeszcze ciut większy i czasami troszkę podsikuje pod siebie, gdy ją głaszcze :( Quote
Mysza2 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Drobnymi kroczkami do przodu. Adorator Tupt też jej dobrze robi:) Michelle, teraz to już może być tylko lepiej:). Co Ci ludzie z tymi psami robią:(. I nie wiem czemu nas to jeszcze dziwi:( Quote
basia34 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Ada to kochana sunia ,napewno bedzie dobrze. Quote
fiorsteinbock Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='michelle04']Kolejny mały kroczek w oswajaniu Adki. Dzisiaj dzikusek pokazał brzuszek i pozwolił się po nim pogłaskać, mimo, że ogonek dalej schowany pod brzuszkiem to jednak nieśmiało merdał :) Adka bardzo spragniona jest czułości, ale lęk przed ręką jest jeszcze ciut większy i czasami troszkę podsikuje pod siebie, gdy ją głaszcze :([/QUOTE] Fantastyczne wiesci, pierwsze kroczki poczynione :) Quote
michelle04 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 A teraz filmik, nie najlepszej jakości, ale widać zakochaną parę, jak Tuptek nadskakuje Adce :) Tyle pozytywów. Widzicie jak Adka leży plackiem??? Zamiast biegać??? Ona boi się czy nie zrobi czegoś źle więc non stop przy ziemi. Kładzie się, gdy chcę ją pogłaskac, mimo iż po merdającym ogonku widać, że sprawia jej to przyjemność to jednak pozycja nadal parterze :( [URL]http://w130.wrzuta.pl/film/1FQZLiXBolo/v091211_16.01[/URL] Quote
fiorsteinbock Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Faktycznie widać, że serducho rwie się do człowieka po pieszczoty ale rozum jeszcze jej zakazuje. Zastanawiam się czy jest to wynikiem bardzo złych doświadczeń czy może nikłej socjalizacji z człowiekiem. Możliwe aby byla półdzika? Quote
michelle04 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Faktycznie widać, że serducho rwie się do człowieka po pieszczoty ale rozum jeszcze jej zakazuje. Zastanawiam się czy jest to wynikiem bardzo złych doświadczeń czy może nikłej socjalizacji z człowiekiem. Możliwe aby byla półdzika?[/QUOTE] Nie, Giselle mówiła, że przed adopcją zachowywała się w miarę normalnie, a gdy wróciła z nieudanej adpocji z "łatką", że nie zachowuje czystości w domu i że ucieka na spacerach, wówczas stała się taka bojaźliwa :( Zrezygnowałyśmy nawet ze smyczy podczas wypuszczania na ogród, ponieważ, gdy chciałyśmy ją zapiąć sikała pod siebie, chyba była bita smyczą, więc gdy rozeznałyśmy się, że Adka nie ucieka,zrezygnowałyśmy z linki by jej dodatkowo nie stresować. Quote
fiorsteinbock Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 boże, co ci ludzie jej zrobili! Jestem przekonana, że gdyby trafila w takim stanie do adopcji znów by z niej wrócila :( Quote
Mysza2 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Mój Boże, jak widzę tą uległość i pozycję do ziemi i te uszy po sobie to mnie w dołku ściska. Do czego ludzie są w stanie psa doprowadzić. A długo ona była w tej "adopcji"? Pewnie ją smyczą czystości uczyli:angryy: Quote
mimblunka Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Biedna Adusia :( Ale widać z filmu, że bardzo złakniona jest miłości człowieka. Wierzę, że wszystko pójdzie w dobrą stronę u michelle4 i Adka trafi nareszcie na kochających ludzi. A można wiedzieć co z Luizą? Quote
michelle04 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Cioteczki, dzisiaj mam podły dzień, ale gdy zobaczyłam miłosną grę Adki i Tupka to ...nerwy puściły :) Same zobaczcie co ten Romeo i Julia wyprawiają póki zadrośnik Parys vel Florek głośnym szczekaniem nie ostudził zapału kochanków :) [URL]http://w60.wrzuta.pl/film/4D8YDK2lcm7/v101211_10.55_01[/URL] Quote
Mysza2 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 cudni są:) Że masz podły dzień to się nie dziwię. Ale jak człowiek ze zwierzakami pobędzie to zaraz mu lepiej:) I rej wodzi Tuptek, to on główny inicjator akcji, dziadziuś a taki rajfurny:) Quote
michelle04 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='Mysza2']cudni są:) Że masz podły dzień to się nie dziwię. Ale jak człowiek ze zwierzakami pobędzie to zaraz mu lepiej:) I rej wodzi Tuptek, to on główny inicjator akcji, dziadziuś a taki rajfurny:)[/QUOTE] Myszko dzidziunio Tupek młodą laskę sobie przygruchał to i nowe siły w niego wstapiły:evil_lol: Quote
giselle4 Posted December 11, 2011 Author Posted December 11, 2011 [quote name='mimblunka']Biedna Adusia :( Ale widać z filmu, że bardzo złakniona jest miłości człowieka. Wierzę, że wszystko pójdzie w dobrą stronę u michelle4 i Adka trafi nareszcie na kochających ludzi. A można wiedzieć co z Luizą?[/QUOTE] Luizka jeszcze w schronie ale damy rade i ja zabrac ...ale po Nowym Roku..... poczekajcie kochane Quote
giselle4 Posted December 11, 2011 Author Posted December 11, 2011 [quote name='michelle04']Cioteczki, dzisiaj mam podły dzień, ale gdy zobaczyłam miłosną grę Adki i Tupka to ...nerwy puściły :) Same zobaczcie co ten Romeo i Julia wyprawiają póki zadrośnik Parys vel Florek głośnym szczekaniem nie ostudził zapału kochanków :) [URL]http://w60.wrzuta.pl/film/4D8YDK2lcm7/v101211_10.55_01[/URL][/QUOTE] masz racje para zakochanych a Tupek jak Adonis:) Quote
giselle4 Posted December 11, 2011 Author Posted December 11, 2011 podnosze i zaprosze http://www.dogomania.pl/threads/212819-Kesh-wracil-do-Dt..potrzebuje-wsparcia-i-nowego-domu.pomozcie?p=18186093#post18186093 Quote
fiorsteinbock Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 michelle04 napisał(a):Myszko dzidziunio Tupek młodą laskę sobie przygruchał to i nowe siły w niego wstapiły:evil_lol: Normalnie jak w życiu :) Quote
martasekret Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Wierzę, że Adusia niedługo sama będzie gramolić się na kolanka ;) Głaski - i dla Adusi, która już bezpieczna, i dla Luizki, której czas wkrótce nadejdzie! Quote
giselle4 Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 ciocia mimblunka wyslala 20zl pod choinke dla dziewczyn na razie korzysta jedna:) dziekuje ciocia Quote
fiorsteinbock Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 A ja zagladam i miziam obie pannice :) Quote
Recommended Posts