Marysia_i_gończy Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 [quote name='Marta i Wika']I kwiatki które nie wiem jak się nazywają, babcia dostała od sąsiadki ;) :oops: A może to jakaś odmiana barwinka? Zresztą, ja wcale się nie znam :) Pozdrawiam :) Marysia i Una Quote
Kati Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Swietne ta fotka królisia "od tyłu" :) Co to za nowy psiak u ciebie? Ślicznie wygladają razem z Wiką przy drzwiach. :loveu: Quote
Marta i Wika Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 Anza, bonus dostaniecie jak odpocznę, bo właśnie wróciłam z konferencji (a teraz siadam do przygotowania zajęć dla studentów na jutro... ) Bonsai, króliczyca jest moja, ale przebywa w Kosieczynie (w Poznaniu mieszkam z kotami i mogłoby być niebezpiecznie), więc w sumie rodzinki :-) APSA, Molinia też jest z odzysku, chociaż do schronu szczęśliwie nie trafiła. Spotkałam się ze znajomym poznanym przez net w knajpce i napomknął, że dzieci z żoną pojechały na testy alergiczne. Za kilka dni zadzwonił z wieścią, że wszyscy troje są uczuleni na sierść i musi oddać króliki, no i czy nie znam kogoś kto by przygarnął, i że proponowano mu żeby oddać na uczelnię do eksperymentów :angryy: ale on nie chce. No i wzięłam Molinię i Lyela (od Charlesa Lyela ;-) ). Lyelek umarł szybko, był czarny i cudownie puchaty, właściwie nie wiadomo dlaczego. A Molly ma już prawie 5 lat :crazyeye: U nas zawsze jakoś zwierzaki długo żyją. Kura sąsiada żyła lat 14, jeden kot żył 18, a moje myszki chyba ze 4. Marysia - nie, nie barwinek. Muszę sprawdzić, poszukać po prostu, a nie mam czasu :-) Barwinek ma liście skórzaste i caaałkiem inne kwiatki :-) Kati - to nie nowy pies, tylko stary ;-) pies Rufi, który mieszka w Kosieczynie, gdzie spędzałam święta. U rodziców. Pozdrowienia dla wszystkich, wiosenne :-) Quote
APSA Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 [quote name='Marta i Wika'] U nas zawsze jakoś zwierzaki długo żyją.To się jezcze zdążysz namęczyć z Wiką do swojej późnej starości :evil_lol: ;) PS. Czy było już jakieś ogłoszenie o zaliczkach na obozowe domki? Quote
Tośka_m Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Wchodzę sobie do Wiki galerii a tu... ekhm.. dupa :lol: Quote
Anza&Hacker Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 [quote name='Marta i Wika']Anza, bonus dostaniecie jak odpocznę, bo właśnie wróciłam z konferencji (a teraz siadam do przygotowania zajęć dla studentów na jutro... ) No to grzecznie na niego poczekamy :lol: Quote
Marta i Wika Posted April 14, 2007 Author Posted April 14, 2007 Anza, proszę bardzo :-) Wikunia z godnością pozująca na fotelu w pokoju podczas konferencji :-) APSA, chyba że ona mnie wcześniej do grobu wpędzi :evil_lol: A co do domków to nie ma zaliczki :cool3: Będzie jakiś komunikat nr 3 jak sie trochę z roboty wygrzebię. A tak w ogóle to Wika nadal czeka na dom ;-) :eviltong: Tośka, ano widzisz, warto zaglądać :lol: Kwiatki z ogrodu w Kosieczynie: Szafirek z kropelkami rosy: Hiacynt - jak plastikowy ;-) Tulipan jeszcze śpi... Bratek :loveu: Narcyzy - moje ukochane. Wydaje się, że pachną nawet na zdjęciu. Quote
Anza&Hacker Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Anza, proszę bardzo :smile: Wikunia z godnością pozująca na fotelu w pokoju podczas konferencji :smile: Dzięki! - warto było czekać! :Rose: :bigcool::bigcool::bigcool: Quote
Paskuda_Bandzior Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Marta zdobywasz wprawę w zdjęciach z piłęczką! Są coraz lepsze, a to mi się szczególnie podoba: Quote
Anza&Hacker Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 buuu... Paskuda mnie wyprzedziła :eviltong: Quote
Marysia_i_gończy Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Suuuper piłeczkowa panna! :multi: :loveu: :multi: Quote
Marta i Wika Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 [quote name='Paskuda_Bandzior']Marta zdobywasz wprawę w zdjęciach z piłęczką! Są coraz lepsze, a to mi się szczególnie podoba: Dziękuję :oops: Większość to i tak rozmazane smugi do wywalenia... Dla Was taka Wikunia: [quote name='Anza&Hacker']buuu... Paskuda mnie wyprzedziła :eviltong: :evil_lol: [quote name='Marysia_i_gończy']Suuuper piłeczkowa panna! :multi: :loveu: :multi: Tyle że szybko się nudząca :-) Una to pewnie godzinami mogłaby latać? [quote name='Jupi'] świetne:loveu: :-) :oops: A oto dalsze postępy Wiki we włażeniu do wody :-) Wyraźnie coraz bardziej to lubi, przynosi mi z wody rzucone patyki. Kałuża wysycha z dnia na dzień, już nie ma miejsc gdzie nie sięga dna. Ale np. zaczęła wsadzać łeb pod wodę za patykiem :-) Zanurzająca się łódź podwodna: Podobno w długi weekend ma być lato :razz: Quote
Marysia_i_gończy Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Marta i Wika napisał(a):Tyle że szybko się nudząca :-) Una to pewnie godzinami mogłaby latać? Nie! Moje ręce by tego nie wytrzymały! :evil_lol: :lol: Fajna łódź podwodna :lol: Pozdrawiam Marysia i Una EDIT: Pierwsza! Quote
KaRa_ Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Wika na tych zdjeciach w biegu z pileczka wyglada na bardziej puchata niz rzeczywistosci:lol: :lol: :lol: widze,ze tez lubi pileczki jak moja Delta:evil_lol: A kwiaty na ogrodzie masz sliczne;) i szcuzrzynka piekna:loveu: Quote
Jureja Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 [quote name='Marta i Wika'] Śliczne zdjęcie:) .Co Ty zrobilas z jej sierscia taka puszysta jest:loveu: :loveu: . Widze ze Risa bedzie miala towarzysza zabaw wodnych:razz: :multi: Quote
Anza&Hacker Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Normlanie się fochłam i chciałam nie odzywać - ale - Wikunia pięknie brodzi w tej wodzie :loveu: Quote
Marta i Wika Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 [quote name='Marysia_i_gończy']Fajna łódź podwodna :lol: (...)EDIT: Pierwsza! Bonusik :-) Piesek na chwilę w bezruchu. [quote name='KaRa_TC']Wika na tych zdjeciach w biegu z pileczka wyglada na bardziej puchata niz rzeczywistosci:lol: :lol: :lol: widze,ze tez lubi pileczki jak moja Delta:evil_lol: A kwiaty na ogrodzie masz sliczne;) i szcuzrzynka piekna:loveu: :p :oops: [quote name='Jureja']Śliczne zdjęcie:) .Co Ty zrobilas z jej sierscia taka puszysta jest:loveu: :loveu: . Rzeczywiście na zdjęciach w ruchu jest bardziej puszysta niz w rzeczywistości, pewnie dlatego że jej sierść podskakuje, faluje... i dlatego trudno uchwycić ją na zdjęciu żeby była ostra. Widze ze Risa bedzie miala towarzysza zabaw wodnych:razz: :multi: Ostatnio wlazła do wody za jakimś goldenem :-) [quote name='Anza&Hacker']Normlanie się fochłam i chciałam nie odzywać - ale - Wikunia pięknie brodzi w tej wodzie :loveu: No, to ja rozumiem :-) Zielony Lasek Marceliński... Czy wiecie, że przez Lasek Marceliński - dokładnie przez środek polanki i górki - ma przejść 6-pasmowa droga? Ktoś kto to projektował, albo był na ciężkim kacu, albo nigdy tam nie był, albo jedno i drugie. Nie możemy na to pozwolić... jeszcze możliwa jest zmiana trasy. Quote
Anza&Hacker Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Śliczny lasek śliczniasty :loveu: W końcu: I'm first! :cool3: Quote
KaRa_ Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Ja tam wprawdze w lasku zadko bywam mimi ze blisko mieszkam ale to przesada bo to takie ladne mniejsce:shake: Quote
Jureja Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Marta i Wika napisał(a): Czy wiecie, że przez Lasek Marceliński - dokładnie przez środek polanki i górki - ma przejść 6-pasmowa droga? Ktoś kto to projektował, albo był na ciężkim kacu, albo nigdy tam nie był, albo jedno i drugie. Nie możemy na to pozwolić... jeszcze możliwa jest zmiana trasy. Co?!:crazyeye:Chyba oszaleli.Oby zmienili tą trase.a bedzie jakis protest czy petycja pisana do odpowiednich ludzi? Quote
Marta i Wika Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 [quote name='Jureja']Co?!:crazyeye:Chyba oszaleli.Oby zmienili tą trase.a bedzie jakis protest czy petycja pisana do odpowiednich ludzi? Będzie będzie... napiszę Wam więcej w swoim czasie, bo potrzebna będzie mobilizacja, ale dziś już nie, bo padam ze zmęczenia... Bonusik dla Anzy też jutro... A padam ze zmęczenia z powodu niejakiego Dyzia (imię tymczasowe ;-) ), którego zdjęcia przedstawiam poniżej... Historii Dyzia nie mam siły opisywać, zainteresowanych odsyłam tu... :-) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=58791 Pierwsze spotkanie Dyzia i Wiki... Wika: Hmm, facet! To mój pokój, moje posłanie! Uciekaj, no już! Czekam... czekam... ...i czekam... Czyżbym się doczekał? ;-) Quote
APSA Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Czyżby trzymanie w domu watah było zaraźliwe? :evil_lol: Pozdrawiamy A (też padnięta) & Punia (jedna jedyna), Saba i Puszek ;) PS pierwsza! Quote
Recommended Posts