tomcug Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Rysio, ja też przyłączam sie do twoich życzeń. Quote
medar Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 [B]Komentarz Ryha po nocy Wigilijnej :eviltong: :[/B] no nasze tesz muwiły ale same brzytkie slowa no poprostu klneły okropnie na złyh ludziuf i na smutny los zwierzont co jusz nie maja siły rzeby rzyć; i hciały rzeby wreście sie ih los poleszył i rzyczyły emirowej i emirowym woltariuszom durzo zdrowia i sił, no ide spać do łuszka emirowej, bo sniadanko jusz zerzarłem świonteczny ryho. :evil_lol: Quote
medar Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [CENTER][B]Niedziela, 28 grudzień 2008[/B] No wienc jestem i hce wam powiedzieć, co strasznego pszerzyłem, rze ledwo pszerzyłem; no wienc ja mieszkam u emirowej f pokoju i tam sobie siedze, ale ras ona całkiem dobrze nie zamkła drzwi, wienc ja sobie wyszłem na podwurze popaczeć co tam sie dzieje; ano i zobaczyłem samo błoto i sobie ide pszes to podwurze, sobie ide asz tu nagle mi potskakuje homer i velvet – takie dwa gupki, wienc im otwarłem rzeby sie upszejmie ode mnie odwalili a oni na mnie s kłami no i sie zaczeło; prawie fszystkie co były na podwurzu, nawet suczenie, sie na mnie rzuciły i zaczeły mnie szarpać i dusić; sie broniłem oczywiście s całych sił ale ih było tyle; nie miałem siły pisknońć i to była hyba moja ostatnia godzina na tym śfiecie jusz nie widziałem na oczy wcale i jusz nawet nie mogłem oddyhać; asz tu nagle sie znalazła emirowa i tu wrzeszczy tu pszywaliła im f łep czymś a reszta dostała nałep wode s wiadra i ona mnie natyhmiast podniosła s tego błota a one jeszcze skakały rzeby mnie albo jom ugrys; ale ona jak wrzasła: idzcie do holery, to one sie wystraszyły tego jej wrzasku i dały spokuj, a ona na renkah zaniosła mnie do domu; no to ja nie byłem wtedy pies tylko jakiś śmierdzoncy łah; ona mnie wsadziła do ciepłej wody i mi umyła oczy i fszysko; potem mnie owineła f jakomś mieńkom szmate i wsadziła do sfojego łuszka i znuf mi fsadziła cosś tam f tyłek i potem mnie pszestało fszysko boleć, to ja sobie spokojnie zasłem; i nie wiem nic co było dalej; a rano jak fstałem, poszłem sie napić no i połorzyłem sie na trohe pszy takiej pienknej suczeni co sie nazywa fortuna i zaczołem no wiecie...to emirowa jak sie na mnie wydarła: ty durny kundlu (tak wrzasła) jak mi jeszcze ras wyjdziesz sam na podwurze to cie własnymi renkami udusze gupi gnojku! – no nie tego jusz nie mogłem prawie wyczymać i hciałem sie powarznie obrazić; asz tu nagle se pszypomłem rze ona, znaczy emirowa mnie uratowała ......i jej pszebaczam; I to byla straszna moja pszygoda, ale jusz jestem uratowany i rzyje - ryho – pies szczenśliwy [/CENTER] Quote
tomcug Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Oj, Rycho, Rycho - niewiele brakowało. :shake: Quote
tomcug Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Nowy Rok to nie tylko okres radości, ale również zadumy nad tym, co minęło i nad tym, co nas czeka. Tak więc dużo optymizmu i wiary w pogodne jutro, pomyślności, potęgi miłości, samych spokojnych, pogodnych dni, mnóstwa cudownych chwil oraz wielu udanych, wspaniałych adopcji. Quote
saganka Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Ryhu! Ales nawywijal!! :crazyeye: Mowilam, szanuj Emirowa! I siebie tez, ty wariacie!! Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku! Dla Ciebie, Emirowej i wszystkich Twoich Braci i Siostr!! ZEby Wam nigdy nie zabraklo jedzenia w misce, cieplego miejsca i zeby przyszla milosc.. Quote
medar Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [B]Wtorek, 6 styczeń 2009 [/B]No wienc jestem i musze sie was zapytać – czy ktoś widział nowyrok? No bo ja usłyszałem, rze emirowa gadała do komury, rze nathodzi nowy rok – to wienc ja sie połorzyłem na desce co sie nazywa papet czy jakoś tam i pacze przes okno na brame, bo jak ten nowyrok przyjdzie to go f ten sposup zobacze; no wienc siedze i siedze, pacze i pacze asz mnie oczy jusz bolom ot tego wyczeszczania – a tu nikogo; wienc na hwilke zlazłem, sie wysikałem i zerzarłem obiat i znuf czuwam asz mi sie trohe oczy zamkły same i zasłem – no bo jego ciongle nie było; sie zrobiło jusz ciemno bardzo i zaczeły błyskać takie coś i był hałas ogromny; fszyskie nasze burki (te hamy s podwurka) sie pszeraziły i wcisły do haty a emirowa karzdemu dawała miensko ile kto hciał, no to ja tesz pojadłem se, bo co - jak daje to szkoda opuścić – a tego nowegoroka wcionsz nie widze; asz tu emirowa muwi do mnie; hoć ryhu pogadać hce – no to wlazłem jej na kolana i sie zamkłem – a ona tak muwi: wiesz ryhu – jestem szczenśliwa, bo mam ciebie (no jasne!); jestem szczenśliwa, bo robie to co koham najbardziej; jestem szczenśliwa, bo spotykam wiele dobryh i kohajoncyh zwierzenta – ludzi; jestem szczenśliwa, bo mamy takih wspaniałych woltariuszy (ja zafsze muwiłem rze emirowe woltariusze som najlepsze naśfiecie – ale czy ktoś wysuha psa?) jestem szczenśliwa kiedy bierzemy bardzo horego psa, ktury ledwie zipie (pszewarznie fszystkie takie som na poczontku - to muwie ja – ryho); ratujemy – a potem on albo ona jusz zdrowa paczy oczami f kturyh nie ma bulu i strahu pszet człowiekiem; jestem szczenśliwa kiedy dobrzy ludzie dajom psu sfoje serce i sfuj dom, gdzie bendzie bespieczny i kohany do końca sfojego rzycia; jestem szczenśliwa, rze mamy wroguf, bo to znaczy, rze złe ludzie czyli kanalie, co kszywdzom zwierzenta – sie nas bojom i rze wiedzom, rze sie im f końcu dobierzemy do dupy; Wiesz ryho (ona stale gada – ja suham) los oddaje ludziom to co sie im nalerzy, za to co zrobili innym ludziom czy zwierzentom; bo rzadno zło i rzadna kszywda nie zostaje bes odpłaty – tak to buk urzondził (no to te co mnie tak strasznie sponiewierały tesz f końcu oberwom!) jestem szczenśliwa, bo fspulnie ze fszystkim dobrymi ludziami udaje sie nam ratować i ratować coras wiencej tyh biedakuf; i nauczyć ludziuf rze nalerzy szanować karzde nawet najmniejsze stforzenie; jestem szcześliwa karzdego dnia i dzienkuje bogu za wszystko co mnie w rzyciu spotyka – a spotykają mnie tylko dobre zdarzenia i dobrzy ludzie; (a guwnami to my sie nie pszejmujemy – to muwie ja ryho!) i wiesz ryhu gdy jusz mnie zabraknie to EMIR nie zginie, i dalej nasi bendom pracowac i dalej bendom dobrze robić sfojom robote i emirowyh woltariuszy bedzie coras weincej i dlatego tesz jestem bardzo szczenśliwym człowiekiem (hyba babom!) dalej jusz nic nie usłyszałem, bo zasłem u niej na tyh kolanah; no i całkiem nie wiem jak ten nowyrok wyglonda i po co on miał pszyhodzić i do kogo? a dziś emirowa muwi, rze on jusz jest na śfiecie i rze ma być dobry; no to ja do tego nowego roka mam tesz sprawe: ty suhaj nowy jak masz tu rzońdzić to sie biesz do roboty a nie łaś gdzieś bes celu; masz dać ludziom i zwierzentom pokuj, dobro i masz tak rzońdzić rzeby nik nie cierpiał – ja sobie bede spokojnie paczył na te tfoje rzondzenie, i nie radze ci niczego zapomnieć albo spiepszyć – jak masz robote do zrobienia – to zrup jom od razu dobrze – tak muwiom i robiom nasze emirowe ludzie i ty sie ot nih tego naucz! ricardo de condelberry von emir (cały tytuł s powodu, rze jes świento) Quote
Gosiapk Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Nie ma już Ryha na stronie Emira :shake: Quote
zaneta Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 a ja go tam widzę nadal:crazyeye: tylko się nie odzywa a wszyscy czekamy na jego mądre słowa Quote
saganka Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 [quote name='Gosiapk']Nie ma już Ryha na stronie Emira :shake:[/QUOTE] Ale sie wystraszylam!! Jest Ryhu, tylko trzeba wejsc w aktualnosci! No i w zwierzetach do adopcji tez jest [url=http://fundacja-emir.org/psy/rysiek.htm]Schronisko dla bezdomnych ps Quote
Gosiapk Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Muszę sprawdzić jeszcze raz, bo nie mogę znaleść :shake: Quote
Olga132 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 No to może miłośnicy Rycha pomogą w ratowaniu Rexa. Rycho na ten cel wystawił zdjęcie swojego ślicznego pycha: [url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=535756739]Zdjęcie kupujesz - życie Rexowi ratujesz !!! (535756739) - Aukcje internetowe Allegro[/url] to jest niepowtarzalna okazja aby kazdy w domu miał [U]SWOJEGO[/U] RYŚKA !!! Quote
saganka Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Zdjecie swojego Ryha - bezcenne! Juz kupione. Przepraszam, ze tylko tyle moge wplacic.. Quote
medar Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [B]Sobota, 24 styczeń 2009[/B] No wienc jestem i znuf mam wam coś warznego do powiedzenia; ale hyba raczej beńdzie lepiej jak napisze, rze mam wielkom, nawet bardzo wielkom prośbe do fszystkih, fszystkih dobryh ludziuf co majom jakiś nawet malutki kawałek serca pszeznaczony dla zwierzont; moja prośba jes taka; nasze woltariusze ze ślonska (jes f naszym kraju takie miejsce – tam na dole mapy) no wienc oni zabrali ot wrednyh i podłyh ludziuf naszego braciaka co sie nazywa rex; on strasznie tam u tyh drani cierpiał, bo hyba coś mu zrobili i s tego powstała ogromna rana s krfiom i s takimi rurznymi na jego tylnej łapie; rex sie nie skarrzył – bo komu? NIK nie miał serca dla cierpiącego psa; dopiero te nasze cudne jak zwykle woltariusze emirowe wyrwały go s tego piekła; straszna rzecz sie stała, bo lekasz powiedział, rze tej nogi jusz sie nie da uratować – bo to zrobił sie jakiś holerny nowywytfur i rex morze s tego wszystkiego szypko umrzeć; wienc czeba te noge mu utnońć; i tak sie stało – rex jes jusz po tej strasznej operacji, ale pszerzył jom szczenśliwie (ja pszeciesz prosiłem o to borzom dziecinke i ona hyba czuwała nat tym biedakiem rexem) i bym hciał rzeby on jusz teras szypko wracał do zdrowia; on jes teras pot dobrom opiekom naszyh woltariuszy (znaczy oczywiście emirowyh) emirowa fszystko wie i sie zgodziła rzeby ja sfoje najpienkniejsze zdjencie sprzedawał rzeby wszystkie dobre ludzie je kupowali (no hyba to jasne – mieć moje zdjencie to jes coś) rzeby s tyh piniondzuf ratować rexa mojego brata –psa; wienc pokaszcie teras, kiedy czeba, rze umiecie nie tylko pienknie gadać jak to kohacie „te biedne zwierzontka” – ale tesz mi, czyli rexowi, pomorzecie; jak ktoś bardzo by hciał i da jakomś kase to moge mu osobiście na zdjenciu przybić mojom łape i karze emirowej to wysłać do tego dobrego człowieka; wszystkie dobre ludzie – wierze w waszom pomoc dla rexa ryho co pienknie prosi Quote
Recommended Posts