Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 446
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie no dieta była ino przez okres zimowy, żeby troszkę z doopki zlecieć bo ciężko było dźwigać tylnym przeszczepom :P teraz dostaje normalnie ale jakoś więcej czasu mam wolnego to i dłuższe spacery są i nie ma jak przytyć :D

• 1 month later...
Posted

W sumie na 6 tygodni wyjechałam... ale tydzień już za mną... dzielnie odliczam dni do powrotu, ale ciężko jest. No cóż czasem trzeba, ale tęskno jak cholerka ^^

• 1 year later...
Posted (edited)

Takie tam przypomnienie o sobie :) Żyjemy... czasem jest lepiej a czasem gorzej... alergia daje sie we znaki ostatnimi czasy, ale dzielnie walczymy :)

Edited by emi230
Posted

Ciężko powiedzieć bo nie zaglądałam dość dawno w te krzaczory ^^ ale coś czuję, że trochę sam go pogłębia :)
A jak Twój Bazyli się trzyma?? Mam nadzieję, że te gorączki nie dają mu się zbytnio we znaki :)

Posted

Dobrze, że technika czasem pomaga :) Tosiorres u nas już ponad 7 lat... czasem jak pomyśle, że jechałam po niego do Częstochowy to się sama sobie dziwie :) ale nie żałuje... Bo to Fajny pies, który zasługiwał na drugą szanse :)

Posted

aj tam, tak źle z nim nie jest... on nie lubi tylko jak mu się zdjęcia robi :D

A tu zapatrzony w KOTA... aż dziw, że nie wystartował do niego :) wymiana spojrzeń trwała chwilę więc można było fotke zrobić :)

• 9 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Hej :)

U nas w sumie średnio, Torresowy miał jakiś czas temu problem ze wstaniem, właściwie rozłożyło go totalnie ;( Musieliśmy go nosić, ale po wizytach u veta stan się poprawił. Przez około tydzień dzień w dzień dostawał zastrzyki (niestety nazwa specyfiku mi wypadła z głowy) później dostał 1 zastrzyk działający na tydzień, po tym tygodniu kolejny na 3 tygodnie. Choć Vet stwierdził, że jeśli będzie ok to można przyjść trochę później i w sumie wytrzymał do 4 tygodni i kolejny zastrzyk na 3-4 tyg i chyba tak do końca jego życia. Do tego dostaje tabletki na stawy z HMB żeby troszkę zwiększyć masę mięśniową. Niestety pogoda się zepsuła i nie ma jak chodzić nad jezioro z draniem żeby popływał... Póki co żyjemy nadzieją na lepsze jutro :)

Jak znajdę trochę czasu to wrzuce parę aktualnych zdjęć białej mordy. 

Pozdrawiamy 

Posted

Hej :)

U nas w sumie średnio, Torresowy miał jakiś czas temu problem ze wstaniem, właściwie rozłożyło go totalnie ;( Musieliśmy go nosić, ale po wizytach u veta stan się poprawił. Przez około tydzień dzień w dzień dostawał zastrzyki (niestety nazwa specyfiku mi wypadła z głowy) później dostał 1 zastrzyk działający na tydzień, po tym tygodniu kolejny na 3 tygodnie. Choć Vet stwierdził, że jeśli będzie ok to można przyjść trochę później i w sumie wytrzymał do 4 tygodni i kolejny zastrzyk na 3-4 tyg i chyba tak do końca jego życia. Do tego dostaje tabletki na stawy z HMB żeby troszkę zwiększyć masę mięśniową. Niestety pogoda się zepsuła i nie ma jak chodzić nad jezioro z draniem żeby popływał... Póki co żyjemy nadzieją na lepsze jutro :)

O kurcze, biedak. Wy zresztą też, Toresik lekki nie jest.

Co mu się porobiło? Jaka przyczyna? Coś z kręgosłupem? Coś ze stawami? Jakiś stan zapalny?

Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej i tego Wam mocno życzę!

Ucałuj białasa w czólko ode mnie :)

http://images70.fotosik.pl/1000/31378109b1e28b9amed.jpg- cudowne zdjęcie!

http://images67.fotosik.pl/1001/9394868d16d2552amed.jpg- hehe, skąd ja to znam ;)

Posted

Stan zapalny, zwyrodnienia wszystko go wtedy dopadło w jednej chwili. Mój Tz robił za windę dobrze, że za dużo schodów nie mamy :) ale było na tyle źle, że Torresowy chętnie z takiej ludzkiej windy korzystał :) i dzielnie wyczekiwał Pana powrotu z pracy żeby mnie nie obciążać bo nie mogę aktualnie dźwigać i się przeciążać... Choć jak tylko duupka mu odżyła to już miał krzywą minę na ów windowanie :)

Póki co walczymy i się nie poddajemy, kupione specjalne legowisko (takie ortopedyczne) udało nam się dostać coś takiego w niemcowni, teraz zastrzyki i suplementy na stawy z dodatkiem HMB walka trwa i póki co efekty są z czego się cieszymy :)