Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak narazie to robi sobie tylko wodne przechadzki... ale pracuje nad tym aby właził trochę głębiej by mogl sobie poplywać i tak juz zrobil postępy ze wogole wlazł do wody bo z początku bylo ciężko... ;)
a szeleczki fakt gustowne haha ale lubi w nich chodzic no chyba, że jest zmiana obciążenia na wieksze to wtedy nie jest zbyt zachwycony ale po max 2 dniach juz wszystko jest ok :)

• Replies 446
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

[FONT=Times New Roman]Żeby nie było tu zbyt nudno dorzucimy kilka fotek mojego kochanego bialego smoka :) MIlego oglądania życzę.[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]A co tu się dzieje na moim podwórku ?? Nic nie umknie mojej uwadze ;)[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Moja ulubiona pozycja do spania :)[/FONT]

[FONT=Times New Roman] [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Choć czasem trzeba umieć się ściaśnić:)[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Czy ktoś mnie w końcu zaprosi do opery?[/FONT]

Posted

[FONT=Times New Roman]Tak... Torres bywa słodki... ale tylko jak coś chce ;):diabloti:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]A teraz kolejna porcja zdjęć mojego przystojniaka :razz:[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Czasem bywam poważny...[/FONT]

[FONT=Times New Roman]a czasem lubię się pobawić... [/FONT]

[FONT=Times New Roman]ale zawsze jestem dostojny...[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Piękny i uroczy – wystarczy spojrzeć w moje oczy :cool3::cool1:[/FONT]

Posted

[FONT=Times New Roman]Prawy profil pychola ;)[/FONT]

[FONT=Times New Roman]trawiaste...[/FONT]

[FONT=Times New Roman]i kolejne trawiaste – moje ulubione ;)[/FONT]

[FONT=Times New Roman]a teraz jedno jeszcze po domowemu...[/FONT]

Posted

@Maciaszek
nie zbyt często chodze z aparatem na porządną sesje fotograficzną, a z telefonu nie zawsze uda się cyknąć coś godnego pokazania :)

A tak ciągne, gdy Pani nie chce iść tam gdzie mi się podoba ;):diabloti:

A to mój nowo poznany kolega, tylko dlaczego zawsze jest za płotem?

I przyszedł czas na małe pozowanie :lol::evil_lol::crazyeye:

No dobra już spojrzę sie na ciebie...:eviltong:

albo może i nie...:evil_lol:

Tak... tam zdecydowanie jest coś ciekawszego :diabloti:

Hmm... chyba mi się przysnęło... ;)

• 8 months later...
Posted

ech... cos ostatnio wszystko zaniedbuje... ;/ ale niedługo i tu wpadne i wrzuce kilka zdjeć mojego Koffanego Białego Maleństwa :)
Czy wiecie ze to juz 3 lata mienęło? masakra jak ten czas szybko leci...

Posted

ech... cos ostatnio wszystko zaniedbuje... ;/ ale niedługo i tu wpadne i wrzuce kilka zdjeć mojego Koffanego Białego Maleństwa :)
Czy wiecie ze to juz 3 lata mienęło? :crazyeye:masakra jak ten czas szybko leci...

• 5 months later...
Posted

A im jestem starszy tym jestem piękniejszy... :loveu::cool3:

nie ważne gdzie... ważne jak... :sleep2:

Ogrodowo, spacerowoo...

Nowa siostrzyczka... no teraz to juz ja nawet lubie, ale bywalo rożnie...

z najstarszą z rodu...

• 2 years later...
Posted (edited)

Cóż u nas w sumie nie jest źle, czasem alergia doskwierała, ale dopasowaliśmy karmę i jest Ok :)
Teraz muszę zorganizować troszku kasy na badania pod kątem zwyrodnienia stawu biodrowego i łokciowego (czy bardziej kolanowego bo to tylne łapki) bo zaczyna mi się to coraz mniej podobać. Torres w sumie od zawsze chodził lekko jaszczurowato ale teraz jakoś jeszcze bardziej...
Co u nas jeszcze... hmm... z rok temu przeżyliśmy ciężkie chwile bo Torres pożarł jakiś worek z nieznana zawartością i już myśleliśmy że będzie po nim, ale udało się i dalej jesteśmy razem.

a teraz kilka fotek białego szaleństwa...

Dzisiejsze:

I kilka starszych:

Uśmiech :F

Edited by emi230
Posted

Z przyjemnością na niego popatrzyłam :loveu:. Białasów nigdy za wiele!

Ile Tores ma teraz lat?
Dajecie mu coś na stawy?

Oj Tores, Tores. I na co Ci było wciągać worek z nieznaną zawartością?!
Nasz Bazyl chodzi w kagańcu właśnie dlatego, że pożera (chciałby pożerać) różne świństwa. Kiedyś zeżarł woreczek z resztą jakiegoś czegoś, ale na szczęście woreczek po 2 dniach wylazł.

Posted

U nas woreczek wylazł dopiero po tygodniu, jak już byliśmy umówieni na operacje. Chyba się zestresował i przez sama klinika narobił. W życiu tak się z koopki nie cieszyłam ^^

Jak teraz liczę to wychodzi na to, że Torres jest z nami ponad 6 lat + 1 rok jego wcześniejszego życia.

Co do stawów to zimą dostawał altresan od czasu do czasu nie jakoś regularnie, od miesiąca go tak obserwuje i w sumie jest ok (zawsze miał jaszczurowate ruchy) ale miewa też gorsze dni.

Posted

Myślę, że warto byście zaczęli regularnie podawać mu jakiś specyfik na stawy. Z czasem będą siadać coraz bardziej :(, warto zacząć profilaktykę i ochronę.
Ja daję Bazylowi ArthroVet HA Complex, ale jest wiele innych oczywiście :).
Na gorsze dni polecam ArthroDol. A gdy widać, że bardzo boli to po prostu lek przeciwbólowy - Opokan albo inny z substancją czynną meloksykam.

Posted

Dziękuje za podanie nazw specyfików, jak tylko ogarnę autko to podjadę z Torresem do veta bo za tymi miejscowymi jakoś nie przepada XD :diabloti: póki co jest dobrze - wygrzewa doopke na tarasie i ładnie chodzi, nie widać by mu po dluższym spacerze coś dolegalo... No i przeszedł na lekka dietę żeby troszkę odciążyć stawy :)

Torres'owy :)