Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

AKTUALNY TEKST DO OGŁOSZEŃ:

Najmilszy pies na świecie
Gucio to przełagodny jamnikowaty pies o piaskowo-beżowym mięciutkim futerku i czarnych aksamitnych uszkach. Został znaleziony w podkieleckim lesie.
Gucio jest naprawdę cudowny, grzeczny, niezwykle wierny. W żadnym domu nie sprawi kłopotu. W tymczasowym miejscu pobytu zachowuje czystość, dogaduje się z wszystkimi psami, nie goni kotów. Bardzo lubi przebywać blisko człowieka, jak również biegać po ogródku, gdzie jest czujny, ale też figlarny. Uwielbia pieszczoty, zwłaszcza głaskanie po główce.To domator, który znakomicie się sprawdzi jako wierny i miły przyjaciel. Pies jest zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany. Polecamy go z czystym sumieniem! Zapewniamy dowóz na miejsce przeznaczenia. mail [email protected]<script cf-hash='f9e31' type="text/javascript"> /* */</script>

AKTUALIZACJA:-Porzucony w lesie i pogryziony Balonik/Gucio najpierw został cudem złapany przez koleżanki erki, potem przywieziony przeze mnie i wellington do Krakowa.Przeszedł kastarację u mojej wetki.
już czwarty rok czeka w hotelu na dom. Teraz jest w hotelu w NIepołomicach. Pobyt za miesiąc to 300 złotych. Ola K. wpłaca 100, od listopada 2013 100 wpłaca też wellington :smile:, 100 AgaG. Poza tym zerowe zainteresowanie. :-(

Płakać, a raczej wyć się chce, widząc, jaki los mają psy, które się nagle znudziły, albo trochę postarzały, i z domu lądują nagle w miejscu sobie nieznanym i strasznym. Balonik - takie imię dałam pieskowi - kiedyś miał dom i złudne, jak pokazują jego obecne losy - poczucie bezpieczeństwa. Ale łaska złego pana na pstrym koniu jedzie i pan zrobił swojego psa w balona, oszukał go okrutnie.. Pies myślał, że jadą na przejażdżkę, a potem pójdą razem na długi spacer. Ależ był naiwny. Pan wykopał psa z auta pod lasem w pewnej małopolskiej wsi i zawrócił na autostradę...Pies pędził za autem...i mało nie padł na serce, bo jamniorowate mieszczuchy nie są dobrymi biegaczami. Gdy zabrakło mu sił, gdy zrozumiał, że pan go zostawił, wrócił pod lasek. Koczuje tam od jakiegoś czasu. Osoba, która go dokarmia, jest bardzo chora i idzie wkrótce do szpitala, na dodatek wiejskie psy (z którymi Balonik nie miał nigdy do czynienia i nie umie z nimi postępować) nie dają mu spokoju. Piesek ma pogryzioną głowę i mocno poszarpane ucho.

POBYT w NIEPOŁOMICACH od czerwca 2012 do teraz - rozliczenie:
za hotel w Niepołomicach
czerwiec 2012: 100 Ola K i 200 AgaG
lipiec
2012100: Ola K i 200 AgaG
sierpień 2012: 50 KasiaKia, 150 AgaG, 100 Ola K

wrzesień 2012: 100 Ola K., 200 AgaG
pażdziernik 2012: 100 Ola K., 200 AgaG
listopad 2012: Ola K. 100, AgaG 200
grudzień 2012: Ola K. 100, AgaG 200
styczeń 2013: Ola K. 100, AgaG 200
luty 2013: Ola K. 100, AgaG 200
marzec 2013: Ola K. 100, AgaG 200
kwiecień 2013: Ola K. 100, AgaG 200
maj 2013: Ola K. 100, AgaG 200
czerwiec 2013: Ola K. 100, AgaG 200
lipiec 2013: Ola K. 100, AgaG 200
sierpień 2013: Ola K. 100, AgaG 200
wrzesień 2013: Ola K. 100, AgaG 200
październik 2013: Ola K. 100, AgaG 200

listopad 2013: wellington 100, Ola K. 100, AgaG 100
grudzień 2013:
wellington 100, Ola K. 100, AgaG 100
styczeń 2014: wellington 100, Ola K. 100, AgaG 100
luty 2014: wellington 100, Ola K. 100, AgaG 100
marzec 2014: wellington 100, Ola K. 100, AgaG 100
kwiecień 2014: wellington 100, Ola K. 100, AgaG 100
maj 2014
: wellington 100, Ola K. 100, AgaG 100
czerwiec 2014: Ola K. 100, wellington 100, AgaG 100
lipiec2014: Ola K. 100, welington 100, AgaG 100
sierpień 2014: Ola K 100, wellington 100, AgaG 100

wrzesień 2014 : Ola K 100, wellington 100, AgaG 100

październik 2014: Ola K. 100, wellington 100, AgaG 100
listopad 2014: Ola K. 100, wellington 100, AgaG 100

grudzień 2014: Ola K. 100, wellington 100, AgaG 100

ROZLICZENIE za 2011 i 2012 rok:
wpłaty na hotel za październik (od 9 pażdziernika)
Ola Kł. :loveu: 100 złotych
tobciu:loveu: 20 złotych
erka:loveu:100 złotych
dorota412:loveu: 50 złotych
bazarek Rudzi-Bianki:loveu:100 zło

RAZEM POWYŻSZE WPŁATY (370 zł) POKRYWAJĄ 37 dni hotelu (10 zł za dzień czyli od 9X-14 XI włącznie) 370 złotych.
TAK WIĘC OD 15 XI licznik hotelowy bije :smile:

hotel od 15XI- 30 listopada 160 złotych -AgaG
hotel od 30 XI do 11.12.2011 100 zł Ola Kł.
hotel od 12 XII do 22 XII 50 zlotych dorota 412 i 60 zł KasiaKia

kolejne wpłaty:

50 złotych od Oli K na hotel
300 od AgaG
wpłata 50 od Oli Kł.
wpłata od dorota412 (z dnia 28 II lutego) 100 na hotel
wpłata od KasiaKia (z dnia 13 III) z bazarku 300 na hotel po pół 150 dla Balonika i 150 dla Smerfi
AgaG 50 (wpłata z dnia 13 marca)
po ostatnich wpłatach dług zmalał i w dniu 13 marca Balonik oplacony do 14 marca 2012 a Smerfi do 16 marca 2012.

Długi hotelowe uregulowane z bazarku przetworowego KasiaKia, wpłat AgaG (350) i Oli K (50)
część opłaty majowej za Smerfi, która znalazła dom przechodzi na Balona, który od 21V 212 będzie w hotelu w Niepołomicach.

wpłata na wyprawkę psa:
dorota412:loveu: 30 złotych na szelki (widoczne na zdjęciach z dnia kastracji szelki moro :smile: )

sponsorowanie kastracji 150 wellington

Edited by AgaG
aktual.
Posted (edited)

Balon szuka pomocy!

Edited by AgaG
aktualizacja
Posted

Dajmy go do hotelu, coś wymyślimy z kasą. A może w tym czasie znajdziemy dom tymczasowy? To taki biedny maluszek. Pęka mi serce.

Gdyby mój Martin znalazł dom to miałabym zapas finansowy dla innego psa... Kurde, wszystko się kręci wokół pieniędzy, smutne.

Posted

KasiaKia napisał(a):
Dajmy go do hotelu, coś wymyślimy z kasą. A może w tym czasie znajdziemy dom tymczasowy? To taki biedny maluszek. Pęka mi serce.

Gdyby mój Martin znalazł dom to miałabym zapas finansowy dla innego psa... Kurde, wszystko się kręci wokół pieniędzy, smutne.

Już wstępnie romawiałam z Martą, by mu zaklepać miejsce. Poza tym jak wspominałam na wątku Smerfi błagam moją wetka Malgosię by pytała wśród klientów o tymczas chociaż dla niego.. Myślę tez o tym bazarku z przetworami. na razie mam 18 słoików samej poezji z wakacji. To może weżmiesz w poniedziałek, jak wrócę z Pomponem od weta. :)

Posted

Musimy pomóc Balonikowi, bo kto jak nie my? :(

Jutro Aga przyjdę na nogach, więc na pewno nie zgarnę tylu słoików :D
Poza tym od przyszłego tygodnia będę sporo w rozjazdach, więc nie wiem czy dam radę poprowadzić w całości bazarek z przetworami. Głównie problem tkwi w wysyłkach, bo na poczcie trzeba swoje odstać i to zaraz po zakończeniu sprzedaży. A mam jeszcze trochę ciuchów, fanty od Oli... boję się, że nie podołam.

Pomyślimy jutro, będę miała aparat to zdjęcia jak coś zrobimy od razu.

I o której wracasz od weta?

Posted

KasiaKia napisał(a):
Musimy pomóc Balonikowi, bo kto jak nie my? :(

Jutro Aga przyjdę na nogach, więc na pewno nie zgarnę tylu słoików :D
Poza tym od przyszłego tygodnia będę sporo w rozjazdach, więc nie wiem czy dam radę poprowadzić w całości bazarek z przetworami. Głównie problem tkwi w wysyłkach, bo na poczcie trzeba swoje odstać i to zaraz po zakończeniu sprzedaży. A mam jeszcze trochę ciuchów, fanty od Oli... boję się, że nie podołam.

Pomyślimy jutro, będę miała aparat to zdjęcia jak coś zrobimy od razu.

I o której wracasz od weta?

Rozumiem :) wiesz co, a mogłybyśmy zrobić tak: Ty byś się zajęła częścią fotografowanie, rozliczenia, a ja bym podrzucała i informowała o rzeczach i potem, gdybyś mi przygotowała wysyłki, to bym po nie podeszła i łaziła z nimi na pocztę?
Oprócz przetworów mam dwie apaszki od Oli i dwa nowe albumy i nowe szpilki. Idę rano na 10 do wetki, więc od 12 na pewno będę, jak mi puścisz smsa, o której będziesz, to się dostosuje, o 17 tylko wychodzę.
Hmm chyba muszę się podszkolić w bazarkach..

Posted

OK, to pewnie koło 13-14 się zbiorę, dam wcześniej znać. Dogadamy się jutro co do bazarków, bo trzeba je robić mimo wszystko, z nich jest fajna kasa i tak bardzo potrzebna! Postaram się to jakoś ogarnąć :) Dziś się kończy jeden, także zaraz podliczę ile udało się zebrać i pewnie na dniach zrobię Ci przelew :)

Posted

Nie ma wyjścia jak bazarki, jak tyle psów mamy bezdomnych:(
Za ten bazarek bardzo Ci dziękuję. Pompon jest już mój i dalsze leczenie biorę oczywiście na siebie:) ale część leczenia przed adopcją uda się pokryć, no i hotelu Smerfi. Wydatków sporo jeszcze mam dla bezdomniaków, bo Misza niekastrowany, a o Baloniku to dopiero zaczynam myśleć, na razie ani transportu nie mam, ani pieniędzy na hotel, no nie za ciekawie... ale jakoś to musi być..:)

dodaję, że dziś będąc z Pomponikiem u mojej wetki, pytałam, ile by kosztowała kastracja Miszy, jak dla mnie :) Gosia mówi, że 150.

Posted

fizia, każda forma pokazania Balonika światu jest bardzo ważna, więc pewnie, że przyda się wydarzenie na fb, jeśli tylko możesz to zrób - z góry dziękujemy :)

Aga, gdzie jest teraz Balonik? Transport do hotelu się załatwi. Kasę też!

Posted

KasiaKia napisał(a):
fizia, każda forma pokazania Balonika światu jest bardzo ważna, więc pewnie, że przyda się wydarzenie na fb, jeśli tylko możesz to zrób - z góry dziękujemy :)

Aga, gdzie jest teraz Balonik? Transport do hotelu się załatwi. Kasę też!

Balonik żyje pod lasem :( jest tylko dokarmiany, czekam na dziewczynę, która dobrze zna to miejsce, bo wyjechała na parę dni, by mi pokazać je.. wtedy go wezmę do hotelu.. Wyć mi się chce po prostu, jaka to bida !

KasiaKia a kiedy ten transport dałabyś radę zorganizować.. to kawałek jest... hmm..byle nie we wtorek, bo wtedy Pomponik mój ma mieć zabieg w narkozie..

Posted

KasiaKia napisał(a):
Dałabym radę... tylko czy on się da złapać? Jest oswojny?

Dzwoniłam teraz.. pani, która go dokarmia ma z tym problem :( psiak przychodzi zjeść, ale jak chciała go pogłaskać usunął się.Jego dramat długo trwa, więc jest nieufny. ale sąsiedzi może pomogą, otworzą podwórko ogrodzone, ja powiedziałam, ze jak tylko będzie na tym podwórku, to jakoś dojedziemy... no wyjścia nie ma, jak sie mu nie pomoże, zginie bez nas..

Posted

dzięki dziewczyny, że zajrzałyście tutaj. Oby jak najszybciej znalazł się w bezpiecznym miejscu, czyli w hoteliku.