inga.mm Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 zemdleję zaraz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mój Guinness!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy to nie prima aprilis????????????????? Jaki ten pan jest? Widziałyście go? O matko, ale się znerwiłam.... Jezu, taki pies, musi mieć dobry dom.... Mateczko Miłosierna czuwaj nad Guinnessem Quote
Noemi1 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 No to chyba wywaliło nam kawał wątku :( Quote
Syla Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Jak uporam się, ze swoimi wątkami, z rozliczeniami, które utraciłam, z bazarkiem, to wrócę, do Santosia, Noemi1, bo nie zapomniałam, o nim. Quote
KWL Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Wywaliło... ja się pochlastam... będę musiał od nowa klecić bazarek dla Leny, Mojo i Kryśki. W ogóle go nie ma. Parę dni dłubania w null poszło. Przepraszam że tu marudzę, tak wśród przyjaciół musiałem pojęczęć... Quote
Noemi1 Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Syla dzięki wielkie :) KWL tu możesz spokojnie pomarudzić, bo jak widać mnie też zniechęciła ta wyrwa :( APSA trójłap cudny :) A Wernyhory bardzo szkoda, biedulek. On w geriatrium dostał takie posłanko? Biedny też Antares, bo u Doroty nadal stan zwierzyńca bez zmian. Quote
inga.mm Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 KWL, mnie też ukradli nowy bazarek, ale najgorsze jest to, że bazarek właśnie zakończony ukradli mi częściowo, a nie zrobiłam jeszcze żadnych zrzutów. Nie mam pojęcia, co kto deklarował i za ile. Koszmar! Nie chodzi już tylko o wiele godzin naszej pracy, ale o wymierne straty finansowe zwierzów! Quote
Noemi1 Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 No dobrze, po odreagowaniu stresów związanych z dziurą w postach, wracam do relacji z naszego rejonu. Nie będę już wracać do tego co było i zniknęło, na szczęście na rejonie jest to odnotowane. Dziś wraz z Morisową wyprowadziłyśmy: Sancika wraz z Cynią i Bryśkiem :) Dotakowo byli: Lestat (wiadomo), boks VII E i F, oraz VII P na wybiegu już bez Toli, która pewnie leży na kanapie :) W sumie wyszło 13 psiaków, może mało, ale dodatkowo zrobiłyśmy trochę porządków grafikowych na rejonie. Zdjęcia muszę obrobić, ale nie ma ich za dużo , bo pogoda była jaka była. Quote
inga.mm Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Dziś byłyście w schronie???? Dzielne Dziewczynki. Quote
Syla Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 (edited) Znalazłam, pewnej rodzinie, pieska, do adopcji, pod kątem ich oczekiwań i są bardzo zadowoleni.W ramach rewanżu, zapytano mnie, czy mogą się odwdzięczyć i w jaki sposób.Powiedziałam, że fajnie, gdyby wykupili ogłoszenia dla 2, 3 innych psiaków, w potrzebie.Dostałam, do ręki, 50 zł i postanowilam, że kupię te ogłoszenia, dla Santo i jego przyjaciół z Palucha.Mogę Wam wysłać te pieniadze, na podane mi konto, albo kupić ogłoszenia na bazarku.Z tym, że raz zdarzyło mi się, że ogłoszenia, kupione, nie zostały zrealizowaneto przez osobę z Warszawy, a kasa poszła się j...ć.Dawno było i minęło...ale się zdarzyło.Noemi1, jak zdecydujesz, tak zrobię.Pozdrawiam Santusia. Edited April 21, 2012 by Syla Quote
Noemi1 Posted April 21, 2012 Author Posted April 21, 2012 Sylo SUPER WIADOMOŚĆ :) To może umówmy się tak, że ja jutro w schronie poustalam z pozostałymi wolontariuszami komu najbardziej potrzebne są ogłoszenia i dam Ci znać, wraz z gotowymi pakietami, żebyś nie musiała na nie czekać. Wyszukam również jakiś sensowny bazarek i może już bezpośrednio Ty je zamówisz, żeby te pieniądze nie krążyły? Jeżeli wygodniej Ci jest przelać te pieniądze do mnie, to oczywiście możemy też tak się umówić. Quote
Syla Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Przypominam się tylko.Dawaj konto Noemi1.Miałam gdzieś konto od APSA, ale musiałabym poszukać. Quote
Noemi1 Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 Syla napisał(a):Przypominam się tylko.Dawaj konto Noemi1.Miałam gdzieś konto od APSA, ale musiałabym poszukać. Poszło na pw. Bardzo pieknie dziękuję za wsparcie dla naszych biedaków :iloveyou: Jutro siadam do nadrabiania zaległości i szukam fajnego bazarku ogłoszeniewo. Dziś mi dogo nie działało :( Quote
Noemi1 Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 APSA napisał(a):Ja na krótko ... Mucha :( A czemu Ty płaczesz???? Co się stało z Muchą? Na zdjęciach widzę Całkę, co ma iść do domku i Porto. A tego czarnego stworka nie rozpoznaję :( Quote
Noemi1 Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 O Muszce już wiem :( A ja dla odmiany zdziwiłam się (wiem z relacji), że Was Loki nie próbował dziabnąć :) Wczoraj na spacerach byli na pewno: osiem "Ć" czyli boks Santo, zgodnie z zamówieniem głównej koordynatorki siedem "J" (UWAGA: Olcia byłą przeze mnie głaskana na spacerze :) ), Puszek i Luna, Sasza, Saracen, Szejla, która przeszła odnowę biologiczną, z dużym poświęceniem opiekunki :( oraz osiem "Ą", czyli szalona trójeczka załapała się na wybieg. Niestety zdjęć z wczoraj brak. Mam propzycję dla nowej piękniej suni, może Szenila? Quote
morisowa Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 (edited) Apsa, Loki mieszka w VIII P, z belgijką mieszka Egon. Boks Lokiego był w sobotę z kwl'em, Beatą i Rafałem. dzięki za VII J i Hereza :) za całą resztę też. Ne chwalicie się, że Całka adoptowana :multi: A "kaukaz" Denis ma dziś drugi spacer. Jak to opiekunka spytała, ciekawe czy oni wiedzą jak wygląda np jamnik? Edited May 3, 2012 by morisowa Quote
inga.mm Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 DAda, czy możesz jeszcze raz wpisać informacje o adopcji u Guinnessa? Zamknęłabym wątek Quote
magdyska25 Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 APSA napisał(a):Super :-) I pochwalę się dla tych, którzy nie słyszeli - trwa szczęśliwa fala adopcji staruchów :multi: Dwa z r4, pięć z geriatrium -oby się ta fala nie kończyła :) Apsa to Ty masz takie szczęście w ogłoszeniach staruszków? Może podrzucę Ci moje do ogłoszeń bo ja to zastój w adopcji. Odechciewa się już ogłaszać.... Całka gdzie poszła? Wiedziałam- KWL w nd wspomniał. Oby tak dalej z adopcjami!!! Quote
KWL Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 (edited) Całka poszła na Natolin, jesteśmy umówieni na wspólny spacerek w przyszłym tygodniu. Całka to bardzo miła dziewczyna - z "kaukazikiem" Toro, czyli witaj bracie bez ogonka :-) Edited May 5, 2012 by KWL Quote
Maciek777 Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Witam:-) Mogę polecić hotel - Psanatorium. Jestem tam opiekunem. Jeśli macie jakieś szczegółowe pytania to chętnie odpowiem, a tak ogólnie możecie poczytać o hotelu wchodząc na jego wątek przez mój banerek. Niestety inaczej nie mogę pomóc - finansowo nie bardzo, domu raczej też nie znajdę bo i tak mam na głowie szukanie dla 5 psin w terenie, a o tych hotelowych już nie wspomnę. Nie wiem czy w ogóle rozważacie możliwość hotelu... Na miejscu mamy świetnie zorganizowaną grupę wolontariuszy szukającą domów dla psin. Od początku roku do domów wyprowadziło się ponad 10 futrzaków:-) P.S. To nie reklama. Inaczej pomóc nie mogę. Quote
morisowa Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 Dziś byliśmy z kwl'em i wybieg był cały czas wolny! tzn. zajęty przez nas ;) W sumie wyszły 23 psy (21 na wybieg i 2 na zewnątrz). Koral, Żyleta, śliczna (czarna mała poszła do adopcji) Porto, Melba, nowa nieufna VII J - Leo, Brenin, Ola, nowy VIII Ż - Pepito, Matylda, Dziabak, czarny z VII C Magnum i Cortina (udane zapoznanie) pies z VII G i dwa z VII C (zapoznanie bez miłości, ale powinno się udać) Lestat :D (bo jakby inaczej) a w tym czasie Torrent na spacer z kwl'em Pinho a w tym czasie ja z nowym kaukazikem Opiekunka nam pomagała, ustaliliśmy do końca psy na szkolenie i sprawdzaliśmy na wybiegu czy dogadają się psy, które mają razem w boksie wylądować (zgodnie z zamierzeniami opiekunki). Dzień udany :) Na jutro jestem umówiona z migdaleną i kwl'em :) Quote
morisowa Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Wczoraj wyszły psy migdaleny: Wandzia, Waldi, Eko, VIII A, boks Tajfuna, Sitek z Donią Na wybiegu boks VIII Ł poznawał nowego kolegę. Wyszła też trójka z boksu Corteza. Quote
morisowa Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 A co tu taka cisza? ten tydzień spacerowo jest bardzo dobry. We wtorek byłam z kwl'em. Zaliczyłam długi spacer z Lestatem, z Rudym z r2 (ostatnio by tak przerażony, że z nim nie wyszłam - zapinanie smyczy groziło aktywną obroną, więc tym razem wróciliśmy do etapu karmienia z ręki i dał się odłowić :) ). Potem Sheila z Antkiem miały 1,5 godziny :cool3: po polach, krzaczorach i bagnach :eviltong: Na koniec mieliśmy wybieg - skorzystali szaleńcy (Ulryk, Grosik, Aster) oraz boks Bosmana. W między czasie kwl był z nowym kaukazikiem (już po kastracji), Pinho i Normanem. Czyli 14 psów. We środę byłyśmy z migdaleną. Oczywiście wyszli jej podopieczni, czyli Wandzia, Waldi, Eko, VIII A, boks Tajfuna, Sitek z Donią. A dodatkowo Faflun z pseudolabką, nowy z VIII J, Lestat, Narcyz, VIII K. Czyli 20 psów. No i w czwartek całą ekipą (ja, kwl, Noemi, Exploit-oi z pomocą Dady i Ani) wyprowadziliśmy 32 psy, w tym 10 zaliczyło pierwsze zajęcia programu "Fajny pies ale bezdomny". Spacerowicze: Lestat, Pinho, Sheila i Antek, Puszek z Luną, VIII S (4psy, w ty suka Dady M), VIII Ą (trójca ADHDowców), boks Santo, Magnum z Cortiną, boks Francesca, Brenin, Ola, Leo i kumpel, boks Margo, Hera, VIII Ż. Szkoleni w tej edycji będą: Margo, LaBomba, Rudolf, Hera (która okazała się dobrą aktorką), Cortina, Magnum, Pepito, Matyda, Dziabak i Zygmuś. Wieści adopcyjne: "Na wybiegu boks VIII Ł poznawał nowego kolegę." - kolega adoptowany Do adopcji poszła ulubienica kwl'a od Korala. Jutro ma być adopcja Lemona i Diany. Za to Rodeza przywiozła SM... może tylko się zgubił... Dziś i jutro znów spacerki. Może też jakieś fajne adopcje się trafią, bo spacery to tylko taka namiastka normalności... Quote
Noemi1 Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 Matko, jedyna, jak mnie tu dawno nie było :crazyeye::crazyeye::crazyeye: To ja dodam, że w czwartek Dada była jeszcze z VIII J. A Matylda też nie była lepsza od Herki na szkoleniu :) Takie miłe psińce, a potrzebują twardej ręki, żeby coś zrobić :) Po zamianie szkoleniowców i szkolonych poszło znacznie lepiej ;) EDIT: A i był na spacerze jeszcze Sasza. To mnie wychodzi co najmniej 36 szt plus VIII Jot Quote
Recommended Posts