Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niedługo był w schronisku, nie jest jakoś bardzo zaniedbany poza dziwnymi ranami na brzuszku i tam tylko miał filce - takie podbrązowiałe jakieś, a grzbiet, łapy, broda - w niezłym stanie.

Psiak ma około 4 lata, jest fajny, ale chyba nie mieszkał w domu :niewiem: bał się wejść do środka, nie zna schodów, w domu zachowuje się jakby oczekiwał na wyganianie na butach...

Nie je :( zjadł tylko w pierwszy wieczór - w czwartek, potem w piątek tylko trochę z ręki i kawałeczek parówki, a sobota i niedziela nic, zaczął dziś rano zwracać żółcią, wodą jak się napił - poza tym na spacerach jest wesoły, był właśnie u nas wet, dał zastrzyki - pies mega panikarz, we dwoje nie mogliśmy go utrzymać do podania zastrzyku;

Jest fajny, lubi się tulić, chociaż robi to nieśmiało, prawdopodobnie będę już miała dla niego dom, tylko musi wyzdrowieć, muszę go wykastrować - dopiero wtedy oddam.

zdjęcia, które zrobiła doddy w schronisku (doddy dzięki za pomoc w transporcie malca :Rose: )

i brzuszek:

Rozliczenie:

108 zł spadek po Zbyniu
37 zł spadek po Hugo

wydatki
145 zł badania - krew, mocz, USG, synergal 10 dni

saldo= 0 zł

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Waszko nie martw się.Moja Figa tak miała na wiosnę,że nic nie jadła tylko zwracała,nawet po wypiciu wody.Dostała parę zastrzyków i przeszło,
Małemu też przejdzie ,będzie dobrze.

Posted

Margi napisał(a):
Waszko nie martw się.Moja Figa tak miała na wiosnę,że nic nie jadła tylko zwracała,nawet po wypiciu wody.Dostała parę zastrzyków i przeszło,
Małemu też przejdzie ,będzie dobrze.

a wiesz co dostała? ja teraz czekam aż moje zaczną wymiotować...

Posted

Saththa napisał(a):
a ja zaciskam coby już zdrowotnie się ustatkował;)

no ja też bo jakoś wybitnie nastawiłam się na to, że to będzie łatwa i szybka akcja, a tu jak zwykle coś się musi pokomplikować

szkoda mi go strasznie bo jest taki spięty cały czas - jak się ruszę na krześle to się zrywa na baczność, nie jest łatwo podawać mu jakiekolwiek leki - czy to zastrzyki czy tabletki - walczy strasznie i panikuje

Posted

malawaszka napisał(a):
szkoda mi go strasznie bo jest taki spięty cały czas - jak się ruszę na krześle to się zrywa na baczność, nie jest łatwo podawać mu jakiekolwiek leki - czy to zastrzyki czy tabletki - walczy strasznie i panikuje

to zachowanie może przemawiać za stresem

Posted

WATACHA napisał(a):
Bidulka malutka.Mnie to ciągle interesują te ranki, wiadomo już co to?

nie i pewnie się nie dowiemy - one się goją, dziwne są, ale wet też nie potrafił powiedzieć co to może być, mały nie dał sobie dokładnie obejrzeć bo już był spanikowany po zastrzyku, brzuszek jest jakby od innego psa - cały taki nawet nie zaniedbany, a o brzuszku jakby zapomnieli, że trzeba tam też obcinać włosy i dbać o czystość - może to odparzenia jakieś albo w jakieś parzące rośliny wszedł - najbardziej mi pod to podchodzi, oczywiście na myśl o chorobie skóry już mnie wszystko swędzi :roll:

Posted

Camara napisał(a):
Widziałam takie rany na innym psie - po bliskim spotkaniu z rośliną nazywaną "barszcz Sosnowskiego"

Nawet nie wiedziałam, że takie coś jest.Nieciekawa roślinka.

Posted

Camara napisał(a):
Widziałam takie rany na innym psie - po bliskim spotkaniu z rośliną nazywaną "barszcz Sosnowskiego"

też myślałam o barszczu sosnowskiego, no najważniejsze, że się goi, dziś rano znowu było rzyganko wodą, ale już odrobinę łaskawiej spojrzał na mięsko i poskubał więc moż jesteśmy na dobrej drodze - oby bo całą noc nie spałam spokojnie tylko czuwałam, a skarbuś grzecznie w posłanku i nawet grzecznie w posłanko od Margi się zrzygał... :roll:

Posted

no trochę mi ulżyło - odrobinę mięska zjedliśmy :loveu: ryż jest be :roll: ale dobre i to... mam nadzieję, że jak się jeszcze lepiej poczuje to weźmie się za karmę jak normalny pies :lol: bo ja gotować nienawidzę :evil_lol: