Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Husky z owczarkiem australijskim :-) ...biorąc pod uwage wygląd i temperament. Warto skontaktować sie z ludźmi zajmującymi sie psimi sportami, zwłaszcza psimi zaprzęgami, ale nie tylko. Jakiś czas temu gdzieś przeczytałam, że facet "bawiący się" w psie zawody zaprzegowe szukał psa z dużą energią po tym, jak mu jeden pies okulał... To pewnie już nieaktualne, ale kto wie... Rozesłanie wici wśród takich osób mogłoby pomóc w znalezieniu psu odpowiedniego właściciela.
Za młodu miałam suczke o podobnym charakterze, to oznacza rano godzinny spacer, czyli dla niej była to godzina biegania non stop :-) i po południu dwugodzinny spacer, czyli dwie godziny biegania non stop. I nie ma zmiłuj, ona musiała codziennie wybiegać swoje.
Takiemu psu potrzebny jest ktoś zdrowy, silny, z pasją i bardzo konsekwentny w stosunku do siebie samego.

Posted

z owczarkiem australijskim

Hihihi, czyli dobrze celowałam jeszcze na samym początku. =) Swoimi kolorkami bardzo przypominał mi Aussie.

Beta Ata, Runner na samym początku miał identyczny charakter jak Twoja sunia. On nie potrafił chodzić, on musiał biec, biec i jeszcze raz biec. Postój był dla niego udręką. ;)
Teraz kiedy dostał suczkę husky do kojca trochę się jednak opanował i nauczył CHODZIĆ. Wypuszczone na wybieg wzajemnie się przeganiają, więc pewnie stąd ta zmniejszona żywiołowość.

• 3 weeks later...
Posted

Panbazyl, brak rasy nie będzie problemem, ale
1. bardzo mnie to wewnętrznie korci, a tego bardzo nie lubię. ;)
2. bo jeżeli akurat byłby choćby w typie jakiejś rasy, to być może w świetle tego zwiększy to jego szansę na adopcje?

Posted

Jak dla mnie to Runner wygląda na mieszankę husky z wilczakiem czechosłowackim, a Bazyl to jakiś mix z posokowcem hanowerskim tylko może trochę za lekko zbudowany. Ale obydwaj są słodcy. :lol: