Jetrel Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Domu szuka kolejne psie nieszczęście. Tyson- 11 miesięczny pies w typie rasy Golden Retriver. Ma 60 cm w kłębie, wielkie, ciemne oczy i długą, białą sierść. Tyson to pies naprawdę mocno w typie rasy. Nauczony życia w mieście, w mieszkaniu. Potrafi bardzo długo wytrzymać będąc sam w mieszkaniu, nie brudzi, nie niszczy, nie wyje. Pies ideał, tolerujący inne psy, wychowany z małymi dziećmi i kotami. Kocha cały świat i rozdaje buziaki. Niestety jego życie nie było zbyt różowe. Całe dnie siedział sam w domu, jego spacery wyglądały tak, że był zabierany na spacer dookoła bloku i z powrotem. Szarpany na kolczatce. Mimo to, pies był grzeczny, posłuszny i kochany, i taki jest dalej. Pies ma czas proaktycznie tylko do środy. Z racji tego trafia do mnie na BARDZO AWARYJNE DT. Pies się ludziom znudził, nie chcą go, bo tak. Bo niby nie mają czasu. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu domu dla Tysona. Pies jest odrobaczony i zaszczepiony. Kontakt w sprawie adopcji: 504282743 -Agnieszka. [email protected] Quote
Alicja Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Znalazłam pomocowe na razie : Aurea http://aurea.org.pl/ Pomoc Goldenom http://www.szansa.goldenretriever.pl/?kontakt,22 czy jakoś tak - Anna Radwańska kom. 607 368 059 Warta Goldena http://wartagoldena.org.pl/?page_id=38 Quote
BUDRYSEK Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 golden na kolczatce? :( jak beda foty to wrzuce Go na radio bielsko Quote
Jetrel Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 Fotki już wrzucam, raptem kilka, ale zrobię lepsze jak go do mnie przyprowadzą... Pies gdy był u mnie ostatnio, wczołgał się wręcz do mieszkania, bał się ręki, podejrzewam że był bity. Chyba nigdy nie miał swojej zabawki, gdy dałam mu Szarpak, najpierw nie wiedział co to, potem nie chciał oddać, podekscytowany, oczywiście nie okazywał agresji, trzymał i koniec. A potem n ie chciał od nas wychodzić , z nimi... Quote
olalolaa Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Biedak :( trzeba ściągnąć ludzi od goldenków, napisać o nim na jakimś forum Quote
Alicja Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 olalolaa napisał(a):Biedak :( trzeba ściągnąć ludzi od goldenków, napisać o nim na jakimś forum dałam powyżej namiary na goldenkowe , napisałam na PW do gościa z Warty Goldena , później zadzwonię do faceta który u nas zajmuje się adopcją labradorów Quote
Jetrel Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 Fotki i filmik, tak jak już pisałam, niewyraźne: View My Video Quote
Ewa&Duffel Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Piękny pies, do tego młody, bezproblemowy i zdrowy-myślę, że raczej nie będzie problemu ze znalezieniem mu nowego domu. Fundacje pomagajace goldenom działają dość prężnie na szczęście :) Quote
Alicja Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Śliczny jest . Piszcie do Fundacji pomagających goldenkom . Quote
olalolaa Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 pisze meila do tych trzech co wkleiła Alicja Quote
Jetrel Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 Dzwoniłam do p. Anny, kazała założyć wątek na Szansie. Założę jak tylko aktywują mi konto. Quote
soboz4 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 zobaczę czy jest na stronie Listy Miłośników Goldenów Quote
Javena Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Nie wiem ,jak moge pomóc. Jedynie w robieniu ogłoszeń. Quote
Alicja Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Podniosę wieczorem . U Mnie póki co zero odzewu z moich kontaktów . Aga wysłałam twój nr do faceta który zajmuje się adopcją labków , nie wiem czy się odezwie , ale szukam gdzie się da Quote
soboz4 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 dałam info Agnieszce z Warty Goledna, może coś pomoże... Quote
Jerzy Kora Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Jak truficzkowej to dobry adres. Alicjo,. Dzięki za info. Quote
Jerzy Kora Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Alicja napisał(a):Podniosę wieczorem . U Mnie póki co zero odzewu z moich kontaktów . Aga wysłałam twój nr do faceta który zajmuje się adopcją labków , nie wiem czy się odezwie , ale szukam gdzie się da To wyślij jeszcze do faceta, co się zajmuje adopcją goldenów :) Quote
Alicja Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Jerzy Kora napisał(a):To wyślij jeszcze do faceta, co się zajmuje adopcją goldenów :) no to akurat nie znam :lol: Właśnie dostałam SMSa od tego pana , jutro skontaktuje się z dziewczynami od goldenków na Ślasku ( wstyd sie przyznac ale nie znam nawet jak się pan nazywa , poznaliśmy się przez neta podczas ratowania wyżełka weimarskiego porzuconego w naszej miejscowości , potem dowiedziałam się też że moja wychowannica ma labka którego ten pan im wyadoptował :)) Quote
Alicja Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Jerzy Kora napisał(a):Jak truficzkowej to dobry adres. Alicjo,. Dzięki za info. Dzięki za odzew :) Quote
Jerzy Kora Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Alicja napisał(a):no to akurat nie znam :lol: Właśnie dostałam SMSa od tego pana , jutro skontaktuje się z dziewczynami od goldenków na Ślasku ( wstyd sie przyznac ale nie znam nawet jak się pan nazywa , poznaliśmy się przez neta podczas ratowania wyżełka weimarskiego porzuconego w naszej miejscowości , potem dowiedziałam się też że moja wychowannica ma labka którego ten pan im wyadoptował :)) Jak ma ten numer Agnieszka to już jest OK. Quote
Jetrel Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 Ok, jestem;) Więc, dalej czekam na aktywacje konta na Szansie. Zależy mi żeby Tyson szybko znalazł dobry domek. IDEAŁ nie pies. Quote
Recommended Posts