Agnieszka Co. Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Madziuska napisz tekst do ogłoszeń - poznałaś go najlepiej i wiesz pewnie jak go zareklamować :) Quote
Madziuska Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 dzis to chyba by antyreklama wyszla.. Quote
Andzike Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Madziuska napisał(a):dzis to chyba by antyreklama wyszla.. Narozrabiał coś? :( Quote
Onaa Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Jak coś to mogę za kilka dni go poogłaszać. Quote
Madziuska Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Królewicz Xawi.... http://imageshack.us/photo/my-images/269/img1817gj.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/7/img1804rr.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/94/img1820w.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/594/img1818t.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/6/img1811bk.jpg/ Quote
Madziuska Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 potrzebny dt, nie moze zostac u mnie :(:(:(grozi mu ponownie schron pomóżcie:(:( Quote
Agnieszka Co. Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Piękny pies. Czyli jego problemem jest lęk separacyjny? Najlepszy byłby dom np ze starszą niepracującą osobą. Zaraz zwołam pomoc do ogłoszeń, sama bezpośrednio pomóc nie mogę. Quote
Onaa Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Tylko napiszcie co pisać w ogłoszeniach. Psiak ma 11 lat, to pewne ? A jakieś problemy zdrowotne ? Jest po kastracji, ale nieszczepiony i nieodrobaczony, tak ? Mały, taki mini mix PONa, ile może ważyć, 6kg , więcej ? Swobodnie go weźmiesz do rąk i możesz nosić ? Cieszy się do ludzi, łagodny ? A do innych psów ? Zachowuje czystość w mieszkaniu jeśli wychodzi na częste spacerki, tak ? I kontakt jakiś potrzebny. Zaraz zrobię gumtree i tablice i dam na fb. Quote
Madziuska Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 ja mam taki tekscior [FONT=Verdana]Xawi to uroczy śliczny, nieduży kudłacz, który szuka kochającego i wyrozumiałego domu.. Jest pieskiem starszym, ale nie przeszkadza mu to ani w okazywaniu radości ani w energicznym spacerowaniu. Umie chodzić na smyczy i utrzymywać czystość. Nie wymaga dużo aktywności, ale za to wiele, wiele miłości i głaskania, choć czasem na pieszczoty reaguje warczeniem- potrzebuje czasu na aklimatyzację, poznanie nowego miejsca i opiekuna. Łaknie kontaktu z człowiekiem, bardzo szybko się przywiązuje i oddaje człowiekowi całe swoje psie serduszko. Nie lubi samotności. Jest idealnym ‘psem do towarzystwa’. Na inne zwierzęta reaguje obojętnie. Do adopcji zostanie oddany zaszczepiony i wykastrowany. Kontak w sprawie adopcji [email protected], tel: 693-509-339[/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Times New Roman]Wziełam go do siebie. Xawi ma ok 10 lat, jest małym lekkim kudłatym pieskiem. Widac, ze ktoś dobrze się nim opiekował, siersc jest zadbana nie leni sie.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Piesek bardzo szybko się przywiązuje i bardzo lubi kontakt z człowiekiem, potrzebuje jego obecności. Nie lubi samotności dlatego najlepszym kandydatem do adopcji była by osoba, która może z nim po prostu być jak najdłużej. Ja i mąz pracujemy i dlatego pies nie jest zbyt szczesciwy z tego powodu. Mimo wieku na spacerkach szybko przebiera nogami uwielbia sie tarzac po dywanie i w trawie. Mocno okazuje swoja radość po powrocie.Lubi głaskanie i jest typem kanapowca, jeśli mu się zwzwoli wskakuje na kanape i podkłada sie do głaskania, jak sie nie pozwoli posłusznie kładzie sie przy nogach. Bez problemu pozwala sie czesac i kąpac. W domu zachowuje czystkość, umie chodzic na smyczy. Piesek nie potrzebuje duzo ruchu w wiekszosci czasu w domu albo gryzie kosci albo po prostu odpoczywa. Nie narzuca sie. Idealny pies dla osoby starszej, której dotrzyma towarzystwa. Na inne psy reaguje najczesciej obojętnie, jedynie kiedy jakis pies innyu go wącha za długo to na niego warczy. Bedzie zaszczepiony i odrobaczony (na razie musze uzbierac kase na weta) [/FONT] [FONT=Times New Roman]Tak jego problemem jest lek seperacyjny IDELANY PIES dla osoby starszej byle ktos przy nim byl jaknajdluzej, nie lubi mojego meza i to glowy powod dla ktorego szybko trzeba szukac dt/ds :((:(:[/FONT][/FONT] Quote
Agnieszka Co. Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Myślisz, że on może nie lubić mężczyzn ogólnie? To ważna sprawa jesli chodzi o przyszlą adopcję. Był względem Twojego męża agresywny? Quote
Madziuska Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Doogo07 wet powiedzial ze ma powyzej 10 napewno, obecnie z problemow zdrowotnych ma ten kaszel, dzis go biore do kliniki, jest po kastracji (ranka juz malusienka zaschnieta), niezasczepiony, nieodrobaczony, jesli patrzec na charakterek to mixik PON a mały jest lekkii bez problemu na rekach go mozna nosic dlugo. Do ludzi lgnie jest ogolnie lagodny chyba ze sie mu przeszkadza reaguje warczeniem ale warczy tez jak sie bawi. Inne psy raczej olewa podejdzie powachac i idzie dalej. nauczony czystoscii Quote
Madziuska Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 wydaje mi sie ze nie lubi akurat mojego meza, moze byc zazdrosny, bo do mnie jest bardziej przywiazany. Ogolnie warczy na niego i probowal go ugrysc Quote
Onaa Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 A mogłabyś go jeszcze wypróbować na innym facecie, żeby sprawdzić czy to ogólna niechęć do płci męskiej ( może to facet go wyrzucił z domu). I jeszcze sprawa czystości, jak go zostawiasz samego jak jesteście w pracy to macie niespodzianki ? Dałam go na fb i na tablice i gumtree z apelem o dom stały lub tymczasowy, potem to zmienię wg tego co napisałać Madziuska i z Twoim kontaktem. Quote
Agnieszka Co. Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 madziuska a może masz możliwość porobic i porozwieszać ogłoszenia/plakaciki - może w Twojej okolicy znajdzie dom. Miałabyś na niego oko. Postaram sie zrobic allegro. Namiary w ogłoszeniu na Ciebie czy na Budrysek? Quote
Madziuska Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 nie mam opcji sprawdzenia czy zle reaguje na innych facetow, w windzie to na zadnego faceta nie warczy, co do czystosci to czasem, nie zawsze zrobi siku Quote
Agnieszka Co. Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Zrobiłam mu zwykłe allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=1823179696 Quote
erka Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Śliczny psiak, madziuska, a co się stało, że nie może zostać u Ciebie trochę dlużej? Z pewnością znajdzie sie chętny na niego, szkoda by go tak przerzucać z miejsca na miejsce, o powrocie do schronu nawet nie wspomnę. Quote
Madziuska Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Erka on bardzo zle reaguje na mojego meza, probowal go ugrysc i warczy staje sie w jego obecnosci i dla mnie nieprzyjemny.Budrysek powiedziala ze przyjedzie po niego w niedziele i go zabierze strasznie mi go szkoda ale w tej sytuacji nie ma wyjscia. :(:( mialam nadzieje ze jakis dt sie znajdzie zeby nie wracal do schronu. Dzis go odrobacze i dostalam od weta srodek do czyszczenia uszu. Quote
Andzike Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Qrcze, do niedzieli mało czasu, trzeba się jakoś zmobilizować :( on nie może z kanapy trafić do klatki :( Quote
Madziuska Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Jak na razie jest 1 odzew z tablicy od Pani ktora by go mogla wziasc na dt koło Łodzi ale pyta jaki on jest do dzieci a jedyne dzieci ktore spotkal to kolo windy i nie dam se reki uciac ze jest ok Pisalam do niej czekam na odp Quote
Onaa Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Poczta mi się urywa od maili w sprawie Bobiego, ale pewnie ludzie myślą że młody słodki psiak, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Quote
anetek100 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 a może zmienic tytuł co???że pilnie dt potrzebny Quote
Andzike Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Dogo07 napisał(a):Poczta mi się urywa od maili w sprawie Bobiego, ale pewnie ludzie myślą że młody słodki psiak, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby znalazł się ten idealny dom... Quote
Recommended Posts