JankaBezZiemii Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 no to pozostaje go utlenić :loveu: przeprowadzisz eksperyment czy zmiana umaszczenia u psa zmienia jego temperament! to si nadaje na habilitację co najmniej ;) a jak Mordziula? Quote
wilczy zew Posted March 11, 2014 Author Posted March 11, 2014 [quote name='JankaBezZiemii']no to pozostaje go utlenić :loveu: przeprowadzisz eksperyment czy zmiana umaszczenia u psa zmienia jego temperament! to si nadaje na habilitację co najmniej ;) a jak Mordziula?[/QUOTE] To nie temperament tylko upodobanie. Utlenienie nic nie da,juz to mówie. Mordziasta tak samo ani lepiej ani gorzej. Wlaśnie lize wygolone okienko. Quote
ania0112 Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 co to znowu za teoria!:crazyeye: jak pies nie lubi wody to sie nie wytapla a jak lubi to sie wytapla zwłaszcza jak jest ciepło i bajorko ładnie pachnie:) inka jest pieprzak a kocha sie pluskać, w niedzielę zaliczyła rzeczkę i była brązowo patyczkowa podczas gdy brokat tylko pazury przednich łap umoczył... Quote
malawaszka Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 to weszka też pisała, że pieprzaki nie są takie syfiarze co czarnuchy - wśród olbrzymów bo nie wiem jak z resztą rozmiarówki Quote
ania0112 Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 a weszka nie ma samych pieprzaków ? i spokrewnionych ze sobą? moze jeden od drugiego odgapia ze mają byc czyściochy i dlatego żaden się nie ciora? no albo Ince zapomniano powiedzieć jak była szczeniakiem ze jest pieprzakiem i ma się nie świnić....:splat: Quote
wilczy zew Posted March 11, 2014 Author Posted March 11, 2014 [quote name='ania0112']a weszka nie ma samych pieprzaków ? i spokrewnionych ze sobą? moze jeden od drugiego odgapia ze mają byc czyściochy i dlatego żaden się nie ciora? no albo Ince zapomniano powiedzieć jak była szczeniakiem ze jest pieprzakiem i ma się nie świnić....:splat:[/QUOTE] Weszka ma pieprzaki ma duzy kontakt z czarna olbrzymka siostry a spokrewnione sa tylko dwie ze soba a Weszka miala juz wczesniej pieprzaki. Quote
Saththa Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 [quote name='ania0112']a weszka nie ma samych pieprzaków ? i spokrewnionych ze sobą? moze jeden od drugiego odgapia ze mają byc czyściochy i dlatego żaden się nie ciora? no albo Ince zapomniano powiedzieć jak była szczeniakiem ze jest pieprzakiem i ma się nie świnić....:splat:[/QUOTE] [quote name='wilczy zew']Weszka ma pieprzaki ma duzy kontakt z czarna olbrzymka siostry a spokrewnione sa tylko dwie ze soba a Weszka miala juz wczesniej pieprzaki.[/QUOTE] Ano włąśnie... Mój Tazz tez kocha się upierdzilić... a Fix w zyciu warszawy... mokre jest bleeeeeeeeeeee Quote
ulana Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Mój jest czarny i się nie tapla. Nawet najmniejszych takich zapędów u niego nie widzę. Za to pieprzasta sąsiadeczka z bloku co i rusz w czymś uwalana, jak tylko spadnie jakiś deszczyk. :) Znaczy się - u miniatur odwrotnie jest? ;) Quote
ania0112 Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Znaczy ja nie mowie,że inka brudas jest bo nie jest, kałuze pięknie omija ale raczej to z powodu tego ze jest lalą bo brokat idzie przez kałuże i nawet nie zauwazy ze przeszedł ale wszelkie mokradła, rzeczki, jeziora to u brokata tylko do picia a inka pływa, pluska się na całego a ze tym razem to była rzeczka nie ruszająca się i śmierdząca.. no to cóż.. peszek ;) Quote
furciaczek Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Moj czarny tez nie przepuści żadnej okazji to taplania, tarzania i ogólnego brudzenia sie:lol: Quote
Tekla64 Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 a moja czarna ... wszystkie trzy jakie mialam, ino jak naprawde maja -mialy ochote a nie ze mialy okazje,plywac uwielbialy-ja ale taplac sie taplaly-ja jak je naprawde napadnie przeciwnie do Tazzika toz samo ma Nikodem jedyny pieprzak jakiego mialam i mam Quote
weszka Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Biedna Mordziasta :shake: Przypomina moją Bunię... A co do taplania jako że mnie tu wywołano ;) Nie wiem jak jest w innych rozmiarach ale jeśli chodzi o olbrzymy to przynajmniej u mnie tak jest i z obserwacji innych też to zauważyłam. Wszystkie pieprzaki jakie miałam (a było ich trochę) nie miały tendencji do celowego taplania się w błocie, kałużach, rowach ze szlamem itd., a czarna owszem nie przepuści żadnemu syfowi. Pływanie to co innego, lubią wodę wszystkie ale chodzi o upodobanie do brudu. Quote
wilczy zew Posted March 12, 2014 Author Posted March 12, 2014 [quote name='weszka']Wszystkie pieprzaki jakie miałam (a było ich trochę) nie miały tendencji do celowego taplania się w błocie, kałużach, rowach ze szlamem itd., a czarna owszem nie przepuści żadnemu syfowi. Pływanie to co innego, lubią wodę wszystkie ale chodzi o upodobanie do brudu.[/QUOTE] Właśnie dlatego wymienie czarnego olbrzyma na pieprzaka. Quote
wilczy zew Posted March 12, 2014 Author Posted March 12, 2014 [quote name='weszka']Biedna Mordziasta :shake: Przypomina moją Bunię...[/QUOTE] Poka fote Bunk i napisz cos o niej,bo nie znam jej. Quote
furciaczek Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 I wszyscy sie teraz przerzuca na pieprzaki:evil_lol::evil_lol: Quote
Tekla64 Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 wilczy wiesz ze my tego co cie kochal tez dotad nie znamy? nie nie widzialysmy! Quote
wilczy zew Posted March 13, 2014 Author Posted March 13, 2014 [quote name='Tekla64']wilczy wiesz ze my tego co cie kochal tez dotad nie znamy? nie nie widzialysmy![/QUOTE] Wiem,wiem ale jego tez pokonał nowotwór... Quote
wilczy zew Posted March 13, 2014 Author Posted March 13, 2014 [quote name='furciaczek']I wszyscy sie teraz przerzuca na pieprzaki:evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] Ja zawsze bylam za pieprzakami :-) Quote
furciaczek Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 Fote byś jakąś dala..cokolwiek, może być nie wyraźne;) Quote
wilczy zew Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Dzisiaj w nocy miala male problemy z oddychaniem. Quote
Saththa Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 ale juz lepiej? Jakie zalecenia macie na takie trudnosci? Quote
furciaczek Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Mam nadzieje ze szybko przeszlo i teraz jest lepiej. Quote
Recommended Posts