Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj Alba baaardzo się ucieszyła na mój widok, czyżby była spragniona spaceru? A może mnie polubiła? ;)
Na pewno była głodna i z ogromnym apetytem zjadła wszystko, co dla niej miałem.
Jest coraz bardziej kontaktowa, patrzy na mnie, kiedy do niej mówię, pięknie wykonuje wszystkie komendy.
Teraz już wiem, że nie jest to pies, który potrzebuje dużej dawki ruchu, ale z pewnością pragnący kontaktu z opiekunem, którego niestety nie może dostać za wiele, ponieważ dane nam są tylko 2 spotkania w tygodniu :(

Dodam jeszcze, że idąc wzdłuż drogi, Alba pięknie trzymała się mojej nogi, mogłem spokojnie zapomnieć o smyczy :)

Posted

Może taki tekst?

Alba to wyjątkowy psiak w typie owczarka niemieckiego długowłosego. Jest bardzo spokojna i wpatrzona w człowieka, uwielbia spacery, ale ponad wszystko kocha być blisko człowieka. Teraz ma na to szansę tylko dwa razy w tygodniu, a resztę tygodnia musi spędzać w zimnym boksie... Jest to psiak, który zasługuje na swojego człowieka, ciepłe posłanko i pełną miskę, a odwzajemni się za to bezcenną psią miłością.
Alba jest bardzo grzeczna wykonuje podstawowe komendy i chętnie uczy się kolejnych. Na smyczy chodzi rewelacyjnie.
To bardzo ciepła i miła suczka, która odda całe swoje psie serduszko za kawałek miejsca w Twoim domu...

Posted

Mówcie co chcecie- moim zdaniem Alba to szczęściara. Może i była długo w schronie, ale trafiła na dobrego opiekuna, który do tego wyczarował jej ten domek. Jej nowa rodzinka wydaje się być idealna. Spokojni, zrównoważeni i dobrzy ludzie- dokładnie tacy na jakich Alba zasługuje:)
Gratulacje Alba i powodzenia:)