Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moze zdjecia nie sa najlepszej jakosci, dzis je poczta dostalam. Sa robione normalnym aparatem, a nie cyfrowka. Ale Derbis okazale sie prezentuje, szczegolnie na tym piewszym zdjeciu:evil_lol: Chlopak jak marzenie:

• Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 5 weeks later...
  • 8 months later...
Posted

Cioteczki kochane, troche to trwalo, ale mamy nowe zdjecia Derbisia z domku, ktore Derbis przesyla , zalaczajac Zyczenia Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku 2008, tym, ktorzy mu sa zyczliwi:evil_lol:

Oprocz tego Pancia Derbisia pisze tak ( od razu tlumacze, gdyz ten list ze zdjeciami przyszedl poczta)

Dzis chcialabym Pani znowu krotko napisac, jak sie Derby czuje.
Derby ma sie bardzo dobrze. On jest kochanym chlopakiem, ktorego nigdy w zyciu bysmy juz nie oddali.Teraz, gdy on sie u nas juz naprawde w domu czuje, mozemy go juz czasami dluzej samego zostawic, bez obawy, ze on glupstw narobi. Wazy w tej chwili ponad 30 kg. Najchetniej on je sucha karme i oczywiscie swoje ciasteczka. Zalaczamy pare jego zdjec, aby Pani zobaczyla, jak on teraz wyglada.Jak pani widzi, on ma swoja kanape , na ktorej on chetnie lezy i patrzy na zewnatrz. W kazdym pokoju ma on swoja poduszke, lub kocyk, na ktorym on sie zawsze moze polozyc. najchetniej bawi sie z moja 4 letnia wnuczka, pilka i gdy ona przychodzi, jest on zawsze przy jej boku. On stal sie moim prawdziwym przyjacielem i on wie dokladnie, co mu wolno i czego mu nie wolno.
Serdeczne pozdrowienia Helga K.... i Kornelia S.....

Wiec, jak widzicie, Derby nie skonczyl, tak, jak " moje przyjaciolki" podejrzewaja, w laboratorium, lub w sloiku na smalec, swoje futerko tez jeszcze ma i nie stalo sie ono choragiewka na antenie naszego zdezelowanego busa.:evil_lol:

Posted

Pajuniu kochana, widzieć Derbisia w takim otoczeniu, i czytać taki tekst, to prawie jak cud.
Pamietasz jak on trafil do schroniska, przypiety do płotu z książeczką zdrowia i kartką: "Juz go nie potrzebuję" Powoli w schronisku zamieniał się w mokra scierkę. Tracił z dnia na dzień nie tylko swoją wpaniałą urodę ale również chęć do życia.

Dzięki Tobie Derby został przywrócony światu. Za to jeszcze raz bardzo dziękuję. Życzę Tobie i Twoim bliskim wszystkiego najlepszego, spokoju, satysfakcji, radości i wielu przyjaciół, którzy by Cię wspierali w trudnym dziele jakiego się podjęłaś.

Jesli to mozliwe przekaż od nas wszystkich co Derbisia kochają najlepsze zyczenia starszej Pani, która w nim odnalazła swojego przyjaciela.

Hanka

Posted

Haniu, pozdrowienia oczywiscie przekaze, w imieniu rodziny Derbiego, bardzo Ci dziekuje za nie.
Oczywiscie pamietam Derbiego i jego historie wtedy, tak mnie ta kartka wtedy " Juz Cie nie potrzebuje" poruszyla. To bylo takie potworne. I niesamowicie sie ciesze, ze Derby swoja rodzine znalazl. I bardzo Wam dziekuje, zescie wtedy Derbiemu watek zalozyly, tak, ze ja go na tym watku znalazlam.
Wesolych Swiat Bozego Narodzenia i wszystkiego Dobrego w Nowym 2008 Roku zycze wam i dziekuje za mile slowa, ktore pozwalaja mi w dalszym ciagu miec wiare w ludzi i ich poczynania.:loveu::loveu::tree1::tree1:

Posted

Matko, ale on ma szczęśliwa mordeczkę.
Derbisiu, tak trzymaj! Masz swoja ukochaną rodzinę i ukochane miejsce na ziemi.

Pajuniu, pozdrów koniecznie od nas rodzinę Derbisia.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...