Yona Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Kubuś znowu na allegro: http://www.allegro.pl/item177906753_3_kilogramowy_kubus_cudaczek_placze_za_domem_.html Quote
sahara Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 [quote name='Yona']Ja też mam taką nadzieję, DORKA, ja też. A swoją drogą.... 3-kilogramowy killer :lol: :lol: :lol: no nie, chyba coś te cioteczki przesadzają...:lol: Zwracam honor Kubusiowi :loveu: Dzisiaj w trakcie wizyty w schronisku okazało się, że pracownik udzielający mi informacji pomylił psy. Tak to jest jak sie zasięga info przez telefon. Przepraszam Kubusia za niecne podejrzenia. Cieszę się również ze względu na Delicję. Szkoda tylko, że Kubus nadal w schronisku. Quote
Yona Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 No nie, Ciociu saharo, załamałaś mnie !!! Myślałam, że jeśli twiedzisz, że Kubuś jest agresywny, to sama widziałaś tę agresję. A Ty tylko słyszałaś i na dodatek, jak okazuje się, nie o tym psie...:cool1: To ładne... Bardzo bym chciała, żeby na takich wątkach, które mają pomóc bezdomnemu psu, pojawiały się tylko rzetelnie sprawdzone informacje. Aha, i 0 (ZERO) przypuszczania i gdybania, co będzię, jak.... które mogą być bardzo krzywdzące (dla Pani Beaty na przykład). Tyle Cioteczek błaga o tymczasy dla swoich podopiecznych i byłoby w stanie zawieźć swoje sierotki nie wiem, jak daleko, a ja tutaj słyszę, że ponoć Gdańsk na tymczas niedobry, bo jak domek będzie w Krakowie, to transport i bla, bla... No po prostu nie mogę uwierzyć w to co czytam.... Chapeau bas, Pani Beato, jeśli kiedykolwiek Pani na ten wątek trafi :loveu: Quote
sahara Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 No nie, Ciociu saharo, załamałaś mnie !!! Myślałam, że jeśli twiedzisz, że Kubuś jest agresywny, to sama widziałaś tę agresję. A Ty tylko słyszałaś i na dodatek, jak okazuje się, nie o tym psie... Nie bardzo rozumiem czym Cię załamałam, tym, że się do błędu przyznałam? Lepiej by było gdybym sie upierała dalej, lepiej dla Kubusia czy dla mnie? Ja nie boje się pisać o swoich błędach. Bardzo bym chciała, żeby na takich wątkach, które mają pomóc bezdomnemu psu, pojawiały się tylko rzetelnie sprawdzone informacje. Nikt kto nie przebywa z psem 24 godziny na dobę nie poda Ci wszystkich rzetelnych informacji Gdyby zweryfikowac wątki to okazałoby się, że 90% to gdybanie. Nigdzie nie napisałam, że Pani Beata nie nadaje się na opiekunkę, pytałam tylko czy jest informowana o potencjalnych problemach i kto będzie odpowiedzialny za udzielenie pomocy gdyby pojawiła się taka potrzeba. Wiem, że dt są potrzebne, ale zawsze trzeba rozważyć wady i zalety takiego rozwiazania. Szczególnie przykro zrobiło się gdy okazało się, że zamiast na stałe, jedzie tylko na jakis czas. I dlaczego Kubuś jest nadal w schronisku skoro tymczas w Gdańsku na niego czeka? Trasport był tylko dla Delicji? Polecam lekturę na temat domów tymczasowych, pouczające. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=52631 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=54511 Quote
Yona Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Wyciągasz saharo jakieś dziwne wnioski. Załamałaś mnie nie tym, że przyznałaś się do błędu, a tym, że twierdzisz, że pies jest agresywny, a nie widziałaś tej agresji. Z tego co widzę nie przeczytałaś uważnie tego co napisałam. Aha, a problem DT jest mi znany. Quote
sahara Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Yona napisał(a):Wyciągasz saharo jakieś dziwne wnioski. Załamałaś mnie nie tym, że przyznałaś się do błędu, a tym, że twierdzisz, że pies jest agresywny, a nie widziałaś tej agresji. Z tego co widzę nie przeczytałaś uważnie tego co napisałam. Aha, a problem DT jest mi znany. Bardzo dobrze zrozumiałam, ale idąc Twoim tokiem rozumowania, nie powinnaś nic pisac o psach których nie znasz. Kubusiowi życzę jak najlepiej i mam nadzieje, że obietnice złożone na dogo co do jego dalszego losu zostana spełnione. Quote
Yona Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Droga saharo, nic nie zrozumiałaś. Zwracam honor Kubusiowi :loveu: Dzisiaj w trakcie wizyty w schronisku okazało się, że pracownik udzielający mi informacji pomylił psy. Tak to jest jak sie zasięga info przez telefon. I kto tu mi zarzuca, że nie znam psa, o którym piszę. Quote
Yona Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Właśnie sprawdziłam, co tam u Kubusia na allegro.... 258 wyświetleń od południa i żadnych obserwatorów...:-( Quote
Edi100 Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Trzymamy kciuki, by pojawił się ten WŁAŚCIWY I JEDYNY!!!!! Quote
Tigraa Posted March 22, 2007 Author Posted March 22, 2007 Miałam telefon w sprawie Kubusia od pani z Otwocka.Ma się jeszcze odezwać. Quote
Yona Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Oj, Aniu, oby wreszcie ktoś go zabrał, oby...:roll: Kubusiu! A sioooo... do domku, to ciotki zajmą się inna bidą... ;) Nie zalegaj nam, Kubusiu, już dłużej na stanie...:cool1: Quote
sahara Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 [quote name='Yona']Droga saharo, nic nie zrozumiałaś. I kto tu mi zarzuca, że nie znam psa, o którym piszę. Zrozumiałam bardzo dobrze, że skoro nie masz innych argumentów to uciekasz się do złośliwości. Mogłam sobie darować to wyjaśnienie, ale uważałam, że należy się Kubusiowi. A Twoja postawa utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że szczerość nie popłaca. Quote
Yona Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 No tak, saharo, mogłaś sobie darować.... wszystko na tym wątku.... Biedny Kubuś... Quote
Yona Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Aha, wątek ten założony został w celu znalezienia domku dla Kubusia. Jeśli możesz, to przestań go odwiedzać, saharo, bo tylko siejesz zamęt... Quote
D O R K A Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Niestety efektem całej tej szarpaniny wokół Delicji i Kubusia jest decyzja Pani Beaty o rezygnacji wzięcia Kubusia do domku tymczasowego. Niestety, o ile cała ta kłótnia w nas ludziach wywołała wiele złych i nie potrzebnych emocji, o tyle w przypadku Kubusia poniekąd zadecydowała o jego losie... Niczym nie uzasadnione stwierdzenia o jego agresywności wobec innych psiaków, kwestionowanie zasadności umieszczania psów w domach tymczasowych przyczyniły się do takiej decyzji. __________________ Yona kontaktowałam się z Panem z Warszawy, który zastanawia się nad adopcją Kubusia. Decyzję wraz z żoną podejmą po przesłaniu aktualnych fotek Kubusia. Quote
LALUNA Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 ... Niczym nie uzasadnione stwierdzenia o jego agresywności wobec innych psiaków, kwestionowanie zasadności umieszczania psów w domach tymczasowych przyczyniły się do takiej decyzji. Dorka powtórzyłam Ci w topicu o Delicji i powtórze jeszcze raz tu. Pani Beata nie jest dzieckiem tylko osoba dorosłą która potrafi mysleć. I napewno dotarło do niej wyjaśnienie Sahary że Kuba został pomylony z innym psem wobec czego nie jest agresywny. Wiec nie mógłby to byc powód rezygnacji. Natomiast wierzę ze przestraszyły ją obowiazki Domu Tymczasowego bo pewnie dopiero teraz sobie zdała sprawe czym jest Dom Tymczasoy i jakie bierze na siebie obowiązki. Widocznie nie wyjasniłaś jej uczciwe jakie obowiazki podejmuje Dom Tymczasowy . Domyślam się ze Pani Beata ma niewielkie doswiadczenie z psami, a byc moze zadne i po przeczytaniu tematu Ostrzeżenia przed Domami Tymczasowymi zdała sobie dopiero sprawe jakie bierze obowiazki. Temat ten powstał niezaleznie i nikt z nas go nie załozył, ale dobrze że powstał bo okazuje sie że nik nie wyjasnia Domom Tymczasowym na czym to ma polegać i jakie bierze obowiazki. Jeżeli masz jakieś pretensje do tego że ludzie uczciwie piszą o DT i swoich doświadczeniach to zgłoś w tamtym temacie. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=54511&page=13 A temat potrzebny i mam nadzieje że zaowocuje umowa dla DT i oddajacych DT aby strzec wszystkich interesy coby nikt nie poczuł sie oszukany. Quote
red Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Laluna, Twoje wywody doprowadzaja do mdłości, daj już spokój z tym DT dla Kubusia. Krzywda mu się nie dzieje, jest zdrowy i spokojnie poczeka na stały domek, bez wożenia po Polsce. Wystarczy?..................... Quote
Yona Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Kubuś na allegro ma 2 obserwatorów i 643 "kliknięcia". Nie podałam tym razem adresu tego wątku z wiadomych powodów. Quote
Yona Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Cioteczki, czy coś ruszyło się w sprawie Kubusia? Jak z decyzjami Pani z Otwocka i Pana z Warszawy? Taka ciekawa jestem...:roll: Quote
D O R K A Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Do tej pory Pan z Warszawy nie odezwał się w sprawie podjętej decyzji. Fotki mu przesłałam. W rozmowie z nim wyczułam, że jednak wolałby jamnikowatą sunię. Jak się nie odezwie do poniedziałku, to sama zadzwonię do niego i nieśmiało zapytam jaka została podjęta decyzja. Jest zainteresowanie Kubusiem w Trójmieście, w piątek się wszystko wyjaśni. Quote
Yona Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Dobrze, że coś kręci się wokół Kubusia.... Dzisiaj dostałam z allegro zapytanie, a raczej informację o zainteresowaniu Jego Kubusiową Mością. Miasto, blok, Małopolska. Quote
Yona Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Kolejne cztery dni na allegro przysporzyły Kubusiowi 1470 "kliknięć" i jednego obserwatora :roll: Cisza nastała u Kubusia po tych "odwiedzinach" na jego wątku... Quote
Tigraa Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Yona napisał(a):Dobrze, że coś kręci się wokół Kubusia.... Dzisiaj dostałam z allegro zapytanie, a raczej informację o zainteresowaniu Jego Kubusiową Mością. Miasto, blok, Małopolska. Yona,no to kuj żelazo póki gorące.Molestuj ludzi:evil_lol: Quote
Yona Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Co tam Ciocie u Kubusia? Oglądają go w tym internecie i oglądają, obserwują i nic? :roll: (:mad:) Quote
Yona Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 DORKA, co tam z Panem z Warszawy? Jednak jamniczka?:-( A co z Panią z Otwocka? Quote
Recommended Posts