Jump to content
Dogomania

Udało się!!!! Kapselek ma cudowny dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Dawno mnie tutaj nie było. Berrybede dobrze, że się coś dzieje. Ja wiem jak to jest być BDT i jak się pracuje po 10 h i jak psy muszą same zostawać...Jest cieżko a jak się zostaje z problemem samemu ( co się niestety często zdarza) to to zraża do bycia DT. Do mnie wróciła suczka z adopcji, daję DT szczeniakom, a to już 9 miesięczna panna, żre się z moja suką i goni małą sunię...Do tego moje 3 psy się pochorowały a ja mam rozgrzebany w domu remont. Mnie nie pozostawiono w tej sytuacji samej i chwała za to osobom szukającym innego DT lub DS...ale i tak jest ciężko i na razie na pewno z byciem BDT kończę...Jedno jest pewne- przez takie postępowanie od kilku osób z dogomanii na pewno ja bym psa na DT nie wzięła.
Powodzenia w znalezieniu DS kapselkowi- metamorfoza jaką przeszedł jest kolosalna!

• Replies 803
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Barrybede']w tym tygodniu ma dzwonić wet z Opola, który chciał Kapsla. Wydaje mi się, że on się nie wycofa, ale zobaczymy.[/QUOTE]

i co? dzwonił? nie dzwonił?

Posted

[quote name='Barrybede']nikt nie dzwoni, wet również :-(
próbuję znaleźć , który to był jego nr tel. i zadzwonić do niego[/QUOTE]
Jeżeli ma gabinet to najszybciej znajdziesz nr tel w necie....
A ja Kapselek? Ja Mu wciąż odświeżam ogłoszenia...

Posted

zaglądam do Kapselka,,,i co pan wet sie rozmyslil???/
cos ma pecha psiak,moja siostra byla napalona i w sumie wziela innego,teraz wet sie nie odezwal,,,
ale trzymamy kciuki,zeby znalazl sie najlepszy domek dla kapselka!musi sie znalezc!!!!

Posted

Kapsel dzisiaj idzie do weta, bo kaszle po powrocie ze spacerów już z tydzień, raz mniej, raz bardziej. Wygląda to tak, jakby mu coś siedziało w gardle. Na początku nie zwracałam uwagi, ale nie podoba mi się to.

Posted

No i Kapsel ma zapalenie krtani i tchawicy oraz powiększone serducho (co może być spowodowane choróbskiem). Dostał antybiotyk w zastrzyku + parę dawek do podania w domu. Dobrze, że TŻ ma już doświadczenie w dawaniu zastrzyków, to paredziesiąt zł zaoszczędzonych.
Koszt wizyty i lekarstw 75zł.
Dodatkowo wskazane jest kupienie jakiejś pasty do zębów, gdyż Kapsel nie je w ogóle kości i znowu tworzy mu się kamień nazębny.
Proszę o dołożenie się, może jakiś bazarek by ktoś robił, w celu pokrycia kosztów leczenia.
W ndz miałam telefon z Jarocina, była chętna osoba, nawet obiecałam jej zawieść psa, bo w przyszłym tygodniu mamy wyjazd do Poznania,no i po paru godzinach dowiedziałam się, że wybrali innego psa.

Posted

[quote name='Barrybede']No i Kapsel ma zapalenie krtani i tchawicy oraz powiększone serducho (co może być spowodowane choróbskiem). Dostał antybiotyk w zastrzyku + parę dawek do podania w domu. Dobrze, że TŻ ma już doświadczenie w dawaniu zastrzyków, to paredziesiąt zł zaoszczędzonych.
Koszt wizyty i lekarstw 75zł.
Dodatkowo wskazane jest kupienie jakiejś pasty do zębów, gdyż Kapsel nie je w ogóle kości i znowu tworzy mu się kamień nazębny.
Proszę o dołożenie się, może jakiś bazarek by ktoś robił, w celu pokrycia kosztów leczenia.
W ndz miałam telefon z Jarocina, była chętna osoba, nawet obiecałam jej zawieść psa, bo w przyszłym tygodniu mamy wyjazd do Poznania,no i po paru godzinach dowiedziałam się, że wybrali innego psa.[/QUOTE]
Jak pech to pech do tego Jego nieszczęścia się przyplątało...
Dziwni są Ci ludzie, najpierw dzwonią, robią nadzieję, a potem wybierają innego psa.... ech....

Posted

oj biedny Kapsel!to juz druga rodzina /pierwsza była moja/z wielkopolski ,która miała wziąć Kapsla a wzieła innego,,,,biedny Kapsel i na dodatek choróbsko
trzymaj sie piesku i zdrowiej szybko
w koncu na pewno jakis dobry domek cie wypatrzy!!!!