Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

słuchajcie nie chcialm stworzyc sytuacji konfliktowej i jakiegos nieporozumienia typu "nowe osoby sie pojawiaja by skorzystac z darmowej kasy"..Dysia jest pod opieka OTOZ Lubliniec czyli de facto mnie nesci i anett - to nasz oddział - nie bylo na Nia zadnych wpływów - zadnych a wydatki przekraczaja 1000 złotych....rozumiem jak ciężko jest pozyskać kase bo sama to przerabiam z masą psów - wiec wycofuje swoja prosbe o pomoc, tym bardziej, ze jestem po rozmowie z Kofeina i sa to moje chyba ostatnie wydatki bo zdecydowali sie zostac sobie Dysie na stale:):)

Posted

Kochana, my się dopiero konstytuujemy i stąd takie dyskusje. I tu nie ma agresji, po prostu tworzymy sobie dopiero "przepisy", bo istniejemy krótko :)
I przepraszam Cię za wmanewrowanie w taką sytuację, no i przede wszystkim bardzo mocno gratuluję Dysi nowego domku :)

edit: wysłalam Dysi 100 ze swojej prywatnej kasy, więc sprawy nie ma :)

Posted

To ja trochę z innej beczki ;)
Mój tymczasowicz piękny szczenior jutro jedzie do DS, to pierwszy psiak który był u mnie tak krótko bo zaledwie tydzień, ale tylko się cieszyć :multi:

Za to mam problem z moim tymczasowiczem Alfem może coś doradzicie?
Zapraszam na wątek [url]http://www.dogomania.pl/threads/218063-Przerażone-maleństwo-zobacz-Go...Żywa-definicja-strachu...Zbieramy-na-bezpieczeństwo!/page16[/url]

Posted

A czemu sprawa Katowic tak ucichła? Nie chcieli go?

Za przesył paczek z rzeczami na bazarek od iwoniam płacę 49 zł - to ode mnie :)
Mestudio - dawaj konto, Tobie miałyśmy oddać z Baloniarskiego konta za wysyłkę karmy.

Posted

[quote name='mmd']Nie wiem, w którą stronę doprecyzowywać :)
Albo robimy tak, że klub jest zamknięty i pomagamy sobie we własnym gronie, albo [B]pomagamy każdemu psiakowi z dogo (ma mieć wątek), który jest w BDT, a zgłosić może każdy z obowiązkiem zwrotu[/B].
Szczerze mówiąc, byłam przekonana, że pomagamy każdemu. Tak mi było wygodniej, np. robiąc bazarki.

[B]Inna sprawa, że ograniczyłabym też pomoc, wyłączając psiaki pod opieką fundacji, bo po to sa te instytucje.[/B] I tu to już moje niedopatrzenie, bo Dysia jest pod opieką OTOZ-u.[/QUOTE]
Swietnie wlasnie o to mi chodzilo, zeby te zaznaczone tlustym drukiem punkty doprecyzwac, wtedy mamy jasnosc w temacie i zasady przyznawania pomocy sa bardziej "czytelne" dla Wszystkich.

Posted

[quote name='mmd']A czemu sprawa Katowic tak ucichła? Nie chcieli go?

Za przesył paczek z rzeczami na bazarek od iwoniam płacę 49 zł - to ode mnie :)
Mestudio - dawaj konto, Tobie miałyśmy oddać z Baloniarskiego konta za wysyłkę karmy.[/QUOTE]

Ludzie z Katowic po tej nieszczęsnej wizycie juz się nie odezwali... i nie odbierali telefonów :shake:

Posted

[B]Wiary, nadziei, miłości, współodczuwania oraz trwałej obecności w życiu tego,
co piękne, i co nas od wewnątrz buduje
życzę z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku:tree1:
[img]http://images10.fotosik.pl/455/084a3c320b5952fa.jpg[/img]
[/B]

Posted

[quote name='Lili8522']Ludzie z Katowic po tej nieszczęsnej wizycie juz się nie odezwali... i nie odbierali telefonów :shake:[/QUOTE]
Nie wiedziałam, że ta wizyta "nieszczęsna" była.

Posted

Się świątecznie zrobiło... Oby nam się wszystkim świąteczne marzenia spełniły!

I jeszcze słówko w sprawie pomocy... Istniejemy, reklamujemy się banerkowo, w każdym banerku pojawia się słowo "bezpłatne" DT. Myślę sobie, że jeśli ktoś się z nami identyfikuje - powinien do nas zajrzeć, poczytać, rozejrzeć się. Dogo to masa - bezimienna, anonimowa i niestety czasami nieuczciwa :( A zdobywanie pieniędzy wcale nie jest takie proste - wszystkie o tym wiemy. [B]Uważam, że powinniśmy raczej udzielać pomocy, a nie ją oferować.[/B] W końcu nasz klub jest... elitarny ;) Pamiętacie? Jeszcze niedawno wszystkim nam się wydawało, że bezpłatne domy tymczasowe na dogo praktycznie nie istnieją! A tu proszę - istnieją - i to jeszcze ile! My się nie ukrywamy - [B]zapraszamy[/B] każdego, kto chce pomóc i kto takiej pomocy potrzebuje.

Posted

No wlasnie kombinowalam, zeby cos w tym kierunku napisac - i Nutusia bardzo pieknie mnie wyreczyla, za co dziekuje:-)
Tez jestem tego zdania.
Raczej udzielac pomocy niz ja oferowac.
Kwintesencja esencji;-).

Posted

[quote name='mmd']Nie wiedziałam, że ta wizyta "nieszczęsna" była.[/QUOTE]

Nieszczęsna dla Nas bo nic po niej nie wiedziałyśmy... I z tego wynika że dla teg Państwa też bo dlaczego przestali się odzywać? Przecież im bardzo zależało na Alfie...

Posted

[quote name='mmd']Nic z tego nie rozumiem - to kto robił wizytę? To jakieś niepoważne.[/QUOTE]

Pisałam już tutaj o tym :) jakaś wolontariuszka z Katowickiego schroniska miała 13-15 lat :roll:

Ale niestety dowiedziałyśmy się o tym po fakcie...

Posted

[quote name='Nutusia']Tak, pisałaś :( Nadal nie wiemy kto ją tam wysłał... Masz kontakt do tych Państwa?[/QUOTE]

Mieliśmy ją od sobz4 czy jakoś tak z dogo...
A ile ma lat dowiedziałyśmy się od znajomego z Katowic...

Założycielka wątku pewnie ma kontakt do tych Państwa... Bo to w sumie ona wszystko oficjalnie załatwia
Ja też się wszystkiego od niej dowiaduje...

Posted

Mam nadzieję, że maluch szybko znajdzie dom :)

Sprawy formalne:
[SIZE=2][B][COLOR=royalblue]21-22.XII.2011 [/COLOR][/B][/SIZE][SIZE=2][B]
P[/B][/SIZE][SIZE=2][B]rzyszło: [COLOR=darkorchid]majowa[/COLOR][/B][/SIZE][B] +60 z bazarku[SIZE=1] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/219013-Zamkniety-rozliczam-%C5%9Awi%C4%85teczny-Bazarek-dla-Baloniarek-i-Szafranka"]http://www.dogomania.pl/threads/219013-[/URL][/SIZE][/B][B][SIZE=1]
[/SIZE][/B][SIZE=2][COLOR=darkorchid][B]kaja69[/B][/COLOR][/SIZE] [B]+5 (dekl. stała)
[/B][SIZE=2][COLOR=darkorchid][B]mmd[/B][/COLOR][/SIZE][B]+78 końcowe rozliczenie bazarku [SIZE=1][URL="http://www.dogomania.pl/threads/218551-Koniec-rozliczamy-Kosmetyki-pr%C3%B3bki-ciuchy-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-do-7-grudnia-%28Klub-Baloniarek%29?p=18095139#post18095139"]http://www.dogomania.pl/threads/218551[/URL][/SIZE][/B]
[SIZE=2][B]Zwrot za wysyłkę karmy do [COLOR=darkorchid]mestudio[/COLOR]: -40
Saldo 22.XII.: 1631

[/B]zwróciłam [B]mestudio [/B]za wysyłkę karmy tak jak było ustalone.

[B]Nie wiem czy będę miała teraz czas zaglądać, więc życzę wszystkim dużo zdrowia, dużo siły i wypoczynku w święta. A wszystkim psiakom z DT wspaniałych domków!
:)[/B]
[/SIZE]

Posted

Dziś przyszła karma :) Wielka paka Friskies (12+2kg) i cztery Pedigree (po 3kg + gratisiki po 500-600g). Baaardzo dziękujemy - my, bo oczywiście piszę również w imieniu psiaków ;) Może w Wigilię same coś powiedzą :) Mestudio, dźwięczna jestem dozgonnie ;)
Mmd, Tobie również serdecznie dziękuję za datek na ciasto ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Się świątecznie zrobiło... Oby nam się wszystkim świąteczne marzenia spełniły!

I jeszcze słówko w sprawie pomocy... Istniejemy, reklamujemy się banerkowo, w każdym banerku pojawia się słowo "bezpłatne" DT. Myślę sobie, że jeśli ktoś się z nami identyfikuje - powinien do nas zajrzeć, poczytać, rozejrzeć się. Dogo to masa - bezimienna, anonimowa i niestety czasami nieuczciwa :( A zdobywanie pieniędzy wcale nie jest takie proste - wszystkie o tym wiemy. [B]Uważam, że powinniśmy raczej udzielać pomocy, a nie ją oferować.[/B] W końcu nasz klub jest... elitarny ;) Pamiętacie? Jeszcze niedawno wszystkim nam się wydawało, że bezpłatne domy tymczasowe na dogo praktycznie nie istnieją! A tu proszę - istnieją - i to jeszcze ile! My się nie ukrywamy - [B]zapraszamy[/B] każdego, kto chce pomóc i kto takiej pomocy potrzebuje.[/QUOTE]

Nie należę do baloniarek ale podczytuję stale wątek i Wam sekunduję :)
Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze , to uważam , że pieniądze klubowe powinny być przeznaczone tylko dla klubowiczek i na wasze potrzeby wydawane.

Pozdrawiam przedświąteczne i życzę domków psikom na Święta.

Posted

[quote name='Nikaragua']Nie należę do baloniarek ale podczytuję stale wątek i Wam sekunduję :)
Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze , to uważam , że pieniądze klubowe powinny być przeznaczone tylko dla klubowiczek i na wasze potrzeby wydawane.....[/QUOTE]
I pewnie tak będzie.
Niepotrzebnie zrobiłam zamieszanie z Lu, ale mam nadzieję, że nie będzie mi miała za złe. Głupio wyszło, ale wpłaciłam kasę na psiaka.
Zapłaciłam też za wysyłkę rzeczy od iwoniam, bo bazarek będzie nie tylko na Baloniarki, ale w 2/3 na jej stado. Niestety w tym roku już nikomu więcej nie moge pomóc.

Posted

[INDENT][SIZE=3][COLOR=darkorchid]Kiedy Świąteczny nastrój nas ogarnie,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkorchid]kiedy na dworze pierwszy śnieg spadnie.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkorchid]Niech Nikt zapomniany samotnie ich nie spędza[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkorchid]przy nakrytym skromnie stole puste miejsce czeka.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=darkorchid]Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkorchid]przesyłam z głębi swojego serca szczere życzenia.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkorchid]Niech szczęście i radość dni Waszego życia wypełnia[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkorchid]a optymizm i wiara w pogodne jutro mocy nabiera.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=darkorchid]Ciepłem mocno otulmy naszych Bliskich,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkorchid]a Świąt Magia niech zjedna Wszystkich.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=darkorchid]I naszych małych Braci co mają ciepłe domy,rodziny kochane[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkorchid]a także Tych co w schroniskach wypatrują człowieka.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkorchid]Przytulmy chociaż na chwilę Te bezdomne niechciane[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkorchid]i jeśli to możliwe niech w Święta nie będą zapomniane.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#9932cc][/COLOR][/SIZE]
:tree1::tree1:

[/INDENT]

Posted

A mnie jest bardzo głupio... Też zostałam obdarowana karmą (i nie tylko - Mmd - dziękuję), a nie zapłaciłam jeszcze składki i nie mam jak się zrewanżować... Nie mam z czego, bo szczerze mówiąc w tym roku mam taką pustkę w portfelu, jak jeszcze nigdy... Jeśli trafi się cokolwiek, to karmię dzieci i psy, sama od dłuższego czasu nie dojadam, o nie zapłaconych rachunkach nawet nie wspomnę... Gotuję na elektrycznej maszynce udostępnionej przez Szami, bo mi gaz odłączyli, a tylko patrzę, kiedy i prąd odetną, bo tez mam zaległości... Ostatnio licytowałam parę rzeczy na bazarkach, i to były zamówienia dzieciaków i mojej mamy, bo nawet na bazarki też mnie nie stać... Zresztą często ostatnio chleb kupowała córka, bo ja nie miałam za co... Ufff... Wyżaliłam się i od razu mi lepiej ;) Przepraszam, jak będę miała, to będę płaciła składki, żeby być pełnoprawną baloniarą :)

A Nikaragua właściwie powinna być w klubie, bo pomaga jego członkom - ostatnio zrobiła bazarek na moje tymczasiki, a wcześniej bazarek na Milkę.

Posted

[quote name='ataK']A mnie jest bardzo głupio... Też zostałam obdarowana karmą (i nie tylko - Mmd - dziękuję), a nie zapłaciłam jeszcze składki i nie mam jak się zrewanżować... Nie mam z czego, bo szczerze mówiąc w tym roku mam taką pustkę w portfelu, jak jeszcze nigdy... Jeśli trafi się cokolwiek, to karmię dzieci i psy, sama od dłuższego czasu nie dojadam, o nie zapłaconych rachunkach nawet nie wspomnę... Gotuję na elektrycznej maszynce udostępnionej przez Szami, bo mi gaz odłączyli, a tylko patrzę, kiedy i prąd odetną, bo tez mam zaległości... Ostatnio licytowałam parę rzeczy na bazarkach, i to były zamówienia dzieciaków i mojej mamy, bo nawet na bazarki też mnie nie stać... Zresztą często ostatnio chleb kupowała córka, bo ja nie miałam za co... Ufff... Wyżaliłam się i od razu mi lepiej ;) Przepraszam, jak będę miała, to będę płaciła składki, żeby być pełnoprawną baloniarą :)

A Nikaragua właściwie powinna być w klubie, bo pomaga jego członkom - ostatnio zrobiła bazarek na moje tymczasiki, a wcześniej bazarek na Milkę.[/QUOTE]

a pisałaś, że niczego ci nie potrzeba! :shake:
kłamczucha :mad:

Posted

[quote name='malagos']Jako ze czuję się obdarowana, myślę o karmie ale i Waszej obecności na moich watkach, poproszę nr konta, przekażę 30 zł w rewanżu :)[/QUOTE]
Konto jest tak jakby to samo co moje :)

[quote name='ataK'].... nie zapłaciłam jeszcze składki i nie mam jak się zrewanżować... .[/QUOTE]
A dajże Ty spokój z rewanżami ;) Już Malagos oddała za siebie i za Ciebie :)

[quote name='Nikaragua']a pisałaś, że niczego ci nie potrzeba! :shake:
kłamczucha :mad:[/QUOTE]
Słaby wywiad masz Moja Pani ;)

A ja sobie taki fajny pospisik zrobiłam a niedługo pewnie zmienię na smutny :(