sleepingbyday Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='Wadercia']Właśnie dlatego piszę do Was cioteczki w sprawie podjęcia decyzji :) Co zamieścic i gdzie by niczego nie pominąć :) Zupełnie nie wiem narazie co dodac w zakladce "Aktualności" ;) Moze jakies wstepne powitanie i małe wprowadzenie ? ;> W działe "O nas" postaram się dziś skleić tekst o tym czym jest DT, ale i przedstawić nas baloniary :) Bo to strona przede wszystkim o nas i dla nas :) Sprawy pilne hm... tu nie wiem czy nie rozbić tego w jakiś sposób na to co danej ciotce jest potrzebne ? Albo za zgodą naszego nowego skarbnika dodać numer jej konta, a nóż ktoś będzie chciał nas wesprzeć ?[/QUOTE] hej! aktualności są aktualnościami, czyli kolejne zrzucają na dół poprzednie. wiec o idei tu bym nie pisała, raczej w dziale "o nas". moim zdaniem w aktualnościach - nowe zwierzęta na dt, potrzebne zbiórki, także wydarzenia nie związane bezpośrednio z bdt, czyli jakieś festyny, akcje w schronach, akcje dla dzieci w szkołach itd. koncerty na rzecz zwierząt, njusy (typu znęcanie się, plus follow-up o wyrokach ale głównie o ofiarach - gdzie są, czy znalazły dom, może potrzebują wsparcia - możemy przecież podawac nr kont do akcji innych fundacji czy organizacji). w PILNE -zrozumiałam to jako pilne adopcje lub potrzebne wsparcie, np z powodu choroby zwierza. zawsze można podawać mejl do osoby prowadzącej sprawę i tam już nr konta sie przekaże. a w ogóle jeśli chodzi o nr konta, im więcej kroków i czynności do wykonania, tym mniej to zrobi. ale prywatne konto odpada do zbiórki publicznej. czy strona dotyczy tylko BDT, czy też dt płatnych? Quote
Wadercia Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 wolalabym by strona byla przeznaczona dla BDT ;) Jednak zwierze to zwierze, nie wybiera sobie gdzie pojdzie wiec mysle ze kilka wyjatkow pozniej mozna zrobic i dac ogloszenia ;) Quote
_ogonek_ Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 A może jest jakaś fundacja/stowarzyszenie, które będzie w stanie "podarować" Wam subkonto do zbiórek publicznych? Quote
barbara.h Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='majowa']ja to z deklaracjami zalegam chyba z pół rokujak tylko odszukam w historii bankowej to zrobie przelew, i poprosze też o nowy numer konta :)[/QUOTE]Ja też proszę o nowy nr. konta, przy internecie będę tylko jutro jeszcze, a potem dopiero za 2 tygodnie. Quote
sylwija Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 a może wiecie, gdzie fachowo, dobrze zrobić psiakowi usg brzucha w Warszawie? Quote
Ellig Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 [quote name='sylwija']a może wiecie, gdzie fachowo, dobrze zrobić psiakowi usg brzucha w Warszawie?[/QUOTE] Ja wiem ,ze w Boliłapce u dr Czajki.Do 15 sierpnia maja remont. [B]Przychodnia Weterynaryjna „Boliłapka" Maciej Czajka [/B] ul. Polinezyjska 10A 02-777 Warszawa - Ursynów. [B]Godziny otwarcia: [/B] pon. - pt. 9.00 - 21.00 sob. - ndz. 10.00 - 16.00 tel. 022 423 11 51 tel./fax 022 894 49 32 tel. [U]w nagłych przypadkach[/U] 692 373 786, 663 570 735, 505 006 061 e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
Nutusia Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Ja z kolei słyszałam, że najlepszym fachowcem od USG jest dr Marciński. Przyjmuje zdaje się na Gocławiu, ale może jeszcze gdzieś... Quote
sleepingbyday Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 dr Marcinski bez dwóch zdań! przyjmuje róznie, na powstańców śląskich, na umińskiego i na gagarina. trzeba na sieci znaleźć, gdzie w jakich dniach i godzinach, to jest regularne. moim zdaniem stronka tymczasowiczów byłaby idealna, gdyby promowała bezpłatne dt. bo przecież ma byc też i trochę adopcyjna, i trochę promująca branie psów na dt, a absolutnie nie można ludzi uczyć, ze to może być źródło dochodów! krzywda, jaką może wyrządzić ochronie zwierząt domowych informowanie o płatnych dt czy zbieranie kasy na opłatę za tymczasowanie może być w perspektywie czasu bardzo duża! bardzo przestrzegałabym przed decyzją o płatnych dt na tej stronie! I tak stworzylismy w kilka lat bardzo nieładne zjawisko i coraz bardziej powszchne. i niestety jesteśmy za to odpowiedzialni. Quote
mestudio Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Zgadzam się z sbd - nie uczmy ludzi robienia interesu z tymczasowania psów, za dużo jest osób dziwnych, które wykorzystają to ze złym skutkiem dla zwierząt. Quote
Nutusia Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Racja, racja, racja!!! Po to powstał nasz klub m.in, żeby udowodnić, że można psy tymczasować i nie robić na tym interesu. "Przedsiębiorstwa" niech się same postarają o reklamę ;) Quote
sylwija Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 dziękuję za Marcińskiego, faktycznie tez u niego byłam, ale dawno i zapomniałam nazwisko, a opinie też ma rewelacyjne Quote
Wadercia Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 tak więc strona bedzie tylko i wylacznie na bdt, jednak pojawia sie tez tam propozycje innych zwierzat np od malibo ktora naprawde bardzo cenie a ona umieszcza psy w pdt bo po prostu nie ma wyboru. Ponadto cioteczki kazda sugestia jest jak najbardziej wskazana. Bo ja mam ogromny chaos w głowie. To co powinno byc, a co musi, co mozna pomnać... ciezko mi ogarnac mysli :) Quote
barbara.h Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 [quote name='barbara.h']Ja też proszę o nowy nr. konta, przy internecie będę tylko jutro jeszcze, a potem dopiero za 2 tygodnie.[/QUOTE] Ponawiam prosbę:cool3: Druga moja prośba to, zajrzyjcie proszę do mojego znaleziska :shake: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228106-ZNALEZIONY-NA-TRASIE-LUBLIN-BI%C5%81GORAJ-piesek-m%C5%82ody-SZUKA-DOMU[/URL] Quote
Ellig Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 [quote name='barbara.h']Ponawiam prosbę:cool3: Druga moja prośba to, zajrzyjcie proszę do mojego znaleziska :shake: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/228106-ZNALEZIONY-NA-TRASIE-LUBLIN-BI%C5%81GORAJ-piesek-m%C5%82ody-SZUKA-DOMU"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228106-ZNALEZIONY-NA-TRASIE-LUBLIN-BIŁGORAJ-piesek-młody-SZUKA-DOMU[/URL][/QUOTE] Prosze napisz na pw do [B]Macia[/B]. Pewnie w tej chwili nie ma Jej na dogo. Quote
sleepingbyday Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 każdy z nas ma jakieś znajome pdt, a nawet hoteliki, które ceni. ważne, żeby takie cenione pdt wiedziało, że nam chodzi o pewną politykę, promocję pewnych zachowań w społeczeństwie. jak zaczniemy robić wyjątki, to gdzie to się skończy? przeciez to łańcuszek. moim zdaniem myślące pdt zrozumie, że mamy pewien cel edukacyjny. przecież nikt nie wymaga, żeby np na wątku spanieli do adopcji można było promować kaukazy, no nie? zdarza się to bardzo rzadko. no, ale wątki na dogo są bardziej "wewnętrzne", niż taka strona? jedyny wyjątek, jaki mi się na szybko nasuwa, to pilne adopcje, czy choroby. Quote
iwoniam Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 [quote name='Nutusia']Racja, racja, racja!!! Po to powstał nasz klub m.in, żeby udowodnić, że można psy tymczasować i nie robić na tym interesu. "Przedsiębiorstwa" niech się same postarają o reklamę ;)[/QUOTE] zgadzam się w 100% płatne DT mają pieniądze z płatnego tymczasowania na "samo-promowanie" Quote
Igiełka Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 Witam się po jednym dniu nieobecności :) z jednej strony super ze kiełkuje strona internetowa ale z drugiej nie ukrywam i popieram poprzedniczki że nam Baloniarkom, którym przyświeca swoista idea jest poprostu nie po drodze z płatnymi tymczasami już wysyłam nr konta Skarbnika do barbary.h bardzo dziękujemy :) Quote
barbara.h Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Już przelane zaległości, trochę mnie nie będzie, więc proszę podnieście tego mojego Maxa. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/228106-ZNALEZIONY-NA-TRASIE-LUBLIN-BI%C5%81GORAJ-piesek-m%C5%82ody-SZUKA-DOMU"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228106-ZNALEZIONY-NA-TRASIE-LUBLIN-BI%C5%81GORAJ-piesek-m%C5%82ody-SZUKA-DOMU[/URL] Quote
sleepingbyday Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 a ta stronka jest z założenia po prostu dla psów z dt, nieważne, czy pdt czy bdt? Quote
Wadercia Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 ta strona jest założona przede wszystkim z przeznaczeniem dla Baloniar (stąd mamy takie logo), i ma ona promowac BDT, ale w dziale ogłoszen moga pojawic sie inne psy, przy ktorych postaram sie by nie bylo zadnej adnotacji o tym ze sa na pdt. Promowac będziemy Bdt, ale pamietajmy o tym, ze chodzi tu o psy, wiec mam na oku kilka dodatkowych sztuk, ktore nie sa od Baloniarek, ale nie jest to ajakas niewiadomo jaka liczba, gdyz chce by strona byla przejrzysta i czytelna :) Kazdy psiak ma miec swoja małą galerie, aktualny tekst + filmiki. Mozliwość edycji na bieząco, nie chce by bylo to suche ogloszenie ;) Quote
sylwija Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 super będzie, mi tez stronka bardzo się podoba :) psy pokazywać różne do adopcji, ale promować tylko BDT - takie moje zdanie a 'mój' Teodor wczoraj pojechał do domku, 'mój' :) poszukuje kogoś z Mławy na wizytę przedadopcyjną dla młodego huskiego Quote
Nutusia Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Bardzo się cieszę z Teodora - mocno mu kibicowałam :) Sylwija, ty jesteś od haszczaków, bo mam jedną pannę do "sprzedania" spoza dogo... Quote
sylwija Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 trochę jestem, od czasu jak adoptowałam mojego malamuciego Arona, jakiś sentyment mam do północniaków ;) Quote
Ellig Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Cudnie,ze Teodor ma dom! Bardzo sie cieszę:) Quote
Nutusia Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 [quote name='sylwija']trochę jestem, od czasu jak adoptowałam mojego malamuciego Arona, jakiś sentyment mam do północniaków ;)[/QUOTE] To pozwolisz, że się do Cię odezwę, jak już będę miała "całość" informacji i trochę się ogarnę, bo w pracy dziś... powariowali!!!! :( Quote
Recommended Posts