Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='[email protected]']podajcie link do wątku[/QUOTE]
Watek zostal zmoderowny wielu wpisow juz nie zobaczysz a jesli chodzi o FCB to nie bylo tam na wydarzeniu ani zdjec za kratami , ani danych osobowych p.D. .......................smutne.................

Posted

[quote name='Macia']Link do wątku psa jest wyżej plus ten, który został rozdzielony od tamtego [URL]http://www.dogomania.pl/threads/223247-Hospicjum-Czarodziejki[/URL]
Ellig nie wypowiadam się na tamtych wątkach, ale fakt, że ktoś może stwierdzić, że teraz ludzie narzekają, a mogli pozbierać pieniądze na remont to gruba przesada. Jest to płatny hotel i nie widzę powodu dla którego ktoś miałby mu coś fundować. Owszem niektórzy przesadzili w nienawiści, ale ja patrzę na to też z innej strony. Mam psa kalekę i jak pomyślę, że miałaby przebywać w takich warunkach, leżąc z odleżynami we własnym moczu to aż mnie roznosi.[/QUOTE]
Dokladnie Macia wlasnie o to mi chodzi, ja tez tam nie pisze bo nie chce wchodzic w to go...o, a faktem tez jest ,ze odkad pol dogomani przenioslo sie na facebook to niektore wydarzenia sa skandaliczne bo w tym samym stylu co na dogo.Oszustwa, nielegalne zbiorki pieniedzy na konkretny cel itd.Tego na FCB robic nie wolno.

Posted

No, i ja właśnie, w dbałości o własne zdrowie psychiczne staram się nie wchodzić na wątki płatnych miejsc dla psiaków, gdzie już w niemal przysłowiowym drugim poście pada zdanie "zbieramy na hotel", a w trzecim wszyscy przeszczęśliwi, że piesek bezpieczny w hotelu, bo jaki miałby być u dogomaniaków, którzy przecież TYLKO z tego żyją... Takich miejsc opieki płatnej z prawdziwego zdarzenia, gdzie wiadomo za co się płaci na palcach u jednej ręki można policzyć, a reszta... szkoda słów.
Teraz, kiedy nasza baloniarska siła ujrzała światło dzienne, przynajmniej wiadomo gdzie lecieć, zakasać rękawy i pomagać.
Może nastanie znów taki dzień, że ludzie znowu zaczną pomagać, bo [B]warto[/B], a nie dlatego, że [B]się opłaca[/B]... Oby! I oby jak najprędzej... Przyszło mi do głowy zrobienie pewnego wyliczenia - jak się doliczę - dam znać ;)

Posted

Macia dziekuje za linka;-)
Jestem w trakcie czytania i ....... wiecie co? Nie jestem zaskoczona.
Na temat platnych hoteli wypowiadalam sie juz wielokrotnie, zawsze jednak zgodnie zostawalam sie zakrzyczana, ze to ICH pieniadze i nie moja w zwiazku z tym sprawy, co ONI/ONE z nimi robia i na co przeznaczaja.
Tego psa ma na sumieniu nie tylko wlascicielka hotelu ale wg wszystkie osoby, ktore wiedzialy, w jakich warunkach on przebywa.
To jest obrzydliwe, wstretne, paskudne, a juz robienie zbiorki.... wybaczcie ale mnie sie chce smiac! Moze niech sie zloza i nowy dom wybuduja wraz przybudowka dla sluzby?
No tak szczerze dziewczyny, czy to nie sa jaja?
Wyslalabyscie swojego psa do takiego "hoteliku"?

Posted

Ogólnie to nie macie wrażenia, że osoby, które prowadzą BDT są bardziej zaradne? Nauczone doświadczeniem najpierw same pozbierają, a potem dopiero poproszą? Tutaj jest idealny przykład. Pieniądze są, ale nikt nie prosi co chwilę o pomoc, bo najpierw sam próbuje zdobyć. Nikt nie wychodzi z założenia, że się należy i najlepiej to jak mi dom wyremontujecie. Czasami wiadomo już się nie da dłużej samemu, ale to jest normalne.
Na wątki gdzie jest zbiórka na hotel praktycznie nie wchodzę. W tej chwili mamy pod opieką 5 psów i 2 koty (oba w bardzo kiepskim stanie i ich leczenie to masakra) plus akcję sterylizacji wolnożyjących kotów w mieście. Działamy w dwójkę i jeśli kiedyś miałabym nadwyżki gotówki (śmieszne) to nie przeznaczyłabym jej na płatny hotel. Przepraszam bardzo, ale wolę dać jakiemuś BDT.
Sama się kiedyś nacięłam gdy zaczęłyśmy współpracować z okolicznym hotelem. Na początku super, psy genialne warunki, ceny bardzo dobre. Pani zaangażowana. Ale zaczęło być niepokojąco. Same dawałyśmy karmę i jej ilości były tak ogromne, że psy się powinny toczyć. A przytyły maks kilogram, dodatkowo zaczęły być agresywne do innych. Z dnia na dzień zostałyśmy same z 5 psami. W nowych miejscach okazało się, że szybko tyją i są łagodne. Nasza karma była dawana prywatnym psom, a nasze po prostu były głodzone. Od tej pory nie zaufam już hotelowi. Tym bardziej, że bywałyśmy tak kilka razy w tygodniu! Hotel bardzo szybko przestał istnieć.

Posted

[quote name='Alaa']Czy Wam tez takie wyskakuje za kazdym razem ze wykryto zagrozenie? Od paru dni tak mi sie dzieje za kazdym razem, jak na dogo wchodze.[/QUOTE]
Nie, żadnych komunikatów o zagrożeniach, ale ja sama od dawna wiem, że wchodze tu na własne ryzyko :)

A odnosząc się do tego, co wyżej napisałaś - z ust mi to wyjęłaś. Osoby, które umieszczają psa - nieważne gdzie - mają obowiązek sprawdzić jakie są warunki. I na pewno dobrze wiedziały, gdzie oddają psiaka, zdumiewa mnie to, że wiedząc, nie zabrały go w ciepłe miejsce. To jest zwyczajne okrucieństwo. Nie pojmuję postępowania Czarodziejki, czemu nie pisała, że jest zimno, a pies w garażu z odleżynami.... Na szczęście na wątek Sako wlazłam, jak już był u Winter.
Zauważyłyście, że takie sensacje są w płatnych DT? Arktyka, Alina S, Gut.... długo by wymieniać. Jedyny BDT to wetsiostra, ale ona to chora osoba...

Jednak jest i druga strona medalu: ta cała nagonka uprawiana z lubością, dla poklasku i robienia sensacji, jeszcze niech do tv pójdą.

Posted

Agatko jak ja mam przeskanowac????????????
Pomoz blagam debilowi technicznemu, pomoz....

mmd, dlatego okreslilam sie jednoznacznie -
[B][FONT=Lucida Sans Unicode][SIZE=4][COLOR=#9932cc]NIE WSPIERAM PSOW PRZEBYWAJACYCH W TAK ZWANYCH DOGOMANIACKICH HOTELACH ANI W PLATNYCH TYMCZASACH ;-)[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Lucida Sans Unicode][SIZE=4][COLOR=#9932cc][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]

Posted

[quote name='Roszpunka']I miał rację :)[/QUOTE]
A Ty, Roszpun ;) jak już sobie z Elizką [B]naflugacie [/B]to tu przychodzisz i mówisz, że miło :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

A swoja droga takich odlezyn u psa bedacego "pod opieka" jeszcze nie widzialam, dla mnie przypadek kwalifikuje sie jako znecanie sie nad zwierzeciem i gdybym byla obserwatorka tego zdarzenia bedaca na miejscu zlozylabym zawiadomienie o przestepstwie.

Posted

Najlepiej za pomocą antywirusa jak masz zainstalowanego. Jak nie można ściągnąć. Jest też ew. coś takiego: [url]http://www.skan.bezpiecznypc.pl/[/url] chociaż nigdy tego nie używałam.

Posted

[quote name='kkasiiiar'][B]Baloniarki czy któraś z Was cos slychala moze o nich? [/B][url]http://www.strazzwierzat.republika.pl/[/url][/QUOTE]

Pierwszy raz o nich słyszę, ale patrząc po stronie, to bardzo chcieliby być tacy jak RSPCA, tylko póki co słabo im wychodzi ;) Nie mniej uważam, że zbiórki takich rzeczy jak kalosze, rękawiczki ochronne czy stroje dla pozorantów to lekka przesada... Zwierząt pod opieką nie mają prawie wcale, wnioskuję, że tego co ważne przy interwencjach, czyli sprzętu m.in. do odłowu zwierząt również, to po cholerę wydawali pieniądze na "mundurki"? Żeby się prezentować ładnie na wystawach psów i kotów? Transporter przydałby im się pewnie bardziej, niż zielone mundurki dla ekipy... Albo pomagamy zwierzętom, albo tylko udajemy. Nie mam nic przeciwko umundurowaniu, ale pod warunkiem, że najpierw zabezpieczeni jesteśmy w potrzebniejsze rzeczy. A skoro oni jako organizacja nie posiadają tak PODSTAWOWYCH rzeczy jak transportery czy poskromy, to o czym my w ogóle rozmawiamy? A te tytuły - podinspektor, inspektor, nadinspektor... Śmiech na sali. Nie znam ich, ale patrząc po stronie, to do mnie nie przemawiają. Działają od zeszłego roku, to może rzeczywistość otworzy im oczy i się wyrobią trochę.

Posted

Drzagodha opisałaś idealnie to o co mi chodziło, ale nie chciałam tak ostro, by nie zostać posądzona, że ich oceniam, a przecież nie znam. Ważniejsze od medali, stopni (te łapki...) jest zajęcie się działalnością. Mnie jeszcze zdziwiło, że opisują psa na łańcuchu i że zadziałali. Ale w jaki sposób? Co zrobili? Coś na podobnej zasadzie jak niedaleka nas organizacja, która nie posiada nawet samochodu (ani osób z prawem jazdy) więc na interwencje jeżdżą autobusem. Spoko tylko co jeśli wrócą z psem? I też się pięknie opisują ile to nie zrobili, ale jak trzeba zadziałać (pseudo, dręczenie zwierząt) to ludzi do nas przysyłają. I nieważne, że oni mają 4 km, a my ok. 40.

Posted

[quote name='Alaa']Czy Wam tez takie wyskakuje za kazdym razem ze wykryto zagrozenie? Od paru dni tak mi sie dzieje za kazdym razem, jak na dogo wchodze.[/QUOTE]
Firefox wprowadzil nowa wersje jezeli korzystasz z tej przegladarki i nie masz zaktualizowanych dodatkow to taki komunikat wlasnie sie wyswietla ale nie masz sie czym przejmowac:)