Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak się cieszę, że Kaśka może cieszyć się życiem u Czarodziejki !!!!!!:multi::multi:
Kochana sunieczka:loveu:
Warto ją nadal ogłaszać, a nuż gdzieś jej ludzie pisani... :lol:

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Wstawię fotki - jak tylko się obrobię w bieżących sprawach.
...

Czarodziejko potrzebujemy ładne fotki do ogłoszeń Kaśki - warto ją ogłaszać ale nie możemy ze schroniskowymi fotkami...

Posted

Dzięki Czarodziejko:lol:
Kurcze ale to jest Kasetka?? Kasia tak jakoś staro i szaro wygląda... hmm rozochociłam się po fotkach Dona i myślałam, że Kasia też będzie brykać odmłodniała ale nie poznałabym jej na zdjęciach...

Posted

Kasia nie ma tyle werwy, co Kajka i Isia. Jest dostojną staruszeczką, która chętnie spokojnie chadza sobie na spacery i ostatnio bardzo głośno sobie szczeka. Zapytam wetki o próbki, ale one muszą je zawieźć do Bełchatowa do laboratorium, bo we wsi nie ma :-?

Posted

Nie chcę być marudna, ale dałoby radę zrobić lepsze zdjęcia ? ;)
Takie bardziej pozowane, cała Kasetka z profilu i sylwetka z przodu ?
Z ostatnich do ogłoszeń nada się zdjęcie nr 3.

Szczerze mówiąc, też bym Kasetki nie poznała. Poszarzała ;)
Ale wygląda na szczęśliwą :)

Posted

Zrobię jej nowe zdjęcia. Może faktycznie wygląda nieco inaczej, ale cóż...Zczesałyśmy z niej schroniskowy brud i tak oto się prezentuje w naturalnych barwach.
Chociaż moja Julka twierdzi, że w pierwszym poscie, to na pewno nie nasza Kasetka, bo pies tak szybko "nie zmienia skóry" :-?
Faktycznie wygląda inaczej. W rzeczywistości jest buraskiem z siwym pyszczkiem, tak jak na moich fotkach. Przyjechała sfilcowana, ale koloru raczej nioe zmieniła.

Posted

Mam pytanie, kto przywiózł Kasię do Czarodziejki? Może ta osoba się wypowie, czy to jest ten sam pies? Czy może być tak, że fotka psa z pierwszego postu pokazuje nam innego psiaka? Jeśli tak, to co się dzieje z Kasetką prototypem?

Posted

[quote name='Czarodziejka']Kasetkę przywiozła Winter07. W sumie to poza kolorytem wszystko się zgadza - nawet guzek na listwie mlecznej.[/QUOTE]

Tak patrzyłam, to faktycznie wszystko się zgadza, obróżka, ucho, inne pomniejsze detale, oprócz.... koloru sierści :nerwy: :) Zaskoczyła mnie Kasia :)

Posted

No to ona jest siwym buraskiem w naturze. Dziś była pierwszy raz bez smyczy na spacerze. Trzyma się nogi i grzecznie stąpa. Podczas nakładania kolacji rządzi się pod drzwiami, podszczekuje, popędza. Bardzo jest już ośmielona w porównaniu do początków. Wczoraj dostałam od Alli Chrzanowskiej kołderki, poduchy i inne niezbędne rzeczy. Kasior w pierwszej linii oczekiwał na otwarcie ;)

Posted

[quote name='Dada M']Ja tylko żartowałam ;)
To jest Kasetka, sama ją prowadziłam do adopcji ;)[/QUOTE]

Dada, nie żartuj, bo już prawie byłam gotowa jechać do schronu i szukać Kasetki :)

Posted

Kasiorek jest śliczny. Dziś spała w pontoniku od Katarzyny09. Bardzo jest doceniany, nawet Ząbal się w nim ułożył i przysnął. Najczęściej służy Daszce i Reksiowi ze spondylozą. Mam teraz poukładane grube posłania i są tak wygodne, że wtulona w psy sama miałam chęć się zdrzemnąć, bo ostatnio jestem straszliwie niedospana ;) Przytuliłam się do Daszy, podszedł Reksio, Kasia, Bejek pod pachę, Szarik z boku i już było błogo, gdy nagle jedno warknie, drugie się marszczy, trzecie wierci, bo wszystkie chcą być jak najbliżej człowieka. Powróciłam do rzeczywistości i poszłam myć gary 8)

Posted

[quote name='Cantadorra']Buraskowatość sierści nie jest najpiękniejsza, ale Kasię kochamy, bo nie sierść jest najważniejsza :)[/QUOTE]

Ha :) otóz to !
Na moje oko nie jest taka bura

Posted

Kasetka miała chyba 3 tony kołtunów. Do tej pory fruwają mi po samochodzie :) Dobra robota Czarodziejko. Jak ją zobaczyłam w schronie, to pierwsze o czym pomyślałam, to wyczesanie jej z tych dziadów. Wychodziły jak po chemioterapii. :) A teraz jest z niej elegancka pani :)
Jeśli ona tak kiepsko chodzi (przy mnie też dreptała jak starowinka) to może podać jej też ten Arthroflex?

Posted

Mogę jej podawać. Obecnie wszystkie staruszki dostają po jednej tabletce Arthofosu, a Sako Arthoflex. Kasetka dostaje też gniecione pestki moreli gorzkiej od anett - w zasadzie już wykańcza - na zmianę ze spiruliną. Hamujemy rozwój guza na listwie. Poza tym ma apetyt jak smok, awanturuje się, pyskuje przy garach, sypia tylko na posłankach i zapuszcza futro na zimę ;) Ma już zrobione badania krwi, własnie czekamy na wyniki. Kasia faktycznie troszkę drepcze, ale nie jest tak bardzo źle. Ma suplementację, cóż więcej można w tej materii.

Posted

Kasi wyniki są pozytywne. Troszkę wahań, ale jak to u staruszków bywa.

Test Wynik / Result Sign Wartość referencyjna / Reference value Jednostka / Unit Uwagi / Remark Large Check-up 1) Kidney: Urea (BUN) 5.1 3.2 - 10.3 mmol/l Creatinine 62 < 124 umol/l Sodium 155 143 - 156 mmol/l Potassium 6.0 ++ 3.9 - 5.8 mmol/l Inorganic Phosphate 3.6 ++ 0.9 - 1.7 mmol/l Liver: Total Bilirubin <1.7 < 5.1 umol/l ALT (GPT) 35.3 < 122 U/l Alkaline phosphatase 66 < 147 U/l GGT 10 < 13 U/l AST (GOT) 53.3 < 59 U/l GLDH 5.4 < 18 U/l Total protein 70 55 - 73 g/l Albumin 32 31 - 46 g/l Globulin 38 16 - 41 g/l Pancreas: Glucose complete glucose breakdown 3.2 - 7.0 mmol/l a-Amylase 909 < 1264 U/l Lipase 125 < 298 U/l Cholesterol 5.7 < 10.3 mmol/l Cholesterol (fasting dogs with regular body weight): < 7.8 mmol/lFructosamine 234 203 - 377 umol/l Muscle: CK 610 ++ < 378 U/l LDH 334 ++ < 159 U/l Calcium 2.3 2.1 - 2.9 mmol/l Magnesium 1.0 0.7 - 1.1 mmol/l Triglycerides 0.8 0.3 - 5.3 mmol/l Triglyerides (fasting dogs with regular body weight): 0.3 - 1.7 mmol/lHaemogram Leukocytes 9.7 6 - 12 G/l Erythrocytes 7.46 6 - 9 T/l Haemoglobin 15.9 15 - 19 g/dl Packed cell volume (PCV) 53 38 - 55 % MCV 70 60 - 77 fl HbE 21 17 - 23 pg MCHC 30 - 31 - 34 g/dl Thrombocytes 629 + 150 - 500 G/l Differential blood count Basophils 0 0 - 1 % Eosinophils 11 + 0 - 6 % Segmented neutrophils 48 - 55 - 75 % Lymphocytes 36 + 12 - 30 % Monocytes 4 0 - 4 % Basophils (absolute) 0 /ul 2) Eosinophils (absolute) 1040 ++ 0 - 600 /ul Segmented neutrophils (abs) 4695 3000 - 10000 /ul Lymphocytes (absolute) 3519 1000 - 4000 /ul Monocytes (absolute) 418 0 - 500 /ul LUC 0 % Atypical cells 0 0 Anisocytosis 0 negative Polychromasia 0 negative