Jump to content
Dogomania

4 lata w schronie, nie doczekała swojego człowieka, Kasia odeszła cichutko za TM [*]

Recommended Posts

Posted

Tak się cieszę, że Kaśka może cieszyć się życiem u Czarodziejki !!!!!!:multi::multi:
Kochana sunieczka:loveu:
Warto ją nadal ogłaszać, a nuż gdzieś jej ludzie pisani... :lol:

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Czarodziejka']Wstawię fotki - jak tylko się obrobię w bieżących sprawach.
...[/QUOTE]

Czarodziejko potrzebujemy ładne fotki do ogłoszeń Kaśki - warto ją ogłaszać ale nie możemy ze schroniskowymi fotkami...

Posted

Oto obiecane fotki Kasi ;)

[IMG]http://img594.imageshack.us/img594/8107/obraz021qz.jpg[/IMG]

[IMG]http://img191.imageshack.us/img191/9043/obraz127e.jpg[/IMG]

[IMG]http://img24.imageshack.us/img24/9660/obraz148i.jpg[/IMG]

[IMG]http://img571.imageshack.us/img571/8085/obraz190o.jpg[/IMG]

[IMG]http://img705.imageshack.us/img705/2568/obraz018fl.jpg[/IMG]

Posted

Dzięki Czarodziejko:lol:
Kurcze ale to jest Kasetka?? Kasia tak jakoś staro i szaro wygląda... hmm rozochociłam się po fotkach Dona i myślałam, że Kasia też będzie brykać odmłodniała ale nie poznałabym jej na zdjęciach...

Posted

Kasia nie ma tyle werwy, co Kajka i Isia. Jest dostojną staruszeczką, która chętnie spokojnie chadza sobie na spacery i ostatnio bardzo głośno sobie szczeka. Zapytam wetki o próbki, ale one muszą je zawieźć do Bełchatowa do laboratorium, bo we wsi nie ma :-?

Posted

Nie chcę być marudna, ale dałoby radę zrobić lepsze zdjęcia ? ;)
Takie bardziej pozowane, cała Kasetka z profilu i sylwetka z przodu ?
Z ostatnich do ogłoszeń nada się zdjęcie nr 3.

Szczerze mówiąc, też bym Kasetki nie poznała. Poszarzała ;)
Ale wygląda na szczęśliwą :)

Posted

Zrobię jej nowe zdjęcia. Może faktycznie wygląda nieco inaczej, ale cóż...Zczesałyśmy z niej schroniskowy brud i tak oto się prezentuje w naturalnych barwach.
Chociaż moja Julka twierdzi, że w pierwszym poscie, to na pewno nie nasza Kasetka, bo pies tak szybko "nie zmienia skóry" :-?
Faktycznie wygląda inaczej. W rzeczywistości jest buraskiem z siwym pyszczkiem, tak jak na moich fotkach. Przyjechała sfilcowana, ale koloru raczej nioe zmieniła.

[IMG]http://img194.imageshack.us/img194/2601/pict7018.jpg[/IMG]

Posted

Mam pytanie, kto przywiózł Kasię do Czarodziejki? Może ta osoba się wypowie, czy to jest ten sam pies? Czy może być tak, że fotka psa z pierwszego postu pokazuje nam innego psiaka? Jeśli tak, to co się dzieje z Kasetką prototypem?

Posted

[quote name='Czarodziejka']Kasetkę przywiozła Winter07. W sumie to poza kolorytem wszystko się zgadza - nawet guzek na listwie mlecznej.[/QUOTE]

Tak patrzyłam, to faktycznie wszystko się zgadza, obróżka, ucho, inne pomniejsze detale, oprócz.... koloru sierści :nerwy: :) Zaskoczyła mnie Kasia :)

Posted

No to ona jest siwym buraskiem w naturze. Dziś była pierwszy raz bez smyczy na spacerze. Trzyma się nogi i grzecznie stąpa. Podczas nakładania kolacji rządzi się pod drzwiami, podszczekuje, popędza. Bardzo jest już ośmielona w porównaniu do początków. Wczoraj dostałam od Alli Chrzanowskiej kołderki, poduchy i inne niezbędne rzeczy. Kasior w pierwszej linii oczekiwał na otwarcie ;)

Posted

[quote name='Dada M']Ja tylko żartowałam ;)
To jest Kasetka, sama ją prowadziłam do adopcji ;)[/QUOTE]

Dada, nie żartuj, bo już prawie byłam gotowa jechać do schronu i szukać Kasetki :)

Posted

Kasiorek jest śliczny. Dziś spała w pontoniku od Katarzyny09. Bardzo jest doceniany, nawet Ząbal się w nim ułożył i przysnął. Najczęściej służy Daszce i Reksiowi ze spondylozą. Mam teraz poukładane grube posłania i są tak wygodne, że wtulona w psy sama miałam chęć się zdrzemnąć, bo ostatnio jestem straszliwie niedospana ;) Przytuliłam się do Daszy, podszedł Reksio, Kasia, Bejek pod pachę, Szarik z boku i już było błogo, gdy nagle jedno warknie, drugie się marszczy, trzecie wierci, bo wszystkie chcą być jak najbliżej człowieka. Powróciłam do rzeczywistości i poszłam myć gary 8)

Posted

Zapraszam na bazarek, z ktorego dochod przeznaczony bedzie na zakup lekow dla psiego hospicjum u Czarodziejki
[url]http://www.dogomania.pl/threads/216033-Bezcenny-bazarek-czyli-kupujesz-za-ile-chcesz-na-leki-dla-hospicjum-do-30.10.br[/url].

Posted

[quote name='Cantadorra']Buraskowatość sierści nie jest najpiękniejsza, ale Kasię kochamy, bo nie sierść jest najważniejsza :)[/QUOTE]

Ha :) otóz to !
Na moje oko nie jest taka bura

Posted

Kasetka miała chyba 3 tony kołtunów. Do tej pory fruwają mi po samochodzie :) Dobra robota Czarodziejko. Jak ją zobaczyłam w schronie, to pierwsze o czym pomyślałam, to wyczesanie jej z tych dziadów. Wychodziły jak po chemioterapii. :) A teraz jest z niej elegancka pani :)
Jeśli ona tak kiepsko chodzi (przy mnie też dreptała jak starowinka) to może podać jej też ten Arthroflex?

Posted

Mogę jej podawać. Obecnie wszystkie staruszki dostają po jednej tabletce Arthofosu, a Sako Arthoflex. Kasetka dostaje też gniecione pestki moreli gorzkiej od anett - w zasadzie już wykańcza - na zmianę ze spiruliną. Hamujemy rozwój guza na listwie. Poza tym ma apetyt jak smok, awanturuje się, pyskuje przy garach, sypia tylko na posłankach i zapuszcza futro na zimę ;) Ma już zrobione badania krwi, własnie czekamy na wyniki. Kasia faktycznie troszkę drepcze, ale nie jest tak bardzo źle. Ma suplementację, cóż więcej można w tej materii.

Posted

Kasi wyniki są pozytywne. Troszkę wahań, ale jak to u staruszków bywa.

Test Wynik / Result Sign Wartość referencyjna / Reference value Jednostka / Unit Uwagi / Remark [B]Large Check-up [/B] 1) [B]Kidney: [/B]Urea (BUN) [B]5.1 [/B] 3.2 - 10.3 mmol/l Creatinine [B]62 [/B] < 124 umol/l Sodium [B]155 [/B] 143 - 156 mmol/l Potassium [B]6.0 [/B] ++ 3.9 - 5.8 mmol/l Inorganic Phosphate [B]3.6 [/B] ++ 0.9 - 1.7 mmol/l [B]Liver: [/B]Total Bilirubin [B]<1.7 [/B] < 5.1 umol/l ALT (GPT) [B]35.3 [/B] < 122 U/l Alkaline phosphatase [B]66 [/B] < 147 U/l GGT [B]10 [/B] < 13 U/l AST (GOT) [B]53.3 [/B] < 59 U/l GLDH [B]5.4 [/B] < 18 U/l Total protein [B]70 [/B] 55 - 73 g/l Albumin [B]32 [/B] 31 - 46 g/l Globulin [B]38 [/B] 16 - 41 g/l [B]Pancreas: [/B]Glucose [B]complete glucose breakdown [/B] 3.2 - 7.0 mmol/l a-Amylase [B]909 [/B] < 1264 U/l Lipase [B]125 [/B] < 298 U/l Cholesterol [B]5.7 [/B] < 10.3 mmol/l Cholesterol (fasting dogs with regular body weight): < 7.8 mmol/lFructosamine [B]234 [/B] 203 - 377 umol/l [B]Muscle: [/B]CK [B]610 [/B] ++ < 378 U/l LDH [B]334 [/B] ++ < 159 U/l Calcium [B]2.3 [/B] 2.1 - 2.9 mmol/l Magnesium [B]1.0 [/B] 0.7 - 1.1 mmol/l Triglycerides [B]0.8 [/B] 0.3 - 5.3 mmol/l Triglyerides (fasting dogs with regular body weight): 0.3 - 1.7 mmol/l[B]Haemogram [/B] Leukocytes [B]9.7 [/B] 6 - 12 G/l Erythrocytes [B]7.46 [/B] 6 - 9 T/l Haemoglobin [B]15.9 [/B] 15 - 19 g/dl Packed cell volume (PCV) [B]53 [/B] 38 - 55 % MCV [B]70 [/B] 60 - 77 fl HbE [B]21 [/B] 17 - 23 pg MCHC [B]30 [/B] - 31 - 34 g/dl Thrombocytes [B]629 [/B] + 150 - 500 G/l [B]Differential blood count [/B] Basophils [B]0 [/B] 0 - 1 % Eosinophils [B]11 [/B] + 0 - 6 % Segmented neutrophils [B]48 [/B] - 55 - 75 % Lymphocytes [B]36 [/B] + 12 - 30 % Monocytes [B]4 [/B] 0 - 4 % Basophils (absolute) [B]0 [/B] /ul 2) Eosinophils (absolute) [B]1040 [/B] ++ 0 - 600 /ul Segmented neutrophils (abs) [B]4695 [/B] 3000 - 10000 /ul Lymphocytes (absolute) [B]3519 [/B] 1000 - 4000 /ul Monocytes (absolute) [B]418 [/B] 0 - 500 /ul LUC [B]0 [/B] % Atypical cells [B]0 [/B] 0 Anisocytosis [B]0 [/B] negative Polychromasia [B]0 [/B] negative