wanda szostek Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Dopiero wchodzę na wątek. Wybacz Laryso , ale dzisiaj jak wróciłam do domu to miałam cały czas dogadywanie z transportem, że PW odczytałam dopiero teraz. Namawiam wszystkich do zakładania Skypa , bo w trudnych sytuacjach to jest rozwiązanie i nie tylko w trudnych. Telefon już Ci wysłałam na PW Sprawa wygląda do tej pory tak: 1 Nic pewnego, ale może wyszedł by transport Pruszków - Racibórz 30.03 (piątek) Potrzebny byłby zwrot za benzynę 150 zł Na wszelki wypadek napiszę do Państwa czy dołożą się do kosztów , ale pewnie coś trzeba by zebrać 2. Możliwe, ale też nic pewnego, że 1.04 byłby transport Warszawa - Katowice. Zapytam, czy Państwo mogą podjechać do Katowic. Podróż pociągiem. Quote
larysa Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Jestem w kropce.:shake: Wanda Szostek poświęcając mnóstwo czasu praktycznie dograła wyjazd Munia do Raciborza. A dziś przyjechała pani, która pierwsza rozmawiała z Modliszką. Na mnie zrobiła bardzo dobre wrażenie - spokojna, ciepła, chętna do kontroli. Tłumaczyła rozsądnie swój późny przyjazd, tym, że jak najszybciej chciała uporać się z remontem i móc cały czas poświęcić Muniowi. Mogłabym jeszcze dużo dobrego, ale powiem tylko, że i Munio, który nie jest zbyt wylewny do obcych od razu rozsiadł się na kolankach. Pani poprosiła o czas do czwartku - absolutny koniec remontu i 1000 metrowa, dobrze ogrodzona działka i wszystkie kanapy - Munia! :eviltong: Krótko mówiąc zgodziłam się poczekać do czwartku, wytłumaczyłam pani, że w piątek pies ma szansę na wyjazd i inny domek. Ale gdyby decyzja zaleźała tylko ode mnie - oddałabym tej pani psiaka - miałabym go na oku i myślę, że byłoby mu bardzo dobrze... Quote
carolinascotties Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Jeśli się zdecydujecie na Panią - z remontem;) - to może Państwu z Raciborza zaoproponowac Kubę - jest w Tychach - od Raciborza 65 km, tu wątek Kuby: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=50232 Quote
wanda szostek Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Jutrzejsza wizyta w domu adopcyjnym w Raciborzu odwołana. Quote
grazyna9915 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 carolinascotties dzięki serdeczne za pomoc w szukaniu domu dla Kuby. Wydaje mi się, że jest trochę większy od Maciupka, ale jest wyjątkowym pieszczochem zakochanym w ludziach. Quote
carolinascotties Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 [quote name='wanda szostek']Jutrzejsza wizyta w domu adopcyjnym w Raciborzu odwołana. czy coś się stało? Grażynko - nie ma za co dziękować...to Tobie należą się podziękowania za opiekę nad nim...i ciepło, którym go obdarzasz...bardzo chciałabym, żeby ten fantastyczny psiutek-Kuba - znalazł super dom :) :loveu: Quote
*zaba* Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 larysa napisał(a):Jestem w kropce.:shake: Wanda Szostek poświęcając mnóstwo czasu praktycznie dograła wyjazd Munia do Raciborza. A dziś przyjechała pani, która pierwsza rozmawiała z Modliszką.... Krótko mówiąc zgodziłam się poczekać do czwartku, wytłumaczyłam pani, że w piątek pies ma szansę na wyjazd i inny domek. Ale gdyby decyzja zaleźała tylko ode mnie - oddałabym tej pani psiaka - miałabym go na oku i myślę, że byłoby mu bardzo dobrze... Wiem,ze nie bardzo mam prawo cos doradzac,ale mysle,ze jesli jest szansa na dobry domek w poblizu larysy,to warto to wtkorzystac.Dla Munka taka daleka droga do Raciborza ze zmieniajacymi sie ludzmi tez jest stresujaca,a tu domek blisko,Muniek poznal juz pania... Nie mnie tu decydowac,ale przychylam sie do wyboru larysy. Oczywiscie Wandzie Szostek wielkie podziekowania za poswiecony czas i duza prace. Quote
Kara. Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Ja się tak wetnę;) Wando a może Państwo z Raciborza wzieliby innego pieska? Jest malutki Kubuś z Radomia i ligocka Zadorka w Zamościu i Rino z Ostródy i Zula z Wielunia.One szystkie są malutkie.Szczególnie Zadorka. Jeśli to byłoby aktualne poprosze opiekunów o przsłanie Ci zdjęć i opisów? Quote
*zaba* Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Mam nadzieje,ze panstwo z Raciborza maja wielkie kochajace serca i dadza domek jakiejs innej bidzie i beda zyli dlugo i szczesliwie :) . Quote
grazyna9915 Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 [quote name='carolinascotties']czy coś się stało? Grażynko - nie ma za co dziękować...to Tobie należą się podziękowania za opiekę nad nim...i ciepło, którym go obdarzasz...bardzo chciałabym, żeby ten fantastyczny psiutek-Kuba - znalazł super dom :) :loveu: Ja bez dogomani nie istnieję i to dzięki takim ludziom jak ty moje zwierzaki z tymczasu znajdują dom. DZIĘKUJĘ! Quote
carolinascotties Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 dlaczego tu tak cicho...co się dzieje z psiutkiem? ma już domek, czy... :-( Quote
carolinascotties Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Dziewczyny- napiszcie coś...bo wariuję... :shake: Quote
modliszka84 Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 wszystko pod kontrolą ;) Pod koniec tygodnia Munio zamieszka w Warszawie u Pani, która byla juz go odwiedzic. Pani czeka na koniec remontu - poniewaz ma przykre doswiadczenia z remontem i psem (kiedys w ten sposób straciła pupila....) nie chce aby Munkowi stalo sie cokolwiek gdy robotnicy sa jeszcze w domu. Quote
carolinascotties Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 To swietne wieści :multi: - a mam jeszcze pytanie- co do tamtych ludzi- czy oni nadal są chętni na adopcję? kto ma z nimi kontakt? Quote
carolinascotties Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Pytam - w związku z tym postem :) carolinascotties napisał(a):Jeśli się zdecydujecie na Panią - z remontem;) - to może Państwu z Raciborza zaoproponowac Kubę - jest w Tychach - od Raciborza 65 km, tu wątek Kuby: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=50232 Quote
modliszka84 Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Do ludzi z RAciborza ma kontakt pani Wanda. Ja nawet z nimi nie rozmawiałam Quote
carolinascotties Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 ok. dziękuję - już napisałam do Pani Wandy :) Quote
wanda szostek Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 modliszka84 napisał(a):Do ludzi z RAciborza ma kontakt pani Wanda. Ja nawet z nimi nie rozmawiałam Niestety pani Wanda już kontaktu do Państwa z Raciborza nie ma. Właściwie wcale się temu nie dziwię i byłam pewna takiej reakcji. Postąpiłabym tak samo. Dałam ogłoszenie , odpowiedzieli na nie upewniając się , że piesek jest do adopcji. Nie siedzieli tygodniami z założonymi rękoma tylko byli w stałym kontakcie . Zaproponowali przyjazd po pieska do Krakowa, lub Częstochowy, względnie w inne miejsce. Ponaglali, aby przyśpieszyć adopcję . Wyrazili zgodę na kontrolę przed adopcyjną i dopytywali o wszelkie problemy jakie mogą wyniknąć. Czego dowiadują się po przeszło dwutygodniowym życiu w rodzinie tą sprawą, że zostali przeze mnie wystawieni do wiatru, że nie byłam osobą kompetentną do prowadzenia adopcji. Myślę, że wyciągnęli dalej idące wnioski, że lepiej wziąć pieska z domu od kogoś a nie angażować się w adopcję psa schroniskowego poprzez wolontariuszy. Dla mnie też to jest dobrą lekcją na przyszłość. A tak na marginesie tej adopcji zapytam: Kto sprawdził dom w Warszawie? Czy dobre mniemanie o domu oparte jet tylko na miłym kontakcie z Panią (ile razy) i wymianie zdań? Kto prowadzi adopcje doskonale wie, że słowa i wrażenie często mijają się z rzeczywistością i wizyta adopcyjna jest bezapelacyjnie konieczna jeżeli traktujemy adopcję poważnie. Nie twierdzę, że dom jest zły , ale nigdy nie ufam słowom i powierzchownym kontaktom. Wszystko staram się sprawdzić. Tego nauczyły mnie adopcje i doświadczenie. Quote
carolinascotties Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Szkoda, że tak się stało .... przykro mi... Quote
t_kasiek Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 czyli co - Munio w sobotę jedzie do nowego domku ....bo już się pogubiłam :( Quote
larysa Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Pani Wando - za zmarnowanie Pani pracy i nieumiejętność wspópracy - przepraszam. Ale proszę mnie zrozumieć - psiask był u mnie trzy miesiące - poznałam go dobrze i oczywiste jest, że i przywiązałam. Z państwem z Raciborza nie miałam żadnego kontaktu, pani z Wa-wy została sprawdzona, widziałam również panią i Munka razem. Chcę jak najlepiej dla psa... Mam nadzieję, że nie popełniłam błędu.. Zdać się na Pani doświadczenie byłoby łatwiejsze, ale czy lepsze? Quote
larysa Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Muniek znazł swój prawdziwy dom i czułych opiekunów:multi: Quote
*zaba* Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 A zdjatka beda ??Mam nadzieje,ze Munio jest szczesliwy i tak juz zostanie :) Quote
Recommended Posts