Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

larysa napisał(a):
Na ile poznałam Munia mogę powiedzieć tyle;
w domu jest niezwykle posłuszny, chętnie spełnia polecenia np; poproszony, aby zajmował tylko jeden fotel nigdy nie wskoczył na inne. Nigdy nie załatwił się w mieszkaniu. Okazuje naprawdę szczerą radość z kontaktu z człowiekiem. Krótko mówiąc jest psiakiem wdzięcznym i nie kłopotliwym.
Natomiast na dworzu jest znacznie gorzej - dlatego jeśli pani ma nieogrodzoną posesję i ma zamiar wypuszczać go bez opieki, to jeśli Munio spotka innego psa moźe dojść do tragedii...
precyzując - nie jst typem włóczykija, ale pies czy sarna budzą ogromne emocje...

Wysłałam tą informację do zainteresowanej Pani. Zobaczymy co odpowie.
Dla mnie jest jeszcze problem jamnika - rezydenta. Czy tam nie będzie jatki?
Tu jest poważne ryzyko. Nie zapytałam też Panią czy posiada inne zwierzęta.
Jeżeli to dom na wsi to jest to całkiem możliwe. Co o tym sądzicie.
Reakcja na koty i kury, bo myślę, że takie możemy brać pod uwagę.
Pomyślmy też kto może sprawdzić domek. O ile dobrze zapamiętałam to okolice Raciborza. O adres dopytam, jak zostanie podjęta ostateczna decyzja na tak.

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wklejam odpowiedź:

"W takim razie nie dopuścimy do tego, żeby Munio był na dworze bez opieki:)

Możemy wiec zabrać ze sobą pieska? Jeśli tak, musielibyśmy znać wcześniej dokładny adres i dzień w którym moglibyśmy po niego przyjechać. Z Raciborza do Krakowa jest ok 150 km wiec dojazd nie jest aż tak prostą sprawą.

Przesyłam pozdrowienia od mojej rodzinki:)"

Czeka mnie jeszcze sprostowanie, że Muniek jest w Warszawie. z tym może być problem.
Rozglądajmy się szybko za kimś kto może sprawdzić domek.

Posted

*zaba* napisał(a):
Kurcze,zeby udalo sie z tym domkiem. Kilometrów bedzie znacznie wiecej niz 150,czy to nie przeszkodzi domkowi podjac ostatecznej decyzji na "tak"?

Problem w tym, że piesek nie jest w Krakowie jak mniemają zainteresowani adopcją , tylko w Warszawie jak zrozumiałam.
Do Warszawy myślę, że się nie wybiorą. Racibórz jest prawie na granicy.
Do Rybnika jest 20 km a do Jastrzębia 30km.
Główkujcie jak to rozwiązać
Problem jest spory, a sytuacja podbramkowa.
Tu już nie potrzebne hopki tylko rady i działanie.

Posted

ja jestem za!
zaraz poszukam na mapie dogo kogos z okolic i poprosze o sprawdzenie domu.

Jesli ludzie moga podjechac jakies 150 km - to reszte bedzie myslec.
Potrzebna bedzie kasa na paliwo, ja moglabym go dowiezc jakis kawałek. Najlepiej gdyby ktos go mogl z wawy podrzucic gdzies kolo łodzi, ja mogłabym pojechać dalej i ludzie by odebrali.
Mysle ze w gre wchodzi tylko transport łaczony, bo znalezc taki transport cały to bedzie graniczyc z cudem.

Posted

Potrzebny szybki kontakt . Pani się niecierpliwi. Nie wiem gdzie właściwie piesek teraz przebywa a jestem w trakcie pisania maila do tej pani. Potrzebna mi pomoc, bo ze względu na odległość i brak w tej okolicy dogomaniaków adopcja jest trudna a ja też jestem czasowo ograniczona

Posted

w najblizszej okolicy od raciborza - w Żorach znalazłam Marmar.

niech sie ta pani określi jak daleko moze podjechac po psa?

z Łodzi do Raciborza jest ok 270 km - wg mojej mapy ok 3,5 godz w jedna strone, ze wzgledu na fakt ze jedzie sie autostrada katowicka.

niech ta pani sie ze mna skontaktuje - bedziemy dalej myslec o transporcie

0603 046 770

Posted

aha, przypomnialo mi sie cos - mam znajoma na forum rottkowym z JAstrzebia. Na pewno skontroluje domek.
Wanda - czy ci ludzie zgadzaja sie na kontrole przedaopcyjna? I jakis termin?

edit:
cholera pomyliłam jelenia z jastrzębią :(

co robimy?

Posted

Łańcuszek ja Ci mogę przekazać. Pies jednak nie może jechać taki szmat drogi bez kontaktu osobistego z domem adopcyjnym. Włączcie się wszystkie w szukanie, kto może dotrzeć do Raciborza.

Posted

t_kasiek napisał(a):
pytałam czy ten domek jest w Krakowie i czy ktos już go sprawdzał ??

domek jest w Raciborzu.
Nikt go jeszcze nie sprawdzał, bo nie mozemy znaleźc nikogo z okolic :shake:

Posted

Domek jest w Raciborzu na południowej granicy. 150km od Krakowa.

Sprawa sprawdzenia domku jest już dograna. Zrobi to Franca 81 i pewnie zaraz na wątku się pojawi

Larysa rozumiem, że sprawa przekazania Maciupka jest dla Ciebie pilna, ale piesek to nie maskotka, którą można komuś wręczyć.
Dziewczyny oprzytomnijcie i zrozumcie, że adopcja to rzecz poważna i wszystko musi być dograne, sprawdzone i zabezpieczone, aby nie okazała się adopcją nieudaną.

Asior szuka transportu z Warszawy do Krakowa . Już się do niej podłączyłam, że da znać jak coś znajdzie.

Gdzie przekaże się pieska i spisze umowę adopcyjną? Kto ją spisze?
To jeszcze jest do załatwienia.

Posted

Mam już odpowiedź co następuje:

"My w takim wypadku możemy podjechać do Krakowa lub ewentualnie na przykład do Częstochowy (która jest po drodze z Warszawy do Raciborza). Myślę jednak, że Kraków jest najlepszym rozwiązaniem. Czy odpowiada Pani następna niedziela lub sobota (31.03-1.04)?"

Wizyta w domu będzie w tą sobotę. Mamy tydzień do dokończenia i dopięcia reszty spraw