Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 995
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='werenn']czy kontenerek musi być zamykany, czy może to być taka torba, gdzie psiakowi wystaje głowka?[/QUOTE]
Myślę, że może być taki :), że główka wystaje, może nawet się będzie lepiej czuł w takim, jeśli tylko taki kontenerek jest bezpieczny, w sensie, że piesek nie ma możliwości wystawienia łapek i czmychnięcia czy drapania. Teraz jest katastrofa. Każde podniesienie go na rękach, to taki stres dla niego, że szaleje i drapie.. jak przerażony kot. Nie wiem, kto mu co robił, ale ma jakiś uraz straszny..:-( Nigdy nie niosłam psa w kontenerku, bo takiego malucha to nie miałam, ale gdyby się okazało, że przy wystającej główce, mogę go nieść nawet w jednej ręce i jest bezpieczny, to bardzo by mi to ułatwiło życie, także z takiego powodu, ze mogłabym równocześnie na spacer brać Daisy. Ona to staruszka, więc muszą wychodzić w podobnej czestotliwości co pięć godzin jak na razie. A ja nie mam windy, a mieszkam na trzecim piętrze.
No na razie nie mam żadnego kontenerka, warto spróbować, jeśli możesz pomóc, będę wdzięczna bardzo

Posted

Ja własnie ten "cieniutki rosołek"z fileta/tam prawie oczek nie było dodawałam do ryżu ,kurczaka .Przemycałam tez troche jarzynek,głównie marchewke.Potem moczyłam karme Hillsa,ale czały czas bardzo mokre jedzenie,bo ona zachowywwała sie tak jakby nie wiedziała,ze wode sie pije.A skóre jak sie odciagnęło od ciałka to tak było....dopiero zastrzyki pomogły.

Posted

Aga, słuchaj, kup co Ci potrzeba, ten pontonik np. i my oddamy Ci pieniądze. Miałyśmy co prawda mało deklaracji, ale może chociaż to. Tak dużo robisz dla Pomponika, wierzę, że będąc u Ciebie pomału dojdzie do siebie :) Ja postaram się coś wysupłać dla małego. Trzymaj się Pompon ;)

Posted

[quote name='handzia']Aga, słuchaj, kup co Ci potrzeba, ten pontonik np. i my oddamy Ci pieniądze. Miałyśmy co prawda mało deklaracji, ale może chociaż to. Tak dużo robisz dla Pomponika, wierzę, że będąc u Ciebie pomału dojdzie do siebie :) Ja postaram się coś wysupłać dla małego. Trzymaj się Pompon ;)[/QUOTE]
Handzia poczekaj, [U]może ktoś ma używany ten pontonik (ważne by z oparciem, bo on jeszcze się boi i zakopuje się w takim w kocyk i opiera plecki. i nosidełko zwłaszcza.. ... na psiaka który ma 32 cm od ziemi do grzbietu i 56 długi nie licząc ogonka.[/U] [U]najlepiej zamykane nosidełko z materiału,[/U] bo gdyby mi wypadł z otwartego psiak, to bym tego nie przeżyła..
Szkoda kupować w sklepie, to za drogo wyjdzie, można za to by psu jakiemuś hotel opłacić.. widziałam na bazarku jednym nosidełko, ale nie wiem, czy by się nadało dla Pompona, wolałabym by główkę miał schowaną jednak, on niemożliwie wariuje na rekach. Trzeba mieć duże doświadczenie z psami po przejsciach, by go utrzymać.. no tak jak z półdzikim kotem na rękach.. niby się da, ale ślady są jak diabli :) To może mu zostać.. w domu się tuli, nie odstępuje mnie, uwielbiam go:) na rekach i przy ściąganiu go z rąk jest bardzo ciężko

Posted

[quote name='halcia']Ja własnie ten "cieniutki rosołek"z fileta/tam prawie oczek nie było dodawałam do ryżu ,kurczaka .Przemycałam tez troche jarzynek,głównie marchewke.Potem moczyłam karme Hillsa,ale czały czas bardzo mokre jedzenie,bo ona zachowywwała sie tak jakby nie wiedziała,ze wode sie pije.A skóre jak sie odciagnęło od ciałka to tak było....dopiero zastrzyki pomogły.[/QUOTE]
halcia, ten rosołek nie szkodzi fakt.:) Pompon nie wiedział, co to miska z wodą.. uczę go pomału..A zamiast miski na jedzenie kupiłam mu podstawkę pod kwiatek, żeby sobie noska nie obijał, bo nie zobaczyłby przecież brzegu miski.. dziś poszedł z tą podstawką pod łóżko i tam jadł.tam pyszczkiem przesunął, bo zapomniałam podłożyć pod nią dywanik, by nie jeździła .
Przepraszam, że piszę niegramatycznie i z literówkami, ale mam urwanie głowy..

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']to, że nie siusia Pomponik to normalne. Czasami przerażone wzięte ze schronu psiaki nie sikają kilka dni :([/QUOTE]
Rodzice Maciusia on sika :) nie pisałam, ze nie sika, chyba , ze jakaś literówka wlazła..:) On natomiast nie jest nauczony pić wody z miski.. a są upały.. więc się bałam, że się odwodni. ale już zaczyna pic z miski. Z sikaniem jest całkiem dobrze.. Już w nocy pierwszego dnia go zniosłam, postawiłam na trawce tam, gdzie zwykle Daisunia robi si i od razu nóżkę podniósł i wysiusiał się..
Tak jest co 4-5 godzin. Tylko raz zrobił si na podłogę. Na razie ma odrobinkę kłopotów ze zwieraczami, ale cytując Panią Hanię R. która doradzała mi w sprawie mojej weteranaki Daisuni, "jak się ogólny stan psa poprawi, to będzie lepiej ze zwieraczami";

Posted

[quote name='werenn']handzia ma rację, a kupno będzie szybsze niż wysłanie, bo ja chciałam od mojej siostry załatwiać
ja się tez dołoże[/QUOTE]
Dobrze, bardzo wam dziękuję. :) Pójdę jutro do sklepu u mnie na osiedlu. mają tu niskie ceny, mam nadzieję, że cos znajdę. Bardzo się boję, żeby pchły nie zaczęły się mnożyć w tym jego pontoniku obecnym, który muszę mu zabrać i wyparzyć oraz wyprać. W ogóle jutro planuję wszystko umyć, wyprać, psom moim też pontony zabiorę i dam zastępczo ręczniki.

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']a co to są te pontoniki? Nigdy wcześniej nie słyszałam o czymś takim..?[/QUOTE]
My tak w Krakowie nazywamy lózeczka z gąbki dla psów obszyte. Pompon się bardzo bezpiecznie czuje w swoim, a ja pracuje teraz nad jego poczuciem bezpieczeństwa, a temu dobrze służy brak zmian, stalość. zwłaszcza że to niewidomy pies, Mam wrażenie, że jak się wtula w pontonik, to czuje się najlepiej. Tu śpi cała noc w naszej sypialni. tu jesr zdjęcie jego zapchlonego teraz pontonika [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/153/pierwszechwilewdomupomp.jpg/"][IMG]http://img153.imageshack.us/img153/6395/pierwszechwilewdomupomp.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']patrzyłam na allegro - przykładowe transportery kosztują około 150 zł.

ale jest też coś takiego:
[URL]http://allegro.pl/promocja-torba-transporter-dla-psa-kota-i1781061656.html[/URL]
kosztuje 30 zł, a przecież chyba spełnia swoją funkcję?[/QUOTE]

Ja wolałabym torbę materiałową, bo jest lekka, a ma to przecież słuzyć znoszeniu psa na spacery. ale musi być taka, że głowa psa jest w środku, a nie wystaje. On mi wyskoczy górą.z tej, co pokazujesz.. . wpada w panikę na rękach, w ogóle przy podnoszeniu, więc glówka nie moze byc na wierzchu. Psiak jest wysoki na 32 cm a długi na 55 (bez ogona oczywiście), no i jakiś luz musi mieć nad głową.. więc jak na dużego kota torba

Posted

[quote name='Tola']Wróciłam z wakacji i wyczytałam na zamojskim o Pomponiku.
AgaG - ukłony za to co robisz dla tego tak skrzywdzonego przez ludzi psiaka.[/QUOTE]
dziękuję za miłe słowa i zapraszam na wątek Pompona

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']patrzyłam na allegro - przykładowe transportery kosztują około 150 zł.

ale jest też coś takiego:
[URL]http://allegro.pl/promocja-torba-transporter-dla-psa-kota-i1781061656.html[/URL]
kosztuje 30 zł, a przecież chyba spełnia swoją funkcję?[/QUOTE]

Ta torba jest bardzo dobra dla małych piesków.Sprawia,że piesek czuje się bezpiecznie w niej,ponieważ okala psa i jest na zamek,pies może sobie wysunąć łepek lub nie jak chce,no i ma w środku karabińczyk na który można przypiąć pieska za obrożę,że w żadnym wypadku ani nie wypadnie ani nie ucieknie.Torbę można nosić na ramieniu i w ręce.Jak jest promocja to warto,ponieważ one kosztują normalnie ponad 50zł.Polecam.

Posted

ja też jestem tego zdania co Anula. Widziałam trochę psiaków w takich torbach i rzeczywiście psiak jest w niej bezpieczny.
Ona jest materiałowa z tego co patrzę. Na pewno wygodniejsza niż transporter, który jest mega niewygodny do noszenia na spacery, właściwie nadaje się tylko do przenoszenia na małe odległości.
Rozmiary są różne, ja wzięłam pierwszą lepszą z allegro. Przy odrobinie poszperania można dobrac odpowiednią dla Pomponika.

Natomiast szkoda się od razu pakować w koszty, 150 a 50 zł to spora różnica, tym bardziej, że nie mamy deklaracji. Ja nie mogę dać więcej niż 10 zł na ten cel, a to i tak w obecnej chwili mogę dopiero we wrześniu zapłacić :(

Posted

[URL]http://allegro.pl/torba-nosidelko-nr-0-rozne-kolory-i1778962611.html[/URL]
a tu jest nawet tansze
tez dziś oglądałam na allegro
myślę, że Pomponik będzie czuł się w tym bezpiecznie
i mogę ją kupić, tylko kolor wybierzcie

Posted

[quote name='Anula']Ta torba jest bardzo dobra dla małych piesków.Sprawia,że piesek czuje się bezpiecznie w niej,ponieważ okala psa i jest na zamek,pies może sobie wysunąć łepek lub nie jak chce,no i ma w środku karabińczyk na który można przypiąć pieska za obrożę,że w żadnym wypadku ani nie wypadnie ani nie ucieknie.Torbę można nosić na ramieniu i w ręce.Jak jest promocja to warto,ponieważ one kosztują normalnie ponad 50zł.Polecam.[/QUOTE]
To swietnie :) dzieki. Ja się na tym nie znam.. Wejdzie pies ponad pięcio kilowy, no bo Pompon przytyje przecież? kJak tak, to moze ktoś zamówić w moim imieniu na allegro? bo ja nie umiem...

Posted

[quote name='werenn'][URL]http://allegro.pl/torba-nosidelko-nr-0-rozne-kolory-i1778962611.html[/URL]
a tu jest nawet tansze
i mogę ją kupić, tylko kolor wybierzcie[/QUOTE]

Bardzo dobra. Wielkie dzięki. wejdzie |Pompon 5 -kilowy? Kolor ciemny :) no wiadomo dłuzej się zachowa ok.

Posted

[quote name='AgaG']To swietnie :) dzieki. Ja się na tym nie znam.. Wejdzie pies ponad pięcio kilowy, no bo Pompon przytyje przecież? kJak tak, to moze ktoś zamówić w moim imieniu na allegro? bo ja nie umiem...[/QUOTE]

Mój waży 7kg i sam wchodzi do torby i jest zadowolony bardzo.Szczególnie też w zimę się przydaje bo jest ocieplona a także do samochodu,ponieważ można bezpiecznie przewozić psa.

Posted

[quote name='werenn'][URL]http://allegro.pl/torba-nosidelko-nr-0-rozne-kolory-i1778962611.html[/URL]
a tu jest nawet tansze
i mogę ją kupić, tylko kolor wybierzcie[/QUOTE]
Werenn ale ona jest za mała, zerknełam po kliknięciu o wymiarach: - długość ok. 33 cm
- szerokość ok. 21 cm
- wysokość ok. 20 cm, a Pompon ma długość 55, wysokość 32