Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czyli kolor nr 1 taki jak na zdjęciu? a może 2 w sliczne pieski? :-)
tam są kolory ponumerowane - podaj mi numer, który chcesz i swój adres na PW, to od razu dam sprzedającemu, żeby do mnie nie szło

edit: ok - to szukamy dalej

• Replies 995
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anula napisał(a):
Mój waży 7kg i sam wchodzi do torby i jest zadowolony bardzo.Szczególnie też w zimę się przydaje bo jest ocieplona a także do samochodu,ponieważ można bezpiecznie przewozić psa.

dziewczyny, proszę o tę, do której wchodzi 7 kilowy... może Pompon przytyje :) ja liczę, że bedzie za jakiś czas puchaty i sliczny

moze nawet 9-kilowy?

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
http://allegro.pl/torba-dla-psa-lub-kota-nr-3-kieszonka-super-i1741541237.html
taka byłaby większa.

a w tej torbie to nie wiem czy piesek stoi czy jest w kłębek bardziej zwinięty? Bo na jakiejś aukcji widziałam że rozmiar 0, czyli ta co Werenn proponuję to przeznaczają dla psiaka do 4,5 kg

No czytasz mi w myslaś:) jak mierzyłam Pompona stojącego..a pies siada w tym tak? Kto ma małego psiaka, proszę tu się zwierzyć :) On teraz wazy około 5, jak ma obiad w brzuchu :) a jest chudyy...

Posted

szkoda, że na allegro nie piszą sprzedawcy do ilu kg zamiast podawać wymiary... zaraz zobaczę czy gdzieś jest o tym jak psiak tam siedzi. Nie wiem czy znajdę takie info

Edit:
jakaś nieścisłość. W rozmiarze 0 pisali, że do 4,5 kg, a w tej co ja podałam linka rozmiar 4, i też że dla psa do 4,5 kg :crazyeye::roll:

Posted

werenn napisał(a):
ta "moja" trochę dłuższa i może będzie ok?

TAK!!!:loveu: zmierzyłam teraz Pompona, bo mi spi pod krzesłem, no i przecież kurcze, on na pewno bedzie lezał w nosidełku, bo inaczej by się przewracał..wiec tak!! i oczywiście w pieski:) wiecie co, ja jestem taka nawiedzona, że mam dużo rzeczy w pieski :) np, rękawicę kuchenną, wieszak.. itd:evil_lol:

Posted

szkoda, że na allegro nie piszą sprzedawcy do ilu kg zamiast podawać wymiary... zaraz zobaczę czy gdzieś jest o tym jak psiak tam siedzi. Nie wiem czy znajdę takie info

Edit:
jakaś nieścisłość. W rozmiarze 0 pisali, że do 4,5 kg, a w tej co ja podałam linka rozmiar 4, i też że dla psa do 4,5 kg :crazyeye::roll:

chyba potrzebne by nam było zdjęcie psa siedzącego w nosidełku .. to byśmy wydedukowały.

Posted

znalazłam artykuł. Trzeba wiedzieć ile psiak ma w kłębie. Czy woli się czuć bezpiecznie (wtedy ciaśniejsza), czy lubi mieć przestrzeń?

http://www.psy.pl/opieka/podroze/art10.html

On woli się czuć bezpiecznie, ciaśniejsza, a jak zmierzyć kłąb?

Posted

nie wiem jak kłąb, ale na tym wątku na dogo jest sporo info. Ja już muszę znikać, ale weźcie tam zajrzyjcie, może coś to wyjaśni. Z szybkiego czytania cytuję fragment postu jakiejś dogomanki:

A jeszcze co do rozmiaru- wziela bym taki zeby pies mogl lezec, i mial jakies 10 cm luzu od gory- zeby mogl sie podniesc troche na lapach, i ulozyc- ale zeby nie mogl stanac calkowicie.

Posted

nie wiem jak kłąb, ale na tym wątku na dogo jest sporo info. Ja już muszę znikać, ale weźcie tam zajrzyjcie, może coś to wyjaśni. Z szybkiego czytania cytuję fragment postu jakiejś dogomanki:

A jeszcze co do rozmiaru- wziela bym taki zeby pies mogl lezec, i mial jakies 10 cm luzu od gory- zeby mogl sie podniesc troche na lapach, i ulozyc- ale zeby nie mogl stanac calkowicie.

Jak leży to ma od podłogi 16, więc plus dziesięć to wysokosć 26 lub więcej.

Posted

ale jeszcze dodam, że suma sumarum i tak się nadźwigasz :( ludzie generalnie polecają wszelkie nosidła dla psiaków do 4 kg, powyżej to już ciężko. Ręka Ci będzie omdlewać jak Pomponisko przytyje... no chyba że jak rozumiem to na razie tylko, dopóki on jeszcze nie jest pewny? Bo nie wyobrażam sobie 8 kg (jak moje) nosić w torbie :) ja jak mam przenieść mojego w tranposrterku do auta to potem odpoczywam przez 10 min :)

Posted

Kupcie torbę jeżeli są takie podane rozmiary:szerokość dna 42 wysokość około30cm na pekinka jest w sam raz.Bo też nie może pies przepaść w torbie bi będzie się źle czół.

Posted

werenn napisał(a):
zmierz go od ziemi (musi stać), do grzbietu, chyba tuż za łopatką
i jak się zgadzasz to zaraz zamawiam

ma 31-32 zgadzam się, wielkie dzieki, musze lecieć z psami ale zamów prosze.

Posted

Anula napisał(a):
Kupcie torbę jeżeli są takie podane rozmiary:szerokość dna 42 wysokość około30cm na pekinka jest w sam raz.Bo też nie może pies przepaść w torbie bi będzie się źle czół.

On ma duzo z pekińczyka !!! to mix pekińczyka :)

Posted

ale jeszcze dodam, że suma sumarum i tak się nadźwigasz :( ludzie generalnie polecają wszelkie nosidła dla psiaków do 4 kg, powyżej to już ciężko. Ręka Ci będzie omdlewać jak Pomponisko przytyje... no chyba że jak rozumiem to na razie tylko, dopóki on jeszcze nie jest pewny? Bo nie wyobrażam sobie 8 kg (jak moje) nosić w torbie :) ja jak mam przenieść mojego w tranposrterku do auta to potem odpoczywam przez 10 min :)
ja mam niezła kondycję.. nosiłam psa niewidomego który wazył 16 kilo przez dwa lata na rekach.. da się.. :)

Posted

Wielkie dzięki :) pewnie, że dam znać i zdjęcia będą :)