Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Faktycznie było to dosc skomplikowane..Pierwsza Snieżka mieszkała z innymi 3 kotami, ale była trochę na uboczu-była przeganiana:-( Była biała i podobnie umaszczona jak Śniegula, ale mniejsza. Inna fundacja tak nas załatwiła, ze 2 kotki (własnie ta Śniezka i mała Mi z tych 4 kotow)zostały zabrane na sterylkę i miały zostać na DT i szukano dla nich domu. Po 2 tyg. oddano jedną kotkę bo stwierdzili, ze jest za''dzika'' i nikt takiego kota nie weźmie:shake: Wkurzyłam się bo przecież nie wyrzucę kota na dwór jak juz sie przyzwyczaił w domu. Wzięłam ją na tymaczas do siebie (masakra)...a w kolejnym tyg. oddali nam znow kolejnego kota, tym razem ta Śnieżkę..Ania-Miki27 była wsciekla bo ma 2 koty w tym jednego chorego..No i się zaczely problemy...Szukanie na gwałt DT (pamieta "Pani).Kiedy juz sie znalazl Miki27 miała w tym dniu obronę, a nast dnia wyjezdzała i zero dostepu do internetu...Potem nie miala jak kotki dowieżć (brak samochodu). No i ostatecznie kotka została juz u niej..Jest do dzis-jest wysterylizowana i ma się dobrze-kiedys wysyłałam Pani zdj tej mychy. Kiedy juz myslalysmy ze kotów nie ma bezdomnych pojawila się ta Białaska-Sniezka -nie wiem czy tamta pierwsza to siostra Śniegula, ale ta co jest u Doroty na bank. Ma identyczną oprawę oczu, wiem to na 100% No i ciąg dalszy już Pani zna...Czyli mamy 2 Śnieżki-jedna ta u Miki27 jest juz bezpieczna i szczęsliwie szaleje po całym domu;)

• Replies 253
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rzeczywiście głupio wyszło, ale ani sama może potwierdzić jak moje stworki mają dobrze i w życiu nie wyrzuciłabym żadnego kota. Nawet w nocy przy minus 10 potrafiłyśmy chodzić z podgrzanym mlekiem i karmić koty

Posted

No było jedno pytanie o Gwiazdeczkę - czy za darmo i czy można już odebrać, bo to na prezent dla chłopaka, który oczywiście nic nie wie o tym, co go ma czekać, bo to w końcu niespodzianka :mad: Swoją drogą to bym się obraziła na miejscu chłopaka, że moja własna dziewczyna żałuje dla mnie na prezent :lol:

Bałwanek ma chore gardziełko. Nie przeszło.W poniedziałek dostał zylexis. Jutro druga dawka.

Gwiazdka i Śnieżynka oczka cały czas mają zaczerwienione, więc kropimy.

Ogłoszenia wykupię, tylko czekam na wypłatkę ;)

Posted

Poprosimy Asię Rawicz - to zrobi nam. Ja postaram się na alegratke i kupsprzedaj wstawic. Allegro maja i na sdtronie są. Jeszcze na cafeanimal wstawię. Jutro. Masz kasy za dużo???

Posted

Niestety kasa to nie jest moja mocna strona ostatnio :shake: ale mam wydzielany dostęp do kompa w domu :razz: i nie mam kiedy sama porobić ogłoszeń.

A teraz coś dla oka i duszy :loveu:

Przymilanko-ocieranko:

Tu w pogotowiu nasłuchujemy co wyczyniają te za drzwiami:

Przeciąganko:

Tu się zabawiamy małą myszką:

Wieczorna toaleta:

Posted

Ajula napisał(a):
bardzo ładna :)

Ajula nie wierzę jakiś kotek się Tobie spodobał :eviltong: ;)

ani napisał(a):
I kluseczka się robi:multi: brzuszek pełen:loveu:

Tak, trochę nam się rozpasła Śnieżynka :lol: Jako matce karmniącej i jeszcze na dodatek takiej wychudzonej troszkę jej folgowałam z jedzonkiem, ale już jej pilnuję, co by się w słonicę nie zmieniła :evil_lol:

zuzia_kuzik napisał(a):
Czyzby tutaj Sniezka upodabniala sie do pluszaka, ktory lezy za nia ??

Prawda, że słodka ta nasza koteczka? :loveu:
Dzięki zuzia za ogłoszenia!!!

Oj, tak! Cała kocia rodzinka wesoła i humory dopisują. Maluchy demolują pokój na całego. :diabloti:

Niestety wczoraj w oczkach Śnieżynki na nowo pojawił się wypływ tej paskudnej brązowej mazi :-( a juz było dobrze... grrrr, wrrrr! Musimy szybko zmienić krople, bo te nic nie pomagają. :shake: