Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Koteczka jest wolnozyjacą slicznotka, łagodna i doludna. Prawdopodobnie jest siostra Śniegulka, który kiedyś szukał tu domu - i znalazł.
Opiekuje się nią pracujaca tam - okolice Iwna - Pani, która dzisiaj właśnie błagała mnie o pomoc.
Koteczka 14 lipca urodziła kociaki - a od 2 dni jest bardzo chora. ma uszkodzone powaznie oko, jest chuda przeraxliwie i chodzi za ludźmi, jakby traciła siły i błagała o ratunek.
Jej 3 maluszki jej potrzebuja, jeszcze są za małe na adopcję.
Nie wiem co robić, nie znam się na kotach, ale wiem, że nie moge jej tak zostawić.
Ponoc wpatruje sie w ludzkie twarzy jakby prosiła, aby dano jej szanse na życie i odchowanie dzieci.
Co robic, gdzie je zabrać.

Mamusia była u weterynarza dzisiaj, pozwalała na wszystko, na mierzenie gorącvzki, na krople do oczu. Wet twierdzi że uraz jest mechaniczny i jest zakażenie. Ja sądzę, że to wirus ale może się mylę.

Jesli ja przyjmą może ubłagam klinikę jakąś aby wzieli rodzinkę - tylko skąd środki na wszystko.
Pomóżcie nam uratować Śnieżynkę.

Tak wyglądała jeszcze tydzień temu:

TYlko 2 maluszki przybyły z mamą do kliniki - jeden zaginął, ten z chorym okiem. Nigdzie go nie ma. Dwa dni szukano kociaka. Cisza. Biedny maluszek.

• Replies 253
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A czy wet stwierdził jakiś koci katar czy coś innego wirusowego - jeśli nie mogłybyśmy ją i je u mnie w mieszkaniu przez jakiś czas przetrzymać - oczywiście w drugim pokoju odizolowane od moich.

Posted

Kotka i maleństwa już w Poznaniu.
KMK niezawodny jak zawsze :) zawiózł kocią rodzinkę wprost do lecznicy.
Niestety maleństwa są dwa. :-( Kociaka z chorym oczkiem nie było już dzisiaj z mamą. :-(
Kotka-mama oprócz chorego oczka ma wodniste biegunki.
Kociaki to chłopiec i dziewczynka.
KMK wpadnie i wstawi zdjęcia.

POTRZEBNA POMOC FINANSOWA W UTRZYMANIU KOCIAKÓW!!!!

Posted

[quote name='SkarpetKa']
KMK wpadnie i wstawi zdjęcia.

Tak. Wpadłem - W koty i nie mogę wypaść. :)

Do lecznicy przyjechała mamcia z 2 kociakami. Trzeci szukany przez kilka godzin przez Ani , jej koleżankę i przeze mnie nie odnalazł się. Nie wiemy co o tym myśleć. Ani obiecała wieczorne i jutrzejsze poszukiwania, ale miejsce dla samotnego 1-miesięcznego kociaka nie rokuje powodzenia.
Mama zdecydowanie ma jakiś wirusowy stan zapalny + ropny stan w prawym oczku. Wet powiedziała, że lekarstwa przepisane przez wczorajszego weta są ok.
Za to kociaki są w dobrej formie, będą odrobaczone i najwcześniej za 2/3 tygodnie będą szczepione.

Fotki kociaków - białas z prawej to kocurek,a pręgowany tygrysek to kotka :)
Fot. robiłem dokument., bo kociaki były bardzo zestresowane. Na fot. ogłoszeniowe przyjdzie jeszcze czas.

Posted

[quote name='kmk']Tak. Wpadłem - W koty i nie mogę wypaść. :)[/QUOTE]

Witaj w klubie! ;) Koty są the best!

A ja przepadłam na amen - fotki i filmik BOSKIE. :loveu:

Teraz tylko trzeba wyleczyć kotkę-mamę i zebrać na to kasę. Takie tylko to niestety nie jest, ale musimy dać radę.

No i później domki muszą się znaleźć oczywiście.

Posted

Biedny maluszek - nie daje mi spokoju co się z nim stało. Albo odszedł za TM albo mama go wyniosła poza gniazdo. Nie znam się na kotach - nie wiem co myślęć, ale żal...

Posted

Witam wszystkich,
bardzo Wam dziękuję za pomoc-szczególnie Supergodze i KMK. Wczoraj byłyśmy szukać maluszka-niestety ani śladu:( W ogóle nie slychac placzu, miauczenia, głucha cisza. Szukałysmy go jeszcze dzisiaj, ale znow nic...Tak mi przykro, on był najbiedniejszy z nich wszystkich..Moze faktycznie ta kotka odrzuciła to malenstwo-tylko to mnie dziwi bo on z wyjatkiem tego oka był bardzo ruchliwy..Nic z tego rozumiem, no co zrobić, kazdy prawie kąt był obszukany. A kotka też go nie nawolywała. Jeszcze raz dziękuję -można na Was liczyc jak na malo kogo:) Dobrze, ze ta kocina jest juz bezpieczna z maluchami...

Posted

Kotka Śnieżka juz czuje się lepiej, potrafi załatwiać się do kuwety. Tą mądra koteczka. Niestety zachorował kociak - chłopak Bałwanek - dostaje leki. Walczymy. Koteczka Gwiazdka na razie zdrowa, a w każdym razie bez objawów choroby.,

Posted

ojej, biedny maluszek..:( to niedobrze, a co mu jest? też jakiś stan wirusowy czy zapalny? Kochane maluchy, a koteczka wiedziałam, ze jest mądra-wkoncu to siostra naszego Śnieguli, a poza tym chodziła i prosila mnie o pomoc, te oczka..Dobrze,ze ona chociaż czuje sie lepiej

Posted

Niestety i jemu oczko zaczyna ropieć. Mama ma koci katar, więc niestety maluszki też są na niego narażone. Wczoraj szkraby zostały odrobaczone. Opieka nad nimi może być sprawowana w dt. Nie ma konieczności ich trzymania w lecznicy.

Posted

Czyli jednak ten wstrętny koci katar..:( Moze tamten maluch był bardzo chory. a z tych tak mi się zdawało, ze temu maluchowi białemu coś się dzieje z oczkiem. Kurcze szkoda

Posted

No właśnie, tamten pewnie bidulek nie dał rady..Skoro te są chore to pewnie tamten był bardzo słaby, a kotka chociaż zdrowieje?