Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pamietam jak strasznie nalegalam na jego kastracje, bo zeczywiscie tyly mila nie estetyczne, W koncu po dlugim namawianiu kierownictwo i wetki , BRysia doniesiono na stol.
Potem wszyscy mieli ubaw i smiali sie co ja mu zrobilam , rzeczywiscie to wygladalo makabrycznie, a raczej komediowo,,,Nie wsposob jest to opisac, z czasem po zasiegnieciu opini wet , nie bylo juz tak wesolo, Na slowa ze Brys moze miec raka , i to jest prawdopodobne mina mi zrzedla,,,
Dowiadywalam sie co mozna dalej robic, jednak wetki byly jednego zdania, nie mozna w warunkach schroniskowych ruszac tego , bo brys ma kruche naczynia krwionosne i bedzie wiecej komplikacji, niz co warte, Obawiam sie jednak ze taka niepewnosc , czy Brys jeszcze ma wiele lat przed soba czy jest to raczej cos nie zlosliwego , ,moze odstraszac ludzi , ktorzy chcieli by go zaadoptowac..
Ale moze znajdzie sie ktos , kto uratuje naszego Wielkoluda i da mu duzo miejsca na dalsza droge zycia...

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiewióra, byłam pewna, że wysłałam do Ciebi informacje o watku Brysia na dogo :oops: Nawaliłam...

Ale nic, szukamy domu dla Brysia. Poszukujemy samotnej kobiety, której Brys mógłby towarzyszyć i pilnować w samotne wieczory

Posted

A co ty Akucha nic sie nie stalo, To ja jestem ci wdzieczna za pomoc w rzuceniu Brysia...A moje 1 dniowe spoznienie w niczym nie zawazylo,,
Szkoda ze nie jestes z trojmiasta, ogladnelabys sobie nasze kochane psiaki na zywo , wszystkie sa kochane, a to tylko czesc jakie mamy, W schronie jest ich ok150 psow i kazdy jest na swoj sposob , wspanialy i orginalny,,,
A nasz Brys, miejmy nadzieje ze dzieki temu ze widnieje teraz na dogo, znajdzie moze bratnia dusze, ktorej bedzie mogl strzec w dzien i w nocy
Bo czyz on nie jest wspanialy?
A no jest, piekny , duzy , i kochany,,,no moze nie do wszystkich , ale do wiekszosci na pewno

Posted

Szkoda ze nie wsposob jest dorzucic , jeszcze mojego zdjecia z Brysiem gdy stoimy przytuleni, a on wielki , stojac na budzie dyszy mi radosnie,
Widac tam bowiem jaki on jest gigantyczny i jaka wspaniala ma glowe..
Mozna by nawet pomyslec ze bez problemu mogl by mnie polknac, dzieki swojemu olbrzymiemu pyskowi,
Ale na szczescie Brys nie jest ludorzerca

Posted

Warto zrobic wszystko i zlapac sie kazdego pomyslu,, A Brazowa wlasnie mi wyslala sms, ze jedzie w odwiedziny do Szuwarka , bedzie go strzygla i porobi mu wiele fotek, tak wiec czekamy,,
No wierze ze bedzie wygladal teraz pieknie, Wiola uwielbia strzyzenie,, Wierze ze kiedys bedzie w tym profesjonalistka

Posted

Brys jest duzy i nie lubi gdy ktos inny ma racje, Jezeli trafi sie stanowczy zbyt mocno facet , to zacznie sie walka o pozycje,, Pewnie ze on lubi facetow,, tylko dzieci nie znosi,,
Brys jak mowi Brazowa , ma zeczywiscie ograniczenie , w adopcji , z powodu choroby i upodoban ludzkich,,
Ale trzymajmy kciuki, moze dac go na owczary?
Co nam zaszkodzi, robic wszystko co sie da,,, Brys jest wielki i ma w sobie olbrzymie poklady milosci..
Osoba ktora go przygarnie musi sie liczyc , ze nie moze go spuszczac ze smyczy w miejscach odwiedzanych przezinnych ludzi i zwierzeta,,
Ktos kto czyta to pierwszy raz moze pomyslec ze Brys jest wielkim agresorem , zabijaka i nie zrownozazona bestia,,,,Ale tak nie jest przekonalam sie ja i ostatnio Brazowa,,,
Wiec szanse warto mu dac

Posted

Cioteczki, to trzeba zrobić narade, jak promować Brysia??? Jest imponujacy i może sie podobać. Ludzie też maja rózne choroby i nie sa idealni... Od czego proponujecie zacząć???

Posted

Zacząć jak zwykle od Allegro i inne netowe ogłoszenia (tylko ja w tym nie siedzę).
Potem "Oferta" ze zdjęciem - trochę płatne, ale niewiele.
Może jeszcze cos wymyślimy.
Plakaty ??????

Bryś wart jest zachodu !!!!!

A jakie są szanse na ewentualną konsultację tyłów lub np badanie ????

Posted

Z Allegro pewnie nie będzie problemu, plakaty... i ogłoszenia trójmiejskie.
Co do badań, to musi wypowiedzieć się Brazowa. W schronisku był badany i kastrowany, ma kruchość naczyń, nie wiem, czy będą chcieli dalej konsultować, czy maja takie możliwości. Jądra nie rosną, są takie i już...

Posted

Wetka robi,co moze.Pamietajcie,ze nie wszystkie zabiegi da sie przy Brysiu zrobic.On nawet,gdy smycz podwinie mu sie pod ogon,potrafi sie mocno zdenerowwac.Co dopiero ogladanie,macanie itd go przez obcych wetow? Ciagle go do tych badan usypiac?Z jego choroba? Bo przytrzymac takiego silnego psa,to dosyc niemozliwe,a jak zrobimy to na siłe w trzy osoby, to stracimy jego zaufanie i nici ze wszystkiego.

Przyznam sie,ze konsultacja w gabinecie wet,przy innych zwierzakach,obcy weterynarze-bałabym sie tam z nim pojsc.

Kaerjot,facetow Brys nie zje,aczkolwiek,jakby sie takiemu zachciało Brysiem porzadzic i nie daj,co Boze z pewna doza brutalnosci,to ...:razz:

Kobietki inteligentniejsze,fajniejsze,Brys,wie co robi :)