Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Evas powiem szczerze, wiedziałam że to tylko kwestia czasu i musi to wszystko dotrzeć do twojego umysłu bo serce już dawno podjęło decyzję.:cool3: I tak delikatcie od czasu do czasu coś sugerowałam...Figa lepiej trafić nie mogła:loveu:

• Replies 479
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:klacz: :cool2: :Rose: :Dog_run: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :BIG: :cunao:
Pozdrowienia dla Waszego stada od stada naszego:
Platona, Byrona, Juniora i pańci... A taklże od naszego nowego domownika - błękitki Inki

[IMG]http://republika.pl/blog_wi_606976/3349407/tr/img_9297.jpg[/IMG]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32488&page=42[/URL]

Posted

:pFiga odetchnęła już dawno..zajmuje mi pół tapczanu. Kochamy się, tak wyszło. Jeśli w jakimś czasie będę miała problem z opieką nad pieskiem - zwrócę się do dogomaniaków ;) o tymczas.

Posted

Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa. Mam wrażenie, że wielu dogomaniaków wiedziało wcześniej ode mnie, że cieżko mi będzie oddać taki Skarb :p
Moje dwie pięknoty ;)
[IMG]http://upload.miau.pl/2/17977.jpg[/IMG]

Posted

Figunia daje mi dużo radości. Czuje się o wiele pewniej w domu, zdarza jej się szczeknąć - co prawda bardzo nieśmiało. Jest też uparciuchą..jak czegoś nie chce, np zejsc z mojego tapczanu, zapiera się wszystkimi łapami i ciałem, przewraca oczami...biedna psinka.

Posted

Gdyby Figunia mówić umiała
to słowami Evas by dziękowała
lecz słowa niepotrzebne są wcale
bo Figa wśród licznych swych zalet
ma mądre ,wymowne oczy
i pyszczek wyrazisty, uroczy.
a ogonkiem potrafi powiedzieć
że u Evas jest jej jak w niebie

Posted

[quote name='Figa Bez Maku']Gdyby Figunia mówić umiała
to słowami Evas by dziękowała
lecz słowa niepotrzebne są wcale
bo Figa wśród licznych swych zalet
ma mądre ,wymowne oczy
i pyszczek wyrazisty, uroczy.
a ogonkiem potrafi powiedzieć
że u Evas jest jej jak w niebie[/quote]
:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Dostałyśmy wierszyk od koleżanki Figi...:lol: dziękujemy.
Figunia miewa się świetnie..coraz lepiej ją poznaję i coraz bardziej jestem zauroczona..jest niesamowita, mądra, kochana, śliczna, przylepna.
Rano wita się ze starą Lessi i liże ją po pyszczku.
Kiedy ktoś dla niej nieznajomy glaszcze kota, szczeka, denerwuje się o swoje koty.
Zna godziny spacerów, słowo daję, są one mniej wiecej stałe..o tej porze ona już sie kręci i czeka...córka wczoraj się spieszyła i powiedziała, że w tej chwili nie może zabrać psów..a Figa w przedpokoju siada na dwóch łapkach i prosi:lol:
Ciągle obserwuje bystrymi oczkami co się dzieje, czy przypadkiem coś jej nie ominie.
Pieszczocha niesamowita, upomina się, przytula, kładzie główkę na kolanie albo na ramieniu, kiedy ktos lezy..jak siadam w kuchni, przychodzi i sprawdza, czemu tak długo mnie nie widzi i siada obok, patrzy w oczy.
Córka bierze ją na ręce, rozpieszczamy ją okropnie..

Posted

Oj, udało się Figuni, udało. Szczęście jakie ją spotkało rekompensuje całe jej wcześniejsze smutne życie. Te niemiłe wspomnienia gdzieś tam w zakamarkach umysłu jeszcze zostaną, ale z dnia na dzień będzie coraz weselsza, coraz pewniejsza siebie i ustabilizowanego już teraz życia. A taka stabilizacja jest psu bardzo potrzebna.Życzę całej rodzince wszystkiego najlepszego!

Posted

To ja miałam szczęście :) Po prostu, przeznaczenie, że była naprzeciw mojego domu pewnej nocy.
No i z czasem coraz większe przywiązanie do niej, obawa o jej dalszy los.
Jak się nie zakochać?
[IMG]http://upload.miau.pl/2/19111.jpg[/IMG]Jestem z niej dumna :) jest taka śliczna i mądra.

Posted

Wczoraj córka szła z psami na wieczorny spacer. Zawołała Figę, Lessi nie wołała, bo ona źle słyszy i reaguje dopiero na ubieranie obroży. Figa pobiegła do córki do przedpokoju zadowolona, ale szybko wróciła do pokoju i przywarowała ładnie tuż obok Lessi, jakby chciała powiedzieć.."A Lessi..zapomniałaś?.":)
Lubią się, cieszy mnie to. Lessi często się ożywia przy swojej przyjaciółce.
Koty raczej nie są takie towarzyskie..oburza je, że Figa obwą****e im mordki po jedzeniu..sprawdza, czy dostały coś lepszego.

Posted

Mądra :p sama z siebie..mówię do niej, że jest dobrym duszkiem.

Figasia poznaje lepiej okoliczne towarzystwo psio - kocie.
Na początku reagowała nieco histerycznie na dużego psa koleżanki, a teraz wita go jak kumpla i zachęca do zabawy.
Wspominałam dawniej, że oberwała na podwórku (za nic) od czarnej kocicy Sally.
Wczoraj w czasie gdy ja byłam z psami..wyszła też pani z Sally, chciałam ją ominąć, pójść inną drogą..ale pani miała ochotę na towarzyską pogawędkę i poszła prosto w moim kierunku..a Sally za nią.
Miałam duszę na ramieniu, co się stanie za chwilę..i nic :) Poszłyśmy razem na spacerek wokół podwórka, ja z psami i pani za którą biegła grzecznie Sally.

Posted

:pFigasia przeszła metamorfozę, jak wszystkie pieski niechciane, które znalazły swoje własne miejsce.
Była zwykłym kundlem, nieładnym, przemykającym chyłkiem, skulonym..a teraz..uszka stoją dziarsko, oczka żwawe, pysio uśmiechnięte - mam wrażenie że jakby urosła co nie jest możliwe oczywiście, ma ponad 3 lata na pewno.
Mam wielką satysfakcję, kiedy ktoś mówi - jaki miły, ładny piesek..
[IMG]http://upload.miau.pl/2/19308.jpg[/IMG]

Posted

Dziękuję - właściwie czytając forum pomyślałam, może nie muszę jej oddawać, jest u mnie trzy miesiące i jakoś jest, nie najgorzej:). A w nagłej potrzebie są inne wyjścia, awaryjne.

Posted

Po Twych słowach Halbino, trudno cokolwiek powiedzieć - więc może tylko RACJA :p

Dzisiaj odwiedziła nas koleżanka, która Figę widziała tylko na zdjęciach w internecie i stwierdziła, że wyobrażała sobie ją większą, coś jak mini on-ka..a Figa jest raczej filigranowa i niewielka.
Były zachwyty, jaka kochana, grzeczna..Figa zaprezentowała proszenie i dała łapkę przwracając oczami..kokietka..uwielbia być w centrum uwagi.