zulugula Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Zrobię mu lepsze. Wyślijcie go do mnie 25/08. Mam jeszcze jeden DT, a być może i jeszcze jeden będzie. Co z tym transportem? Jeśli wszystko wyjdzie tak na łapu-capu, to znowu kaski nie będzie :shake: Quote
Reno2001 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Dostałam odpowiedź ze schroniska: [quote][B]Od: [/B]Profil1 [B]Data: [/B]Środa, 20 Sierpnia 2008 09:18[B]Temat: [/B]Re: szczeniak [SIZE=3][COLOR=blue][B]Ten szczeniak jeszcze jest. Jutro będę chciał go zaszczepić na nosówkę i [/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=blue]parwo i gdzieś za tydzień byłby do wzięcia o ile nie pojawią się jakieś [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=blue]komplikacje.[/COLOR][/SIZE][/B] [/quote] Przypominam o tego chodzi: [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ef71a0334c917e73.html"][IMG]http://images28.fotosik.pl/263/ef71a0334c917e73med.jpg[/IMG][/URL] Quote
pumcia02 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Boże ile malców... :( powinniscie troche "ulepszyc" info, zwlaszcza na pierwszej stronie. to ile maluchow przyjezdza do wawy? Quote
wanda szostek Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 [quote name='ewatr']Ten malec był najodważniejszy w boksie i cały czas za mna chodził i potrzebował kontaktu z człowiekiem : i takie miny potrafi sliczne robic ooooooo :evil_lol: [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ffef9c17d295b95e.html"][IMG]http://images33.fotosik.pl/348/ffef9c17d295b95e.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/aac0aaccc33217f4.html"][IMG]http://images32.fotosik.pl/339/aac0aaccc33217f4.jpg[/IMG][/URL][/quote] Moim zdaniem trzeba każdemu zrobić kilka zdjęć , Ponumerować , aby poznać które to (numer na zdjęciach) i zrobić ogłoszenia. Quote
halbina Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 tyle psiakó w potrzebie! gdzież te domki?... Quote
Reno2001 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 [quote name='wanda szostek']Moim zdaniem trzeba każdemu zrobić kilka zdjęć , Ponumerować , aby poznać które to (numer na zdjęciach) i zrobić ogłoszenia.[/quote] Wiemy, ze tak by było najlepiej, jednak ponieważ na miejscu w Mielcu na miejscu nie ma ŻADNEGO wolontariusza to i tak potem jest problem w przekazie informacji. Szczeniaki wychodzą ze schroniska a my dowiadujemy się o tym z opóźnieniem lub wcale, albo dociera do nas info:" do adopcji poszły dwa szczeniaki". I bądź tu madry które, skoro w schronisku nie mają ich zdjęc i nie mogą nam ich podesłac obrazowo. Dopiero jak zaczynamy sie wypytywac o konkretnego szczeniaka to wychodzi co i jak. My bardziej staramy sie zareklamowac, że w ogóle szczeniaki są i zachęcic do adopcji maluchów z tego schroniska. Quote
DogMaster Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Szkoda że tam jest tak mało wolontariuszy:shake: Gdyby było ich więcej to by i fotki były:diabloti: Quote
zulugula Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Słuchajcie kochani. Są DT w Warszawie oraz osoba chętna na ich transport 25/08. Czy ktoś się z nią kontaktował? Ja na prawdę niewiele mogę będąc w Warszawie bez kontaktu z pracownikami schronu. Nie wiem jak to organizujecie i kogo trzeba poinformować. Nie wiem czy są potrzebne pieniążki na transport i ile. Czy jest jedna osoba, bardziej obeznana w sprawie, która potrafi to wszystko kompetentnie zorganizowac? Czy też mam sobie zwyczajnie darować pomoc dla tych piesków i poświęcić czas na pomoc w adopcjach z innych wątków :shake: Ja rozumię że też macie do schronu kawałek drogi, ale chyba ten transport do Warszawy to nie jest PREMIERA i ktoś ma o tym jakieś szersze pojecie. Quote
terra Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Qrcze, wielka szkoda, że akurat nie ma Ulka18. Może wróci lada dzień i któremuś malcowi uda się wyrwać ze schroniska. Quote
emilia2280 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Zulugula poczekaj, sá tam ludzie, Ulka18 jesli nie jest wyjechana- na pewno pomoze. Quote
Murka Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Ulka18 wraca 25-tego. Ona jest najlepsza w kontaktach i załatwianiu spraw z Kierownikiem. Ja niestety nie dam rady tego wszystkiego dograć, bo mam za dużo na głowie :shake: Quote
zulugula Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Czyli co? Z transportu szczylków nici? Chcę wiedzieć, bo dzisiaj jadę do schronu w Sosnowcu. Mogę coś zabrać jeśli będzie. Są też osoby zainteresowane adopcją. Nie mogę tak długo czekać z odpowiedzią. Nie mam pewności, że wybiorą akurat szczeniaka z Mielca. Jednak proponując maluszka muszę wiedzieć, kiedy będzie do odebrania w Warszawie. Mam 2 osoby, które szukają suczki (Wrocław + Łódź). Te Mieleckie pieski wpadły im w oko i w pierwszej kolejności chciałam dać właśnie im domek. Jednak jeśli dzisiaj nie odpiszę na maila, to inna psica pojedzie do domku. Szczeniaków nie brakuje. Quote
emilia2280 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 [quote name='zulugula']Czyli co? Z transportu szczylków nici? Chcę wiedzieć, bo dzisiaj jadę do schronu w Sosnowcu. Mogę coś zabrać jeśli będzie. Są też osoby zainteresowane adopcją. Nie mogę tak długo czekać z odpowiedzią. Nie mam pewności, że wybiorą akurat szczeniaka z Mielca. Jednak proponując maluszka muszę wiedzieć, kiedy będzie do odebrania w Warszawie. Mam 2 osoby, które szukają suczki (Wrocław + Łódź). Te Mieleckie pieski wpadły im w oko i w pierwszej kolejności chciałam dać właśnie im domek. Jednak jeśli dzisiaj nie odpiszę na maila, to inna psica pojedzie do domku. Szczeniaków nie brakuje.[/QUOTE] Zulugula, a problem polega na tym ze nie ma transportu, czy nie ma kasy na transport? Bo to drugie mozna zalatwic. Quote
Murka Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Jeśli jest transport i są chętni, to można wszystko załatwić bezpośrednio z Kierownikiem: (017) 583 15 32, [email][email protected][/email] Kierownik może też pomóc w transporcie za zwrotem kosztów w miarę możliwości swojego schroniskowego pojazdu. Quote
jogi Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 nic z tego nie wyjdzie:shake: bo ja się dziś dowiedziałam, że moja szefowa nie wraca z urlopu 24 tylko 25 wieczorem :mad: więc nie jedą do Wawy, tylko siedzę w lecznicy:angryy: Quote
halcia Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 niestety,duzo fajnych rzeczy rozbija sie o transport...ciagle z tym problem. Quote
terra Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Mieleckie maluchy ruszają na poszukiwanie domków. Quote
Reno2001 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Może jakims cudem dowiemy się, ile ich jeszcze jest i które? Quote
terra Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 [quote name='Reno2001']Może jakims cudem dowiemy się, ile ich jeszcze jest i które?[/quote] Przydałoby się wiedzieć, ktore maluchy jeszcze szukają domków. Quote
Ulka18 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Wiadomosc ze schroniska nt. szczeniakow. [QUOTE]Temat: Adopcje Od: "Profil1" <[email protected]> Data: N Sierpnia 24 2008, 8:50 am Do: "Agnieszka Matelowska" <[email protected]> Do adopcji poszły: Suczka czarna kudłata podpalane łapki ze świetlicy, oraz suczka owczarek niemiecki z wyb.123 co miała ostatnio robione zdjęcia. [B][COLOR="Green"][SIZE="3"]Oprócz tego 5 szczeniaków.[/SIZE][/COLOR][/B] [COLOR="Navy"][B]Piękny szczeniak z wyb.8 ma wyrobioną książeczkę tzn. został zaszczepiony na wszystkie możliwe wirusówki. Pisała o nim zarówno Pani jak i Pani Ewa.Ja go nie chciałem dać tak daleko bez szczepień.Obecnie pod koniec tygodnia jak nic się nie wydarzy tzn, bez problemów przejdzie okres kwarantanny po szczepieniu, będzie możliwa adopcja. Proszę mnie zrozumieć. Ja już dość nasłuchałem się o chorobach szczeniaków, które poszły do adopcji.A wydać szczeniaka tak daleko bez szczepień i za kilka dni słuchać jaki to on chory, lepiej tego unikać. J[COLOR="Red"]eżeli ta propozycja domu w okolice Wrocławia jest aktualna to służę pomocą. Ja w pierwszej dekadzie września jadę w okolice Kudowy Zdroju konkretnie do Polanicy i mógłbym go podrzucić.[/COLOR][/B][/COLOR]Serdecznie pozdrawiam.[/QUOTE] Quote
Reno2001 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Dobrze, ze szczeniaki wychodzą. Teraz pytanie czy ten chetny domek na tego maluszka jest nadal chętny?? Quote
Ulka18 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Ponizej wiadomosc nt. szczeniakow. [QUOTE]Temat: Re: Adopcje- czy te poszly? Od: "Profil1" <[email protected]> Data: N Sierpnia 24 2008, 4:08 pm Do: [email][email protected][/email] Wszystko się zgadza. [COLOR="Red"][B]Obydwa pręgowane szczeniaki poszły do jednego domu. [/B][/COLOR] ----- Original Message ----- From: <[email protected]> To: "Profil1" <[email protected]> Sent: Sunday, August 24, 2008 1:50 PM Subject: Re: Adopcje- czy te poszly? Ta ze swietlicy to zapewne ta suczka ? [url]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=1&sort=data%20DESC&pid=1729[/url] Ta to na pewno, oby adoptujacy nie zrazili sie lapka. Czy to byla moze Pani ze Stalowej Woli? [url]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=0&sort=data%20DESC&pid=1753[/url] [B]A ze szczeniakow czy zostaly takie jamnikowate pregowane szczylki po matce ratlerkowatej?[/B] [/QUOTE] Quote
Recommended Posts