Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 823
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

podliczając stałe deklaracje dla staruszka z FB i od martasekres mamy 105zł :multi:
trzeba dozbierać resztę i pieniążki na weta, szczepienia, karmę...
masa pieniążków jest potrzebna ale mam nadzieję, że damy radę :lol:

Posted

[quote name='rudakacha']Wywołana do tablicy przez dziecko deklaruję 30 PLN. Ale pamiętaj dziecko, że weekendowe obiadki u mamki już się skończyły:razz:;)[/QUOTE]

wspaniale bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu:
a to jest stała deklaracja czy jednorazowa?

Posted

[quote name='rudakacha']Wywołana do tablicy przez dziecko deklaruję 30 PLN. Ale pamiętaj dziecko, że weekendowe obiadki u mamki już się skończyły:razz:;)[/QUOTE]

Jasne, co Ty byś zrobiła bez tych moich coweekendowych odwiedzin...:D
Dzięki, mamo!

Posted

No niestety,nie dalysmy rady go zlapac:shake: wcale mu sie nie dziwie,boi sie,gluchy,niedowidzacy,a tu ktos chce mu krzywde zrobic.Probowal nas pogryzc,nie dal zalozyc sobie obrozy,rzucal sie jak ryba w sieci,az sie dziwilam skad staruszek wzial tyle sily.
Jutro ma mi pomoc osoba,ktora ma taki sprzet do zlapania psiaka.
Od razu zrobila sie sensacja na ulicy.....prosze go nie dotykac,bo moze jest wsciekly albo chory.....kim pani jest i jakie ma pani prawo zabierac go z ulicy...
ale ja nie mam sily odpowiadac na glupie pytania.

Posted

[quote name='DORA1020']No niestety,nie dalysmy rady go zlapac:shake: wcale mu sie nie dziwie,boi sie,gluchy,niedowidzacy,a tu ktos chce mu krzywde zrobic.Probowal nas pogryzc,nie dal zalozyc sobie obrozy,rzucal sie jak ryba w sieci,az sie dziwilam skad staruszek wzial tyle sily.
Jutro ma mi pomoc osoba,ktora ma taki sprzet do zlapania psiaka.
Od razu zrobila sie sensacja na ulicy.....[B]prosze go nie dotykac,bo moze jest wsciekly albo chory.....kim pani jest i jakie ma pani prawo zabierac go z ulicy...[/B]
ale ja nie mam sily odpowiadac na glupie pytania.[/QUOTE]

Nie no, jasne, niech leży na tym chodniku i wegetuje........

Posted

Mari nie odpowiedziala mi na pw. nie wiem czy Fundacja udostepni konto,ale z tych pieniedzy z konta to musza byc faktury,np.na weta,na karme,odrobaczanie,odpchlanie,szczepienie, a oplaty na DT. mozna wplacac na prywatne konto.
Numer konta moge podac na pw. z zaznaczeniem..dla Misia...

Posted

[quote name='martasekret']Nie mam doświadczenia w takich akcjach...[/QUOTE]

I ja rowniez
Jest osoba,ktora chce mi pomoc,niestety na 14ta idzie do pracy wraca o 22giej,
jutro rano moze go zabrac
ale jesli ktos chce mi pomoc go zlapac ,bede wdzieczna.

Posted

Berkano, jak będziecie robiły bazarek, coś podokładam do Sonki książek.
Tylko żeby dało się go jakoś złapać :( Kiedyś zwijałyśmy z Sonką z ulicy koci szkielet, od dwóch dni leżał w jednym miejscu - w transporterku nabrał takich sił, że go rozwalił . On biedny nie wie że ma być lepiej, broni się :(.

Posted

[quote name='Jo37']Myślę ,że warto podać mu sedalin .Łapanie go na chwytak spowoduje tylko ogromny stres.[/QUOTE]

Może faktycznie podać mu jakiś lek.....?

Psy, z którymi miałam do czynienia do tej pory to były raczej miziaki....Biedny, boi się, nie wie co się dzieje, przecież niedowidzi i niedosłyszy...nie rozumie, że chcecie mu pomóc....

Posted

Maruda666 dzięki za dokładkę do bazara- cmok :-)

DZIEWCZYNY CIĄGLE CZEKAMY NA FANTY OD WAS!!!!!!!!

Z tego, co słyszałam na dogo to w podobnych sytuacjach stosuje się ogłupiacze- trzymam kciuki!!!!!!!
Dorotko a miejsca już zaklepane? I jak rozwiązała się kwestia budy dla niego???

Posted

Mamunia ma za dobre serduszko aby odstawiła swoje dzieciątko od cycuszka,na pewno pogodzi deklarację z weekendowymi obiadkami.

Posted

[quote name='martasekret']Misiu coś mało chętny do współpracy...[/QUOTE]

Dziwisz mu się? Pewnie dużo "dobrego" od człekokształtnych doznał...

BERKANO - z fantami wyrobię się dopiero późnym wieczorem :oops:

Posted

Witam. Na ten wątek trafiłem dzięki [B]IrenieKa[/B]. Przeczytałem całość i tak na chłodno teraz: ja wiem, że słowo "schron" jest dla prawdziwych dogomaniaczek be i w ogóle najlepiej o nim zapomnieć. Ale czy naprawdę lepiej jest użalać się nad ślepym i głuchym psem leżącym na ulicy w strugach deszczu ("że chyba zgnije tam"), dokarmiać go na tej ulicy w deszczu i czynić nieudolne próby złapania go, ciągle na tej ulicy i ciągle w deszczu - czy naprawdę lepiej tak popisywać się swoim dobrym sercem? A czy nie lepiej popisać się najpierw rozumem i zaalarmować od razu nie Dogomanię, ale gminę? Każda bowiem gmina w Polsce - także ta w Szczebrzeszynie - ma psi obowiązek zająć się bezpańskim psem i umieścić go w schronisku - czy to swoim, czy w takim, z którym ma podpisaną umowę. A dopiero POTEM organizować psu DT, DS i inne takie. By zaświeciło słońce dla tego biedaczyny w Szczebrzeszynie, gdzie chrząszcz brzmi w trzcinie...