Jump to content
Dogomania

MIELEC-Matka z wnykow i córka ADOPT;2-ga Sunia steryl bedzie miec swoj watek

Recommended Posts

Posted

Od kilku dni jest w schronisku sunia ze szczeniakami.
Złapała sie we wnyki w miejscowosci Stopnica, nie wiadomo jak sie uwolnila, czy jej ktos pomogł, l kto potem zawiadomil schronisko :shake:

Sunia miala wrosniety w lapke drut z wnykow :placz: drut zostal usuniety przez naszego weta. Rana pozostala...nie wiem czy nie powinna byc szyta, nie znam sie na tym :-(

Sunia jest bardzo dobra mama, wspaniale opiekuje sie swoimi dziecmi, nie dopuszcza nikogo do nich. Stad zdjecia z dystansu.

Szukamy dla suni wirtualnego opiekuna, a dla maluchow nowych domow.

SUCZKA MAMA i JEDNA MALA ZOSTALY ADOPTOWANE. CZEKA DRUGA SUNIA, STERYLIZOWANA - ZDJECIA STR. 29. - bedzie miala swoj watek

Kontakt do schroniska : tel. +17 583 15 32
mail: [email protected]
www.mielec.bezdomne.com

• Replies 353
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia byla znieczulana, zeby usunac wrosniety drut...nasz wet jest doswiadczony, polegam na jego wiedzy...ale bede wdzieczna za Wasz opinie, moze ktos mial do czynienia z takim przypadkiem i wie co trzeba zrobic.

Posted

To ja, pomogę Ci wierzyć w Waszego weta, tyle dobrego już zrobił dla mieleckich psiaków, że napewno nie zawiedzie (przepraszam, za kadzenie, ale Wy w Mielcu (W Dębicy), jesteście naprawdę cudowni i dlatego macie takie WSPANIAŁE ciotki jak my: skromnie nie będę wymieniać :diabloti: !

Posted

Nie wiem czy trzeba robic RTG :shake: nie znam sie na takich ranach.
Ja ta lapke widzialam tylko z daleka, bo sunia nie pozwolila zbilizyc sie do siebie. Mam nadzieje, ze doktor podczas wyciagania drutu dobrze ja obejrzal.

Posted

ania14p napisał(a):
To ja, pomogę Ci wierzyć w Waszego weta, tyle dobrego już zrobił dla mieleckich psiaków, że napewno nie zawiedzie (przepraszam, za kadzenie, ale Wy w Mielcu (W Dębicy), jesteście naprawdę cudowni i dlatego macie takie WSPANIAŁE ciotki jak my: skromnie nie będę wymieniać :diabloti: !

Nom, mamy wspaniale Cioteczki :iloveyou: , ktore pamietaja o mieleckich 4-lapakch oraz czasami wyciagaja nas za uszy z dolka, w ktory zazwyczaj wpadamy po wizycie w schronisku :razz:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Nie wiem czy trzeba robic RTG :shake: nie znam sie na takich ranach.
Ja ta lapke widzialam tylko z daleka, bo sunia nie pozwolila zbilizyc sie do siebie. Mam nadzieje, ze doktor podczas wyciagania drutu dobrze ja obejrzal.

Ulka18 zapytaj weta :oops: - RTG i ewentualna operacja to wszystko jest drogie i może jeśli jest coś tam pogruchotane to wet zdecydował by łapka się tak zrosła jak jest bo po prostu schronisko nie ma pieniędzy na droższe leczenie - a jak potrzeba RTG, operacji to może tu będziemy zbierać na to - szkoda żeby miała jakąś krzywą łapkę i kulała.
Mam nadzieję, że może nic jednak nie jest złamane :oops:
I przy okazji o tą kicię bym bardzo prosiła spytać weta - buraska ze świetlicy właśnie z krzywo zrośniętą, też przednią łapką - jakby w jej przypadku można było coś zrobić to będę zbierała kaskę na nią.

Posted

Nie widzialam buraski na swietlicy...

Jesli chodzi o sunie, to juz Jogi napisala do mnie. Gdybysmy zebraly pieniadze, chociaz na paliwo, to moze Pan Kierownik zgodzilby sie ja zawiezc do lecznicy Jamnik w Rzeszowie.
Jogi, a jak z kosztami szycia łapki?

Bonika, Ty oferowalas 50,- pln na sunie?

Posted

Ulka nie wiem co tam jest do zszycia. Ale koszty mniej więcej to koło 100zł + RTG. Nie wiem ile jamnik sobie policzy:roll:
Ale to koniecznie trzeba zrobic, napisałam Ci w pw

Posted

Ja juz napisalam do schroniska. Mam nadzieje, ze p.kierownik sie zgodzi zawiezc sunie do Rzeszowa. Jesli znajdziesz chwile, to moze zadzwon tez do niego popoludniu lub wieczorem.

Czyli potrzeba nam minimum 150,- pln na leczenie.

Posted

Ja oferowałam 50 zł. na tą malutką zagłodzoną sunię w razie gdyby trafiła do schroniska, ale ta biała sunia jest jeszcze bardziej potrzebująca bo ma ranę.

Wyślę na tą białą w takim razie 40 zł. jutro bo chudzinka ma jeszcze trochę czasu.

Ulka18 - spytaj o tą kicię - szara kotka, przednia łapa na jakieś 6 cm zgięta - kotka chodzi opierając się na tym :-( :-( :-( :-( :-( Spytaj koniecznie to może i ją się przy okazji zawiezie na RTG np. ? - wyślę wtedy oczywiście więcej - postaram się 80 zł. - o to chodzi, że ja nie mam tych pieniędzy - dopiero postaram się je zdobyć, ale będą - może mi się całą stówkę uda zdobyć, choć taką niepełną będzie łatwiej.
W sprawie łapki kici szarej jakby się nic nie dało zrobić to wyślę pieniążki na jej zaszczepienie na wirusówki.

Ulka18 napisz też jakie mogą być koszty wszystkiego ?

Kochani ludzie dołóżcie się :modla: :modla: :modla: :modla: :modla:

Ulka18 potwierdź czy to poniżej tak ???

Pieniążki będzie można wysłać na konto schroniska z dopiskiem "sunia i kotka z chorymi łapkami"

Posted

Ulka18 - spytaj o tą kicię - szara kotka, przednia łapa na jakieś 6 cm zgięta - kotka chodzi opierając się na tym :-( :-( :-( :-( :-( Spytaj koniecznie to może i ją się przy okazji zawiezie na RTG np. ? - wyślę wtedy oczywiście więcej - postaram się 80 zł. - o to chodzi, że ja nie mam tych pieniędzy - dopiero postaram się je zdobyć, ale będą - może mi się całą stówkę uda zdobyć, choć taką niepełną będzie łatwiej.
W sprawie łapki kici szarej jakby się nic nie dało zrobić to wyślę pieniążki na jej zaszczepienie na wirusówki.

Kotki nie ma...z tego co sie domyslilam ze slow pana kierownika, to ona jest chyba za Teczowym Mostem. Nie widzialam jej w zadnej kociarni, chodzilysmy z Ulka.

Ja niestety jestem tylko wolontariuszem i nie mam zadnych praw
w schronisku. Moge tylko prosic, o informacje, oferowac pomoc, wystawiac zwierzaki, tak samo jak kazdy inny.
Weta nie mam jak spytac, bo przeciez w schronisku jestem raz w miesiacu :shake: a on przyjezdza wieczorem kolo 20.

Posted

O kotce będzie wiedziała Pani Marysia Sobucka - o! Ona mi wydawała psa i z nią o tej kici rozmawiałam bo akurat kicia była w klatce obok biurka i prosiła o głaskanie wyciągając tą łapinkę :-( :-( :-(

Może jednak jeszcze jest :oops: - chciałabym to już do końca wiedzieć by jej w razie czego pomagać.

A co do białej suni to Pan Kierownik niech się zgodzi :oops: No i jak najszybciej pieniażki zacząć trzeba zbierać - ustalić co z kicią i wtedy ustalić dopisek.

Ulka18 napisał(a):
Kotki nie ma...z tego co sie domyslilam ze slow pana kierownika, to ona jest chyba za Teczowym Mostem. Nie widzialam jej w zadnej kociarni, chodzilysmy z Ulka.

Ja niestety jestem tylko wolontariuszem i nie mam zadnych praw
w schronisku. Moge tylko prosic, o informacje, oferowac pomoc, wystawiac zwierzaki, tak samo jak kazdy inny.
Weta nie mam jak spytac, bo przeciez w schronisku jestem raz w miesiacu :shake: a on przyjezdza wieczorem kolo 20.

Posted

Zaproponowalam Szkole w Zdziarcu opieke wirtualna nad sunia. Oraz prosilam o pomoc w naglosnieniu tego okrucienstwa.
W tej szkole pracuje Mama jednej z Kaś, ktore organizowaly aukcje na Dniach Mielca.

Posted

No to czekamy na decyzję - oby szybko :oops: I o kicie jeszcze zapytać :oops: Jeśli będzie jutro to ja pieniądze wyślę w czwartek - jak tylko sama sunia to 50 zł. a jak z kicią to 80 zł.

BARDZO prosimy o wsparcie dla tej suni !

Posted

Bonika,
a moze zadzwonisz do pani Marii, ona zawsze jest w schronisku okolo 20 lub pozniej. Ja wiem, ze chodzi o kotke ze swietlicy, siedziala pod sciana w klatce. Probowalam ja opisac kierownikowi, ale w swietlicy klatki sa puste, a na kociarni nie bylo tej kotki. Nie jestem sama w stanie kontrolowac wszystkich zwierzat. tel. +17 583 15 32

Posted

A no to zadzwonie :-)

Jeszcze sobie przypomniałam, że Pani Maria mówiła, że kotka oczywiście była nowoprzyjęta - dlatego w klatce + pewnie przez tą łapkę i kicia była oceniona na 5 lat.

Dzwoniłam, ale Pani Marii dzisiaj nie ma - będzie jutro 20-22 - to zadzwonię jutro wieczorem. Przypomniałam sobie jeszcze niestety, że Pani Maria mówiła, że kicia dostaje antybiotyki - że przyszła chora - no zobaczymy może ją jutro jednak znajdą.

No i czekamy czy sunia biała pojedzie do weta.