Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]No tak, potrzeba nam tekstu. Ktoś coś skleci? Prosimy![/B]

Nie mam pojęcia czy są bazarki ogłoszeniowe, ostatnio nie przeglądam bazarków wcale.

Od dzisiaj moja mama rozkleja po W-wie plakaty, może ktoś się odezwie...

Z allegro wstrzymuję się aż będzie fajny tekst, skoro mam puścić wyróżnione.

Posted

Sambie zrobiło się zgrubienie na szyi, Paula była z nią w lecznicy, sunia dostała antybiotyk i nie wiem co jeszcze. Będę wiedziała jak dostanę rachunek do zapłacenia.

Posted

w ubiegłą środę po południu zaczęło się robić dziwne zgrubienie na szyi/karku z prawej strony. Do czwartku stało się zdecydowanie większe, więc pojechałam do lecznicy. Samba dostała steryd, jakieś smarowidło i do obserwacji. Na szczęście znika. Być może to była reakcja alergiczna po szczepieniu przeciw wściekliźnie. Jaki koszt mam się dowiedzieć jutro. Zapraszam na wątek szczeniaków, które zostały przerzucone przez parkan do p. Joli, a od niedawna są u mnie. Niestety po odrobaczeniu ich stan się bardzo pogorszył i szczenoiory wymagają bardzo troskliwej opieki, oraz oczywiście kasy na leki. Sytuację w jakiej jest p. Jola znacie, więc liczymy na Waszą pomoc, oraz mocno zaciśnięte kciuki za powrót do zdrowia.
[url]http://www.dogomania.pl/threads/214905-Nila-i-Nira-bardzo-chore-szczeniaki-prosz%C4%85-o-wsparcie-na-leczenie.?p=17662349#post17662349[/url]

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Rachunek za leczenie Samby proszę skierować do mnie[/QUOTE]
Allu, mi już słów brak.... Dziękuję Ci! :iloveyou:

Znacie kogoś na dogo, kto układa teksty? Czasem takie bazarki bywały, gdzie można było usługę napisania tekstu zamówić. Ja ułożę byle co na szybko, nie mam weny, czasu.... Proszę... :modla:

Doszła wpłata od Magolek, deklaracja za wrzesień, za październik plus 10zł dodatkowo, razem 30zł :Rose: Dziękujemy pięknie, dodałam do rozliczenia.

Posted

[quote name='bajk21.']Pani Allu bardzo, bardzo Pani dziękuję w imieniu Samby i swoim.[/QUOTE]

Bajko! Po pierwsze - Allu
Po drugie - a za co mi dziękujecie? Gdybym mogła, to bym Sambę wzięła, a to co robię to i tak minimum tego, co człowiek powinien robić.

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Bajko! Po pierwsze - Allu
Po drugie - a za co mi dziękujecie? Gdybym mogła, to bym Sambę wzięła, a to co robię to i tak minimum tego, co człowiek powinien robić.[/QUOTE]

Gdyby każdy robił minimum to byłoby piękniej. Robisz Allu duuużo dobrego.

Posted

[B]Kto zrobi tekst[/B] dla Sambusi ?

Znalazłam taki bazarek ogłoszeniowy [URL]http://www.dogomania.pl/threads/214448-45-ogłoszeń-za-10-zł-szybkie-wykonanie-solidna-firma-)))-na-Sosnowiec-do-30.09[/URL]
Ja zapłacę, tylko potrzebny jest nowy tekst a ja niestety nie mam talentu :cool3:

Posted

[quote name='jolam']Zlituje się ktoś i ułoży tekst do ogłoszeń ślicznej Sambusi ? Plisss[/QUOTE]
Ja. Ale najwcześniej jutro wieczorem, bo dychająca jestem, i myślę przez to wolniej. Umieścić na wątku, czy wysłać do kogoś do akceptacji?

Posted

TEKST DO OGŁOSZEŃ SAMBY:

Jestem Samba. Takie imię dała mi Ona. Nie wiem, jak wcześniej na mnie wołano, nie chce pamiętać o tym, co mi się przydarzyło.
Ona mówi, że jestem piękna i kochana. To dlaczego ktoś mnie kiedyś porzucił? Dlaczego zabrał mi dzieci? Dlaczego nie pomógł, gdy potrzebowałam pomocy? DLACZEGO???
Błąkałam się szukając moich szczeniaków, byłam bardzo chora, ludzie mnie przeganiali, aż wreszcie znalazła mnie Ona, i mocno do siebie przytuliła. Płakała razem ze mną nad losem moich dzieci, pocieszała mnie, nakarmiła. Zabrała mnie do siebie i pomogła dojść do zdrowia. Jest mi z Nią bardzo dobrze, ale nie mogę tu zostać. Ona ma dużo innych piesków, którym jest bardzo potrzebna. A ja wierzę, że gdzieś czeka na mnie MÓJ WŁASNY CZŁOWIEK. Może to Ty?

Samba to urocza, ok. 2 letnia suczka. Jest ufna, grzeczna, ma w sobie dużo miłości. Zachowuje czystość w mieszkaniu, pięknie chodzi na smyczy, toleruje inne zwierzęta, uwielbia się przytulać i bawić. Jest zdrowa, odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. Nie zostanie wydana do budy ani do kojca. Adopcja będzie możliwa po podpisaniu stosownej umowy.
Kontakt w sprawie adopcji:

PS.Cioteczki, potrzebne jakieś zmiany? Wrzuciłam od razu na wątek, bo nie chciało mi się wysyłać, bo kaszel mnie wykańcza...

Posted

Inciu, tekst super, dzięki, ja bym sama nie umiała napisać! Minimalnie skoryguję, jeśli pozwolisz, piszcie co myślicie, co dwie głowy, to nie jedna ;) Jak już zauważyła Igam, może lepiej odciąć się do trudnej przeszłości. Tak żeby potencjalny dom, nie postrzegał Samby jako emocjonalnie skrzywdzonej, przez co niestabilnej czy nieprzewidywalnej.

Jestem Samba. Takie imię dała mi Ona. Nie wiem, jak wcześniej na mnie wołano, nie chce pamiętać o tym, co mi się przydarzyło.
Ona mówi, że jestem piękna i kochana. To dlaczego ktoś mnie kiedyś porzucił? Dlaczego zabrał mi dzieci? Dlaczego nie pomógł, gdy potrzebowałam pomocy? DLACZEGO???
Błąkałam się, aż wreszcie znalazła mnie Ona, i mocno do siebie przytuliła, pocieszała mnie, nakarmiła. Zabrała mnie do siebie i pomogła dojść do zdrowia. Jest mi z Nią bardzo dobrze, ale nie mogę tu zostać. Ona ma dużo innych piesków, którym jest bardzo potrzebna. A ja wierzę, że gdzieś czeka na mnie MÓJ WŁASNY CZŁOWIEK. Może to Ty? Szukam wyjątkowego domu, dobrego człowieka, który odda mi swoje serce, tak jak ja jemu!

Samba to urocza, ok. 2 letnia suczka.
Jest ufna, posłuszna, ma w sobie dużo miłości. Zachowuje czystość w mieszkaniu, pięknie chodzi na smyczy, toleruje inne zwierzęta, uwielbia się przytulać i bawić. Lgnie do ludzi i potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Jest zdrowa, odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana.
Przebywa w domu tymczasowym w Warszawie.
Nie zostanie wydana do budy ani do kojca.
Adopcja będzie możliwa po podpisaniu umowy adopcyjnej (to nic strasznego) ;)

Tel. 501 980 665 / 664 821 160
[email][email protected][/email]

Co Wy na to? Może ktoś coś doda jeszcze, zmieni, podpowie?

Posted

Jeżeli mamy nie pisać o przeszłości (i racja) to może omińmy ten fragment. Ja proponuję tak:

Jestem Samba. Takie imię dała mi Ona.
Ona mówi, że jestem piękna i kochana.
Błąkałam się, aż wreszcie znalazła mnie Ona, i mocno do siebie przytuliła, pocieszała mnie, nakarmiła. Zabrała mnie do siebie i pomogła dojść do zdrowia. Jest mi z Nią bardzo dobrze, ale nie mogę u niej zostać. Ona ma dużo innych piesków, którym jest bardzo potrzebna. A ja wierzę, że gdzieś czeka na mnie MÓJ WŁASNY CZŁOWIEK. Może to Ty? Szukam wyjątkowego domu, dobrego człowieka, który odda mi swoje serce, tak jak ja jemu!

Samba to urocza, ok. 2 letnia suczka.
Jest ufna, posłuszna, ma w sobie dużo miłości. Zachowuje czystość w mieszkaniu, pięknie chodzi na smyczy, toleruje inne zwierzęta, uwielbia się przytulać i bawić. Lgnie do ludzi i potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Jest zdrowa, odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana.
Przebywa w domu tymczasowym w Warszawie.
Nie zostanie wydana do budy ani do kojca.
Adopcja będzie możliwa po podpisaniu umowy adopcyjnej (to nic strasznego) [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/212145-Jestem-piękna-kocham-ludzi-muszę-szybko-znaleźć-dom!-Napiszesz-mi-tekst-do-ogłosz./images/smilies/icon_wink.gif[/IMG]

Tel. 501 980 665[B][FONT=Tahoma][SIZE=2][COLOR=#49535a] 501 980 665 [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] / 664 821 160[B][SIZE=2][COLOR=#49535a][FONT=Tahoma] 664 821 160
[/FONT][/COLOR][/SIZE][/B][EMAIL="[email protected]"][COLOR=#4444ff][email protected][/COLOR][/EMAIL]

Co sądzicie ? Najtrudniej wymyślić orginał a niewielka korekta jest już łatwiejsza :-)

Kupiłam pakiet 60 ogłoszeń [URL]http://www.dogomania.pl/threads/215021-Bazarek-ogłoszeniowy-na-chorą-biedną-spanielką-do-26.09.2011[/URL].
Mam tylko mały problem - nie umiem wstawiać zdjęć do PW a widzę, że ktoś kupił pakiet ogłoszeń i od razu wstawił tekst i zdjęcia. Nauczcie mnie jak to się robi.

Posted

Przepraszam, że konieczne były poprawki, ale to mój drugi tekst do ogłoszeń w życiu. Chociaż akurat lekkość pisania to miałam zawsze, jakieś konkursy, nagrody, takie tam..tyle że 15 lat temu:oops:
A takie teksty są specyficzne, w paru zdaniach trzeba zmieścić tak wiele...
Jakby co-polecam się na przyszłość. Ogłoszeń robić nie umiem(ale pracuje nad tym:lol:), allegro i facebooka tez nie, więc choć tak spróbuję pomóc.
Pozdrawiam:lol: