Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To z Babci jest bardzo wytrwały zawodnik jak widzę :shake: Może faktycznie dajcie spokój, niech się dzieje co chce ;)
Ale skoro wystarcza i jeszcze się da, to po co kasę wydawać? Też wychodzę z tego założenia :lol:
Ooo pielgrzymki fuj. Akurat w sobotę 16go jest wystawa i już wiem, kto mi będzie miasto korkował, rozjadę Cię za to :P

Posted

[quote name='rashelek']To z Babci jest bardzo wytrwały zawodnik jak widzę :shake: Może faktycznie dajcie spokój, niech się dzieje co chce ;)
Ale skoro wystarcza i jeszcze się da, to po co kasę wydawać? Też wychodzę z tego założenia :lol:
Ooo pielgrzymki fuj. Akurat w sobotę 16go jest wystawa i już wiem, kto mi będzie miasto korkował, rozjadę Cię za to :P[/QUOTE]
Ano, nie pozostaje nam nic innego. Tylko kotów szkoda. Z drugiej strony Morus przynajmniej nie będzie sam, bo na razie bida taka z niego, smutny chodzi...
To też racja.
Hehehe, wracam do domu dzień wcześniej albo jeszcze wcześniej jak wymięknę ;p

Posted

[quote name='Talia']Marta, czemu ograniczyć? Z uśmiechem mu do pyska ;)[/QUOTE]
Może i tak ale gorzej jak się doczyta o innych rzeczach, mniej dobrych :D

Ty$ka kotki śliczne, ale w sumie rozumię cię ;) Ale jeśli twoja babcia jest uparta jak moja to nie ma zmiłuj, postawi na swoim :roll: Mam dla ciebie jedno wyjście- przygarnij psa nieakceptującego koty ;)

Posted

E tam, aniołek zawsze będzie aniołkiem, nie mają na niego wpływ złe psy :D

Buhahahaha... z tym psem rozważaliśmy, ale doszłam do wniosku, że wtedy babcia go znienawidzi, zbyt duże ryzyko :D A babcia uparta jest mocno, przynajmniej wiem po kim to odziedziczyłam. :siara:

Posted

[quote name='marta1624']Ja też uparciuch jestem :D Ale to też wada :D[/QUOTE]
To zależy w jakich sytuacjach. Ja umiem odpuścić, jak widzę, że ktoś ma rację, ale np. z drugiej strony duma nie pozwala mi przerwać coś, co zaczęłam. Gdyby nie upór, nie załatwiłabym choćby transportu czy DT Talii ;) Tak czy inaczej walczę ze swoim uporem, gdy widzę, że przeszkadza ;D

Posted

[quote name='marta1624']Magda znowu przelotówkę robisz? :D[/QUOTE]

Za dużo nadrabiania mam ;)
Jakbym tak chciała w każdym wątku wszystko przeczytać i się do tego odnieść, to spać bym nie mogła pójść :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']Za dużo nadrabiania mam ;)
Jakbym tak chciała w każdym wątku wszystko przeczytać i się do tego odnieść, to spać bym nie mogła pójść :evil_lol:[/QUOTE]
Czytaj, czytaj :D Po co spać :D

Posted

[quote name='Ty$ka']Znaczy wiesz... notebook już jest rozpadający i ledwo chodzi, ale mnie do przeglądania neta wystarczał ;) Tak czy inaczej doszli do wniosku, że mały ekran, więc wada wzroku się pogłębia mocno. OK, nie protestuję, ale dla mnie ten komp ma za dużo bajerów i jest za nowy, w ogóle nie wiem co i jak, nawet miałam problem z wyłączeniem. Do tej pory miałam XPka, a teraz cholerka wszystko takie inne :lol:
Tu i tam. Trochę do Warszawy, potem postanowiłam spróbować swoich sił i lecę na pielgrzymkę do Częstochowy (uwielbiam wyzwania, nie wiem ile zajdę), a potem mam nadzieję uda się nam biwak, spotkanie młodych pod namiotami, no i szkoła :p[/QUOTE]

Kiedy będziesz :D Może się spotkamy? Czy to jakaś zorganizowana pielgrzymka na której będziesz więźniem :P Bo wiem, że niektórzy pielgrzymów w miasto nie puszczą tylko chowają pod jasną dziurą :D

Nie zapomnij, że ja z Częstochowy i Dexiak też!!! :D

Posted

Cześć wszystkim :loveu: Jestem totalny leń, więc nie będę Was cytować po raz wtóry :p

U nas jest gorąco, ale po wczorajszej burzy trochę chłodniej niż wczoraj, zaraz lecę na miasto po buty.
Co do pielgrzymki - szczerze pierwszy raz idę, więc nie wiem jak to do końca wygląda, wiem jedynie, że w czasie wędrówki rano i wieczorem można iść na miasto itd., moja znajoma rok temu zgarnęła naszego znajomego i podjechała do nas z nim na kursy (był jakieś 6km od nas), pobył chwilę, więc po drodze z tym problemu nie ma. Pytanie tylko czy już na miejscu docelowym będzie mieć czas dla siebie - mnie wydaje się, że tak, ale nie wiem, o której autobus będzie mój odjeżdżał, więc się dopytam i mam nadzieję, że się spotkamy. Tylko problem polega na tym, że ja w miastach się gubię, zwłaszcza że w Częstochowie byłam ze dwa razy za bajtla, więc daleko wolę się nie oddalać :D

Co do nadrabiania... ja sama często nie nadrabiam, tzn. kiedy mam szkołę, bo po prostu czasu brak, dopiero na wolnym wracam do wcześniejszych rozmów, dyskusji na wątkach, ale tylko pod warunkiem, że mi się chce ;D. Teraz jestem z Wami na bieżąco, choć powinnam siedzieć w biologii... ;p

Posted

W niedzielę wybieram się z piechem w końcu na podbój Roztocza, zaczynamy od 20km szlaku blisko szumów, czyli mikro wodospadzików (tak btw. Muffinowi - chodziliście niebieskim szlakiem?), mam nadzieję, że nikt nas z psem nie wygoni, piesek nie będzie protestował przeciw wędrowaniu blisko szumiącej, strasznej wody i pogoda nam dopisze, nie będzie skwaru. Mam zamiar zrobić duuużo zdjęć, więc oby nic mi w planach nie przeszkodziło ;p

Tak btw. Wilku znalazł dom, czekał na niego z rok czy dwa, mam nadzieję, że dobrze trafił, bo schron nie udziela takich informacji obcym, nawet jeśli je to ktoś, kto psa podprowadził do niego...
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-wXzRyc601ig/U8ETMP_EDdI/AAAAAAAACzo/FY7mWN0uWDw/w793-h467-no/wolf.JPG[/IMG]

Siła wiatru :D
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-gImDulUNbk0/U1-aDxwRwmI/AAAAAAAACzo/arICj0EDLPk/w756-h567-no/P1150948.JPG[/IMG]

Nie mam świeżych zdjęć i szczerze robić mi sie nie chce, wszak u nas nic się nie dzieje ^^

Posted

[quote name='agutka']To jest twój ogródek??Kawał terenu...:crazyeye: moje psy by się tam wylatały:diabloti:

Wilku fajny psiak, podoba mi się ;)[/QUOTE]
Tylko część ogrodu roślinnego (za domem jeszcze jest no i za mną, za aparatem parę metrów także), do którego piesek nie ma dostępu ogólnie, na treningi i wybieganie z innymi psami tam chodzimy. ;) Druga część jest dla psa (kiedyś chodziły tam świnki, kurki i koniki, teraz zabetonowali to :p), no i jeszcze jedna na ogródek warzywny. No mamy dość sporo miejsca, ale i tak swego czasu mieliśmy więcej, cała uliczka była nasza - za komuny tylko nam zabrali i została tylko 1/5 tego, co mieliśmy.

Mam więcej jego zdjęć, jak chcesz to wstawię :p

Posted

My szliśmy z Suśca tylko do rezerwatu nad Tanwią,kawałek niebieskim się szło, raczej chodziliśmy w drugą stronę, nasza ulubiona trasa to było Nadleśnictwo Józefów :D
Jeszcze nie było oficjalnych wakacji więc ludzi było niewiele, jak już to na rowerach lub z psami :)

Posted

[quote name='Agata_Roki']My szliśmy z Suśca tylko do rezerwatu nad Tanwią,kawałek niebieskim się szło, raczej chodziliśmy w drugą stronę, nasza ulubiona trasa to było Nadleśnictwo Józefów :D
Jeszcze nie było oficjalnych wakacji więc ludzi było niewiele, jak już to na rowerach lub z psami :)[/QUOTE]
Nie dziwię się, że Józefów przypadł Wam do gustu. Mam zamiar przejść cały szlak prowadzący przez Józefów, ale nie wiem czy mam tyle sił by nieść psa, wielkiego piechura :D I rzecz jasna nie za jednym razem, kiedy indziej.
Właśnie pytanie o tym, czy na wakacjach nas nie wygonią, bo jednak rezerwaty wtedy mają zatrzęsienie ludzi (choć i tak mniejsze niż morze czy góry), ale to ich problem, będę dyskutować. Poza okresem letnim czasem widzi się psiarzy, ale wtedy oburzenia nie ma, mam nadzieję, że teraz też nie będzie. Tak swoją doszłam dzisiaj do wniosku, że dawno włóczyłam się po tamtych pięknych okolicach, zdradzam je na rzecz tego, co mam pod nosem ^^.

Posted

[quote name='marta1624']No to trochę ogródka masz ;) Śliczny wilk :loveu:[/QUOTE]
Na brak miejsca nie mogę narzekać :p

[quote name='dOgLoV']U nas tez sie nic nie dzieje , i nie ma co focić :shake:[/QUOTE]
nie no... dzieje się... :D Przynajmniej zawsze w Twojej galerii muszę nadrabiać.
U mnie nuda totalna, chyba czas nowego tymczasa sobie znaleźć :siara: ;p

Posted

[quote name='Ty$ka']

nie no... dzieje się... :D Przynajmniej zawsze w Twojej galerii muszę nadrabiać.
U mnie nuda totalna, chyba czas nowego tymczasa sobie znaleźć :siara: ;p[/QUOTE]

ale u mnie to tak towarzysko bardziej , chociaż dzisiaj porobiłam zdjęcia Ibri na dworze to moze coś mi sie uda dodać ;)

dam Ci na tymczas Nerona , z nim nudy na pewno miała nie będziesz :eviltong:

Posted

[quote name='dOgLoV']ale u mnie to tak towarzysko bardziej , chociaż dzisiaj porobiłam zdjęcia Ibri na dworze to moze coś mi sie uda dodać ;)

dam Ci na tymczas Nerona , z nim nudy na pewno miała nie będziesz :eviltong:[/QUOTE]
To już siooo idź dodawać fotki zasikańca :evil_lol:
Chyba jednak będę mieć skoro Ty narzekasz na nudę :diabloti:

Posted

[quote name='Ty$ka']To już siooo idź dodawać fotki zasikańca :evil_lol:
Chyba jednak będę mieć skoro Ty narzekasz na nudę :diabloti:[/QUOTE]

Oj to troche potrwa , bo nawet jeszcze nie poniejszyłam :oops:

Ja sie juz do niego przyzwyczaiłam :lol: